HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#841 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:00

Idézet: Tinca - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 14:17

Ilyeneket majd még, légyszi  :up:

Akkor közkívánatra! :Đ

Ez is ellenfényes kép, amiért én érdemesnek tartom a bemutatásra, az a cinke képen látható viselkedése. Első ránézésre úgy tűnik, készül elrepülni. Pedig nem így van, éppen szellőztet. Én legalábbis más magyarázatot nem találtam. A fészek a már kikelt kicsikkel mélyen a vascsőben van, ami a napsütésben alaposan felmelegszik. A cinke ~20-30 másodpercig csapkodott a cső felett, de nem olyan erősen, hogy felemelkedjen, így juttatott friss levegőt a csőbe. :up:

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#842 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:29

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:00

Akkor közkívánatra! :Đ

Ez is ellenfényes kép, amiért én érdemesnek tartom a bemutatásra, az a cinke képen látható viselkedése. Első ránézésre úgy tűnik, készül elrepülni. Pedig nem így van, éppen szellőztet. Én legalábbis más magyarázatot nem találtam. A fészek a már kikelt kicsikkel mélyen a vascsőben van, ami a napsütésben alaposan felmelegszik. A cinke ~20-30 másodpercig csapkodott a cső felett, de nem olyan erősen, hogy felemelkedjen, így juttatott friss levegőt a csőbe. :up:

Nagyon jó, a kép is, meg a leírásod :) Okos kis madár, bár okosabb lett volna, ha nem ilyen helyre rakja a fészket. Bár lehet, hogy mégis csak okos volt emiatt is, innen tuti nem "vadássza" ki semmilyen állat a fiókákat  :up: Tehát biztonságban vannak, csak nehogy megsüljenek szegények odabent. Egyébként benéztél már a csőbe közelebbről? :)

Én csak azt nem értem, hogy hogyan megy be a madár, meg hogyan jön ki. Na meg hogy hogyan fognak "kirepülni" a fészekből/csőből a kicsik.

Szerkesztette: Joci 2005. 07. 04. 17:30 -kor

#843 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:31

Rossz előérzetem van. Kíváncsi leszek, hogyan jönnek ki a kicsik?

@Joci
(Egyszerre jár az agyunk.) :)

Szerkesztette: Szanya 2005. 07. 04. 17:34 -kor

"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#844 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:31

Idézet: Joci - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:29

Nagyon jó, a kép is, meg a leírásod :) Okos kis madár, bár okosabb lett volna, ha nem ilyen helyre rakja a fészket. Bár lehet, hogy mégis csak okos volt emiatt is, innen tuti nem "vadássza" ki semmilyen állat a fiókákat  :up: Tehát biztonságban vannak, csak nehogy megsüljenek szegények odabent. Egyébként benéztél már a csőbe közelebbről? :)

Én csak azt nem értem, hogy hogyan megy be a madár, meg hogyan jön ki. Na meg hogy hogyan fognak "kirepülni" a fészekből/csőből a kicsik.

Belenéztem, de nem látszott semmi, nagyon mélyre fészkelt. Az tény, hogy macskabiztos a hely.

Szerk: a madár simán fejest ugrik, amikor bemegy (erről is van képem), amikor kijön, hallatszik a szárnycsapkodás a csőben, de probléma nélkül kijön. A kicsik, hát az más kérdés. :think: Ezek a képek még május közepén készültek édesanyám házánál, azóta nem voltam arrafelé, sajnos nem tudom, ki tudtak-e repülni.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 07. 04. 17:35 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#845 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 17:39

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:31

Belenéztem, de nem látszott semmi, nagyon mélyre fészkelt. Az tény, hogy macskabiztos a hely.

Szerk: a madár simán fejest ugrik, amikor bemegy (erről is van képem), amikor kijön, hallatszik a szárnycsapkodás a csőben, de probléma nélkül kijön. A kicsik, hát az más kérdés. :think: Ezek a képek még május közepén készültek édesanyám házánál, azóta nem voltam arrafelé, sajnos nem tudom, ki tudtak-e repülni.

Majd számolj be a fejleményekről :)

Idézet

"...erről is van képem..."

Megmutathatnád :)

#846 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 18:01

Idézet: Joci - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:39

Majd számolj be a fejleményekről :)

Megmutathatnád :)

Kép

Kép

Itt pedig éppen kijön, csőrében valami...hát... meg nem mondom mivel. Biztos takarított. :D  Kukaccal, rovarral be, ilyen valamivel ki. Többször is hozott kifelé efféle dolgokat. :think:

#847 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 18:45

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#848 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:38

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 17:27

P.S.: van egy digit fényképezőm is, egy HP PhotoSmart 215-ös.  :up: Csak most épp tesómnál van..

Hadd legyek rosszmájú: addig jó a jelenlévő műkedvelő, és (ami a lényeg) -értő közönségnek és alkotóknak.

