HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1201 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:19

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 9:00

Egy barátom mondta a trükkjét tűzijátékra, igaz ő diára fotóz nem digit.
Ő azt csinálja, hogy B záridővel csinálja természetesen jól lerekeszelve és fog egy fekete kalapot, amit a gép elé tesz és elindítja az expót. Amikor jön valami olyan effekt ami tetszik, akkor elveszi a kalapot, majd amikor annak vége, akkor újra az obi elé teszi, majd legközelebb, amikor máshová lőnek fel, akkor ismét elveszi. Így szépen televarázsolja képen az egészet robbanásokkal és azok lesznek rajta ami tetszik. Persze arra figyel, hogy ugyanoda lőtteket nem tesz azonos képre.

Mekkora ötlet! Na, majd jövőre!
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1202 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 18:53

Előre mondom, hogy nem vagyok profi fotós, csak a magam örömére fotózgatok. Nincs is komoly gépem (ez látszik a képeken is), de attól függetlenül szerintem tűrhetőek.

Először is a képeim a Kecskeméti repülőnapról (Szombat és Vasárnap):
Repülőnap 2005
Ezek a képeket egy 2 megapixeles! Nikon Coolpix 2100-al csináltam, sajna ennél jobb gépre nincs pénzem. A képek vágva lettek és a Vasárnapi képek nagy részén Ps-el állítva lett a levels és a colors, mert annyira rosszak voltak a fényviszonyok. Kicsit zajosak is  lettek a képek a rövid záridő miatt ami sport módban használ a gép.

Másodjára pedig makrók amiket egy kipróbálásra kapott Sony S40-el csináltam, ami szintén nem egy csodagép:
Sony S40 makrók

Várom a véleményeket, mit szóltok az első komolyabb fotóimhoz (eddig csak kirándulásokon meg ilyen egyszerűbb helyeken fotóztam).

Szerkesztette: latency 2005. 08. 21. 18:55 -kor

#1203 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 21. 20:24

" B záridővel csinálja természetesen jól lerekeszelve és "

Nem látom be hogy minek rekeszel jól le a tűzijátéknál. A másik meg honnan tudja hogy ha az első lövés után nyitva hagyja a zárat nem megy ugyanoda egy másik és akkor mindkettő rossz lesz.

#1204 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 21:08

Kép

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1205 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 21. 22:25

Azt nem értem hogy a négymotorosnál mér állnak a légcsavarok.

#1206 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 22:37

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 23:25

Mert az expozíciós idő 1/1600 sec.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1207 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 07:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 22:25

vagy mert leszálláshoz készülődik és már leállította :)

sajnos nem mentem ki most fényképezni, inkább lefeküdtem aludni. indok: általános punnyadtság. az air race érdekelt volna, de akkor barátnőmet vittem dolgozni, mire odaértem volna, addigra meg már ment a bemutató. a tüzijátékhoz meg nem volt jó helyszín. még egyszer nem akartam felmenni a Hármashatár-hegyre, a tömegből meg nem tudtam volna nyugodtan fotózni (tömegiszonyom van kicsit)

majd jövőre. pedig király lett volna a fotóstalira elmenni, még a számokat is elraktam a telefonba :(

viszont várom a képeket izgalommal!
üdv!
.
.
.

#1208 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:43

"Munka" közben. :D

Kép

#1209 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 13:01

Hi!
Meg tudja valaki mondani nekem hogy kell olyan melységélességű fotót készíteni amin a téma előtérben éles a háttér viszont homályos. Rekeszértéket mire kell állítani és ahhoz milyen zárseb kell?
Köszi.

#1210 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 13:05

MI-24 "Hind"

Kép

Kép

Nagyban 1

Nagyban 2

Szerkesztette: Savage 2005. 08. 22. 13:07 -kor

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#1211 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 13:08

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 14:01

Hi!
Meg tudja valaki mondani nekem hogy kell olyan melységélességű fotót készíteni amin a téma előtérben éles a háttér viszont homályos. Rekeszértéket mire kell állítani és ahhoz milyen zárseb kell?
Köszi.

Minél kisebb a rekesz érték annál kisebb a mélységélességed. A hozzá tartozó zársebesség pedig a fényviszonyoktól függ. Majd jönnek a szakik és elmondják jól, de kezdésből talán enniy is elég.

#1212 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 13:12

Hi!
Köszi.

