HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#801 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:02

"Samsung Digimax Pro815 digitális tükörreflexes fényképezőgépe "

Ott ahol a tükör lenne egy kereső van. Igaz hogy ebben világelső, mert nincs mégegy gép ahol 3 LCD-ben látható a felvételi kép. (úgyhogy be vannak építve)

A 3. LCD a tetején van, annak semmi köze egy tükörreflexes tükrének a helyéhez. Az meg, hogy ebben világelső, nagyon sokmindenkit hidegen hagy, hisz egy az esetek túlnyomó többségében felesleges LCD-ről van szó, ami meg lehet oldani másképp is. Viszont a gép árát erősen torázza fel.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#802 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:02

Igazatok lehet... Az előbb csak beleolvastam a hírbe, az előbb futottam végig. Irreális a 15x optika, pozitív, hogy neves gyártót kértek fel, de még a Schneider sem biztos, hogy jól meg tudta csinálni.

Szerintem inkább olcsón, mint jól tudja megoldani a feladatot a Schneider-Kreuznach. :(

szerk: ellenben marketing szempontjából jeles a Samsung hozzáállása, ezzel alaposan pofánvágják a piacot, de szerintem ez kevés lesz. Aki ennyit kiad egy fényképezőgépért, az jobban meg fogja nézni, hogy mit is vesz.

Szerkesztette: Studi 2005. 06. 08. 17:28 -kor

"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#803 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:37

Idézet: Dorian - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 16:25

Ide is bemásolom, mert ahol kérdeztem eléggé süllyedőben van, tehát:

Ha az FZ5-öt nem 5Mpixeles felbontásban használom, hanem kisebben, pl 3Mpixelnek megfelelő felbontásban, a képminőség jobb, rosszabb v. ugyanolyan lesz egy eleve 3 Mpixeles kameráénál, vagy elhanyagolható a különbség?

ha 5 mpixeles gépet 5 mpixel módban használsz, és a végén megfelelő progival méretezed át 3 mpixelre (kizárólag feldolgozás után), akkor tuti jobb minőséget kapsz mint egy 3 mpixel max felbontású gépet 3 mpixelesként használva...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#804 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:19

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:25

A 3. LCD a tetején van, annak semmi köze egy tükörreflexes tükrének a helyéhez. Az meg, hogy ebben világelső, nagyon sokmindenkit hidegen hagy, hisz egy az esetek túlnyomó többségében felesleges LCD-ről van szó, ami meg lehet oldani másképp is. Viszont a gép árát erősen torázza fel.

Jól van ott a tükrös prizmája vagy a pentatükör lenne. Viszont óriási előny hogy hasmagasságból vagy hasrafekve is lehet fényképezni vele. Nem kell drága pénzért külön keresőt venni, be van építve ha akarom ha nem.

#805 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:10

Idézet: wdragon - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 20:03

Sziasztok!

Rákerestem az egész fórumban de semmi eredmény nem volt erről a két gépről:
HP Photosmart M517
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF...6-12086948.html
HP Photosmart R507
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/sm/WF...75-8320411.html

Mivel jelenleg mindkettőt meg lehet venni 39900Ft-ért ezért komolyan érdekelne. Ki mit ajánl?
Miért jobb az egyik vagy a másik? Mi lehet a hátrány?
Az hogy az egyik 4 a másik 5 Mp az nem érdekes mert korábban egy 2Mp-es gépet próbálhattam ki kb 1000-1200képet készítettem és nekem az is elegendőnek tűnt(az Hp volt, azt hiszem a 435-ös).

Köszi ha válaszoltok érdemben.

Erre senki nem reagál? Ennyire rossz választás lenne mindkét gép vagy senki nem vásárolt még ilyet közületek?
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#806 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:18

Reagálok de ne tessék megsértődni. Fényképezőgépet fényképezőgépgyártótól kell venni. A HP nem az. Volt már jópár a kezemben, se a tudásukkal, se a képükkel nem voltam megelégedve. :rolleyes:

Canon PS A70 rulz! kár hogy más nem kapható... :) 
mt

#807 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 14:15

butaság...
szembetűnő a fejlődés a régebbi, sok sebből vérző modellektől a maiakig
egyetlen lépcsővel feljebb a 707-es modell pl a kategóriájában már az egyik legjobb: manapság nem könnyen kap vmi a dpreview-n Highly Recommended-et - és más tesztoldalak és ugyanúgy dícsérik

