Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 21:13
*EX*:
Ez a kép a többihez hasonlóan lélegzetelállító.
Ha van egy kis időd megkérnélek egy szivességre: megtennéd hogy egy ilyen képnek az elkészültét részletesen bemutatod nekünk? Gondolok itt arra, hogy hogyan találtál rá a helyszínre, hogy készültél a fotózásra, mit használtál fotózáskor (gép, obi, szűrők, stb), a kattintás után milyen utómunkálatokon esett át a kép mire elnyerte végső formáját. Azt hiszem sokan és sokat tanulhatnánk belőle, mindamellett jó lenne elovasni egy ilyen képnek a teljesen "életútját".
Ha nagy hülyeséget kérek mondjátok meg nyugodtan...
Előre is kösz,
Gyk.
Köszönöm!
Nos az említett fotó elkészültének kezdete az azt megelőző nap volt. Az előző napon esett az eső és az időjárás jelentésből kiderült, hogy éjszaka felszakadozik a felhőzet és másnap szép napos szélmentes idő lesz. Így hajnalban még napkelte előtt kimentem a terepre(a helyszínek "felfedezése" hosszú időbe telt, kb. 1-1.5 év. Érdemes olyan völgyeket, dimbes-dombos vidékeket látogatni, ahol megreked a hajnali pára.) és vártam a megfelelő fényekre. A fenti képnél egy kicsit többet kellett várni, ugyanis a fotón is látható felhősáv jó ideig eltakarta a napot.
A felszerelésem egy 300D, 28-105 obi, állvány és az objektíven egy átmenetes szürkeszűrő.
Mivel állandóan RAW-ban fényképezek, így a konvertálásnál a következőket szoktam elvégezni(természetesen ez minden képnél más és más beállításokat takar): fehéregyensúly, kontraszt, telítettség. Ezután PS-ben méretezés, esetleg vágás és keret.
Kb ennyi ennek a fotónak a története, de akad olyan is, hogy többször visszajárok egy helyszínre a számomra megfelelő fotó elkészítéséhez.