HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#181 Felhasználó inaktív   K_Nándi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 28. 23:53

Idézet: A Kockás Fülű Nyúl - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 22:21

Helló!

Tervezek egy noti vásárlást, és eddig idáig jutotam:
Clevo M400K 05
Konfigurálnék bele egy 512mb drr400-as memóriát, egy dvd-írót, meg egy wlant. Így vajon megéri még az árát?

Egyébként amit szeretnék bele: Amd Athon 64 es proci, Ati videokártya, sxga vagy ennél jobb képernyő. Esetleg tud valaki a Clevonál jobb árban lévő hasonló notit?

Kösz.

Hali!

Albacompnál nézz szét.  Gyakorlatilag ugyan az, csak más a burkolata, de a vázt a Clevo gyártja.

Arra figyelj, h lehet csak b-s beépített kártyát kapsz, viszont ugyan annyiért van g-s is, csak pcmcia-s.
Ennél olcsóbban szerintem nincs.

Üdv,
Nándi

#182 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:36

Hi!

Erről mi a vélemény?

IBM R50e

Ismerős nagyon dicsérte az IBM gépeket, nagyon jó a sw támogatottság, stb.
A keret, mint már írtam max 220k, ez pont beleférne. És még Wifi g is van benne...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#183 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:57

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:36

Hi!

Erről mi a vélemény?

IBM R50e

A keret, mint már írtam max 220k, ez pont beleférne. És még Wifi g is van benne...

Üdv!

A kérdés, hogy mire akarod használni.
Fateromnak ilyenje van. Egyszer elkezdtem vele Photoshop-ozni.
Nekem lassu volt. (előbb értem oda, minthogy a menü megjelent volna)
Talán +256 rammal már OK lenne. Mert ügye a VGA is a 256-ból jön le.
Ennek ellenére massziv darabnak tünik,
és fater teljesen meg van elégedve a teljesítményével.
Office, Email, internet.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#184 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 13:28

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 8:36

Hi!

Erről mi a vélemény?

IBM R50e

Üdv!

Azt hallottam, hogy a mercedes jó autó, de A classe-t, semmi pénzért sem vennék. Megint a kerettel van baj. Előbb meg kell nézni, hogy mi az, ami megfelel, aztán kitalálni a keretet.

#185 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 15:25

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:57

A kérdés, hogy mire akarod használni.
Fateromnak ilyenje van. Egyszer elkezdtem vele Photoshop-ozni.
Nekem lassu volt. (előbb értem oda, minthogy a menü megjelent volna)
Talán +256 rammal már OK lenne. Mert ügye a VGA is a 256-ból jön le.
Ennek ellenére massziv darabnak tünik,
és fater teljesen meg van elégedve a teljesítményével.
Office, Email, internet.

Hát kb. erre kéne. Email, Internet, filmek. Játékra nem kell...

Külön 256 mb ram vétele pedig tervezve van - később.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#186 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 15:29

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 13:28

Azt hallottam, hogy a mercedes jó autó, de A classe-t, semmi pénzért sem vennék. Megint a kerettel van baj. Előbb meg kell nézni, hogy mi az, ami megfelel, aztán kitalálni a keretet.

Az új A merci nem rossz...  ;)

Ha így jobb, akkor úgy mondom, hogy 220k a keret, amire kell, azt meg fentebb már elmondtam.  :up:

Néztünk még Acer-eket (állítólag a kijelzője hamar lebicsaklik), HP-ket (nagyobb felhajtás, kevesebb extra). Az ismerős szerint a pöcökegér áldás egy tapipad után, a másik, hogy úgyis USB-s egérrel fogják használni otthon. :)

Üdv!

#187 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 15:53

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 14:29

Az új A merci nem rossz...  ;)

Ha így jobb, akkor úgy mondom, hogy 220k a keret, amire kell, azt meg fentebb már elmondtam.  :up:

Néztünk még Acer-eket (állítólag a kijelzője hamar lebicsaklik), HP-ket (nagyobb felhajtás, kevesebb extra). Az ismerős szerint a pöcökegér áldás egy tapipad után, a másik, hogy úgyis USB-s egérrel fogják használni otthon. :)

Üdv!

Ebben a kategóriában egyszerűen nem létezik jó gép. Mindegyik ugyanazokkal a gyerekbetegséggel küszöködik, végülis a nagy márka termékek 90% 3 kinai gyárban készül, így általában sokkal jobban hasonlítanak egymásra, mint elsőre gondolnád.