#808 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 15:02

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 15:15

butaság...
szembetűnő a fejlődés a régebbi, sok sebből vérző modellektől a maiakig
egyetlen lépcsővel feljebb a 707-es modell pl a kategóriájában már az egyik legjobb: manapság nem könnyen kap vmi a dpreview-n Highly Recommended-et - és más tesztoldalak és ugyanúgy dícsérik

Csúnya, gonosz, szubjektív magánvélemény. :evil2:  Nem mondom hogy a legújabbakkal találkoztam, de talán ilyen egy-másfél éves darabbal igen. Nagyonnagy zárójelben: HP-től mást sem vennék... Nemszeretem, nemtetszik, stb. Nem egy szimpatikus cég. :D
mt

#809 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 11. 16:23

"Nagyonnagy zárójelben: HP-től mást sem vennék."

Pedig nyomtatóban nem a legrosszabbak.

#810 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 17:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 17:23

"Nagyonnagy zárójelben: HP-től mást sem vennék."

Pedig nyomtatóban nem a legrosszabbak.

:offtopic: ;)  De volt szerencsém lézereshez, tintáshoz is, meg multifunkciós izéhez meg szkennerhez meg mittomén. Agyonbonyolított kezelőfelület (ami hülyebiztosnak készült de csak a falra lehet tőle mászni.). Piszokdrága cuccok, alkatrészek, kellékek. MAradok a Canonnál.  (Ebben is: nyomtató, szkenner, fényképezőgép, fax, digitgép... és eddig mindegyikkel meg voltam elégedve. :) )

Szubjektív magánvélemények rovatunkat hallották. :rolleyes:
:offtopic:

Szerkesztette: m-t 2005. 06. 11. 17:07 -kor

mt

#811 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 18:17

Hú de nagyon ellenszenves a hp:-)
Én csak saját szememre tudok hivatkozni, ezért is gondolkodom ezen a márkán és az r507-es egyre jobban tetszik:-)
De érdekelne azért más hasonló tudású gép is, nem kötelező nekem ilyet venni.
Olyat szeretnék amiket ez is tud.

Fontos dolgok:
AA méretű akksival üzemeltethető, más nem jó,
3*optikai zoom, SD kártyával bővíthető(más nem érdekel)
min 2-3 Mpixel méretű felvétel
tudjon videót felvenni hanggal legalább 15fps
memóriamérettől függő videorögzítés, ne legyen a hossza lekorlátozva

átlagfelhasználó vagyok aki nem ért a fényképezőkhöz, 2 éve egy hp635-ös volt nálam(korábban elírtam) és az azzal előhívatott képek ill a szgépen megjelenített képek nekem elegendőek, még így is sokszorosa a jól elkészített kép a korábbi filmes géppel elkészített képeknek(Cmena) az akkor készített képek nekem tetszettek és ez elég is, de mivel a technika azóta fejlődött és mostmár inkább 3-4 Mpixeles gépeket lehet kapni jobban ezért gondolkodom ebben a kategóriában. A videó csak azért van ennyire részletezve mert a legtöbb gép tud valamilyen videót, de rengeteg gép rendelkezik valamilyen korláttal, én azt szeretném ha csak fizikai korlátaim lennének, ne korlátozzon a gyártó 2-3 perces vagy 30mp-es felvételekre, ezenkívül ha már videó akkor valami hang is dukál hozzá szóval anélkül szintén nem érdekel.

Az igényeim nem nagyok, de ezeket mindenképp akarom, csak más gépeknél ahol keresgéltem ilyen áron nem kapom meg, vagy az már márkátlan gép amiről tényleg sokan azt írják hogy nem jó gép.
Vegyétek figyelmebe azt is hogy nemrég(6 hónapja, 1éve) még 15-20eFt-os Aipteken gondolkodtam:-)

Ne szóljatok le, inkább javasoljatok tényleg jó gépet ha szerintetek ez tényleg rossz. Az ár az már elérte a lélektani határt, ettől feljebb semmiképp nem megyek, még ezt is meg kell rágnom.

