Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 18:01
Itt pedig éppen kijön, csőrében valami...hát... meg nem mondom mivel. Biztos takarított.

Kukaccal, rovarral be, ilyen valamivel ki. Többször is hozott kifelé efféle dolgokat.

Ezzel a képpel Thrawn kollégának

szeretnék némi konkurenciát állítani

A hétvégi ház szerszámosbódéjánál fészkel egy házi rozsdafarkú pár, épp a hétvégén repültek ki a fiókák (erről sajnos lemaradtam egyéb elfoglaltság miatt). A kajahordásról viszont jónéhány képet készítettem, szerencsére jöttek sűrűn a különféle bogarakkal, szöcskékkel, darazsakkal. Nagy bánatomra a fényviszonyok messze nem voltak ideálisak fotózáshoz, de hát ez van. A képen a tojó van, igaz egy kicsit kevésbé látványos a tollazata, mint a hímnek, viszont sokkal türelmesebb modell

[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ja, még annyi, hogy a madarak nyugalma érdekében "lessátorból" (3 székből és 2 pokrócból eszkábáltam, ez volt kéznél

) fotóztam, durván 5 méter távolságból. Így kissé óvatosan ugyan, de szorgalmasan jöttek-mentek. Az idézetre is reagálva: a rozsdafarkúak is igen tiszta madarak, a tojót többször is láttam, hogy hasonló csomagokkal jön ki a fészekből, mint a cinegéd.