A legtágabb rekesszel éred el a legjobb hatást, persze a tényleges eredmény függ az alkalmazott gyújtótávolságtól valamint a  téma és a háttér távolságának arányától is. Időt pedig majd a gép választ hozá, AV módban kell fényképezni.

#1213 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 13:30

Hi!
Köszi.

itt a sok hasznos infó  :D

http://www.fotovilag....php?menu_id=25

#1214 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 22. 14:51

Hi!
Köszi.

És a témának hozzád a lehető legközelebb kell lennie. Mert hiába állítasz egy személyt tőled 4 méterre a háttér nem lesz elmosódott, még teljes nyílásnál sem. Míg ha ezt 1m-ről teszed akkor igen, ha 60centiről akkor még inkább.

#1215 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 15:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 15:51

És a témának hozzád a lehető legközelebb kell lennie. Mert hiába állítasz egy személyt tőled 4 méterre a háttér nem lesz elmosódott, még teljes nyílásnál sem. Míg ha ezt 1m-ről teszed akkor igen, ha 60centiről akkor még inkább.

4 méterről (10-ről is) tudsz elmosódott hátterű képet csinálni, azért is írtam, hogy az elmosódottság függ a téma és a háttér távolságának arányától is. Na meg nagyban függ az alkalmazott gyújtótávolságtól és ez alatt a valódi gyújtótávolság értendő, nem az "ekvivalens" gyújtótávolság.

#1216 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 17:05

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 9:43

"Munka" közben. :D
rep_05.jpg

Nagyon tetszik. :)

Azért jobb lett volna, ha ti is (donphobos, Thrawn) ki tudtok jönni a fotóstalira. Állt mellettünk egy ember. Nyakában 1Ds Mk2 6GB-ás CF, 100-400L.

Valami hasonló hangzott el:
WiZARD megkérdezte, hogy munka, vagy hobbi? Csak hobbi. És mit szokott fotózni? Hát csak úgy elmegyek mindenfele, és kattintgatok. :)  :omg:
Na jó, a bal csuklóján meg egy Breitling volt. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1217 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 22. 17:24

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 16:33

4 méterről (10-ről is) tudsz elmosódott hátterű képet csinálni, azért is írtam, hogy az elmosódottság függ a téma és a háttér távolságának arányától is. Na meg nagyban függ az alkalmazott gyújtótávolságtól és ez alatt a valódi gyújtótávolság értendő, nem az "ekvivalens" gyújtótávolság.

Persze azt én is nagyon jól tudom hogy egy töbszáz mm-es telével lehet, de a kérdezőnek nem hiszem hogy van ez szerintem ő a normál gyújtótáv körülire értette.

#1218 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 17:32

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 18:05

Nagyon tetszik. :)

Azért jobb lett volna, ha ti is (donphobos, Thrawn) ki tudtok jönni a fotóstalira. Állt mellettünk egy ember. Nyakában 1Ds Mk2 6GB-ás CF, 100-400L.

Valami hasonló hangzott el:
WiZARD megkérdezte, hogy munka, vagy hobbi? Csak hobbi. És mit szokott fotózni? Hát csak úgy elmegyek mindenfele, és kattintgatok. :)  :omg:
Na jó, a bal csuklóján meg egy Breitling volt. :)

Beszélgettem a fickóval elég sokat és simán megértem miért vette meg, ráadásul ha megteheti miért ne?

20 évig használt valamilyen filmes Canont (A1?), aztán vett egy 1V-t, ez még most is megvan neki. Digitálist meg kezdte 10D-vel, de nem szerette se a kicsi keresőt, sem a crop factort. Most van két gépe, (1DsII, 1V), mindkettő full frame, jól kiegészítik egymást és ezeket is addig fogja használni amíg működik. Mondjuk most biztos morcos, mert valszeg az 5D is elég jó lenne neki kevesebb, mint feléért, de hát ez van...

Szerkesztette: saen 2005. 08. 22. 17:35 -kor

#1219 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 19:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 18:32

Mondjuk most biztos morcos, mert valszeg az 5D is elég jó lenne neki kevesebb, mint feléért, de hát ez van...

Szerintem meg kurvara mindegy neki hogy mennyibe kerul :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1220 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 19:20

Kép
Kép
Kép
Kép

Ugyan nem aug. 20, de tüzijáték. Mégpedig triatlon tüzijáték. ;)

Képek itt
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63