Köszi a segítséget.
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#812 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 11. 18:37

"ne korlátozzon a gyártó 2-3 perces vagy 30mp-es felvételekre, "

A gépek többségénél korlátozva van a video, hisz ezek mégiscsak fényképezőgépek. Pld a fuji 5500-as kitűnő videót készít és tele lehet a kártyát tenni, viszont a kézi élességállítása borzalmasan gyenge, pedig inkább az lenne jobb.

#813 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:03

Most lombozódtam le egy kicsit, (először nagyon..).
Olvasgattam a neten és csak most derült ki hogy nem AA elemmel hanem beépített akksival üzemel:-(
utálom ha meg vagyok kötve, mikor élőben láttam meg is jegyeztem milyen kicsi..
de mostanra rájöttem a megoldásra. Kiderült hogy van DC bemenet. Ha mégis ilyet veszek akkor fogok egy elemtartót amire forrsaztok egy jackdugót ami belemegy és azzal üzemeltetem majd, ha kifogy akkor se legyek a hálózati áramra utalva hanem egy elemcserével megoldom.

#814 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:10

még valamit szeretnék ha segítene valaki kideríteni

http://www.3dvelocit...r507/hpr507.htm itt van egy kis leírás, de ez alapján se derül ki hogy a hangfelvétel az max 60s és ez vonatkozik a videóval felvett hangra is? vagy ha videót veszek fel akkor a hang is végig meglesz?

#815 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:12

"fogok egy elemtartót amire forrsaztok egy jackdugót "

A gépek 99%-ánál nem jackdugó megy a DC-be hanem hengeres DC dugó, ha a szabványos aljzat van a gépen akkor még hagyján, de vannak gépek melyeknél spec. egyedi dugó van, és azt hiszem hogy pont hp -nél láttam ilyet, bár ne legyen igazam.

#816 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 19:43

Idézet: wdragon - Dátum: 2005. jún. 11., szombat - 20:03

Olvasgattam a neten és csak most derült ki hogy nem AA elemmel hanem beépített akksival üzemel:-(

ezt gondold át kicsit: senki nincs, aki Li-Ion akkus gépet használva visszasírná a korábbi NiMh AA módszert
megváltás Li-ion-ra áttérni, minden gyakorlati megfontolás az AA ellen szól

#817 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 11. 20:02

"megváltás Li-ion-ra áttérni, minden gyakorlati megfontolás az AA ellen szól  "

Anélkül hogy szőröznék a Li-ion a régebbi technológia. És az AA az elem vagy akkú mérete, ez a ceruzaelem méret.

#818 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 21:43

nyilván a lítium-elemmel kevered: az valóban nagyon rég létezik, akku csak a 90-es évek eleje óta - gyakorlatilag egyidőben jelent meg a NiMh-el (nem mintha ez bármit is számítana az előnyöknél/hátrányoknál, persze)

az "AA" jelölést sem véletlenül tettem oda, így volt precíz: a megoldás egyik hátránya éppen az, h 2-4 db rudacskával kell szórakozni (polaritáshelyesen behelyezni, készletek keveredésére figyelni, stb), szemben az egyetlen, speciális akkuval - ami független annak típusától, az akár lehetne NiMh is
(másrészt pedig AA-s gép esetén fölösleges megjelölni az akku fajtáját, az nem is lehet más, mint NiMh: a NiCd kapacitása túl alacsony lenne, a Li-ion pedig az eltérő cellafeszültsége miatt nem lehet AA formájú)

Szerkesztette: Degeczi 2005. 06. 11. 21:49 -kor

#819 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 22:08

arról nem is beszélve, hogy AA nimh-hoz külön töltőt kell venni, amit ha jót akarunk nem is olcsó.

szemben a fényképezőhöz adott liion akkuval+töltővel...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#820 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 06. 11. 22:08

Az nem a NiMH akkuk hibája hogy sokan nem értik meg hogy nem lehet a félig kimerített akkura rátöltögetni mint a Li-ionnál. Nekem nem volt problémám soha mert egy garnitúrát együtt használok és a kimerült akkut töltöm csak fel. Pedig nem használok drága szettet 6000 Ft a töltő akkuval együtt.

Szerkesztette: ottokar 2005. 06. 11. 22:11 -kor

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.