HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1341 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 09:58

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 10:54

Most még két gép között filózom, az egyik ugye Z3, a másik az S1 IS, igaz az most edigital-ban drágább...

Z3 jobb, sokkal.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1342 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:04

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 10:58

Z3 jobb, sokkal.

Fuji-nál is?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1343 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:25

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 11:04

Fuji-nál is?

Fujit én azért nem vennék, mert egyikben sincs stabilizátor. Ezen kívül lehet jó.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1344 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:33

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 11:25

Fujit én azért nem vennék, mert egyikben sincs stabilizátor. Ezen kívül lehet jó.

Ja, azt én is olvastam, meg hogy pl s5500-el nem lehet olyan szépen makrozni, mint pl Z3-al.
Akkor már csak pénz kérdése, és úgy néz ki Z3 lesz. :) Milyen memókártyát érdemes bele venni? Olvastam korábbról, hogy Kingston-t nem szereti annyira. Én videózni nem nagyon akarok vele, arra ott van a Pana DS30as, inkább "csak" fotózni...  :)
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1345 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:41

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 10:58

Z3 jobb, sokkal.

Ezt azért kifejthetnéd kicsit bővebben. Azon kívül ugyanis, hogy "az összes Canon kompakt szar", érdemi kritikát vagy érvet én még tőled nem olvastam.

#1346 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:43

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 10:33

Milyen memókártyát érdemes bele venni? Olvastam korábbról, hogy Kingston-t nem szereti annyira. Én videózni nem nagyon akarok vele, arra ott van a Pana DS30as, inkább "csak" fotózni...  :)

Nekem Kingston 512 Mb Elite Pro van
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1347 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:47

A Z3 sztem is jobb mint az S1
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1348 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:53

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 11:47

A Z3 sztem is jobb mint az S1

Lehengerlő érvelés  :rolleyes:

#1349 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:55

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 11:33

Ja, azt én is olvastam, meg hogy pl s5500-el nem lehet olyan szépen makrozni, mint pl Z3-al.
Akkor már csak pénz kérdése, és úgy néz ki Z3 lesz. :) Milyen memókártyát érdemes bele venni? Olvastam korábbról, hogy Kingston-t nem szereti annyira. Én videózni nem nagyon akarok vele, arra ott van a Pana DS30as, inkább "csak" fotózni...  :)

Az 5500-as makrótávolsága 10cm míg a Z3-assal 1cm-re lehet közel menni egy tárgyhoz. Az 5500-ashoz kell makrófeltét ha 10cm-en belül akarsz fényképezni. A hibás Kingstont biztos nem szereti.

#1350 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 10:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 11:41

Ezt azért kifejthetnéd kicsit bővebben. Azon kívül ugyanis, hogy "az összes Canon kompakt szar", érdemi kritikát vagy érvet én még tőled nem olvastam.

Rendben. Tehát akkor azon kívül, hogy... :)  Nekem egy nagyon komoly bajom van az S1 IS-el: jópár képet láttam, ami vele készült (tesztoldalakon is és egy ismerősömnek ilyen van, az ő képei között is) és egészen elképesztő mértékű CA volt látható rajtuk. Ahogy néztem, sajnos a képek elég nagy százalékán megjelenik kisebb-nagyobb mértékben. Van akit ez nem zavar, nekem nagyon bántja a szemem. Ezen kívül rossz fényviszonyok között rém lassú az AF (a Z3 segédfény nélkül vagy 1,5× gyorsabb). 10× zoom 12× helyett (nem nagy különbség, de nagylátóban azért 35 vs. 38 mm érezhető). Mindezt a mai napig igen drágán kínálja, jelenleg 87 br., ennyiért/kevesebbért többféle stabilizált ultrazoom is kapható (Z3, FZ4).

#1351 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 11:20

Ez mindjárt máshogy hangzik :)

Én túl vagyok 7.000 képen az S1-gyel, és nem tudok összesen 10 olyan képet mutatni, ahol zavaró lenne a CA. Ha van 8 giga tárhelyed, szívesen megmutatom. Semmivel sem abberál jobban, mint a KM Z-sorozata, ahol a Z1 és a Z2 nem volt épp makulátlan ebből a szempontból (a Z3 ezen oldalát nem ismerem annyira).

A lencse (10x vs 12x) ténykérdés, nem vita tárgya.

A rossz fényviszonyok között valóban gyenge az AF, tényleg hiányzik a segédfény. Ez csak szobában zavaró, a szabadban a Z3 is (a többi UZ géphez hasonlóan) hajlamos eltévedni. Ja, és ha jól emlékszem, a Z3-ban sincs segédfény...

Az árával kapcsolatos kifogással nem értek egyet, szerintem nem a Canon drága, hanem a KM olcsó. Más oldalról a Canonban az USM és a kihajtható kijelző önmagában megéri az árkülönbözetet.

A Z3 képei szerintem zajosabbak, az LCD-je valóban pocsék, az EVF szintén, lassú és hangos a zoomolás a Canon USM-jéhez képest, ellenben van rajta vakupapucs.

Semmiképp nem mondanám, hogy jobb a Z3, pláne azt nem, hogy sokkal jobb.

#1352 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 12:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 12:20

Én túl vagyok 7.000 képen az S1-gyel, és nem tudok összesen 10 olyan képet mutatni, ahol zavaró lenne a CA. Ha van 8 giga tárhelyed, szívesen megmutatom. Semmivel sem abberál jobban, mint a KM Z-sorozata, ahol a Z1 és a Z2 nem volt épp makulátlan ebből a szempontból (a Z3 ezen oldalát nem ismerem annyira).