#188 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 29. 18:00

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 15:53

Ebben a kategóriában egyszerűen nem létezik jó gép. Mindegyik ugyanazokkal a gyerekbetegséggel küszöködik, végülis a nagy márka termékek 90% 3 kinai gyárban készül, így általában sokkal jobban hasonlítanak egymásra, mint elsőre gondolnád.

Ha itt nincs jó gép, akkor mi van pl. a bruttó 125e Ft-os ECS géppel? Vagy akár az ennnél a 220e Ft-osnál olcsóbbakkal? (PH cikk, 206e Ft egy Acer amit elég jónak mondanak az áráért)
Nem értelek. Ha 250e lenne, akkor biztos jobbat lehetne venni, de a max keret ez...

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 03. 29. 18:01 -kor

#189 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:20

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 17:00

Ha itt nincs jó gép, akkor mi van pl. a bruttó 125e Ft-os ECS géppel? Vagy akár az ennnél a 220e Ft-osnál olcsóbbakkal? (PH cikk, 206e Ft egy Acer amit elég jónak mondanak az áráért)
Nem értelek. Ha 250e lenne, akkor biztos jobbat lehetne venni, de a max keret ez...

Üdv!

Szerintem minél hájendebb tehnikáról van szó, annál inkább megéri megfizetni  a minőséget, főleg a mai belül üres made in tajvan ultragagyi műanyag és igénytelen termékek idejében. A 2* drágább is ott készül, de kapsz hozzá rendesebb szupportot, meg talán 1 évvel késöbb esik darabjaira.

Tudod, árultak mikrót 3e HUFért a MédiaMárktban valamikor, de szerintem nem sok értelme van 1 évig xar mikrót használni, aztán meg ki lehet dobni (általában gari lejárta után 1 hónapra). Inkább veszek 15-ért több évre és az idő alatt egy jobb mikróm van, mintha évente cserélem a gagyit.

Olyan technikát ma már tuti nem vennék, amire nem adnak legalább 2 év, de inkább 3 év garit.

Persze érthető hogy csak ennyid van. Csakhogy itt érvényesül az a szabály, hogy a szegény ember fizet a legtöbbet. Meg fogod fizetni a garancián túli vagy belüli de nem garanciális hibajavításokkal meg azzal hogy 1 évvel korábban kell lecserélned mint egy 2* drágábbat. Árban kb ugyanott vagy 3 évre vetítve, csak nem mindegy hogy 3 évig egy gagyi termékkel szenvedsz vagy egy minőségibbel.

Vagy gyűjts hozzá, vagy nézz szét banki kölcsön ügyben, nem vagyok otthon ezen a területen (én mindíg jóelőre gyűjtök a technikai befektetéseimre, hogy aztán megengedhessem magamnak a legjobbak közül valót) de ha jól tom egész jó konstrukciók vannak.

Szerintem.

#190 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:34

Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:20

Szerintem minél hájendebb tehnikáról van szó, annál inkább megéri megfizetni  a minőséget, főleg a mai belül üres made in tajvan ultragagyi műanyag és igénytelen termékek idejében. A 2* drágább is ott készül, de kapsz hozzá rendesebb szupportot, meg talán 1 évvel késöbb esik darabjaira.

Jujj, ne már. Attól lenne gagyi, mert tajvani? Nem. Attól gagyi, hogy ha szar anyagból, alkatrészekből van, persze olcsón. Egy márkás olcsó szar sokszor szarabb, mint egy noname olcsó szar.

#191 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 19:37

Idézet: special - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 18:34

Jujj, ne már. Attól lenne gagyi, mert tajvani? Nem. Attól gagyi, hogy ha szar anyagból, alkatrészekből van, persze olcsón. Egy márkás olcsó szar sokszor szarabb, mint egy noname olcsó szar.

Ha megnézed írtam vagy 3 jelzőt az anyagára és csak 1 volt a made in tajvan.
Persze hogy nem az a fő probléma.
Azt meg szintén nem állítottam, hogy a márkás feltétlen jobb.
Azt meg legeslegvégképp nem írtam hogy olcsó márkásat vegyen. Épp arrol szólt a beírásom, hogy vegyen drágábbat.
Kicsit figyelmesebben lécci. Kösz.

