HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # VI.

#61 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:22

Akkor nem csoda hogy miért ilyen magas a hőfok a rendszeredben,nem akarlak elkeseríteni,de a festés a lamellákon nem volt jó ötlet.Ha jól emlékszem akkor a lamellák rézből vannak és a csövezés is.A festék a lemezeken nagyságrendekkel rosszabb hővezető a fémhez képest.Így beiktattál egy bazinagy hőellenállást a meleget leadó radi és levegő közé.
Fórumon más is használ Kamazt,de nem emlékszem rá ki mit csinált vele.Én csak a burkoló elemeket festetem le,lamellákat fémtisztára lepucoltam,rozsdamaróztam(LADA1500 sárgaréz+acéllamella kombó)
és hagytam úgy.Most 29 fokot mér a blokkba szerelt digithőmérő,gyakran el se hiszem,mert olyan alacsony a hőfok :D .
Én a helyedben eltávolítanám a festéket a radi lamelláiról.De ha valaki nem ért velem egyet,cáfoljatok meg.Nem szentírás amit írok :o
Procid információi fényében:A64(Newcastle CG) jó az a feszérték ekkora órajelen.90nanósok szaladnak alapfeszen 2.4-et,és új revízió miatt kisebb is a fogyasztásuk.
Hank

Szerkesztette: Hank 2005. 03. 18. 15:27 -kor

#62 Felhasználó inaktív   tibric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:22

Sziasztok!
Ismét egy kérdésem lenne hydor pumpával kapcsolatban.
Szal ha lehozatom a kistesó L10-et akkor ahhoz kapok majd zárt rendszerre alakítható szettet ugyanúgy mint az L20 -hoz???
Few a te oldaladon láttam az L20-hoz. Jól tudom hogy ahhoz jár standardbe??
Aki tudja pls segítsen már!
Koszi!
Asus A8N-E / A64 3800+/ 2x512 Kingmax HC DDR500/ Gigabyte 7600 GT/ 320GB WD S-ataII/ Pioneer DVR-110/ Creative SB Audigy2 ZS/ Chieftec DT 450 12cm / |Vízhűtésem|

#63 Felhasználó inaktív   croland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:43

...tud valaki valamilyen jó kis dizájnos hőleadó radiátort?

#64 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 19:31

Idézet: tibric - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 18:22

...
Few a te oldaladon láttam az L20-hoz. Jól tudom hogy ahhoz jár standardbe??
...

Hali
amit ott látsz az úgy volt benne a dobozban. semmit nem vettem hozzá extrát. sazl minden gyárilag hozzá volt.
üdv

#65 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:04

Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 16:22

Akkor nem csoda hogy miért ilyen magas a hőfok a rendszeredben,nem akarlak elkeseríteni,de a festés a lamellákon nem volt jó ötlet.Ha jól emlékszem akkor a lamellák rézből vannak és a csövezés is.A festék a lemezeken nagyságrendekkel rosszabb hővezető a fémhez képest.Így beiktattál egy bazinagy hőellenállást a meleget leadó radi és levegő közé.
Fórumon más is használ Kamazt,de nem emlékszem rá ki mit csinált vele.Én csak a burkoló elemeket festetem le,lamellákat fémtisztára lepucoltam,rozsdamaróztam(LADA1500 sárgaréz+acéllamella kombó)
és hagytam úgy.Most 29 fokot mér a blokkba szerelt digithőmérő,gyakran el se hiszem,mert olyan alacsony a hőfok :D .
Én a helyedben eltávolítanám a festéket a radi lamelláiról.De ha valaki nem ért velem egyet,cáfoljatok meg.Nem szentírás amit írok :o
Procid információi fényében:A64(Newcastle CG) jó az a feszérték ekkora órajelen.90nanósok szaladnak alapfeszen 2.4-et,és új revízió miatt kisebb is a fogyasztásuk.
Hank

ELőszőr próbáltam én is hogy fémtiszta legyen-amúgy szinesedett, korrodált volna-,de nem lehetett.
Így nézett ki:
Kép
Kép
Kép

A bejövő csonk ~45°os, a kimenő ~28°os;tehát a radi szerintem elég jól teljesít. A bemenő cső tiszta puha, míg a kimenő majdnem olyan kemény, mint ami nincs a rendszerben (szekrényben, szobahideg).
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#66 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 20:45

Idézet: FeW - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 7:09

:offtopic: te jó isten. biztos kell neki az az 1,75 volt???
ezeknek a prociknak a nagytöbbsége alapfeszen viszi a 2400-at szerintem max 1,5el el kéne mennyen 2500on.
nekem 2610-en ment 1,55-el.

Na, 2500on 1,75el 19,x óra prime OK. közbe játszottam is, hogy minél melegebb legyen a víz, ez 58-59°ot jelentett procihőben (1óra driv3r) .

Van 1,525*110% is, az 1,7V, most azon küldöm. Az már full egészséges fesz :Đ !
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#67 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:46

:offtopic:
Vkit érdekel ilyen? (UV reagans festék vízbe) Ha igen, privizzen!
Kép

#68 Felhasználó inaktív   tibric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 22:52

Idézet: FeW - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 20:31

Hali
amit ott látsz az úgy volt benne a dobozban. semmit nem vettem hozzá extrát. sazl minden gyárilag hozzá volt.
üdv

thnx

akkor csak bennelehet az L10ben is nem?
Jo lenne :D
mindenesetre ha valaki tudja fixre megirhatna...
Asus A8N-E / A64 3800+/ 2x512 Kingmax HC DDR500/ Gigabyte 7600 GT/ 320GB WD S-ataII/ Pioneer DVR-110/ Creative SB Audigy2 ZS/ Chieftec DT 450 12cm / |Vízhűtésem|

#69 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 23:07

Idézet: tibric - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 23:52

thnx

akkor csak bennelehet az L10ben is nem?
Jo lenne :D
mindenesetre ha valaki tudja fixre megirhatna...

