HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#841 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 12. 19:18

nem foglalkozok már akkukkal...

ebay.com >> 1-2$  1 db li12b, 4$ 2 db.
ebay.de >> 3-4€ 1 db li12b
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#842 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:30

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 18:18

nem foglalkozok már akkukkal...

ebay.com >> 1-2$  1 db li12b, 4$ 2 db.
ebay.de >> 3-4€ 1 db li12b

Köszi és kár! :( Külföldi "rendelést" nem vállalok be! :( Tényleg köszi!  :respect:

Szerkesztette: Csokis 2005. 06. 12. 20:31 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#843 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 11:06

panasonic lumix gépekkel van vkinek tapasztalata, vagy az újabb canonokkal?
100kból ki kene jönni +memóriakartyanak, fasza töltőnek meg toknak is kb, de olcsóbb is lehet persze.
canon 510ről enis jókat hallottam ;)

Szerkesztette: MarKinG 2005. 06. 13. 11:07 -kor

A man must accept his fate or be destroyed by it.

#844 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 11:41

Idézet: {Riker} - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 17:57

még a záróhangokat is lehte benne változtatni :)

dejó :dance: Ha ezt előbb tudom, ilyet veszek.

Ájlávkanon :boa:

Szerkesztette: EV6 2005. 06. 13. 11:42 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#845 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 13:31

Éccaka végigolvastam a topicot, én is most állok gépvásárlás előtt, max. 80e HUF-ból gazdálkodhatok :reklamacio:
megjegyzem, ez lenne az első digit gépem!
Szóval én a Canon Powershot A95-öt néztem ki magamnak, úgy látom ezé' tud egy-két dolgot.
Látom, h. eléggé megoszlanak a vélemények a Canon-okkal kapcsolatban. Mindenestre mi a véleményetek erről a típusról? Negatív-pozitív kritikák egyaránt fontosak, a segítséget előre is köszönöm!
Természetesen javasolhtttok más, hasonló árfekvésű tipusokat, éppen csak konyítok a témához...
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#846 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 17:18

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 13:31

Szóval én a Canon Powershot A95-öt néztem ki magamnak, úgy látom ezé' tud egy-két dolgot.

Hi!

December eleje óta használok egy ilyen gépet (A95). Nekem is ez az első gépem. Mit tudnék mondani róla? Formás, kénylesmes, könnyű használni. Manuális beállítási lehetőség is van benne.
Tehát alkalmas "csak úgy kattingatok a nagyvilágba", meg egy kicsit komolyabb fotózásra is.
Nagyon szép képeket készít.
Kihajtható LCD, ami első körben csak védelem szempontjából tetszett, de használat közben egy csomószor nagyon jól jön.
Egyedül a 3x-es zoomot keveslem egy kicsit, de ebben a kategóriában általában ilyen képességekkel ruházzák fel a gépeket.
Hasonló árban a Minoltának van 10x-es zoomos gépe (Z10).

Itt olvashatsz egy nagyon jó tesztet és nézhetsz is képeket:
http://www.dpreview....n/canon_a95.asp
http://www.dpreview....views/canona95/

Én nagyon meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom.
Most már az ára is lement rendesen. Veszel bele egy 512-es kártyát (én twinmos-t vettem), 4 2400-as akksit, egy töltöt (szettben: Ansmann-t tudom ajánlani 6000Ft körül van)
Hajrá :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#847 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 17:30

Köszi! Igen a zoomról mondták már, h. lehetne több is de ilyen kategóriában nem várhat az ember csodákat...Nekem nagyon tetszik ez a gép! És kösz a linkeket!
Üdw.

#848 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 17:34

én egy Canon A75öt nyúzok, kategóriájában jó (más kérdés, hogy már látom a határait), kényelmes, manuális állítás dettó jó, és elég sokáig bírja 4 akksival :)

a képeim 2004 november közepe óta ezzel készülnek, szerintem nem rossz a minőség ami kijön belőle
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#849 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 17:58

Szóval akkor talán mégsem akkora sz@rok a Canonok? :p  :confused:

#850 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 18:22

A lenti linket érdemes elolvasni, egyszerű gépekkel is micsoda képeket csinálnak egyesek :)

Link

#851 Felhasználó inaktív   csabau 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 06:37

Sziasztok
Minolta z20-hálózati táplálással foglalkozott vki esetleg ?(már a 16.000 ft-os gyári tápot leszámítva)
csaby  csabau@na.hu

#852 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 09:41

Idézet: Dolfer - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:18

Hasonló árban a Minoltának van 10x-es zoomos gépe (Z10).

Hasonló árban? Hol élsz te ember? A Z10 20 ezer forinttal olcsóbb, még a Z20 is olcsóbb egy tízessel. Árban legközelebb a Z3 van hozzá (+7k) de az stabilizált 12× optikai és minden egyéb szempontból is feltörli a padlót az A95-el, szóval valóban, hajrá kanon! :omg:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#853 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:38

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 14:31

Még mindig A510. Sokkal olcsóbb, egyetlen "hátránya", hogy 3 megapixeles.

#854 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 12:38

Még mindig A510. Sokkal olcsóbb, egyetlen "hátránya", hogy 3 megapixeles.

