HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1181 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 08. 08:59

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:34

:)

Nézz körül, több helyen nettó 52-54 körül van, csak azért keresek olyan helyet, ahol kevesebb mint 50, hogy a számlával tudjak mit kezdeni.

Olyat nem találsz.

#1182 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 08. 09:11

"Ahogy most nézegetem az árakat, bruttó 72-ért a Z3-nak egyszerűen nincs ellenfele, sőt, amit ennyiért kapni, azok a közelébe sem érnek sem tudásban, sem minőségben."

Azért az enyhe túlzás hogy az 5500-as a közelébe sem ér a Z3-nak nekem mindkettő van és van olyan amiben a Fuji jobb. Ezt a zajosság vadászatot meg nem értem, mér kell egy képen kigúvadt szemekkel a szemcsézetet keresni, az összhatás a lényeges. Régen a filmeseknél is volt ilyen szemcsevadászat mely egy idő után lecsengett.

#1183 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 08. 09:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 9:37

Azon meglepődnék, ha a zajosságon egy fw frissítés segítene, ez ugyanis a szenzor tulajdonsága, ha egyszer zajosra sikerült, akkor az is marad. A fw esetleg növelheti a szoftveres zajcsökkentés mértékét, de azzal meg még rosszabbul járnánk.

Ahogy most nézegetem az árakat, bruttó 72-ért a Z3-nak egyszerűen nincs ellenfele, sőt, amit ennyiért kapni, azok a közelébe sem érnek sem tudásban, sem minőségben.

Az S5500 a közelébe ér :)

Egyébként pedig firmware frissítés segíthet, ha a tömörítéssel van a baj. Ezért kérdeztem, hogy RAW formátum esetén is előjön-e a probléma.

#1184 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 09:49

Rendben, a közelébe ér.

Viszont nincs stabilizátor, kisebb zoom, zajosabb CCD, vacak macro mód, 64 szegmensű fénymérés (vs. 256), gyengébb sorozatfelvétel, nincs vakucsatlakozó, nincs B záridő, xD kártya...

Ezért cserébe tud RAW-ba menteni, tud 1/2000-t, és valamivel jobb a tele fényereje.

Tudja fene...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1185 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 10:01

Melyik az a fényképezőgépmárka, ami abszolút kerülendő? (HP? Sony?)
Főleg az ultrakompakt fényképezők érdekelnek!
És ebben a méretben melyik a "best buy"?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1186 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 10:02

A Z3 volt az egyetlen, melynek vegyes érzelmekkel fogadták képminőségét a Steve's Digicams tesztjében...

Idézet

The image quality in 2272x1704 Fine mode was average for a camera in this class. Outdoors it produced nicely saturated images, although some were a bit over-exposed when there were instances of extreme sunlight. The majority of our images were well exposed and had good overall color balance. There was an average amount of noise in low contrast areas as well as CA (chromatic aberation - purple fringing) in high contrast areas. There were also some images that were a bit soft; luckily the Z3 has adjustments for sharpening and contrast that help fix the problem. One area this camera seemed to excel at was portrait photography. Both our outdoor and indoor portraits were sharp, well exposed and skin tones were very natural. The "auto" white balance setting does its job well. I highly recommend that you make sure to always check the front of the lens for fingerprints before shooting. With most cameras this isn't a major concern, but it is with the Z3. If there's a big fingerprint on the lens your photos will have a haze to them. You can see what I mean by looking at PICT0018.JPG on our sample photos page.

Bottom line - the DiMAGE Z3 is a mixed bag, its powerful lens, Anti-Shake technology, and speedy performance will interest many, however the less than stellar "out of camera" image quality will put off others.

Az viszont szintén jó benne, hogy lehet állítani a tömörítés mértékét movie módban is.

Idézet

We were disappointed that the Z3 does not offer the high-resolution (800x600) movie mode, like that found on the Z2. The Z3 does allow you to capture motion video at either 640x480 (Fine or Standard) or 320x240 (Standard) at 15fps or 30fps with audio.

Szerkesztette: Csybe 2005. 07. 08. 10:16 -kor

#1187 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 10:17

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 10:54

Tessék, lehet sasolni, nagy képek:

Ennyit érnek akkor a tesztoldalak. Ilyen fényviszonyok között biztos, hogy ISO 50-re állt be a gép, ott pedig messze nincs ekkora zaj, még talán ISO 100-on sem. Ugyanígy akkor a Fuji és a Canon tesztképe sem mérvadó. :(
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1188 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 08. 10:28

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 10:49

Rendben, a közelébe ér.

Viszont nincs stabilizátor, kisebb zoom, zajosabb CCD, vacak macro mód, 64 szegmensű fénymérés (vs. 256), gyengébb sorozatfelvétel, nincs vakucsatlakozó, nincs B záridő, xD kártya...

Ezért cserébe tud RAW-ba menteni, tud 1/2000-t, és valamivel jobb a tele fényereje.

Tudja fene...