Miért ragaszkodsz enyire csökönyösen az L10-hez?

#70 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 23:18

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 20:28

32 évvel ezelőtt kémiából azt tanították, hogy a víz képlete h2o.
A desztillált vízben ez van.
A kútvízben és csapvízben mindenféle egyéb dolgok, amik pl. a vízkövet okozzák. Az ioncserélt vízben a kemény ionokat lágyakra cserélik. Tehát valamit visz a víz.

De mondom, ezt 32 éve tanították a komenisták, azóta biztosan felylődött a tudomány és megcáfolták ezt a marxista hüjeséget.

Én is elég rég tanultam gimiben... ezért lehet nem emlékszem :(  Mik a lágy ionok :confused: no meg a kemények :confused:
Kemény és lágy vízre emlékszem.

#71 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 02:36

Meg volt törve 1 cső. Szétszed, kilégtelenít :( , össze;most jó.
Fél órája primeol 2500@1,75, most 47-48°os. És a VGA is még 470nél nem hibázik(20 perc nyüsti volt még csak), elöbb 450nél is hibázott ennyi idő után(ati tray tolls szerint). Ez volt a gyanus :Đ .

#72 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 06:57

Még mindig ennyi fokos :) ! 48° fölé nem megy egyelőre... 47-46. 5óra prime után :up: . Inaktívan 39 körül van (nem várom azért meg amíg kihül a víz, mostani vízzel). UD-zve 45°. :cool:

Érdekes :think: a proc fesz is kicsit alaacsonyabb (ellenőriztem, 1,55*110%on van pedig), most nem 1,75 a közép (speedfan grafikon) hanem az 1,73. Monjduk terheletlenül 1,65ig is leesik :confused: ... Bár elm jó így - jelek szerint auto audjust van a vcore-on. A beálított határig.

Szerkesztette: MC Pite 2005. 03. 19. 07:15 -kor

#73 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:05

Akkor no para,én se gondoltam a csőtörésre,lágy PVC vagy szilikon hajlamos rá!
Spirálfüzetcsodákra képes :D
Hank

#74 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:53

Csak idegesítő hogy direkt innova csöveim vannak :mad: , és mégis.
Jó ötlet, lehet benyomom, csak félek nagyon ezekkel a rugókkal is hogy szerintem vezetik az áramot :( . pedig a pumpa bejövőjét is be kellene tekernem, mert az is megtört :( .
Ha hajlakkal lefújom (az van kéznél) az mennyire véd?(Hogy ne vezessen annyira a spirál füzet rugója. Van amin van műanyag, de az fehér, és nem megy a többi rugóhoz :( .)

#75 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 14:01

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:53

Jó ötlet, lehet benyomom, csak félek nagyon ezekkel a rugókkal is hogy szerintem vezetik az áramot :( . pedig a pumpa bejövőjét is be kellene tekernem, mert az is megtört :( .
Ha hajlakkal lefújom (az van kéznél) az mennyire véd?(Hogy ne vezessen annyira a spirál füzet rugója. Van amin van műanyag, de az fehér, és nem megy a többi rugóhoz :( .)

AZ ellen nem ved! © Szalacsi  :D

#76 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:13

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:53

Miert felsz? Nem er az semmi olyanhoz....
Bekened szilikonnal es nem fog vezetni :D

Felhagytam a tartalyal, visszafele is jott a pumpa leallitasa utan a viz + itt ott csopogott, ezert a radira fogok egyet csinalni vagy oda se es kesz.
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#77 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:37

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 23:18

Én is elég rég tanultam gimiben... ezért lehet nem emlékszem :(  Mik a lágy ionok :confused: no meg a kemények :confused:
Kemény és lágy vízre emlékszem.

Mondd, van neted? Akkor talán magad is rákereshetnél...
A korszerű vízkezelés másik eljárása a vízlágyítás. Ennek során a nyers vízből kémiai úton eltávolítjuk a keménységet okozó sókat, helyükre nátriumsó kerül. A nátrium semleges anyag, kiválásra nem hajlamos.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#78 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 21:46

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:53

Ezert jo a gyorscsati es a hozza tartozo merev cso, a konnyu szerelhetosegrol nem is beszelve.

#79 Felhasználó inaktív   DrHIL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 00:20

Idézet: Öregszem - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:37

Mire kéne rákeresni? Nincs kemény meg lágy ion.
Az eljárás lényege, hogy a kation illetve anion cserélő műgyanta H illetve OH atomcsoportokra cseréli le a keménységet okozó disszociált oldott sókat. Ennyi net nélkül.

Szerkesztette: DrHIL 2005. 03. 20. 00:20 -kor

#80 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 02:16

Idézet: csosz - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 22:46

Ezert jo a gyorscsati es a hozza tartozo merev cso, a konnyu szerelhetosegrol nem is beszelve.

Gyors csati hogy jön ide? :bolond:
Vazz, ha innovatek csövet veszel, csak azt gondolod hogy jó;nem? Azért nem a boltba mentem szilikon csövet venni, hanem ezt rendeltem.

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.