HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#241 Felhasználó inaktív   Vieri8532 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:33

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:24

az mar manapsag nem szamit hogy Intel vagy AMD, elegge sokat lenne hasznalva, itthon is hiaba van asztali PC, menne mindig a laptop is, napi 8orat sztem tuti, 7vegen akar 10-15ot is:)

Nekem asztali gépet helyettesítőleg van notebook-om (mivel miskolc-budapest között kell ingáznom hetente). Tudom milyen amikor egész nap megy a gép :) és tényleg... ha letöltés van, akkor estére bent hagyom, másnap megy míg egyetemen vagyok.
Maga a noti mondjuk bírja, csak a töltője nem... figyelmetlenségemből párszor áramon hagytam a töltőt, úgy hogy kihúztam a gépből.
Clevo D900T

#242 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:34

Idézet: gpek - Dátum: 2005. márc. 31., csütörtök - 17:45

A HP-t nem javaslom volt nekem is ennek elődje 9005 hát azt ne...
Az Asus nem rossz strapabíró ECS viszont szép nem valószínű hogy sokat bírna, de szép...
FUSI-t nem néztél vannak neki is jó könnyő szép gépei... vagy ACER
Vagy valami alap nagyobb márka Dell vagy Toshiba de itt értelem szerüen alap gépekről van szó.

Ezeket találtam csak:

Acer
Asus
Dell
ECS
Gigabyte
Fujitsu Siemens

A Dell és a FS csak az Alieneknél láttam, horror áron (220 kerettől bőven eltérve).

Hol van még sok jó?

A többi cuccot a Mföld sulinetes árlistája alapján a nagykerekre bontott résznél néztem ki.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#243 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:39

meg jo lenne vmi olyasmit csinalni, hogy egy ismeros vallalkozoval megveteteni, o le tudja irni az adojabol, es akkor nekem nettoba lenne, na mar most akkor nem brutto 250-280ba lehet gondolkodni hanem brutto 300-350, azert az meg nagy ugras lenne:)

de kerdem, ilyet meglehet oldani? ha vmi ellenrozes van, behajthatjak a laptopot, ellenorizhetik e mi van rajta? stb...

#244 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:44

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:39

de kerdem, ilyet meglehet oldani? ha vmi ellenrozes van, behajthatjak a laptopot, ellenorizhetik e mi van rajta? stb...

És ha az összes céges adatot pendrive-re mentem?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#245 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:53

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 9:08

akkor a HP Compaq es az ASUS kozti dontes jo lehet? mivel informatikus leszek majd:) HP-t javasolnak sokan, mert ilyen fejlesztoi szarokra sokan HP-t hasznalnak, be is jon nekem, kulsore is, de van 1-2 meggyozo ASUS is, WXGA kijelzovel pl. Meg hol lesz majd erdemes venni? Ha HP akkor torokbalint ebben a HP uzletben, ha ASUS akkor pl notebook.hu boltja, Bp vaci utca?

ASUS:
   http://www.notebook....k/asus-a4708duh
vagy
   http://www.notebook....0n/asus-a3524nb
(erdekes hogy mindegyik csak 256RAMal van, az nem keves kicsit?

HP Compaq:
   http://www.notebook.hu/notebook/compaq/nx9...ia/nx9030_pg571 (itt az aksit talalom kicsinek 2200as)
   http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp_...rio2519eu_renew (ez meg asszem nem mobile procis:(( )

szal vmelyik ASUS lenne a befuto, de a sok rahatas miatt megis lehet HP-hoz huzna a sziv...)  

Mivel azt irtad hogy augusztus kornyeken venned a gepet, ezert szerintem boven nezheted a most brutto 300-350 ezres termekeket, addigra boven lemegy 280 korulire, sott..En javasolnam, hogy a WXGA kijelzos gepeknel nezelodj.
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#246 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:54

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:44

És ha az összes céges adatot pendrive-re mentem?

hat vegulis jah, de megoldhato akkor ilyen, hogy az ismeros a nevet adja hozza? mas koze nemnagyon lenne hozza:)

es van olyan hogy ellenorzes, es behjatjak a laptopot is, milyen progik vannak rajta stb... ?

#247 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 09:56

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:53

Mivel azt irtad hogy augusztus kornyeken venned a gepet, ezert szerintem boven nezheted a most brutto 300-350 ezres termekeket, addigra boven lemegy 280 korulire, sott..En javasolnam, hogy a WXGA kijelzos gepeknel nezelodj.

WXGA ez mit is jelent? szelesvasznu vagy mi?:) 15 colos a kepernyo...

#248 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:03

15.4" , szelesvasznu, 16:9
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#249 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:07

ok, csak a kerdes meg minidg adott milyen marka:) az kezd eldolni hogy ASUS vagy HP bar csak elejen szar eldonteni, utana ha kezemben lesz mar, ugyis jo lenne mindaketto:) mert amit tudnak nekem biztos eleg, ebben a 280ezres kategoriaban...

#250 Felhasználó inaktív   Vieri8532 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:37

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:39

meg jo lenne vmi olyasmit csinalni, hogy egy ismeros vallalkozoval megveteteni, o le tudja irni az adojabol, es akkor nekem nettoba lenne, na mar most akkor nem brutto 250-280ba lehet gondolkodni hanem brutto 300-350, azert az meg nagy ugras lenne:)

Kivállalkozóval meg lehet csinálni. Nekem ez is céges notebook. Egy éve volt az APEH és meg sem kérdezték a gépet.

