HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1541 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 25. 22:08

Pentax beindította DSLR oldalát. :) El is írták rendesen. :Đ

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1542 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 22:09

Ja, az oldal:
http://www.digital.p...ecial/digiichi/

Szerkesztette: eszpe 2005. 07. 25. 22:09 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1543 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 25. 22:21

"Pentax beindította DSLR oldalát.  El is írták rendesen."

Meg így nem szabad egy fényképezőgépet tartani, ahogy a csaj.

#1544 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 22:32

Petnax :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1545 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 25. 23:17

Azt hiszem én még várok kicsit gépvásárlással...
KM A200al szemezgetek, csak várok, hátha lemegy még kicsit az ára, nameg Áfa se kevés... :)

Jeaaah ez volt az 500. hozzászólásom :D jubilálok  :D

Szerkesztette: NeCrO 2005. 07. 25. 23:17 -kor

Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1546 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 06:45

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 19:42

már külső gyártók is gyárthatják a kártyákat, így választhatsz a többi márka között is, és az ár is lefele megy.

Azért én úgy látom, hogy legalább jövő év végéig az sd és cf lényegesen olcsóbb marad, mint az xd, vagy ms és valahol azt olvastam, hogy lassúak is, ezért nem lehetséges velük sorozatfelvétel készités.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1547 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 07:03

Hát azert vannak igen gyors CF és SD kártyák is, aki egyszeruen kijelenti hogy lassuak az eléggé tévúton jár. (Mert pl ha lassuak lennének akkor nem olyanokat tennének a millios gépekbe, nemde?)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1548 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 07:18

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 7:45

Azért én úgy látom, hogy legalább jövő év végéig az sd és cf lényegesen olcsóbb marad, mint az xd, vagy ms és valahol azt olvastam, hogy lassúak is, ezért nem lehetséges velük sorozatfelvétel készités.

Lassú kártyával is lehet sorozatfelvételt készíteni, csak ha betelik a gép puffere, lassabban fogja folytatni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1549 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 10:20

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 5:45

Akkor ne noname alap CF kártyát vegyél, hanem Scandisk Ultra 2-t  :D
...vagy Kingston Elite Pro-t  :cool:

#1550 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 10:22

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 11:20

Akkor ne noname alap CF kártyát vegyél, hanem Scandisk Ultra 2-t  :D
...vagy Kingston Elite Pro-t  :cool:

SanDisk
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1551 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:03

Fuji S5500 illetve S7000 tapasztalata/véleménye nincs senkinek?

Denes44, én inkább vmi hozzám közeli multinál, vagy kiskereskedésnél venném, hogy ne legyenek garanciális problémák, meg mégiscsak az a tuti ha az ember boltban veszi, fizikailag. De azért jó tudni h olcsóbb, majd megpróbálom lealkudni ha olyat veszek.. ;) a Z5 csak felbontásában jobb? egyébként írtam a vendégkönyvedbe :)

Szerkesztette: T-lore 2005. 07. 26. 13:04 -kor

A szatyor nem táska.

#1552 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:24

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 14:03

Fuji S5500 illetve S7000 tapasztalata/véleménye nincs senkinek?

Denes44, én inkább vmi hozzám közeli multinál, vagy kiskereskedésnél venném, hogy ne legyenek garanciális problémák, meg mégiscsak az a tuti ha az ember boltban veszi, fizikailag. De azért jó tudni h olcsóbb, majd megpróbálom lealkudni ha olyat veszek.. ;) a Z5 csak felbontásában jobb? egyébként írtam a vendégkönyvedbe :)

Az edigitalnál is boltban veszed, "fizikailag" :)

És lehet, kevesebb gond van a garival, mint valami útszéli fotóboltban...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1553 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 13:37

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 9:22

SanDisk

Elnézést a tévedésért...  :respect:

#1554 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 15:54

vki az mondta nekem h a fuji s7000-be a 6,3 MP-hez már kevés az az objektív, a 6x optikai zoom.. mi a véleményetek? a felbontás zoomtól független, nem?
A szatyor nem táska.

