HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1561 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:25

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:59

Akkor szerinted egy Minolta Z3-nak vagy egy Z5-nek is (12x zoom) romlana a képminősége, ha használjuk a zoom-ot? Nagyon dilemmázok a gépek között, de a képbe belépett egy Canon Powershot S2 IS is, aminek viszont elég húzós az ára.. viszont szép tulajdonságai vannak (szintén 12x optikai)
az S5500-asnak ma már talán túl kevés az a 4 MP, bár nem tudom.. Te mit mondassz?

velemenyek:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2959521
https://forum.hwsw.hu/index.php?act=ST&f=29...dpost&p=3033429
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1562 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 26. 17:54

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:00

Sziasztok.

Z3-hoz milyen állványt ajánlotok? Lehetőleg ne több tízezreset!  :cool:

THX

Hát ez teljesen attól függ hogy mennyit szánsz rá, erre nem lehet semmit tanácsolni. Azt te is látod hogy melyik masszívabb erősebb a 420mm-hez pedig az kell.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 26. 18:13 -kor

#1563 Felhasználó inaktív   wbtist 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:54

Hát ez teljesen attól függ hogy mennyit szánsz rá, erre nem lehet semmit tanácsolni. Azt te is látod hogy melyik masszívabb erősebb a 420mm-hez pedig az kell.

Gyártóknak, típusoknak örülnék. Elég mazsola vagyok még... :respect:
Levelezz egyszerűbben!
Látogass meg.

#1564 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 20:23

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 21:13

Gyártóknak, típusoknak örülnék. Elég mazsola vagyok még... :respect:

http://www.edigital....ptus=62_172_185

Itt van választék bőséges.

#1565 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:10

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:00

Sziasztok.

Z3-hoz milyen állványt ajánlotok? Lehetőleg ne több tízezreset!  :cool:

THX

Én egy hama star 61-et vettem hozzá. Nem a legstabilabb, de megteszi. Viszont, ha most vennék, akkor már 62-őt, vagy 63-at vennék, mert annak jobb az feje.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#1566 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:22

Állvány tippre ezt a cikket ajánlanám, bár úgyis komolytalannak fogtok tartani...

#1567 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 21:50

Idézet: saen - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 22:22

Állvány tippre ezt a cikket ajánlanám, bár úgyis komolytalannak fogtok tartani...

??????
Semmilyen cikket nem látok, csak pár képet, az "article"-re kattintva csak "coming soon" a válasz.
Nézettséget akarsz növelni, vagy rossz linket adtál meg? ;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1568 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:00

Idézet: wbtist - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 18:00

Z3-hoz milyen állványt ajánlotok? Lehetőleg ne több tízezreset!

Elfogult vagyok, mert egy évtizeddel ezelőtt kipróbáltam néhány állványt. A véleményem egyértelműen az, hogy eddig egyetlen M betüs cég termékét találtam elfogadhatónak, mert a többinél mind görbültek vagy behajlottak az állvány lábai. azaz remegés, bizonytalanság, eldőlés, stb. mind előjött.

Ugyanakkor nem volt még annyi pénzem, hogy ennek a cégnek az állványát megvegyem - örömmel látom, hogy számokban kifejezve ugyan annyi a jelenlegi ára, mint tiz éve volt, igy ami anno fél éves átlagfizetés volt, az most már egy havi minimálbérrel ér fel.;)

Amúgy az M betűs céget nem kedvelem, csak elgondolkodtató, hogy egyedül neki jutott eszébe valóban tartós, valóban alaktartó és szabályos kör, vagy sokszög lábakat létrehozni.
Emellett a racsnis megoldást eleve rossznak tartom, amikor a középső függőleges rúd tartja össze a lábakat és nem lehet kivenni belőle - mintha egy satut próbáltak volna átmenteni, de ez se elég, hogy a gyenge anyag miatti rossz fizikai tulajdonságokat ellensúlyozzák.

Úgyhogy a válaszom röviden:
vagy profi állványt veszel, amiben megbízol, vagy olcsót, amivel divatozol, és pár évente veszel egy másikat, vagy dühöngsz, vagy egyszerűen nem veszed tudomásul a problémákat. :-)

Persze, ha videora nem hazsnálod, akkor a remegés és a lassú oldalra dőlés kevésbé fontos.;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1569 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:17

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 17:48

Gratula!
Várni mindig lehet.
Csak érdemes-e? :D

Hát ha az embernek nincs elegendő pénze rá, muszály...  :p
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1570 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:18

"Persze, ha videora nem hazsnálod, akkor a remegés és a lassú oldalra dőlés kevésbé fontos"

Nekem itthoni használatra egycollos vascsőből hegesztett állvány van és ha a holdat fényképezem 420-as telével a tíz másodperces időzítő sokszor nem elég hogy a remegés megálljon.Egy hordozható alu állvány nem lehet merev, ha ez a hegesztett vascső nem az.

#1571 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 26. 22:20

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 22:10

Én egy hama star 61-et vettem hozzá. Nem a legstabilabb, de megteszi. Viszont, ha most vennék, akkor már 62-őt, vagy 63-at vennék, mert annak jobb az feje.

Nekem 63as van kamerához, nagyon meg vagyok vele elégedve. Asszem az a legnehezebb Hama-ban...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1572 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 04:39

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 26., kedd - 22:50

??????
Semmilyen cikket nem látok, csak pár képet, az "article"-re kattintva csak "coming soon" a válasz.
Nézettséget akarsz növelni, vagy rossz linket adtál meg? ;)

Ha rákattintasz az ezt szóra akkor meglátod...

