HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1841 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:38

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 14:16

Ja biztos jo lesz az a kodak de azert annyira nem nagy szam szerintem 500$-os kategoriaban.Mar illett a kodaknak is kidobni valami stabilizatoros gepet.
Kar hogy meg nincs, szivesen megneznem, de a Canon azert jobban bejon. :)

Nekem kézbefogva vhogy nem jött be S2... pici volt LCD, kényelmetlen fogása volt...
Én is nagyon kíváncsi vagyok Kodakra, azért is várok. Jó lehet a fogása, szép LCD, jó kereső, sokat tud, szép képeket lehet vele készíteni.  ;)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1842 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:58

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 14:38

Nekem kézbefogva vhogy nem jött be S2... pici volt LCD, kényelmetlen fogása volt...
Én is nagyon kíváncsi vagyok Kodakra, azért is várok. Jó lehet a fogása, szép LCD, jó kereső, sokat tud, szép képeket lehet vele készíteni.  ;)

Ja persze, ezt mindenkinek maganak kell eldonteni mi tetszik. Nekem ugy elsore bejott a Canon fogasa bar az LCD valoban lehetne nagyobb...  :)  de en mar nem birok varni! :D

#1843 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:04

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 12:12

Naa :) Azert a Canon S2-nel ne legyen mar jobb ;)
De azert a video felvevo kepesseget leszamitva tenyleg jo kis masina.
Egyebkent szerintem nyugodtan megrendelheted az edigitaltol csak jot hallottam roluk en is onnan rendelem holnaputan az S2-t. :respect:

Elolvastam 1 átfogó tesztet és egy tucat tulaj általi értékelést, mert nekem is nagyon tetszett (ha a Canon s2 IS-ről beszélünk :) ), de a képét talán egy kicsit kevésbé dícsérik mint a Panáét, és végülis árban is feljebb van, nem is picit. -egy garnitúra jófajta akksi megint dob az árán- :( Nagyon impozáns a kihajtható LCD, pl önkioldónál, vagy magasba emelve, makrózva igen hasznos, és a jó minőségű sztereó videó, de írtak neki hátrányát is. :confused:  Azért ha aposan kipróbálgatod, szívesen meghallgatom a tapasztalataidat ;) Még döntés előtt állok.

A Kodak gépek nekem vhogy nem jöttek be.. Se küllemre, fogásra,  menüre, képminőségre.. Persze csak alsó-közép kategóriás gépekről beszélek.

Szerkesztette: T-lore 2005. 08. 15. 14:20 -kor

A szatyor nem táska.

#1844 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:21

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:04

Elolvastam 1 átfogó tesztet és egy tucat tulaj általi értékelést, mert nekem is nagyon tetszett (ha a Canon s2 IS-ről beszélünk :) ), de a képét talán egy kicsit kevésbé dícsérik mint a Panáét, és végülis árban is feljebb van, nem is picit. Na meg egy garnitúra jófajta akksi megint dob az árán. :( Nagyon impozáns az a kihajtható LCD, pl önkioldónál, vagy magasba emelve, makrózva igen hasznos, és a jó minőségű sztereó videó, de több hátrányát is írták azért..  :confused: De ha alaposan kipróbálgatod, szívesen meghallgatom a tapasztalataidat ;) Még döntés előtt állok.

A Kodak gépek nekem vhogy nem jöttek be.. Se küllemre, fogásra,  menüre, képminőségre.. Persze csak alsó-közép kategóriás gépekről beszélek.

Persze, az S2 IS-nek is vannak gyenge pontjai, -melyik fenykepezonek nincs?- :) de mivel nekem eleg fontos a makro mod es a video ezert sajnos en mar az FZ5-ot hamar kizartam. Az akksikrol annyit hogy sajnos az FZ5 akksija nem a legjobb teljesitmenyu (ahogy irtak kb 2.5 ora mukodest bir) igy szerintem te is jobban teszed ha veszel megegyet, de akkor meg mar ugyanott is vagy. Valoban dragabb de talan szerintem azert annyival jobb is. En is mar regota nezegetem ezeket a gepeket eloszor nekem is is az FZ5 volt a "jelolt" de aztan hosszu teszt meg forumolvasasok utan dontottem a S2-nel.
A Kodak gepek (DX6490-7590) szerintem nagyon jok az arukhoz kepest, de azert nem ez a kategoria.
Udv.

