HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#341 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:01

Nekem azért nagyon tetszenek!  :up:
My photos

#342 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:07

Köszi!  :) Azért írtam, hogy kevés volt, mert szerettem volna olyan képet, amit teljesen kitölt a cinke, vagy csak a fejéről egy portré.  :D

#343 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:24

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 8:53

Letámaszottál valahova? Gondolom nem cipelsz magaddal állványt ilyen helyre...  ;)

iso800, 1/200

(amúgy 0,4-0,5 sec körül még meg tudom fogni bemozdulás nélkül... legalábbis ilyen kis képen nem látszik a bemozdulás.)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#344 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:29

rájöttem hogy van pár buliképem, amik tetszenek, remélem nektek is tetszenek :)
(bár régiek között lusta vagyok keresni)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#345 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 09:40

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:07

Köszi!  :) Azért írtam, hogy kevés volt, mert szerettem volna olyan képet, amit teljesen kitölt a cinke, vagy csak a fejéről egy portré.  :D

pedig jók ezek :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#346 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 10:40

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:48

madar1.JPG[/IMG]
madar2.JPG[/IMG]
madar3.JPG[/IMG]
madar4.JPG[/IMG]
madar5.JPG[/IMG]
madar6.JPG[/IMG]

Sajnos kevés volt a Canon 70-200 kétszerezővel.  :(

Nekem nagyon tetszenek az egészalakos képeid is, nem hiányzik a portré. Méghogy kevés, az én 10x zoomom, na az kevés :)  ilyen eredményhez 2 m-es távolság kell.
Egyébként a küllőnek miért nem piros a feje? Fiatal? vagy csak nem látszik  :confused: Fura az egész.
Gratula a pityerhez is. Hol készültek a képek?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#347 Felhasználó inaktív   akita 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 10:46

Kép

Kép
"Lenni, vagy nem lenni"
"Bátraké a cseresznye!" és mindenkinek legyen szemcserés a papja :) !

#348 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 09. 13:10

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:07

Nem baj! ;)  Nekem is nagyon tetszik! :up:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#349 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 15:54

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 9:48

Ezeket múlt pénteken készítettem:

Sajnos kevés volt a Canon 70-200 kétszerezővel.  :(

:OOO

Ha ez kompakt, akkor megeszem az S1-et :eek: :Đ A harmadik kép nekem kicsit fakónak tűnik, a többi viszont gyönyörű. Gratulálok a masinádhoz és a szép képekhez!

#350 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 16:02

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 16:54

:OOO

Ha ez kompakt, akkor megeszem az S1-et :eek: :Đ A harmadik kép nekem kicsit fakónak tűnik, a többi viszont gyönyörű. Gratulálok a masinádhoz és a szép képekhez!

Canon EOS 300D, EXIF szerint.
Hát igen, ilyen kis mélységélességet és tökéletes fókuszt elég nehéz lenne S1-el vagy gondolom szinte bármilyen kompakttal. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#351 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 16:55

Padlizsán!  :D  :omg:  :up:  :p

Kép

para Tomi Filth

#352 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 17:46

Felteszek egy felhőt mert ilyent még nem tettem:)
Kép
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#353 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:01

na még egyet! sajna ennek az aljába bele kellett piszkálnom egy elektromos vezeték miatt:(
Kép
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#354 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:51

Idézet: Tinca - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 11:40

Nekem nagyon tetszenek az egészalakos képeid is, nem hiányzik a portré. Méghogy kevés, az én 10x zoomom, na az kevés :)  ilyen eredményhez 2 m-es távolság kell.
Egyébként a küllőnek miért nem piros a feje? Fiatal? vagy csak nem látszik  :confused: Fura az egész.
Gratula a pityerhez is. Hol készültek a képek?

Most voltam először madarat fotózni lessátorból, nem tudom az okát, hogy miért olyan a színe. Nem ismerem a madarakat, sajnos.

A képek Pusztaszeren készültek. A felszerelésem egy 300D, Canon 70-200 F2.8, Canon 2x. Minden kép ISO 200 vagy 400 és 8as rekesszel készült és manual fókusz! Az autofókusz képtelen volt követni ezeket a kis madarakat.

#355 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:56

Idézet: akita - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:46

-gyíkos kép -

:respect:

#356 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 20:29

A barátnőm készítette, szerintem aranyos:
Kép

#357 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 06:51

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 17:51

Most voltam először madarat fotózni lessátorból, nem tudom az okát, hogy miért olyan a színe. Nem ismerem a madarakat, sajnos.

A képek Pusztaszeren készültek. A felszerelésem egy 300D, Canon 70-200 F2.8, Canon 2x. Minden kép ISO 200 vagy 400 és 8as rekesszel készült és manual fókusz! Az autofókusz képtelen volt követni ezeket a kis madarakat.

Szerintem a képeid tökéletesek. Fotópályázaton is megállnák a helyüket.
A lessátrat Te állítottad, vagy ez már egy fix telepített sátor, ahová mondjuk fotóklubbal, vagy ismerőssel mentél? Milyen messze voltatok a témától?
Egy ilyenbe szívesen beneveznék én is!  :D
Csak előtte kicsit meg kéne támogatnom magamat anyagilag egy nagyobb tele irányában.