#192 Felhasználó inaktív   A Kockás Fülű Nyúl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 20:09

Idézet: K_Nándi - Dátum: 2005. márc. 28., hétfő - 23:53

Arra figyelj, h lehet csak b-s beépített kártyát kapsz, viszont ugyan annyiért van g-s is, csak pcmcia-s.
Ennél olcsóbban szerintem nincs.

És szerinted jobb egy pcmcia-s kártya mint amit beleépítenek? Mint pl egy ilyesmi?

Persze ennek meg akadhatnak más gondjai is, nem? Pl itt irja a 32bites CardBus interfacet... A konfigba nincs bele irva, hogy ilyen van e benne.

#193 Felhasználó inaktív   K_Nándi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:18

Idézet: A Kockás Fülű Nyúl - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:09

És szerinted jobb egy pcmcia-s kártya mint amit beleépítenek? Mint pl egy ilyesmi?

Persze ennek meg akadhatnak más gondjai is, nem? Pl itt irja a 32bites CardBus interfacet... A konfigba nincs bele irva, hogy ilyen van e benne.

Hali!

A döntés rád van bízva. A beépítettel valószínű nem lesz gond, viszont a 802.11b-s szabvány 11Mbit/s-et enged, a g-s meg 54ig megy. Én ezért nem vennék bele beépítettet.

Az általad javasoltnál vannak olcsóbban is wlan kártyák, pl ASUS. És akkor árban is ott vagy szinte.

CardBus=Pcmcia, nem? Ha rosszul tudom, javítsatok ki. Ha jól tudom, külső méretben viszont van több féle is, Clevoban TypeII-es van asszem, de ebben nem vagyok biztos. Erre vki hozzáértőbb válaszolhatna.

Üdv,

Nándi

#194 Felhasználó inaktív   K_Nándi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 22:20

Idézet: A Kockás Fülű Nyúl - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 21:09

Hali!

A döntés rád van bízva. A beépítettel valószínű nem lesz gond, viszont a 802.11b-s szabvány 11Mbit/s-et enged, a g-s meg 54ig megy. Én ezért nem vennék bele beépítettet.

Az általad javasoltnál vannak olcsóbban is wlan kártyák, pl ASUS. És akkor árban is ott vagy szinte.

CardBus=Pcmcia, nem? Ha rosszul tudom, javítsatok ki. Ha jól tudom, külső méretben viszont van több féle is, Clevoban TypeII-es van asszem, de ebben nem vagyok biztos. Erre vki hozzáértőbb válaszolhatna.

Üdv,

Nándi

#195 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 23:44

Nézegetek egy Fujitsu-Siemens Amilo M-et, elég jó tulajdonságai vannak. http://geizhals.at/a138214.html
De: látom pár helyen, hogy a 9700 az csak 64 bit. Mivel azt mondjátok, hogy 9700 = asztali 9600xt, az meg 128 bit, akkor csak az FS tesz bele 64 bitet, vagy minden noti 9700-ese 64 bit? Tudom hogy amilo, meg sokan szidják, meg nem is csak 1 évre kell, hanem min. 5-re, de az otthoniak nem engedik azt a faca x700-as Acert, ami 570 valamennyi a notebook.hu-n :( :( :(
Tehát akor 64, vagy 128, vagy minden 9700 64? :D

#196 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:27

Idézet: K_Nándi - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 22:18

Hali!

Üdv,

Nándi

Ma már mindenbe Type II-t raknak, erre nem kell figyelni. Viszont a beépített fő hátránya talán nem is a sebesség, hanem a jelvétel- és adás érzékenysége illetve erőssége. Ez csak egyedi tapasztalat, de itthon a beépített chippel olyan helyeken már gyenge a jel, a skype szarul szól, ahol egy külső, USB-s adapterrel jól megy, a jel jó, vagy nagyon jó.

#197 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:39

Idézet: special - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 7:27

Ma már mindenbe Type II-t raknak, erre nem kell figyelni. Viszont a beépített fő hátránya talán nem is a sebesség, hanem a jelvétel- és adás érzékenysége illetve erőssége. Ez csak egyedi tapasztalat, de itthon a beépített chippel olyan helyeken már gyenge a jel, a skype szarul szól, ahol egy külső, USB-s adapterrel jól megy, a jel jó, vagy nagyon jó.