#1845 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:33

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:21

Persze, az S2 IS-nek is vannak gyenge pontjai, -melyik fenykepezonek nincs?- :) de mivel nekem eleg fontos a makro mod es a video ezert sajnos en mar az FZ5-ot hamar kizartam. Az akksikrol annyit hogy sajnos az FZ5 akksija nem a legjobb teljesitmenyu (ahogy irtak kb 2.5 ora mukodest bir) igy szerintem te is jobban teszed ha veszel megegyet, de akkor meg mar ugyanott is vagy. Valoban dragabb de talan szerintem azert annyival jobb is. En is mar regota nezegetem ezeket a gepeket eloszor nekem is is az FZ5 volt a "jelolt" de aztan hosszu teszt meg forumolvasasok utan dontottem a S2-nel.
A Kodak gepek (DX6490-7590) szerintem nagyon jok az arukhoz kepest, de azert nem ez a kategoria.
Udv.

Hmm.. valóban igazad van a leírtakban, nekem is fontos a makro és a video is, de egy fényképezőnél persze h a képminőség a legfontosabb. :) És a mintaképeket nézegetve az index és a dpreview oldalán, meggyőzőbb volt az FZ5 képe. Persze ez szubjektív dolog, mert egy csúcs DSLR-el is lehet rossz képet csinálni :)

Ha tudnál pár képet feltölteni vmikor, azt megköszönném ;)
A szatyor nem táska.

#1846 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:54

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:21

Udv.

Azért elég szép képeket lehet készíteni velük is, csak ugye 1-2 dolgot kifelejtettek belőlük...
De majd meglátjuk mit produkál a "nagytesó", ha hozza Alexha 6490es gépével produkált képminőséget, akkor nálam az lesz a nyerő, főleg a leírt pluszok miatt :D
Nálam háttérbe szorul a videós dolog, mert nem azért veszek fényképezőt, hogy mozgóképet rögzítsek vele, mint ahogy a Pana minidv-m sem használom fotózásra.
Elég sokat utánaolvastam én is több gépnek, meg tesztfotókat is néztem, szerintem mindegyik gépnél találni kifogásolni valót, de hát valahol meg kell állapodni, kinek mi a fontos.  :p
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1847 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:16

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: NeCrO 2005. 08. 15. 15:16 -kor

#1848 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:17

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:54

Azért elég szép képeket lehet készíteni velük is, csak ugye 1-2 dolgot kifelejtettek belőlük...
De majd meglátjuk mit produkál a "nagytesó", ha hozza Alexha 6490es gépével produkált képminőséget, akkor nálam az lesz a nyerő, főleg a leírt pluszok miatt :D
Nálam háttérbe szorul a videós dolog, mert nem azért veszek fényképezőt, hogy mozgóképet rögzítsek vele, mint ahogy a Pana minidv-m sem használom fotózásra.
Elég sokat utánaolvastam én is több gépnek, meg tesztfotókat is néztem, szerintem mindegyik gépnél találni kifogásolni valót, de hát valahol meg kell állapodni, kinek mi a fontos.  :p

Igy van akkor latom egyetertunk :)  Miert nem tudnak csinalni egy gepet amiben minden tokeletes?? :) Bar meg en sem dontottem el 100%-ra de valszeg az S2 lesz az. Viszont a Pana ara kedvezobb foleg hogy nem kell hozza cerkaakksi. :think: 
Komolyan mar vagy egy honapja csak ezeket nezegetem a neten es meg mindig nem vagyok benne biztos.

#1849 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:18

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:17

Igy van akkor latom egyetertunk :)  Miert nem tudnak csinalni egy gepet amiben minden tokeletes?? :) Bar meg en sem dontottem el 100%-ra de valszeg az S2 lesz az. Viszont a Pana ara kedvezobb foleg hogy nem kell hozza cerkaakksi. :think: 
Komolyan mar vagy egy honapja csak ezeket nezegetem a neten es meg mindig nem vagyok benne biztos.