Néha, hmmm, olyan, mintha nem is ugyanarról a gépről beszélnénk. Nem vitatkozásképp, de én tényleg nagyon nagy arányban láttam CA-s felvételeket S1 IS-től. De nem vitatom, hogy neked ritkán jön elő. Vagy kevésbé zavar :think: Z1-et és Z2-t nem ismerem, Z3-on majdnem azt merem mondani, ismeretlen fogalom a CA. Persze elcs*szett kép itt is előfordul.

Idézet

A rossz fényviszonyok között valóban gyenge az AF, tényleg hiányzik a segédfény. Ez csak szobában zavaró, a szabadban a Z3 is (a többi UZ géphez hasonlóan) hajlamos eltévedni. Ja, és ha jól emlékszem, a Z3-ban sincs segédfény...

Z3-ban nincs segédfény, épp ezért írtam, hogy még így is gyorsabb, mint az S1, mert meg voltam győződve, hogy abban van. Akkor az az erős narancssárga fény, ami sötétben expo előtt másodpercekig világít, az micsoda? (Nem én fotóztam, a fent említett ismerős kezében láttam, hogy világít.)

Idézet

Az árával kapcsolatos kifogással nem értek egyet, szerintem nem a Canon drága, hanem a KM olcsó. Más oldalról a Canonban az USM és a kihajtható kijelző önmagában megéri az árkülönbözetet.

87 az pont 16-al több, mint a Z3. Az közel 25%. Ekkora ártöbbletért szerintem minimum sz*rrá kellene vernie a Z3-at, nem pedig ilyen talán jobb-talán nem szinten állnia. Szóval drága. :)
A kihajtható kijelző az tényleg pozitívum.

Idézet

lassú és hangos a zoomolás a Canon USM-jéhez képest

A Z3 kb. hangtalanul zoomol. Ha valakit az a minimális(!) motorhang zavar, amit én csak este egyedül csendes szobában vagyok képes egyáltalán meghallani, szvsz azzal valami baj van. Nem kevered azzal a hanggal, amikor kitolja az objektívet? Mert az tényleg elég hangos.
A lassúságról: két végállás között kb. 1,2-1,3 sec. (Most mértem. :) ) Én nem szeretnék ennél gyorsabbat, néha így sem sikerül ott megállni, ahol szeretnék.

#1353 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 12:22

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:03

Akkor az az erős narancssárga fény, ami sötétben expo előtt másodpercekig világít, az micsoda?

Az az "anti-vörösszem" lámpa, vagy mi a neve magyarul. Sajnos nem elég erős...

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:03

A Z3 kb. hangtalanul zoomol.

Itt nyelvi problémák lehetnek (nem köztünk, úgy egyáltalán). Zoomolás alatt én a tele állásból való átmenetet értem, fókuszálás alatt pedig az élesség-állítást. Előbbinek van hangja, utóbbinak nincs a Z3-on. A Canonon mindkettő gyakorlatilag hangtalan, a zoomolás ráadásul igen gyors.

Szóval megismétlem: nem gondolom, hogy a Z3 sokkal jobb lenne. Lehet, hogy az ára miatt az ár/érték aránya jobb, de nekem a kihajtható kijelző és az USM simán megérné a többletet.

#1354 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 12:34

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:22

Itt nyelvi problémák lehetnek (nem köztünk, úgy egyáltalán). Zoomolás alatt én a tele állásból való átmenetet értem, fókuszálás alatt pedig az élesség-állítást. Előbbinek van hangja, utóbbinak nincs a Z3-on. A Canonon mindkettő gyakorlatilag hangtalan, a zoomolás ráadásul igen gyors.

Nem, én is a zoom motorra gondoltam, nem az AF motorra. Szerintem ez is-az is kvázi hangtalan a Z3-on, nem tudom, amit te hallottál, az hibás volt, vagy mi  :think:

1,3 sec. wide és tele között lassú?

#1355 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 12:38

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:34

1,3 sec. wide és tele között lassú?

Nem, de 1 másodperc valamivel gyorsabb. (Különben a Z5-re a dpreview 1,5 másodpercet ír).

No, ez már szőrszálhasogatás. Szerintem jó gép az S1, szerinted szar, további jó napot :)

#1356 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 12:47

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:38

Szerintem jó gép az S1, szerinted szar, további jó napot :)

:omg:  :D

#1357 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 15:56

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:47

:omg:  :D

Szerintem maradok Z3nál, már csak ár miatt is :)

#1358 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 15:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 12:20

Én túl vagyok 7.000 képen az S1-gyel, és nem tudok összesen 10 olyan képet mutatni, ahol zavaró lenne a CA.

A vitába olyan részen nem kívánok beszállni, hogy ez jobb-e vagy a Z3, viszont mintaként megnézhetnéd a másik topicba valaki belinkelt néhány természetfotót nemrég, annyira durva volt a CA, hogy direkt megnéztem az exif info-t és az is S1-gyel készült...

#1359 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:05

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 16:57

A vitába olyan részen nem kívánok beszállni, hogy ez jobb-e vagy a Z3, viszont mintaként megnézhetnéd a másik topicba valaki belinkelt néhány természetfotót nemrég, annyira durva volt a CA, hogy direkt megnéztem az exif info-t és az is S1-gyel készült...

Én is láttam...

#1360 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:12

nemtudom miért véditek a saját gépeiteket :)

mindkét gép egy sz@r, de mindkettő jó is

mindegyik aberrál mint az állat, ez nem is kérdés

ráadásul a minolta mint a bűn olyan ronda, még ha egy slr tudása lenne is benne, akkor is megfontolnám hogy vegyek-e ezzel a seggkúp kinézettel

----atyuska----

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.