HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#741 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 13:42

Itt is meg lehet találni az áraikat a gépeknek, kicsit összeszedettebben mint a Depon. :)

http://www.kiskerara...ices/cat?c=19.2

Szerkesztette: KergeK@csa 2005. 05. 30. 13:44 -kor

#742 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 18:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 14:30

Meg ugye +Minolta Z3, ha már olcsóságról beszélünk.

Jogos. Úgy tudtam, azt már nem lehet kapni.

Ja, és a Canon kilőve, mert szar :p

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 30. 18:14 -kor

#743 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:01

Ezért biztos meg leszek kövezve mert tudom ez amolyan intelt vagy amdt kérdés, de van egy elado eos300d ami 10d-re patchelve (ennyit tudok rola, asse tuom miert jo az ha 10d-s). érdemes megvenni 120e-ért vagy inkább a d70re hajtsak? egyáltalán, melyik jobb és miert? [300d/d70]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#744 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:19

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:01

Ezért biztos meg leszek kövezve mert tudom ez amolyan intelt vagy amdt kérdés, de van egy elado eos300d ami 10d-re patchelve (ennyit tudok rola, asse tuom miert jo az ha 10d-s). érdemes megvenni 120e-ért vagy inkább a d70re hajtsak? egyáltalán, melyik jobb és miert? [300d/d70]

Jelen esetben a patch=nem hivatalos firmware használata. Bárki meg tudja csinálni, aki képes egy filet CF kártyára másolni, tehát ez nem értéknövelő tényező. a 10D-re patchelés parasztvakítás, arról van szó, hogy néhány olyan funkciót is elérhetővé tesz, amit a 300D nem tudott, a 10D igen, de ettől még nem lesz a gép egyenértékű a 10D-vel, messze nem. Ha jobb, korszerűbb gépet akarsz és a pénzed is megvan rá, akkor a 300D-t felejtsd el, vedd meg a Nikont. A kitobija is jobb, később nem kell cserén gondolkoznod.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#745 Felhasználó inaktív   Arakhtahr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:25

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:01

Alapvetően nem azért jobb vagy rosszabb, mert canon-nikon, hanem mert a D70 alapból több funkcióval rendelkezik. Nem is érdemes így összehasonlítani őket. Ha elolvasod a 300D és a D70-es fórumokat, akkor szerintem ki tudod találni, neked melyik való inkább.

#746 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:42

Wyco, ne csak vázban, hanem objektívben is gondolkodj. Mire akarod leginkább használni a gépet, ehhez milyen objektívek milyen árban állnak rendelkezésre egyik vagy másik oldalon? Keress az általad megfelelőnek vélt objektívekről minél több tesztet, tesztképet. A váz hamar elavul, a jó objektív 10 év múlva is jó objektív lesz. Nekem 1998-ban bejelentett objektívem van, nagy-nagy megelégedésemre. Jó objektívvel a 300D is gyönyörű képet produkál (képminőség tekintetében amúgy sem marad el a Nikon mögött), rossz objektívvel a D70 is csapnivalót.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#747 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 15:02

Valszeg elso korben a kit-es obikkal, vagy azoknak megfelelo, tehat nem kiemelkedoen draga dolgokkal szeretnek lőni, mint emlitettem hobbifotozas szinten. Késöbb meglátom, de szerintem maradnék az "alap" szinten, elsosorban az árakat tekintve.
Olvasgatok még majd egy kicsit, thnx.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#748 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 31. 15:04

Most láttam az Ósanban 28-105-tel hirdetik a 300D-t. Az milyen ojjektív? :think: A 28 kicsit soknak tűnik alapzoomhoz. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#749 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:45

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:04

Most láttam az Ósanban 28-105-tel hirdetik a 300D-t. Az milyen ojjektív? :think: A 28 kicsit soknak tűnik alapzoomhoz. :(

Ha Canon obi, akkor >>itt<< egy összehasonlítás a 28-135 IS USM-el, amit nagyon sokan használnak megelégedésükre. Érdekes, de a cikkíró véleménye szerint a fele annyiba kerülő 28-105 jobb ár/érték viszonyt képvisel. De inkább nézd meg a tesztképeket.

28-105 obit a Canon mellett a Sigma és a Tamron is gyárt Canonhoz, az Auchan melyikkel forgalmazza?

#750 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 21:01

Itt is van 28-105 / 28-135 IS teszt:
http://www.wlcastleman.com/equip/reviews/2...5zoom/index.htm
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#751 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:27

Új Pentax DSLR-ről csiripelnek a verebek. Állítólag a DS után még butább, még olcsóbb géppel támadják a piacot, DL jelöléssel.

A legfőbb változások:
- nagyobb LCD
- 11 helyett csak 3 pontos AF
- pentaprizmás helyett pentatükrös kereső

#752 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:33

Már be is jelentették...

#753 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:36

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:33

Már be is jelentették...

Én azt hallottam, hogy az egyik nemzeti honlap szellőztetett csak, hivatalos infót még nem láttam. Tudsz linket?

#754 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:41

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:36

Én azt hallottam, hogy az egyik nemzeti honlap szellőztetett csak, hivatalos infót még nem láttam. Tudsz linket?

Dpreview jó lesz?

#755 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:53

Idézet: saen - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:41

Dpreview jó lesz?

:omg: Nem frissítettem a főoldalukat, ezért nem láttam. :lama:

Köszi! :respect:

#756 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 17:56

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:27

- pentaprizmás helyett pentatükrös kereső

használatkor mi a különbség?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#757 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:06

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 18:56

használatkor mi a különbség?

A pentatükör a fény egy részét elnyeli, ezáltal sötétebb lesz a keresőkép. Ha kézi élességállítást szeretnél használni, akkor ez megnehezíti a dolgot, de egyébként is szebb a világosabb kép a keresőben.

#758 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:20

"használatkor mi a különbség?"

Amit Studi írt ahhoz még a tükör esetleges rossz minősége a foncsor megváltozása, volt már olyan gép amelyiknél ez botrányosan rossz volt és bármelyik tükör esetleges igen kicsi elmozdulása okozhat problémát. És azt nem értem hogy a több darab tükör gyártása a nehezebb szerelés miatt a pentaprizma nem kerülne többe. Különben a problémás tükrök műanyagból készültek és elvetemedtek, és a fényvisszaverő képességük is csökkent.

#759 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:02

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:20

"használatkor mi a különbség?"

Amit Studi írt ahhoz még a tükör esetleges rossz minősége a foncsor megváltozása, volt már olyan gép amelyiknél ez botrányosan rossz volt és bármelyik tükör esetleges igen kicsi elmozdulása okozhat problémát. És azt nem értem hogy a több darab tükör gyártása a nehezebb szerelés miatt a pentaprizma nem kerülne többe. Különben a problémás tükrök műanyagból készültek és elvetemedtek, és a fényvisszaverő képességük is csökkent.

Nem hiszem, hogy három kis darab tükör legyártása drágább lenne, mint egy jól csiszolt pentaprizmáé. Ráadásul tömegben elég nagy eltérés van a két megoldás között, a tükrök súlya elhanyagolható a prizmáéhoz képest. Az, hogy a tükröket hanyag minőségben gyártják, már más kérdés, ez nem hiszem, hogy a nagy cégeknél komolyabban felmerülne.

#760 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:07

Pedig a tükrös megoldás az olcsóbb sajna.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.