Vízhűtés és rejtelmei # VI.
Elküldve: 2005. 03. 22. 12:44

Elküldve: 2005. 03. 22. 13:34
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 12:26
Hogy érted hogy ennyi ráfordításból elgánsabb is lehetett volna?
igaz, nekem szimpla samsung vinyom van

a csovezesre ertettem elsosorban... ha mar igy rakosgatod ossze a cuccokat, a kabelezest is megtervezhetted volna. ahogy elnezem igy a hazad hutesestol, nem ket forint volt.
Elküldve: 2005. 03. 22. 13:52
Idézet: Zollka - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:40
Nem legyünk már ennyire negatívak arra kérnék mindenkit....

jajj... ne hogy mar megvedd ezt a szuksegmegoldast.
a minimum az lett volna, hogy pl lanos csatikkal, es gyari bovitmenyekkel oldjak meg a dolgot.... de ha modularisan bovitheto, akkor a ket modul csatlakozasat igazan nem bonyolult megoldani egy olyan cegnek, ami mogott egy megmunkalo muhely all. bar a megoldasbol mar ezt is ketlem...
ha egyegy darabot szeretnel csinaltatni meg szep, hogy nem olcsobb... csunya lenne.
Elküldve: 2005. 03. 22. 13:53
Idézet: arn - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:34

a csovezesre ertettem elsosorban... ha mar igy rakosgatod ossze a cuccokat, a kabelezest is megtervezhetted volna. ahogy elnezem igy a hazad hutesestol, nem ket forint volt.
Igen tudom de már össze akartam rakni minél előbb hogy végre használhassam. Majd ha lesz kedvem megcsinálom precízen a belsejét, úgysem látom szal nem zavar

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:19
Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 12:53

Tényleg nem látni a belsejét, ha össze van rakva.
Nekem, összeségében tetszik!!! Nagyon durva az a cucc a tetején!

Az azért tényleg látszik, hogy zsebbenyúlós volt!
Majd ráérsz most már rendezgeti belülről, én is mindíg variálok.
Egy ilyen rendszerről sosem lehet elmondani, hogy kész.
Profi...

Elküldve: 2005. 03. 22. 15:55

Ennek tiszteletere mindenki unnepeljen

Szerkesztette: UnConnecteD 2005. 03. 22. 16:00 -kor
Elküldve: 2005. 03. 22. 16:08
Szerintem így:

még jobb lenne a hatásfoka a radiátorodnak, jóbban átjárná a víz, mint most:

Két derékszög idommal, lentről vissza tudnád vezetni a hátuljára a csöveket.
Nem lenne csúnya.
SZVSZ!!!
Elküldve: 2005. 03. 22. 16:13
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 14:55
Koccintasz velem egy pohár desztvízzel?
Rövidnek, meg legyen : innovaProtect 5cl

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:33
Idézet: T-CAT - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 16:08
Szerintem így:

még jobb lenne a hatásfoka a radiátorodnak, jóbban átjárná a víz, mint most:

Két derékszög idommal, lentről vissza tudnád vezetni a hátuljára a csöveket.
Nem lenne csúnya.
SZVSZ!!!
Ezt a mostani rendszeremhez feleslegesnek tartom mert így is bőven sok a hatásfoka

Elküldve: 2005. 03. 22. 16:42
Idézet: Zollka - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 13:40
Nem legyünk már ennyire negatívak arra kérnék mindenkit....

HeHe, az InnO az nem csavarva van es nincs is szigetelve. Az ugy egybe van gyogyitva mint a huzat...
Szemunk azert csak legyen, ha mar piszkalodni akarsz...

Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor
Elküldve: 2005. 03. 22. 17:12
Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 16:42
Szemunk azert csak legyen, ha mar piszkalodni akarsz...