Én is így vagyok vele :D De lehet nem a gyártóval van a gond, csupán mi várunk el túl sokat :p

#1850 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:18

Kar hogy errol a Kodakrol nbem lehet tobbet tudni. azert kivancsi lennek mennyi lesz ez itthon.

#1851 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:19

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:18

Kar hogy errol a Kodakrol nbem lehet tobbet tudni. azert kivancsi lennek mennyi lesz ez itthon.

Szerintem 1-2 hónap és eldől, én olyan brutto 100-120ra számítok, de addigra remélem ez a keret meg is lesz rá...

#1852 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:20

Mondjuk az az igazsag hogy az FZ5-ot nem fogtam meg a kezemben, kivancsi lennek ra. Allitolag elegge muanyag hatasu. :think:

#1853 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:24

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:20

Mondjuk az az igazsag hogy az FZ5-ot nem fogtam meg a kezemben, kivancsi lennek ra. Allitolag elegge muanyag hatasu. :think:

Én fogtam FZ5öt és S2-t is, kettő közül FZ5 komolyabbnak bizonyult, de fogásban egyik sem tetszett nagyon :D

Szerkesztette: NeCrO 2005. 08. 15. 15:25 -kor

#1854 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:27

Idézet: twelve - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:17

Sokan járunk egy cipőben.. :D

Leszedtem az összes mintaképet eredetiben a dpreview-ről mind azFZ5, mind az S2 részéről, és első két ránézésre az FZ5 mellé hajlanék.. Az S2 oldalán inkább az extrák állnak.

Eddig úgy hallottam h az FZ5-nek (annak ellenére h sokkal kisebb az FZ20-tól) nagyon jó fogása van. Viszont tényleg hamar merül az akksi. Viszont LiIon, és bármikor rá lehet tölteni ;) És ceruzaakksikból is csak 2500 mAh felett érdemes vásárolni, és annak meg is van az ára.. :D

Tessék őrlődni, és beszámolni a véleményekről ;)

Szerkesztette: T-lore 2005. 08. 15. 15:31 -kor

A szatyor nem táska.

#1855 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:32

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:27

Eddig úgy hallottam h az FZ5-nek (annak ellenére h sokkal kisebb az FZ20-tól) nagyon jó fogása van.

Ez azért függ az ember kezétől is... :D

#1856 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:36

Az lenne a kérdésem hogy a FZ-5 nek csak 8s a max zárideje az nem kevés? :think:
Mert lassan lehet én is beruházok egy ilyenre és szeretnék vele éjszaka is fotózni. :D

#1857 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:36

Idézet: NeCrO - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:07

Hi!

CCD-n vagy LCD-n van a hiba?

Nem a kijelzőn van a hiba (azt hiszem ez az lcd), hanem magán a fényképen (ccd).Kép
Nem tudom most előre, hogy mekkora lesz ez a beillesztett kép, hogy látszik-e rajta a pixelhiba. Így teszek egy próbát.

#1858 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:38

Na koszi! :D  Most megint ott vagyok ahol elindultam a ket gep kozott vacillalok. Penz szempontjabol jobb lenne az FZ5( kb 30-al olcsobb akksi miatt) de idegesitene az hogy ha lemerul akkor csak otthon tudom feltolteni. Hat igen az S2 extrai csabitoak de azt nem tudom mennyire lenne ra szuksegem illetve mennyire hasznalna ki az ember. Ez a video meg....ezen is gondolkodtam sokat, hiaba tud az S2 640x480 sztereot, sajna 512-es kartyara kb.4perc fer :(  (de legalabb tud ilyet :D )
Szal ott vagyok ahol a part szakad...(foleg hogy van egy 512-es MMC kartyam szal meg azt se kene vennem)
:confused:

#1859 Felhasználó inaktív   fender 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:38

Na ezen a méretű képen nem látszik. A teljes méretű képen jól látszik a három kis fehér pötty. Olympus garanciásokkal van valakinek tapasztalata?

#1860 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:42

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:36

Az lenne a kérdésem hogy a FZ-5 nek csak 8s a max zárideje az nem kevés? :think:
Mert lassan lehet én is beruházok egy ilyenre és szeretnék vele éjszaka is fotózni. :D

Asszem 15s, nézz utánna inkább.. De tuti h nem 8
A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »