HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1901 Felhasználó inaktív   zjuhasz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 11:33

Az a neve, hogy Canon LA-DC52D, és olyan 20 dolcsi körül lehet az ára. Erre pedig feltekerhetsz bármilyen 52mm átmérőjű polárt, aminek az ára márkától és típustól függően 5-30e körül mozog. (Van biztos drágább is, de fölösleges.) Általában a Hoya és a B+W márkákat szokták ajálani; nekem bejött a Sigma polár is.

Köszönöm
Asus a8n-e;3200+E6;1024MB Hynix;Asus EN GF6600Si;Fujitsu-Siemens P19-2;Samsung: 200, 250GBSATA2, 160, 120GB,Maxtor80GB;PioneerROM, NEC 4551RAM, LgRAM;Chieftec 420W;PinnacleMoviebox DV;Tuner,Firewire, PCI-IDE ATA133

#1902 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:52

Idézet: zjuhasz - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:39

Köszönöm

Ez az adapter gyűrű létezik Soligor márkájúban is. Az Edigitálnál szokott lenni. Természetesen nemcsak polárt de minden 52-es szűrőmenetű feltétet tele, nagylátószögű és makrót is fel lehet vele tenni.

Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 17. 12:01 -kor

#1903 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:10

Hi
Az lenne a kérdésem hogy Panasonic DMC-FZ5-re lehet polár szűrőt rakni?
és ha igen az mennyibe kerül?

#1904 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:23

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:10

Hi
Az lenne a kérdésem hogy Panasonic DMC-FZ5-re lehet polár szűrőt rakni?
és ha igen az mennyibe kerül?

Idézet

Szűrőméret  55 mm
Adapter szükséges az előtétlencséhez  igen

http://index.hu/tech...t_mc?formid=732

Idézet

Erre pedig feltekerhetsz bármilyen 52mm átmérőjű polárt, aminek az ára márkától és típustól függően 5-30e körül mozog. (Van biztos drágább is, de fölösleges.) Általában a Hoya és a B+W márkákat szokták ajálani; nekem bejött a Sigma polár is.

(6 hozzászólással feljebb  :rolleyes:  )

Mivel ez 55mm, ezért kicsivel drágább lehet.
WoT nick: Atti77

#1905 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:29

thx :respect:

#1906 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:32

Idézet: Lord - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:27

Sziasztok!

Canon A520-ról van valami pozitív / negatív tapasztalat?
most 57k bruttóért lehet kapni sok helyen.

vagy esetleg más ajánlat bruttó 60k-ig?

Bruttó 60-ig bármit, csak...

Pl. egy Olympus C-725-öt.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1907 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:41

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:32

Bruttó 60-ig bármit, csak...

Pl. egy Olympus C-725-öt.

nem értem  :think:
csak ne A520-ast?

#1908 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:05

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 21:01

"nem parasztvakitos 10* zumos meg 4-5 megapixeles gepet keresek"

Ez a szöveg fotószempontból értékelhetetlen. Te feleslegesen kértél tanácsot, mert mindent jobban tudsz.

Kedves Ottokar!

Ha tudsz olyan gépet, ami bruttó 50 alatt megvan és 5 megapixeles meg 8*os optikai zúmja van és emelett még lehet vele fényképezni is (ami alatt továbbra is azt értem hogy nem csak verőfényes napsütésben lehet vele jó képeket csinálni, mivel nálam az a fotószempont hogy különféle fényviszonyok között is megállja a helyét a gép), akkor azt nagyon megköszönném.

Ugyanis természetesen nem a 10* zúm meg a megapixel amit parasztvakításnak írtam. Hanem kicsit túllépve a "fotószempontokon", globálisabban tekintve a problémát hozzákalkuláltam hogy 50 alatt keresek gépet. Márpedig ebben az árkategóriában ha egy gép 5 megapixel és 8* optikai zúmos, az azért lássuk be hogy nem valószínű hogy "fotószempontból" jó gép lesz. Szokkal valószínübb hogy parasztvakítás esete forog fenn.