#1555 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:27

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 16:54

vki az mondta nekem h a fuji s7000-be a 6,3 MP-hez már kevés az az objektív, a 6x optikai zoom.. mi a véleményetek? a felbontás zoomtól független, nem?

Az nem teljesen jó hogy ehhez a lapkához a 6x-os zoom nem jó. De az igaz hogy a nagyon erős zoomoknál a felbontás romlik. Gondold el a DLSR-ekhez nem véletlen csinálnak kis zoomokat, sőt egy gyújtótávolságú objektíveket. A sok lencsetag miatt a felbontás romlik. A 7000-es vonalas felbontását nem túl jónak ítélik, de nem azért mert 6x-os a zoom, mert van nagyobb átfogású zoom amelynek a részletrajza jó. De a felbontás a nagyobb zoomoknál mindig romlik. Persze meg kell különböztetni a lencse és a lapka felbontását, és a kettő együtt adja a kép összhatását. Az S 5500as nagyobb sikert aratott, pedig annak 10x-es a zoomja.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 16:47 -kor

#1556 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:31

mivel érdemes áttömöríteni a videokat (avi), hogy ne zabáljon annyi helyet a gépen??
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#1557 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:48

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. júl. 25., hétfő - 23:17

Azt hiszem én még várok kicsit gépvásárlással...
KM A200al szemezgetek, csak várok, hátha lemegy még kicsit az ára, nameg Áfa se kevés... :)

Jeaaah ez volt az 500. hozzászólásom :D jubilálok  :D

Gratula!
Várni mindig lehet.
Csak érdemes-e? :D

#1558 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 16:59

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:27

Az nem teljesen jó hogy ehhez a lapkához a 6x-os zoom nem jó. De az igaz hogy a nagyon erős zoomoknál a felbontás romlik. Gondold el a DLSR-ekhez nem véletlen csinálnak kis zoomokat, sőt egy gyújtótávolságú objektíveket. A sok lencsetag miatt a felbontás romlik. A 7000-es vonalas felbontását nem túl jónak ítélik, de nem azért mert 6x-os a zoom, mert van nagyobb átfogású zoom amelynek a részletrajza jó. De a felbontás a nagyobb zoomoknál mindig romlik. Persze meg kell különböztetni a lencse és a lapka felbontását, és a kettő együtt adja a kép összhatását. Az S 5500as nagyobb sikert aratott, pedig annak 10x-es a zoomja.

Akkor szerinted egy Minolta Z3-nak vagy egy Z5-nek is (12x zoom) romlana a képminősége, ha használjuk a zoom-ot? Nagyon dilemmázok a gépek között, de a képbe belépett egy Canon Powershot S2 IS is, aminek viszont elég húzós az ára.. viszont szép tulajdonságai vannak (szintén 12x optikai)
az S5500-asnak ma már talán túl kevés az a 4 MP, bár nem tudom.. Te mit mondassz?
A szatyor nem táska.

#1559 Felhasználó inaktív   wbtist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:00

Sziasztok.

Z3-hoz milyen állványt ajánlotok? Lehetőleg ne több tízezreset!  :cool:

THX
Levelezz egyszerűbben!
Látogass meg.

#1560 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:17

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:59

Akkor szerinted egy Minolta Z3-nak vagy egy Z5-nek is (12x zoom) romlana a képminősége, ha használjuk a zoom-ot? Nagyon dilemmázok a gépek között, de a képbe belépett egy Canon Powershot S2 IS is, aminek viszont elég húzós az ára.. viszont szép tulajdonságai vannak (szintén 12x optikai)
az S5500-asnak ma már talán túl kevés az a 4 MP, bár nem tudom.. Te mit mondassz?

Mindegyiknek romlik kisebb nagyobb mértékben ez teljesen egyéni, vannak jól és kevésbé jól sikerült optikák. Ezt a tesztlapokon lehet megnézni, de az általad felsorolt gépek nagyon azonos szinten vannak, csak hangyányi eltérések vannak közöttük.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.