HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1621 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:51

A digitális zoom végülis mindenképpen jelveszteséggel dolgozik, nem tudja kipótolni a részleteket, meg kitalálni hogy mi van ott, vagy nincs igazam? :) :lama:
Épp ezért nem is nézem vásárlásnál, csak az optikait :)

Ezek a DSLR gépek drasztikusan különböznek a kompaktoktól? És miben? Milyen árban vannak? (tudom hogy utána kéne néznem, de 3 naponta egy órát tudok netezni, és...)
A szatyor nem táska.

#1622 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:55

Szia!
Egy alap DSLR, mondjuk egy 300D amit ujonnan egyre kevéssé kapni, 130-200e kozott van, attol fuggoen hogy használt-e, v uj, és hogy hol veszed. Azonban miven az obi ami hozzá jár (kitobi) sem profi minoseget, sem lefedettséget (zoom) nem ad, nem árt ha még legalább 70-100e befektetéssel szamolsz.
Hogy mivel jobb...hát sokkal :) Bár általában az a velemenyem, hogy akinek nincs fölös kb 250e -je, vagy van de nem szan ra annyit annak nem érdemes venni, mert nem biztos hogy élvezné. Sok hátulütője is akad egy DSLR.nek (méret, obik ára, mashogy mukodik [fenymeres/dinamika] mint az eldobhato gépek [aka kompakt] stb)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1623 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:57

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:19

Az állványokon lévő kis pöcök a csavar mellett mennyire rongálja azt a gépet, aminek csak a csavar helye van meg?
Mennyire lehet a csavart húzni, hogy ne károsodjon (ill. ne forogjon a gép az állványon)?

és

A nem a géphez való vaku rongálja a gépet és a vakut?
Egy régi Yashica vaku került egy FZ20-ra. Rendesen villant is.
Szedjem le vagy maradhat?

Az rúgos pöcök én azt tanácsolom vedd ki. Valami filc vagy műanyaggyűrű van a tányéron gondolom, Meghúzni csak óvatosan de úgy hogy ne lazuljon ki mikor a gépet kezeled. Van műanyag állványmenet amit kevésbé lehet tépni, meg fémből is de az a lényeg ahova csavarozva van az is műanyag, óvatosan.

A vaku életveszélyes lehet a gépre ha régi mechanikus gépre készült, mert talpponti feszültsége 100 V is lehet míg az elektronikusak 10 V alatt vannak. Az elektronikát agyonvághatja. Elektronikus illesztőegységgel szokták az ilyen vakukat feltenni.

#1624 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:02

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:51

A digitális zoom végülis mindenképpen jelveszteséggel dolgozik, nem tudja kipótolni a részleteket, meg kitalálni hogy mi van ott, vagy nincs igazam? :) :lama:
Épp ezért nem is nézem vásárlásnál, csak az optikait :)

Ezek a DSLR gépek drasztikusan különböznek a kompaktoktól? És miben? Milyen árban vannak? (tudom hogy utána kéne néznem, de 3 naponta egy órát tudok netezni, és...)

A digitális zoom nem a fényképezésre van.Még 10 Mp-es képet is hülyeség azzal rontani.

Azt fel se lehet sorolni, mindenben.

#1625 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:02

Na latom bejott mindenkinek az igenyes amator hozzaszolasa a canon 510-hez  :D
Engem nem "tona ferre" a vasarlastol ha ilyen ember ajanlgatna. :D
Az FZ5 kategoriat en is neztem, abban ami meg szamitasba johetne nalam az a Sony H1, de hogy cerkaakksi van hozza azon leesett az allam.
Szoval egyelore en meg nem jutottam dontesre pedig lassan kene vennem valamit.
Masik tema: a photoshop hasznalatat honnan lehet eltanulni?
Velemenyek a Digitalis Fotozas Muhelytitkai cimu konyvrol? Erdemes megvenni es abbol is tanulni?
Udv.

#1626 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 15:15

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:02

Velemenyek a Digitalis Fotozas Muhelytitkai cimu konyvrol? Erdemes megvenni es abbol is tanulni?
Udv.

Inkább a National Geographic Fotóiskola Tippek és Trükkök c. kötetét ajánlom.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1627 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 16:58

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 15:21

Mivel jobbak azok a tesztképek, mint egy Oly 8800-zal készült képek? Tényleg érdekel a véleményed, én ugyanis semmi egetverő jelét nem látom a fejlődésnek, viszont az EV6 által említett hibák nekem is feltűntek. A sárgaruhás nőt és a mezőt ábrázoló kép egyenesen szörnyű.

Az Olympus tesztképeit nem láttam, így ahhoz hasonlítani nem tudom. Ettől függetlenül ISO80-ban meglepően tiszta a kép, mégha látszik rajta némi zajcsökkentés akkor is. Az iso200 is használható simán, bár az már tud zajos is lenni árnyékos helyeken. Az meg hogy aberrál a lencse az egy dolog, ráadásul a kb létező legnagyobb kontrasztú helyen (sötét haj, fehér háttér) sem volt túl sok, ennyire akármelyik 28-300-as obi aberrál még a dslreknél is, profi obiknál is simán láttam már hasonlót. Az, hogy nem tökéletes az tény, de azért messze nem rossz szerintem és sok kompaktot verni fog. Ettől függetlenül lehet, hogy túlárazzák és akkor már megintcsak nem lesz egy jó vétel, de technikailag nekem bejön.

#1628 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 29. 17:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:15

Inkább a National Geographic Fotóiskola Tippek és Trükkök c. kötetét ajánlom.

Határozottan. Ez a könyv jelenleg a konkurrencia fölé emelkedik. Jó, érdemes elolvasni. Belelapoztam párba, aminek a címében a digitális szó is szerepelt, hát, szerintem elnagyolt, gyorsan, sok képpel piacra dobott könyvek.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1629 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 19:34

NG Fotóiskola Tippek és Trükkök

Én most ezen gondolkozom:
John Freeman:  A fotózás kézikönyve

Régebben volt már egy nagyon jó John Freeman könyv, de ma szinte csak antikváriumban lehet fellelni évente 1 db-ot. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1630 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 21:15

NG-s könyvek tényleg jók, érdemes beszerezni őket.

Amit még tudnék ajánlani, azok Galen Rowell könyvei, igaz ezek magyarul nincsenek tudtommal. Mondjuk ezek már nem arról szólnak, hogy milyen rekeszt használj, de nagyon élvezetesek, nekem kettő van meg egyelőre, de idővel ez biztosan változni fog :)

#1631 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 08:35

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 0:14

Innen egy kicsit szerteágazó a történet, hogy miért nem szóltak neked, azt magam sem értem. :Đ

hát igen, nem tökéletes még az információáramlás.;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1632 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 08:37

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 0:14

Digitális tükörreflexesekről, a használt bajonettekről a Canon/Nikon/Olympus/Minolta/Pentax/Sigma/Fuji cégek honlapjain találsz infókat.

A canonon csak annyit találtam, hogy van közgyűrű a cserélhető objektívkhez, de csak komplett gépekről van leirás. :-(
Na, látom sorosomat, böngészhetem a gyártók weboldalát egész álló nap. :-((
Kun Pál

#1633 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 08:43

Idézet: twelve - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 16:02

Na latom bejott mindenkinek az igenyes amator hozzaszolasa a canon 510-hez  :D
Engem nem "tona ferre" a vasarlastol ha ilyen ember ajanlgatna. :D

pedig rendkivul meggyozonek tunt a "mivel nincs szar hp, csak digitalis, rafanyalodtam egy minosegi canon-ra" erveles. :respect:
Kun Pál

#1634 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 09:27

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 9:37

A canonon csak annyit találtam, hogy van közgyűrű a cserélhető objektívkhez, de csak komplett gépekről van leirás. :-(

Általában rendszerekben gondolkodunk. A rendszerek alapja a bajonett, amit a gyártó kialakított a gépvázaihoz. Általában a filmes tükörreflexes bajonettjüket használják a gyártók, esetleg kicsit módosítva, fejlesztve. A Canon, Nikon, Minolta, Pentax így járt el, és a filmes objektívjeik általában korlátozás nélkül, a gyújtótávolság-szorzó figyelembe vételével felhasználhatóak. Egyedül az Olympus csinált új csatlakozót, de lehet kapni átalakítót, amivel a filmes objektívjait felhasználhatod.

Azzal mindenképp tisztába kell lenned, hogy ha tükörreflexes géppel szeretnél indulni, az többszázezres kiadást jelent.

#1635 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:16

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 10:27

Azzal mindenképp tisztába kell lenned, hogy ha tükörreflexes géppel szeretnél indulni, az többszázezres kiadást jelent.

a minőség a tükörreflexeseket jelenti, ezért nekem ilyenem van. ;)
csak most kénytelen vagyok ráfanyalodni a digitálisakra is, mert a monitorra az való.
viszont jó lenne használni a jó minőségű optikákat hozzá, hátha javit a helyzeten. ;)
Kun Pál

#1636 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:18

Idézet: Studi - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 10:27

Általában a filmes tükörreflexes bajonettjüket használják a gyártók, esetleg kicsit módosítva, fejlesztve.

Kösszépen, rárepülök. ;)
Látom már, ha holnap tényleg esni fog, áruházakat fogok látogatni. ;)
Kun Pál

#1637 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 10:26

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 11:16

a minőség a tükörreflexeseket jelenti, ezért nekem ilyenem van. ;)
csak most kénytelen vagyok ráfanyalodni a digitálisakra is, mert a monitorra az való.
viszont jó lenne használni a jó minőségű optikákat hozzá, hátha javit a helyzeten. ;)

Nosza, ez már valami alap. Milyen tükörreflexesed van? :think:

#1638 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 12:50

:offtopic:
Indexen hirdetik a NG Fotóiskola Tippek és Trükkök könyvet. 1 db van még, 2.250Ft.
v63156@axelero.hu
http://torzsasztal.hu/Article/viewArticle?...65077&t=9085279

#1639 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 30. 13:03

Idézet: kun - Dátum: 2005. júl. 30., szombat - 9:37

Canon-hoz:
http://www.canon.com/camera-museum/

#1640 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 09:17

Sziasztok!

Gyors információra, tapasztalatokra lenne szükségem Nikon Coolpix 4600al kapcsolatban. Technikai adatokat, leírásokat olvastam, most a fórumtársak véleményére vagyok kíváncsi. Nem profi fotózáshoz kell, de érdekel, mennyire jó. Egy lánynak kellene segítenem gépválasztásban, de a szűk keret miatt alapgépet kell nézni, de ha lehet, akkor a legjobbat szeretném abból, hogy meg legyen elégedve vele. Nézegettem más márkákat is, de Nikon-nak mindig szép éles képe volt, még ismerősöm 2100esének is, nameg memókártya sem olyan drága már bele...

Segítsetek pls!

Köszi

Necro
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.