Volt már ilyen radiátorod? Ha nem akkor menj el nézz meg egyet...Az innovatek fórumán még volt is egy srác akinek a tömítés szállítás közben megsérült...A központi összekötő csőbe mindegyik radiátor cső úgy van belecsavarozva egy tömítés mellett....
És nem pimaszkodom ,hanem a véleményem mondom!HA nem baj...
Elküldve: 2005. 03. 22. 17:25
Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 7:20
ez nem az én pénztárcámnak valo

de nekem nagyon tetszik

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:23
Egy kérésem lenne blokkokkal kapcsolatban, milyen a jó blokk szerintetek, és van-e valakinek rajza, belső képe hozzá? Few és Torlov oldalát néztem már.
Azért kérdezek rá így mert már régóta nézegetem a vízhűtés és rejtelmei fejezeteket, de ez RENGETEG

A véleményeteket várom!
Üdv: by:White
Elküldve: 2005. 03. 22. 22:41
Én személy szerint cilinderes,magyarul fúrt blokkokat használok mindenhol.Sokan a hűtőbordás(tárcsamart) kialakítást preferálják pl Orbanoék(Hunfrost),valaki a kígyós elrendezést,valaki az örvényes blokkot,pagoda,stb.Magad akarod csinálni akkor a legegyszerübb a cilinderes fúrt.Én ezt használom,maximálisan megvagyok vele elégedve,vagy a kígyós,de ahoz kell még marószerszám is.
Döntsd el mit akarsz,segíteni fogunk!
Hank
Elküldve: 2005. 03. 22. 23:06
Elküldve: 2005. 03. 22. 23:13
Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 23:41
Én személy szerint cilinderes,magyarul fúrt blokkokat használok mindenhol.Sokan a hűtőbordás(tárcsamart) kialakítást preferálják pl Orbanoék(Hunfrost),valaki a kígyós elrendezést,valaki az örvényes blokkot,pagoda,stb.Magad akarod csinálni akkor a legegyszerübb a cilinderes fúrt.Én ezt használom,maximálisan megvagyok vele elégedve,vagy a kígyós,de ahoz kell még marószerszám is.
Hank
Szeva!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Hát én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne a legjobb, mert most lesz lehetőségem akármilyen maró, fúró munkát végeztetni, és ezért kérdem én, hogy például melyik a legjobb hatásfokú, kissebb ellenállású stb.?
Elküldve: 2005. 03. 22. 23:47
Idézet: blancer - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:13
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Hát én csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne a legjobb, mert most lesz lehetőségem akármilyen maró, fúró munkát végeztetni, és ezért kérdem én, hogy például melyik a legjobb hatásfokú, kissebb ellenállású stb.?
Igazság szerint én úgy gondolom, hogy van jópár lehetőség, amelyek között nincs számottevő teljesíténybeli különbség. Ezeknél inkább a személyes "szimpátia" számít, meg az egyéb körülmények (design fontossága, plexis lesz-e, mekkora befoglaló méretekkel rendelkezzen, mekkora teljesítményű pumpa fogja keringetni a vizet stb.)
Elküldve: 2005. 03. 23. 02:22
Sehogy nem tudtam azt az ocsmány innova tartályt normális helyen elképzelni - de így tényleg jó

Más:
Mivel a proccooler nem kergeti a levegőt, ezért pl a ramoknak "kissé" melegük van, bő 60°osoak!

Vmi bordát nem lehet még rájuk műteni? Egyénit láttam, (ordasi)de mire megcsináltatom... lenne ugyan egy ötleten egy rampárra (persze gyárilag bordával megáldott ramokról beszélünk, azokra egy kis extension a gyári csoffadt 2 kis lemezdarabot kiegészíteni), de nem tudom mennyiből lehetne kivitelezni; meg főleg hogy kivel. :confused: Legegyszerűbben úgy tudjátok elképzelni, hogy úgy néz ki kintről, mint a Tt Giant (II), bellül meg a 2 ram közötti részben csak hosszában lenne pár furat.(Mert az kimarni baromi nehéz lenne-talán nem is lehet- ha egy darabból van.)
Vagy a Spire rambordákat ráműtöm a jelenlegiekre;de ez csak akkor műxik, ha kimarad egy hely a ramok között.

[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2005. 03. 23. 09:37
Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 2:22
Sehogy nem tudtam azt az ocsmány innova tartályt normális helyen elképzelni - de így tényleg jó

Hogy érted hogy "elég furcsa megoldás " ?

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:53
Idézet: Hank - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 21:41
Hank
...ez tényleg így van, a fúrt megoldás a legegyszerübb.....a többihez meg maró kell