Melyiken van B záridő? Mert az a B záridő ahol lenyomod a gombot a zár kinyit és addig van nyitva amig fel nem engeded. Ez félóra is lehet. A 64 szegmensű tökéletesen be tudja átlagolni a képkockát. Mellesleg a Z3-on a 15mp pillanatfelvétel mód, a 30mp pedig T idő lenyomod a gombot a zár kinyit elengeded és nyitva marad és ha a 30mp-en belül ismét megnyomod a gombot a zár bezár. A kezelési utasításban hibásan van.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 08. 10:46 -kor

#1189 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 10:31

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 11:17

Ennyit érnek akkor a tesztoldalak. Ilyen fényviszonyok között biztos, hogy ISO 50-re állt be a gép, ott pedig messze nincs ekkora zaj, még talán ISO 100-on sem. Ugyanígy akkor a Fuji és a Canon tesztképe sem mérvadó. :(

És? Ha lehet, szinte mindig a legkisebb érzékenységgel dolgozunk, nem? Tudtommal minden fényképezőgép (félprofi kategóriáig legalábbis) látványosan zajosodik már ISO100-on is. ISO400-on meg tiszta telcsikamera minőség, legalábbis az A85 :)

Nem beszélve arról, hogy néhány oldallal előrébb egy kolléga egy hasonló fényviszonyok között készült hősök tere képre alapozva mondta, hogy zajos az S5500 képe.

Szerkesztette: Csybe 2005. 07. 08. 10:35 -kor

#1190 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 11:14

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 11:28

Mellesleg a Z3-on a 15mp pillanatfelvétel mód, a 30mp pedig T idő

Többször elolvastam ezt, de nem sikerült értelmeznem.

Mindegy: az a lényeg, hogy a Fujin 15 sec a leghosszabb záridő, a Z3-on meg 30. :)

#1191 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 11:45

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 11:31

És? Ha lehet, szinte mindig a legkisebb érzékenységgel dolgozunk, nem? Tudtommal minden fényképezőgép (félprofi kategóriáig legalábbis) látványosan zajosodik már ISO100-on is.

Pont ezt mondom, hogy ilyen fényviszonyok között ISO 50-el kellett volna fotózni, a Z3 képe biztos, hogy nem ennyin készült, kérdés, hogy miért?

#1192 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 11:59

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:45

Pont ezt mondom, hogy ilyen fényviszonyok között ISO 50-el kellett volna fotózni, a Z3 képe biztos, hogy nem ennyin készült, kérdés, hogy miért?

Persze, a többi meg igen, csak azért, hogy jobbnak tűnjenek a Minoltánál, ugye? :)

Idézet

All pictures were shot in Program AE mode, ISO 50, and 2272x1704/Fine quality unless otherwise noted.

PICT0082.JPG
2272x1704
1,867,495

#1193 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:07

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:59

Persze, a többi meg igen, csak azért, hogy jobbnak tűnjenek a Minoltánál, ugye? :)

Ilyet még véletlenül sem írtam, ugye?

Ezt viszont igen:

Idézet

Ugyanígy akkor a Fuji és a Canon tesztképe sem mérvadó.

Kötekedni viszont jó. :kma:

Szerkesztette: EV6 2005. 07. 08. 12:10 -kor

#1194 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:15

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:45

kérdés, h miért állítasz valótlant?
(nem túl nehéz belenézni az exif infóba: ISO 50-el készült...)

#1195 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:19

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 13:07

Ilyet még véletlenül sem írtam, ugye?

Ezt viszont igen:

Kötekedni viszont jó. :kma:

Lényeg, hogy a Canon és a Minolta ISO50, a Fuji pedig ISO64 (ott ez a legkisebb) beállításban volt, mikor a kép készült. Kanyarodjunk vissza.

#1196 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:19

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 13:15

kérdés, h miért állítasz valótlant?
(nem túl nehéz belenézni az exif infóba: ISO 50-el készült...)

Bizonyos esetekben tudod, mennyit ér az exif info...

#1197 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:22

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 13:19

:omg:
ne röhögtess: majd pont exif infot fognak hamisítani az egyik legismertebb digitcam tesztoldalon...

#1198 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 08. 12:49

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 13:19

Te reménytelen vagy...

#1199 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:53

Mégegyszer a három kép összehasonlításként, ezúttal link formájában (vigyázat, nagy képek):

Canon A85 - http://www.steves-digicams.com/2004_review...es/img_0387.jpg (ISO50)

Fujifilm S5100/5500 - http://www.steves-digicams.com/2004_review...es/DSCF0053.JPG (ISO64)

Minolta Z3 - http://www.steves-digicams.com/2004_review...es/pict0082.jpg (ISO50)

Szerintem mindhárom képen zajos az égbolt, és a különbség elenyésző. Ezek alapján nem tartom az S5500-at kifejezetten zajos képeket produkáló gépnek, de jöjjenek még a tapasztalatok.

#1200 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 08. 12:54

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 12:14

Többször elolvastam ezt, de nem sikerült értelmeznem.

Mindegy: az a lényeg, hogy a Fujin 15 sec a leghosszabb záridő, a Z3-on meg 30. :)

Pedig elég világosan leírtam, a 15mp-et  végigexponálja a gép, míg a T idő 30 másodpercét bármikor meg lehet szakítani, befejezni. Lehet vele 3, 8, 17, 26másodpercet is exponálni, de ezt a gép ki is írja hogyha be akarod fejezni az expoziciót nyomd meg a gombot. Ezek a fotós ismeretek körébe tartoznak könyvekből el lehet olvasni.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.