HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés III. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2561 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 15. 18:17

Idézet: rex007 - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 17:30

Sziasztook

Segítségeteket szeretném kérni új vagyok a fórumon, de van 1 kis gondom a hétvégén fényképeztem egy tök új Olympos kompakt géppel. Több nagy felbontású kép azonban rossz lett. a képen több helyen megtört a szín és az alak. Remélem sikerül feltölteni a képet, rendesen hogy létható legyen miről is beszéltem. Várom a választ hogy mi is lehet a baj. Előre is köszi a segítséget:
REx007

Ez CCD hiba is lehet meg processzor feldolgozási hiba is. Nekem is volt ilyen hiba 4 évvel ezelött. Jellemzője hogy nem mindegyik kép lesz ilyen, de nálam aztán elszállt a hibás alkatrész és garanciában kicserélték a gépet.

Azt írdd le pontosan milyen gép az amivel gond van hátha olyan jelentkezik akinek pontosan ilyen van.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 15. 18:33 -kor

#2562 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 20:51

Idézet: saen - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 15:58

A játékboltot még megpróbálhatnád ezen az utcán, annak van a legjobb :)

Bocs, egy képért nem utazok fel Pestre :D Egyik képet sem én csináltam, csak példának hoztam fel.

#2563 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 15. 20:57

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 8:31

Szerintem belefér bármilyne cégjelzés, logó, megspékelve a spiritus locussal :) Másrészt ez nagyon jó feladat, mert nem azon van a fő hangsúly, hogy mit fényképezel, hanem azon, hogy hogyan.

Itt a pont. :up:
Eddig sem voltam itt sokat ezen a héten, ezután viszont csak vasárnap leszek, addig Velence. Kíváncsi leszek... :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2564 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 20:57

Gondolom a heti témában cégtábla a falon,és üzletbejárat is jó lesz ugye ?
Ilyet csináltam egyet-kettőt,amit érdekesnek találtam,de itt a mi városunkban nem igazán van sajnos sem régi cégér,sem igazán túl érdekes  :(
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#2565 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:17

Idézet: fferi - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 20:57

Gondolom a heti témában cégtábla a falon,és üzletbejárat is jó lesz ugye ?
Ilyet csináltam egyet-kettőt,amit érdekesnek találtam,de itt a mi városunkban nem igazán van sajnos sem régi cégér,sem igazán túl érdekes  :(

Persze, cégtábla és társai is jók, ahogy elhangzott a hangsúly a megvalósításon, a látásmódon van.
Ilyen témaszegény környezetben jön képbe a leleményesség és a nyitott gondolkodás. Pl. hogy tudom lefotózni ezt a három kiflit úgy, hogy akár egy pékség bejárata felett is hirdethetné a szakmát? Vagy ilyesmi, vagy bármi.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2566 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:45

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 21:51

Bocs, egy képért nem utazok fel Pestre :D Egyik képet sem én csináltam, csak példának hoztam fel.

Ja... Egyébként ez Fehérváron van, nem Pesten...

#2567 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 07:18

Oda meg pláne nem megyek :D Mindkettőt a gugli dobta ki, csak Stipee kollégának akartam példálózni. :)

#2568 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 08:30

:respect: Találtam egy érdemes cégért, de azt művészien lefotózni... Na ez lesz a nehéz feladat :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#2569 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:43

bocsánat, hogy nem cégér, de ha már szóba jött Velence....
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: UseR 2006. 02. 17. 09:51 -kor

#2570 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:18

Az elsőnek nem sok hangulata van (pláne, hogy a zöld csónak úszik ki a képből, és vinné magával a tekintetemet), a Venezia felirat méginkább tucatképeslap-jellegűvé teszi a képet. Én a helyedben a gondolakikötőre vagy a Hotel Marconi feliratra koncentráltam volna, esetleg a nyitott, zöld ablaktáblás ablakokra. Így viszont túl mozgalmas, színes a kép, nincs igazán hova fókuszálni, nincs olyan pontja, ahol megpihenhet a tekintet. A többi viszont nagyon jó, főleg az oszlopsor meg az utolsó :) A második - hát, nem tudom megmondani, hogy picit kontrasztszegény vagy inkább picit világos, mindenesetre csapnék rá egy adag kontrasztot, hogy a vízen jobban elváljon a napsütötte/árnyékos rész, meg hogy a házfalakon is jobban érvényesüljön a fény-árnyék hatása.