Az a 25% nem mindegy...
Clevo D900T

#251 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:39

Idézet: Vieri8532 - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 11:37

Kivállalkozóval meg lehet csinálni. Nekem ez is céges notebook. Egy éve volt az APEH és meg sem kérdezték a gépet.

Az a 25% nem mindegy...

jaja, az olyan 50-100HUF korul lehet, azert az sok pez

#252 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:40

Idézet: Vieri8532 - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 11:37

Az a 25% nem mindegy...

ja es ha ugy megcsinalod, o mikor kapja vissza azt a penzt, mert azert nem olyan jo egy feleivg befeketetve hagyni nala, kov honapban visszakapja? vagy attol fugg hogy adozik mi? havi, negyedeves eves...

#253 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:45

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:40

ja es ha ugy megcsinalod, o mikor kapja vissza azt a penzt, mert azert nem olyan jo egy feleivg befeketetve hagyni nala, kov honapban visszakapja? vagy attol fugg hogy adozik mi? havi, negyedeves eves...

Még akkor is megéri, ha nála van fél évig, mint teljesen elbukni, nem?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó

#254 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 10:50

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 11:45

Még akkor is megéri, ha nála van fél évig, mint teljesen elbukni, nem?

jaja, de nem hagynam ott felevre, max az apeh ellenorzes idejere, 1-2nap:)

#255 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:06

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 10:50

jaja, de nem hagynam ott felevre, max az apeh ellenorzes idejere, 1-2nap:)

úgy érted viszed a számlát, fizesse ki, és kösz viszlát???
/szögezzük le, hogy én az áfára gondolok, nem a gépre/

Szerkesztette: sbazsi 2005. 04. 01. 11:07 -kor

#256 Felhasználó inaktív   A Kockás Fülű Nyúl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:21

Mi is így csináljuk. Összebeszéltünk 4en, hogy egyszerre vesszük meg a notikat. A négy noti együtt meghaladja  a másfél milliót, amiért még egy pár % engedményt is kapunk az eladónál. Ugyanakkor megvan mindenkinek a saját kisvállalkozója, így fejenkét 28-30%kal olcsóbb lesz a noti.

Ha meg ugyis megvan rá a pénz akkor is jó, mert akkor meg 28-30%kal jobb notit választ az ember...

Szvsz, ez így működik. Nem egy embert ismerek akinek így van nagyon sok dolog a háztartásában, és olyasmiért is visszaigénylik az áfát, amiért nem járna. Tudják ők, hogy mit hogyan kell elkönyvelni, hogy ne tünjön fel az ilyesmi. Okosak, és ha szerencséd van, barátságosak is ;)

Szerkesztette: A Kockás Fülű Nyúl 2005. 04. 01. 11:23 -kor

#257 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:25

Idézet: sbazsi - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 12:06

úgy érted viszed a számlát, fizesse ki, és kösz viszlát???
/szögezzük le, hogy én az áfára gondolok, nem a gépre/

persze az afat, pl kifezetem a 380ezret a notiert, kov honapban amikor visszakapja erte az afat, ideadja nekem a 80-90ezer rugot.

#258 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 11:28

Idézet: A Kockás Fülű Nyúl - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 12:21

Mi is így csináljuk. Összebeszéltünk 4en, hogy egyszerre vesszük meg a notikat. A négy noti együtt meghaladja  a másfél milliót, amiért még egy pár % engedményt is kapunk az eladónál. Ugyanakkor megvan mindenkinek a saját kisvállalkozója, így fejenkét 28-30%kal olcsóbb lesz a noti.

Ha meg ugyis megvan rá a pénz akkor is jó, mert akkor meg 28-30%kal jobb notit választ az ember...

Szvsz, ez így működik. Nem egy embert ismerek akinek így van nagyon sok dolog a háztartásában, és olyasmiért is visszaigénylik az áfát, amiért nem járna. Tudják ők, hogy mit hogyan kell elkönyvelni, hogy ne tünjön fel az ilyesmi. Okosak, és ha szerencséd van, barátságosak is ;)

ok, es az afat mikor kapjak vissza? mert en ugy gondolom hogy kifizetem erte a 380at es kov honapban elszamolunk haverral, es amit leirt 80-90ezret a laptopbol, azt kifizeti nekem:)

#259 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 01. 12:07

Idézet: A Kockás Fülű Nyúl - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 11:21

...ha pedig nincs szerencséd becsődölnek, és a papíron a cég tulajdonában lévő cuccokat esetleg bukják. Vagy ellenőrzik őket. Vagy...

...

Idézet

Tilos bármilyen illegális tevékenységre, illetve a Büntető Törvénykönyv hatálya alá eső cselekedetekre felbújtó, ilyen tevékenységet ismertető, részletesen leíró, illetve ehhez segítséget kérő (...) hozzászólások, képek elküldése.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#260 Felhasználó inaktív   A Kockás Fülű Nyúl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 01. 12:09

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 1., péntek - 11:28

ok, es az afat mikor kapjak vissza? mert en ugy gondolom hogy kifizetem erte a 380at es kov honapban elszamolunk haverral, es amit leirt 80-90ezret a laptopbol, azt kifizeti nekem:)

Mármint hogy ők mikor kapják vissza? Ez változó. Havonta/negyedévente/évente.
Vagyhogy mi mikor kapjuk vissza? Majd amikor ők visszadaják nekünk. Elvégre szivességet tesznek, így nem fogunk reklamálni, ha csúsznak egy két hetet.
A lényeg hogy visszakerüljön.

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.