Azt mondod, a 70-200x2 zoom kevés volt (az 1,6-os szorzó mellett). Az azt jelenti, hogy egy igazán jó portréhoz kéne vagy 400-as, vagy még inkább 600-as obi kétszerezővel. Az meg már nagyon magasan van árban  :think:

#358 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 08:15

Idézet: Arakhtahr - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 7:51

Szerintem a képeid tökéletesek. Fotópályázaton is megállnák a helyüket.
A lessátrat Te állítottad, vagy ez már egy fix telepített sátor, ahová mondjuk fotóklubbal, vagy ismerőssel mentél? Milyen messze voltatok a témától?
Egy ilyenbe szívesen beneveznék én is!  :D
Csak előtte kicsit meg kéne támogatnom magamat anyagilag egy nagyobb tele irányában.

Azt mondod, a 70-200x2 zoom kevés volt (az 1,6-os szorzó mellett). Az azt jelenti, hogy egy igazán jó portréhoz kéne vagy 400-as, vagy még inkább 600-as obi kétszerezővel. Az meg már nagyon magasan van árban  :think:

Igen, ez egy fix lessátor, amit egy ismert magyar természetfotós épített és szokta is használni. Gyanítom hogy nem valószínű, hogy bérbe kiadná, ez nekünk is egy extra esemény volt, hogy a fotósuli keretein belül  elmehettünk oda. Pár haverommal tervezzük, hogy mi is építünk egyet, itt Budapest környékén.
A madaraktól szerintem három-négy méterre lehettünk. A 200x2x1,6=640mm, ami elsőre nagynak tűnik, de ilyen apró madarakhoz kevés volt. A többiek 50-500 Sigmával nyomultak, ami már sokkal jobb volt, mint az enyém, mivel az 800mm-nek felel meg. Úgyhogy én is egy 50-500 Sigmát fogok venni, az ára sem horror, 7-800USD között van. Ha arra ráraksz egy 1,4x-őt, akkor egy brutál 1120as obit kapsz, 8as fényerővel, ami teljesen jó lenne ide. Most is mindig 8as rekeszt használtunk és kézi fókuszt.
Volt aki az Ebay-en vett 400/F4 meg 600/F4 FD-s obikat hozott (kb. 1000euro), az sem rossz.  :D

Ami nagyon hiányzott az a magas ISO érték, a gyors kártya írás, gyors sorozatkép és a világosabb kereső, úgyhogy már kezdem kinőni a 300D-t, sajnos.  :confused:
Ami viszont nem hiányzott, az egy full frame váz volt, mert mit csináltam volna, ha nincs az 1.6os szorzó?!  :)

#359 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 08:40

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 7:15

Igen, ez egy fix lessátor, amit egy ismert magyar természetfotós épített és szokta is használni. Gyanítom hogy nem valószínű, hogy bérbe kiadná, ez nekünk is egy extra esemény volt, hogy a fotósuli keretein belül  elmehettünk oda. Pár haverommal tervezzük, hogy mi is építünk egyet, itt Budapest környékén.
A madaraktól szerintem három-négy méterre lehettünk. A 200x2x1,6=640mm, ami elsőre nagynak tűnik, de ilyen apró madarakhoz kevés volt. A többiek 50-500 Sigmával nyomultak, ami már sokkal jobb volt, mint az enyém, mivel az 800mm-nek felel meg. Úgyhogy én is egy 50-500 Sigmát fogok venni, az ára sem horror, 7-800USD között van. Ha arra ráraksz egy 1,4x-őt, akkor egy brutál 1120as obit kapsz, 8as fényerővel, ami teljesen jó lenne ide. Most is mindig 8as rekeszt használtunk és kézi fókuszt.
Volt aki az Ebay-en vett 400/F4 meg 600/F4 FD-s obikat hozott (kb. 1000euro), az sem rossz.  :D

Ami nagyon hiányzott az a magas ISO érték, a gyors kártya írás, gyors sorozatkép és a világosabb kereső, úgyhogy már kezdem kinőni a 300D-t, sajnos.  :confused:
Ami viszont nem hiányzott, az egy full frame váz volt, mert mit csináltam volna, ha nincs az 1.6os szorzó?!  :)

Milyen fotósuliba jársz?
Én is tervezem, hogy elmegyek egy fotókurzusra, csak hát anyagilag nem nagyon bírnám, meg előbb inkább a felszerelést bővíteném. De sajna nekem jelenleg lakásvásárlás-felújítás-berendezés mellett a 7-800$ is sok pénz.
A természetfotós neve nem publikus?

#360 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 08:41

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 9:15

Gyönyörű képek BoGyesz! :respect:  :respect:  :respect:  :up:  
Sorozatfelvételnél ilyen közelről nem riad meg a madár a zár hangjától? :think:

A Bigma csak F/6.3-as 500mm-en.

Szerk: Ha a fenti okok miatt úgy érzed, kinőtted a 300D-t, akkor a 20D kellene neked.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 05. 10. 08:46 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.