Ez attól is függ, hogy a gyártó a gépen belül hol helyezi el az antennát, illetve van-e egyáltalán antenna a gépben. Mostanában szokás a panelbe (mármint a kijelző házába) :Đ kivezetni antennát. Meg aztán a manapság használatos vezérlők (legalábbis az Intel-gyártmányok) nem feltétlenül üzemelnek full kakaóval, pláne akkus üzem esetén.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#198 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:43

Idézet: special - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:27

Nekem pont az ellentetje a tapasztalatom. Eddig egy D-Link 104*MBit-es PCMCIA-t nyúztam, most egy Beépített Intel 2200-at. Mindkettőt 54-en és az Intel-nek jobbnak mértem a Jel/Zaj arányát.
Az én véleményem, hogy nyugodtan vehetsz belsőt, ha szükséged van rá és belefér a keretbe. Bár mindenképpen fontos hogy milyen az a beépített WLAN kártya :think:

#199 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 30. 12:50

Idézet: E - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 19:20

Tudod, árultak mikrót 3e HUFért a MédiaMárktban valamikor, de szerintem nem sok értelme van 1 évig xar mikrót használni, aztán meg ki lehet dobni (általában gari lejárta után 1 hónapra). Inkább veszek 15-ért több évre és az idő alatt egy jobb mikróm van, mintha évente cserélem a gagyit.

Olyan technikát ma már tuti nem vennék, amire nem adnak legalább 2 év, de inkább 3 év garit.

Persze érthető hogy csak ennyid van. Csakhogy itt érvényesül az a szabály, hogy a szegény ember fizet a legtöbbet. Meg fogod fizetni a garancián túli vagy belüli de nem garanciális hibajavításokkal meg azzal hogy 1 évvel korábban kell lecserélned mint egy 2* drágábbat. Árban kb ugyanott vagy 3 évre vetítve, csak nem mindegy hogy 3 évig egy gagyi termékkel szenvedsz vagy egy minőségibbel.

Vagy gyűjts hozzá, vagy nézz szét banki kölcsön ügyben, nem vagyok otthon ezen a területen (én mindíg jóelőre gyűjtök a technikai befektetéseimre, hogy aztán megengedhessem magamnak a legjobbak közül valót) de ha jól tom egész jó konstrukciók vannak.

Szerintem.

De szeretem az ilyen okoskodó majd én megmondom hozzászólásokat... Főleg ha a feltételek adottak voltak...

1. NEM magam veszem, én csak kérdeztem más számára.
2. Ami engem illet sose szoktam gyagyi szart venni és szerintem a vásárló sem. Szerinted nem venné meg mindenki a "sima" 72-es tv helyett a plazmát vagy Lcd-t, ha LENNE rá pénze??? Azért nem vesz 350e-res laptopot mert - nincs rá annyi pénz - nem használná ki és nem is kell neki akkora teljesítmény
3. vsz. félreértetted a dolgot, azt hitted, hogy én az ECS-t akarom megvenni? Amúgy meg nézd meg yeahsp által indított topicot, az árához képest még az sem rossz.
4. Ki mondta, hogy az IBM-re 1 év a gari? Ki mondta, hogy 1 év mulva tönkremegy??? Épp a support ami nagyon jó!!!
5. Eleve kölcsönnel LESZ megvéve, mert ez a 220 is úgy van... tudod nem tud előre összegyűjteni, mert vannak másféle kiadások is.

Ennyi.

Üdv!

#200 Felhasználó inaktív   hnono 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 12:53

Sziasztok!

Most értem a végére elolvastam az összes hozzászólásotokat 1-2 napom ráment de még mindig nem vagyok tisztában egy két dologgal ezt szeretném megkérdezni milyen tipusú processzort érdemes venni elvárástól függetlenül???Egy AMD 3000+ os mennyivel rosszab vagy esetleg jobb egy Pentium centrino Dothan 1500-hoz képest???? :think:

Más:Itt  vitatkoztok hogy egy olcsóbb gép mennivel rosszabb egy drágánál!!!
De fél éve  még 300k fölött volt a mostani 200-220k gépek tehát majdnem másfélszer annyi akkor fél éve még jobb volt?(Most csak próbálom védeni a szegényebbeket akiknek mint nekem is nem biztos hogy telik egy "2* drágábbra"!

:respect:  Különben minden tiszteletem a TIetek!!!!  :respect:

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.