#1909 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:07

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 19:18

Kép

Ejnye bejnye, ez szőrszálhjasogatás :D Úgy akartam én írni hogy az égbekiáltóandrága gépeket is fekában készítik, pl EOS 1DMk2, Fuji S3 Pro, vagy a Kodaknak láttam nemrég egy lenyűgöző képű 12 MP-es gépét.. Jó márka az is, de vhogy a kompakt kategóriában nagyon nem kimagasló.. Legalábbis eddigi észrevételeim szerint.

Szerkesztette: T-lore 2005. 08. 17. 14:09 -kor

A szatyor nem táska.

#1910 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:18

Meg mindig orlodom a ket gep kozott (FZ5 - S2 IS) Valoszinuleg majd akkor se tudok donteni mikor a boltban allok az elado meg konyorogve nez ram hogy dontsem mar el :D
Ha mas nem is, az ar mindenkepp az FZ5 melett szol (kb 35-tel olcsobban jonnek ki azzal.) Egyebkent Az FZ5-tel sincs semmi bajom egyedul a makrojatol felek remelem azert lehet vele jo makrokat kesziteni. A 8mp-s max zarido most meg nem tudom hogy eleg-e.
:confused:

#1911 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:21

a 35 pénzből esetleg nézd meg, hogy milyen tartozékokat tudnál venni :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1912 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:24

Idézet: E - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:05

Kedves Ottokar!

Ha tudsz olyan gépet, ami bruttó 50 alatt megvan és 5 megapixeles meg 8*os optikai zúmja van és emelett még lehet vele fényképezni is (ami alatt továbbra is azt értem hogy nem csak verőfényes napsütésben lehet vele jó képeket csinálni, mivel nálam az a fotószempont hogy különféle fényviszonyok között is megállja a helyét a gép), akkor azt nagyon megköszönném.

Ugyanis természetesen nem a 10* zúm meg a megapixel amit parasztvakításnak írtam. Hanem kicsit túllépve a "fotószempontokon", globálisabban tekintve a problémát hozzákalkuláltam hogy 50 alatt keresek gépet. Márpedig ebben az árkategóriában ha egy gép 5 megapixel és 8* optikai zúmos, az azért lássuk be hogy nem valószínű hogy "fotószempontból" jó gép lesz. Szokkal valószínübb hogy parasztvakítás esete forog fenn.

http://www.edigital.hu/eshop/

Itt van egypár 50000 alatti gép.

#1913 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:31

FZ5-hoz van esetleg makro elotet? Mert amikor olvasgatom a tesztjet a makro mod lehangol mindig. Nem lehet rekeszelni meg zaridot allitani+ tele makronal meg jelentosen torzit. :(
Azert S2 makrokepessegei jobbak.

#1914 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:33

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 13:24

http://www.edigital.hu/eshop/

Itt van egypár 50000 alatti gép.

Bocs, de föladom. Olyan mintha egyszerrre csak 1 dolgot tudnál fejben tartani, összetett kérések megválaszolására ez meg kevés. Ugyanis a kérdés nem az volt hogy van-e gép 50 alatt. Hanem hogy ebben az árkategóriában melyik gépekben érdemes gondolkodni.
Felejtsd el.

#1915 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:35

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:18

Meg mindig orlodom a ket gep kozott (FZ5 - S2 IS) Valoszinuleg majd akkor se tudok donteni mikor a boltban allok az elado meg konyorogve nez ram hogy dontsem mar el :D
Ha mas nem is, az ar mindenkepp az FZ5 melett szol (kb 35-tel olcsobban jonnek ki azzal.) Egyebkent Az FZ5-tel sincs semmi bajom egyedul a makrojatol felek remelem azert lehet vele jo makrokat kesziteni. A 8mp-s max zarido most meg nem tudom hogy eleg-e.

Hihetelen, de sziámi-ikertestvéredként érzek veled együtt, mert én is dilemmázom.. Az IS2-nek tényleg 0 cm-es makroja van, és 4 db Ansman 2600 mAh-ás akksi +töltő végülis csak 7e Ft, az SD kártyát meg mind2-höz meg kell venni.. (1GB-os Toshiba-t néztem 20-ért)
Viszont nálam az S2 oldalán csak a makro, és a forgatható LCD áll.

Annyit tudok tanácsolni záridő ügyben, hogy nézd meg a neten található sample éjszakai képeket ;)
Hát ahol én láttam, ott a panáé jobb volt..

Szerkesztette: T-lore 2005. 08. 17. 14:36 -kor

A szatyor nem táska.

#1916 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:36

Basszus, ha ez így megy tovább, lassan a Minolta Z3 ára is 60k alá esik (jelenleg 68k), akkor aztán végképp semmi keresnivalója nem lesz a piacon a Canon PS A sorozatnak. Mondjuk más most sincs sok. Az A95 már így is drágább, mint a Z3 ez meg már a ROTFL kategóra :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1917 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:42

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:36

Basszus, ha ez így megy tovább, lassan a Minolta Z3 ára is 60k alá esik (jelenleg 68k), akkor aztán végképp semmi keresnivalója nem lesz a piacon a Canon PS A sorozatnak. Mondjuk más most sincs sok. Az A95 már így is drágább, mint a Z3 ez meg már a ROTFL kategóra :)

Én csak ROFL-ként ismerem :D

Off

Az Alfa-pajzs nekem is a szívem (egyik) csücske, csak a logódat látva gondoltam felteszem egyik első művem, hátha tetszik ;)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: T-lore 2005. 08. 17. 14:51 -kor

A szatyor nem táska.

#1918 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:44

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:35

Hihetelen, de sziámi-ikertestvéredként érzek veled együtt, mert én is dilemmázom.. Az IS2-nek tényleg 0 cm-es makroja van, és 4 db Ansman 2600 mAh-ás akksi +töltő végülis csak 7e Ft, az SD kártyát meg mind2-höz meg kell venni.. (1GB-os Toshiba-t néztem 20-ért)
Viszont nálam az S2 oldalán csak a makro, és a forgatható LCD áll.

Annyit tudok tanácsolni záridő ügyben, hogy nézd meg a neten található sample éjszakai képeket ;)
Hát ahol én láttam, ott a panáé jobb volt..

Ja de azert a Canon dragabb eleve kb 18 penzzel. az is a baj nalam hogy nem tudom mennyire fogok belelendulni ebbe a temaba, mennyit fogok makrozni stb. Mert ha tudnam hogy sokaig fogom ezt csinalni akkor inkabb most megvennem az S2-t, mert az azert tobb beallitast es tobb lehetoseget tartalmaz szerintem. De az a 35 ezer azert eleg nagy suly a merlegen azt nem tudom hogy megeri-e azt a penzt az S2.
Mar amugy elegem van ebbol a fenykepezogep vasarlasbol :D
Bemegyek aztan megveszem amelyik jobban all a kezemben. :)

#1919 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:45

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:18

A 8mp-es záridővel éjszakai felvételt lehet a belső városrészekben csinálni, már 200 ISO-val. Én azért vettem KM Z3-at mert annál 30 mp-es idő is van, és 1cm-ről lehet makrózni, bár annak is van hátulütője mert sokszor betakar a tubus.

#1920 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 14:46

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 15:44

Ja de azert a Canon dragabb eleve kb 18 penzzel. az is a baj nalam hogy nem tudom mennyire fogok belelendulni ebbe a temaba, mennyit fogok makrozni stb. Mert ha tudnam hogy sokaig fogom ezt csinalni akkor inkabb most megvennem az S2-t, mert az azert tobb beallitast es tobb lehetoseget tartalmaz szerintem. De az a 35 ezer azert eleg nagy suly a merlegen azt nem tudom hogy megeri-e azt a penzt az S2.
Mar amugy elegem van ebbol a fenykepezogep vasarlasbol :D
Bemegyek aztan megveszem amelyik jobban all a kezemben. :)

:D

Én TFT monitorral csináltam ugyanezt kb egy hónapig :) Azóta is a jóöreg 17"-os CRT előtt ülök, szemet melengető 1024*768@85Hz mellett.. :D
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.