#2571 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 11:46

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:18

Az elsőnek nem sok hangulata van (pláne, hogy a zöld csónak úszik ki a képből, és vinné magával a tekintetemet), a Venezia felirat méginkább tucatképeslap-jellegűvé teszi a képet. Én a helyedben a gondolakikötőre vagy a Hotel Marconi feliratra koncentráltam volna, esetleg a nyitott, zöld ablaktáblás ablakokra. Így viszont túl mozgalmas, színes a kép, nincs igazán hova fókuszálni, nincs olyan pontja, ahol megpihenhet a tekintet. A többi viszont nagyon jó, főleg az oszlopsor meg az utolsó :) A második - hát, nem tudom megmondani, hogy picit kontrasztszegény vagy inkább picit világos, mindenesetre csapnék rá egy adag kontrasztot, hogy a vízen jobban elváljon a napsütötte/árnyékos rész, meg hogy a házfalakon is jobban érvényesüljön a fény-árnyék hatása.

Köszi a kritikát. :respect: Az elsőt kommersz képeslapnak szántam, ezekszerint sikerült. :) Sajnos a kiúszó hajó bennemaradt, de mivel mi is épp vaporettóban voltunk, muszáj volt ellőnöm, mert elment volna a beállítás - már amennyire mozgó hajóból ilyet lehet mondani.

A kért gondolaparkoló: ;)
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A FF gondolás kép meg beégett, azért lett FF a végén.. lehet még ütöm kicsit, h élesedjen...

Szerkesztette: UseR 2006. 02. 17. 11:48 -kor

#2572 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:08

:respect:
Nagyon jó kép.

#2573 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:38

Idézet: rex007 - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 16:30

Sziasztook

Segítségeteket szeretném kérni új vagyok a fórumon, de van 1 kis gondom a hétvégén fényképeztem egy tök új Olympos kompakt géppel. Több nagy felbontású kép azonban rossz lett. a képen több helyen megtört a szín és az alak. Remélem sikerül feltölteni a képet, rendesen hogy létható legyen miről is beszéltem. Várom a választ hogy mi is lehet a baj. Előre is köszi a segítséget:
REx007

Az én véleményem szerint ez valami adatátviteli hiba lehet. Én olyankor láttam ilyen képeket, amikor pl. MSN-en küldtek nekem képet, de valami miatt nem jött át teljesen. Aztán képnézegető meg ilyen hülyeséggel tölti ki a hiányzó részt.
Persze lehet, hogy hülyeséget írok.
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2574 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:47

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:38

Az én véleményem szerint ez valami adatátviteli hiba lehet. Én olyankor láttam ilyen képeket, amikor pl. MSN-en küldtek nekem képet, de valami miatt nem jött át teljesen. Aztán képnézegető meg ilyen hülyeséggel tölti ki a hiányzó részt.
Persze lehet, hogy hülyeséget írok.

Itt ugyan a kandúr nem írta de ha a gépben már ilyen a kép akkor a gépben van a hiba CCD v. processzor, ha áttöltésnél a számítógépen jelentkezik akkor lehet az átadó v. a fogadónál is a hiba.

#2575 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 12:53

:)

Csatolt fájl:

We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

#2576 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:47

Itt ugyan a kandúr nem írta de ha a gépben már ilyen a kép akkor a gépben van a hiba CCD v. processzor, ha áttöltésnél a számítógépen jelentkezik akkor lehet az átadó v. a fogadónál is a hiba.

Jogos.  :up:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#2577 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:51

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:47

Ezért kérdeztem tőle, hogy már az Olympuson megtekintve is ilyen-e?

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 13:56 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2578 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 13:52

Idézet: Savage - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:53

:)

Szerintem nagyon jól megfogtad a hangulatát... ;)

OFF
Miért nem akartad már 3 nappal ezelőtt is eladni a Ti4200-asod?!?  :D  Pont ilyet kerestem!  ;)
ON

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 13:54 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#2579 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:49

Idézet: rex007 - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 15:30

Sziasztook

REx007

Formázd meg a memóriakártyát a fényképezőgéppel. Ugyanígy jártam egy kodakkal, mit te. Ha akkor uis olyan, akkor passz. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#2580 Felhasználó inaktív   Savage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 17:00

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:52

Szerintem nagyon jól megfogtad a hangulatát... ;)

OFF
Miért nem akartad már 3 nappal ezelőtt is eladni a Ti4200-asod?!?  :D  Pont ilyet kerestem!  ;)
ON

Off:
3 hete árulom a kártyát  :rolleyes: de ez csak 64MB-os, ha nem tévedek te pedig 128MB-at kerestél.
We're getting faster !
This, is the real, Hardcore !
Alright !
FASTER !

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130