ON: Elismerésem a képekhez, Thrawn!  :respect: Kicsit nagyobb DoF-fal hogy néz ki ugyanez? Pl. ha éppen sejteni lehet a háttér milyenségét. Vagy erről a nagy távolság (ergo zoom) miatt nem lehet szó?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#849 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:01

Itt pedig éppen kijön, csőrében valami...hát... meg nem mondom mivel. Biztos takarított. :D  Kukaccal, rovarral be, ilyen valamivel ki. Többször is hozott kifelé efféle dolgokat. :think:

Ezzel a képpel Thrawn kollégának  :respect: szeretnék némi konkurenciát állítani  :)  A hétvégi ház szerszámosbódéjánál fészkel egy házi rozsdafarkú pár, épp a hétvégén repültek ki a fiókák (erről sajnos lemaradtam egyéb elfoglaltság miatt). A kajahordásról viszont jónéhány képet készítettem, szerencsére jöttek sűrűn a különféle bogarakkal, szöcskékkel, darazsakkal. Nagy bánatomra a fényviszonyok messze nem voltak ideálisak fotózáshoz, de hát ez van. A képen a tojó van, igaz egy kicsit kevésbé látványos a tollazata, mint a hímnek, viszont sokkal türelmesebb modell  :)

Kép

Ja, még annyi, hogy a madarak nyugalma érdekében "lessátorból" (3 székből és 2 pokrócból eszkábáltam, ez volt kéznél  :) ) fotóztam, durván 5 méter távolságból. Így kissé óvatosan ugyan, de szorgalmasan jöttek-mentek. Az idézetre is reagálva: a rozsdafarkúak is igen tiszta madarak, a tojót többször is láttam, hogy hasonló csomagokkal jön ki a fészekből, mint a cinegéd.

#850 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:47

Idézet: GP#2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 20:40

Neked is :respect:

És :up:

#851 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 19:58

Thrawn!
Nagyon tetszenek a képeid, de az exif info-t miért nem hagyod bennük?
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#852 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:11

Beszurom oket megint.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#853 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:30

Az első képek a Lágymányosi híd, Pesti hídfőnél készültek a Nemzetinél?  :think: Remélem jól láttam.  :respect:

#854 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 20:31

Igen, ott, pontosabban a hangversenyteremnél (a nemzeti mellett levő épulet)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#855 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:10

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 20:58

Thrawn!
Nagyon tetszenek a képeid, de az exif info-t miért nem hagyod bennük?

Photoshop 7-el csinálom a kivágást és/vagy átméretezést, majd mentés másként. Be lehet állítani hogy hagyja benne az EXIF-et?

#856 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:16

Idézet: GP#2 - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 20:40

Ezzel a képpel Thrawn kollégának  :respect: szeretnék némi konkurenciát állítani  :)  A hétvégi ház szerszámosbódéjánál fészkel egy házi rozsdafarkú pár, épp a hétvégén repültek ki a fiókák (erről sajnos lemaradtam egyéb elfoglaltság miatt). A kajahordásról viszont jónéhány képet készítettem, szerencsére jöttek sűrűn a különféle bogarakkal, szöcskékkel, darazsakkal. Nagy bánatomra a fényviszonyok messze nem voltak ideálisak fotózáshoz, de hát ez van. A képen a tojó van, igaz egy kicsit kevésbé látványos a tollazata, mint a hímnek, viszont sokkal türelmesebb modell  :)

--- rozsdafarkú kép ---

Ja, még annyi, hogy a madarak nyugalma érdekében "lessátorból" (3 székből és 2 pokrócból eszkábáltam, ez volt kéznél  :) ) fotóztam, durván 5 méter távolságból. Így kissé óvatosan ugyan, de szorgalmasan jöttek-mentek. Az idézetre is reagálva: a rozsdafarkúak is igen tiszta madarak, a tojót többször is láttam, hogy hasonló csomagokkal jön ki a fészekből, mint a cinegéd.

:up:  :respect:

Óriási mennyiségű eleséget hordanak, belegondolok, hogy még így is mennyi rovar röpköd körülöttünk, mi lenne, ha nem lennének ezek a madarak. :omg: Csodálatos egyensúly. :respect:  Amíg fel nem borítjuk. :(

#857 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 21:58

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 22:16

Csodálatos egyensúly. :respect:  Amíg fel nem borítjuk. :(

Már rég felvan borítva, mint a bili ;) :(

#858 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:20

Jó reggelt!  :D Hogy ne mindig csak  :offtopic: legyek, itt van a 7 megapixeles, 950 dolláros Samsung V770 mobiltelefon által készült két kép (nem az enyémek  :D  ):

Kép

Kép

A teló kamerájának paraméterei: "The camera functions have been upgraded to include a 3x optical zoom and 5x digital zoom with a 1/1.8" CCD..."  :OOO

Üdv: Bepe

#859 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:31

na ez már esetleg belefér a digit fényképezőgépes topikba :p
ha megnézed, ez a topik még mindig nem elsősorban a vasról szól, hanem a használatáról...

Szerkesztette: qnadam 2005. 07. 04. 23:32 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#860 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 23:43

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 0:20

Jó reggelt!  :D Hogy ne mindig csak  :offtopic: legyek, itt van a 7 megapixeles, 950 dolláros Samsung V770 mobiltelefon által készült két kép (nem az enyémek  :D  ):

Már csak jó képeket kellene csinálni vele :)
Borzalmas ez a levágott elejű autós kép... a virágokról meg inkább nemmondok semmit.

Csak nem értem ki vesz ilyen "telefont", ennyiért (ha valóban 950$) már lehet kapni simán egy SLR digi gépet, meg egy akármilyen telefont mellé. Na de mindegy, én továbbra is elzárkózom a telefon-"fényképező" kombóktól, ez legyen az én bajom :)

Szerkesztette: Joci 2005. 07. 04. 23:44 -kor

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.