A 3 Mpixel szerintem nem komoly hátrány, A4-es méretig ez is meg teszi. A 3x-os zoom viszont szerintem nagyon kevés. Nekem A70 van, a zoom-mal is és a záridőkkel is elég sok gondom van. Ez a gép (és az A95 sem sokkal komolyabb) inkább csak szép napsütésban kertipartik fényképezésére való. Szobában meghal a gép mert nem rakhatod fel az ISO-t (nagyon zajos lesz a kép). Szerintem nézz szét más márkák terén is mielőtt döntesz. Itt a forumon (talán ebben a témában) linkelt be vki korábban képeket a zaj növekedésének mértékéről is esetleg keresd meg ezeket is.

#855 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:32

Állvány téma

Milyet érdemes venni? Ne műtermi fotózásra, hanem megyek ide, megyek oda, leteszem a sárba meg az aszfaltra stb.
3 láb vs. 1 láb
100-120 cm magas vs. 150-160 cm

Ha viszek magammal kisszéket, akkor elég a 100 centi, ami könnyebb is, de ott a plusz szék.
Ha csak leteszem, lövök és már megyek is tovább akkor jobb az egylábú, nem kell beállítgatni, viszont nehezebb fixen tartani (főleg ha várom hogy az a roh.. madár végre leszálljon)

Erre várnék hozzászólást, ötleteket.

szerk: Ja, és márkák!

Szerkesztette: Jóqtya 2005. 06. 14. 13:38 -kor

Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#856 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 14. 14:50

Sziasztok!

Előrebocsátom, hogy sajnálatos módon egyáltalán nem értek a fényképezőgépekhez (vagyis csak nagyon alap dolgokat tudok).

A nővérem szeretne venni egy digitális fényképezőgépet (tudom, az igazi a CANON tükörreflexes lenne, teleobjektívval, 20.000-ért, ha nem lenne olyan elképesztően drága manapság a filmelőhívás :( ). Az alábbi három típus közül melyiket érdemes választani?

OLYMPUS D-425
*4 MP, 5x dig. zoom, színes LCD kereső, beépített többfunkciós vaku, "vörös szem" csökkentés, automata programok, mozgókép felvételi lehetőség; tartozékok: szoftver, USB kábel, 16 MB XD kártya, hordszíj, elemek.
Ár: 29.990 Ft
------
SAMSUNG DIGIMAX A 7
7 MP, 3x opt. zoom, színes LCD kereső, automata programok,beépített többfunkciós vaku,  makro funkció: 4 cm, mozgókép- és hangfelvételi lehetőség, beépített 16 MB memória, SD kártya bővítési lehetőség, Schneider lencse (az mennyire jó?), tartozékok: szoftver, USB kábel, hordszíj, tok, elemek.
Ár: 59.990 Ft
-------
FUJI Finepix S 5500
4 MP, 10x opt. zoom, 3,6 dig. zoom, színes LCD kereső, beépített többfunckiós vaku, automata és manuális állítási lehetőség, makro funkció: 4 cm, mozgókép- és hangfelvételi lehetőség, tartozékok: szoftver, 16 MB XD kártya, USB kábel, elemek
+128 MB XD kártya
Ár: 64.990 Ft

Tehát milyen pro és kontra érveket tudtok elmondani a fenti gépekkel kapcsolatban?

Előre köszönök minden segítséget!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#857 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 14:50

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 14:32

várom hogy az a roh.. madár végre leszálljon

Természetfotózás rulez :up:  :D

#858 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:09

Idézet: csabau - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 7:37

Sziasztok
Minolta z20-hálózati táplálással foglalkozott vki esetleg ?(már a 16.000 ft-os gyári tápot leszámítva)
csaby  csabau@na.hu

Érdekes téma ez a hálózati táplálás. Egy jó akksikészlettel, akksival 80-150 képet legalább el lehet lőni. Egy készlet pótakksi zsebben elfér, szinte 0 súly, gyorsan tudod cserélni. A hálózati kábel viszont nem enged 2-3 méternél messzebbre a konnektortól. Gyakorlatban használhatatlan, nem jó semmire, ahhoz képest viszont drága.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#859 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:13

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 16:09

Érdekes téma ez a hálózati táplálás. Egy jó akksikészlettel, akksival 80-150 képet legalább el lehet lőni. Egy készlet pótakksi zsebben elfér, szinte 0 súly, gyorsan tudod cserélni. A hálózati kábel viszont nem enged 2-3 méternél messzebbre a konnektortól. Gyakorlatban használhatatlan, nem jó semmire, ahhoz képest viszont drága.

Nekem már volt olyan hogy jól jött volna. Például ha időzített felvételeket akarsz csinálni szgép segítségével.

#860 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 14. 17:16

"Érdekes téma ez a hálózati táplálás. Egy jó akksikészlettel, akksival 80-150 képet legalább el lehet lőni. Egy készlet pótakksi zsebben elfér, szinte 0 súly, gyorsan tudod cserélni"

Viszont ha 150-200 képet akarsz számítógépre áttenni akkor jó mert ebben az üzemmódban a legnagyobb az áramfelvétel, ezt a gépek könyvei is írják, és az nagyon kellemetlen tud lenni ha ilyenkor szűnik meg az áram.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.