#1573 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:19

"Pontosan nekem is a képstabilizátor a dilemmám...fontos, jó dolog, csak tényleg az a plusz 20 e..... "
Erre valami hozzaerto valasz? Mennyire fontos ez? Amire ki akarnek lyukadni: lehet-e stabilizator nelkul is 10x zoomnal jo kepet csinalni kezbol?

#1574 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:26

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:19

"Pontosan nekem is a képstabilizátor a dilemmám...fontos, jó dolog, csak tényleg az a plusz 20 e..... "
Erre valami hozzaerto valasz? Mennyire fontos ez? Amire ki akarnek lyukadni: lehet-e stabilizator nelkul is 10x zoomnal jo kepet csinalni kezbol?

Lehet, verőfényes napsütésben. :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1575 Felhasználó inaktív   Merlot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:27

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:19

ehet-e stabilizator nelkul is 10x zoomnal jo kepet csinalni kezbol?

Lehet, viszont jo fenyviszony kell.
Es meg lehet tanulni a technikajat is hogy ne remegjen annyira a kezed.

Amugy a stabilizator egy nagyon jo dolog.
'owz anyone out there meant to restecpa each otha, if you lot in'ere, don't even start restecpa-ing one anotha?
Blog

#1576 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 11:59

Idézet: Merlot - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:27

Es meg lehet tanulni a technikajat is hogy ne remegjen annyira a kezed.

Bal válltól a kézfejig be kell gipszeltetni. :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1577 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 12:31

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 12:59

Bal válltól a kézfejig be kell gipszeltetni. :D

Nem jó mert akkor meg a térde remeg.

#1578 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 20:31

Olvastam véleményeket a Z3-asról és a Z5-ösről egyaránt. Amennyire a Z3-ast dícsérték, a Z5-öt annyira húzták le. Pedig eelvileg semmiben sem rosszabb, sőt, nagyobb felbontású, és +egy két extra. Pedig azt az árkülönbséget megérné, de most dilemmába estem..
Canon Powershot IS2-ről nincs valakinek véleménye? Elég dsrágácska, de tudásában lenyűgöző..

Lenne még pár kérdésem, ami eléggé "lámi" kérdés, de vmikor meg kell tudnom..:
-Az ISO érzékenységek mit takarnak?
-Egy CCD annál jobb, minnél nagyobb? Mert mindig 1/1,8" formátumban adják meg, és nem vagyok biztos h mi a jó..
A szatyor nem táska.

#1579 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:26

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 21:31

Lenne még pár kérdésem, ami eléggé "lámi" kérdés, de vmikor meg kell tudnom..:
-Az ISO érzékenységek mit takarnak?
-Egy CCD annál jobb, minnél nagyobb? Mert mindig 1/1,8" formátumban adják meg, és nem vagyok biztos h mi a jó..

Az ISO a gép fényérzékenységét jelenti. Tehát azt hogy egy adott fényből milyen részletességű képet tud előállítani persze ennek ára van. Képzeld el hogy rossz fényben te látsz egy bizonyos képet, egy macska sokkal jobb képet lát mert a szemének fényérzékenysége jobb (nagyobb az ISO-ja ;) Egy adott fényben pld 100 ISO-nál 1/30-ot kell exponálni, akkor  200-nál 1/60-ot 400-nál 1/120-adot, erre is jó az ISO állítás . Ennek filmes és digitális gépnél is az az ára hogy a kép szemcsés lesz.

Nem véletlenül van a komolyabb gépekben akkora CCD mint a kisfilmes kocka. Ezeket ugyanolyan képnagysághoz kevésbé kell nagyítani és a kép kevésbé esik szét, meg ezeken az érzékelőpontok száma is nagy. egy 1/1,8"-os CCD természetesen nagyobb mint egy 1/2,5"-os. Nem feltétlenül ad jobb képet egy nagyobb CCD-vel rendelkező gép mert sok minden az optika felbontóképessége is befolyásolja a képjóságot. Ezért kell gépektől tesztképeket megnézni.

Szerkesztette: ottokar 2005. 07. 27. 21:37 -kor

#1580 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 21:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 22:26

Az ISO a gép fényérzékenységét jelenti. Tehát azt hogy egy adott fényből milyen részletességű képet tud előállítani persze ennek ára van. Képzeld el hogy rossz fényben te látsz egy bizonyos képet, egy macska sokkal jobb képet lát mert a szemének fényérzékenysége jobb (nagyobb az ISO-ja ;) Egy adott fényben pld 100 ISO-nál 1/30-ot kell exponálni, akkor  200-nál 1/60-ot 400-nál 1/120-adot, erre is jó az ISO állítás . Ennek filmes és digitális gépnél is az az ára hogy a kép szemcsés lesz.

Nem véletlenül van a komolyabb gépekben akkora CCD mint a kisfilmes kocka. Ezeket ugyanolyan képnagysághoz kevésbé kell nagyítani és a kép kevésbé esik szét, meg ezeken az érzékelőpontok száma is nagy. egy 1/1,8"-os CCD természetesen nagyobb mint egy 1/2,5"-os. Nem feltétlenül ad jobb képet egy nagyobb CCD-vel rendelkező gép mert sok minden az optika felbontóképessége is befolyásolja a képjóságot. Ezért kell gépektől tesztképeket megnézni.

Köszi, nagyon korrekt válasz volt! ;)

Tehát minnél szélesebb az ISO skála, illetve minnél nagyobb a CCD annál jobb a gép.

Panasonic FZ5-ről, illetve Canon Powershot S2 IS gépről nincs vmi véleményed?
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.