HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#2881 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 13. 11:19

Idézet: Vendor - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 12:15

Az ACER-eket is fel lehet osztani olyan kategoriakra mint az ibm-et? (t-x-r-g sorozat?)

jolsejtem hogy a Travelmate 81xx -es szeria szamit a jobb minosegnek (felso kategoria, ilyesmi)? :think:

Acerből nem létezik high-end. Elvileg a Ferrari, de tudtommal az is csak egy piros dizájnos travelmate. Persze hagyom magam kioktatni, ha nincs igazam.

#2882 Felhasználó inaktív   bpetya 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 13. 11:28

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 12:19

Acerből nem létezik high-end. Elvileg a Ferrari, de tudtommal az is csak egy piros dizájnos travelmate. Persze hagyom magam kioktatni, ha nincs igazam.

A clevo m520g-t hova tenned igy minosegben? Tetszene az a gep, plane a nagy akksival:), de notebook.hu-n meg nem konfiguralhato. Egyaltalan van/lesz olyan? Clevo honlapjan sem lattam.

#2883 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 11:49

Idézet: bpetya - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 10:28

A clevo m520g-t hova tenned igy minosegben? Tetszene az a gep, plane a nagy akksival:), de notebook.hu-n meg nem konfiguralhato. Egyaltalan van/lesz olyan? Clevo honlapjan sem lattam.

Én már láttam élőben. Itt volt vki a Clevo-tól két hete és nála volt. Aug óta csúszik a szállítás, nemtom miért. Szerintem Clevoból sincs high-end modell, mert nincs rá fizetőképes kereslet.

#2884 Felhasználó inaktív   bpetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 12:53

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 12:49

Én már láttam élőben. Itt volt vki a Clevo-tól két hete és nála volt. Aug óta csúszik a szállítás, nemtom miért. Szerintem Clevoból sincs high-end modell, mert nincs rá fizetőképes kereslet.

Erdemesebb akkor inkabb az MSI 12"-es inteles subnoteot venni? Az allitolag massziv. Ahhoz van nagy akksi?

#2885 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 17:41

Szaisztok
a segítségeteket kérném.

Kellene a lapitopi ami:
rendelkezik: min. 4USB 1 Firewire csatival DVD+/- íróval
leaglább 256mb ram és 40gb hdd
200K körüli ára van
és mondjuk még egy NFS MW elfut rajta
főként filmnézére lenne hazsnálva illetve digit kameráról adat lementésre de azért néha játékra is.
Lapikban nem vagyok otthon ajánljatok valmit léccives
köszike

#2886 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 20:19

Idézet: FeW - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 18:41

Szaisztok
a segítségeteket kérném.

Kellene a lapitopi ami:
rendelkezik: min. 4USB 1 Firewire csatival DVD+/- íróval
leaglább 256mb ram és 40gb hdd
200K körüli ára van
és mondjuk még egy NFS MW elfut rajta
főként filmnézére lenne hazsnálva illetve digit kameráról adat lementésre de azért néha játékra is.
Lapikban nem vagyok otthon ajánljatok valmit léccives
köszike

Hát... jó lenne, ha viszaolvasnál...
200K-ért épen csak lehet laptopot kapni...
Az hogy elmegy rajta az nfs mw, hogy érted? 640x480-ban minimalisan, vagy
1024x768-ban jó mínőségben? Az elsőre még van esélyed, a másodikra nem!
Egy olyan noti amiben játékra való vga van 300K körül indul. Játékok miatt érdemes 1G RAM-ot is használni stb...

#2887 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 20:31

Sajna egyetertek, meg ha netto is az a 200k, akkorse kapsz ennyiert ilyen (uj) gepet. Persze ha hasznaltat keresel az mar mas..Erdemes szetnezni a hasznalt gepek kozott is, termeszetesen a garis, jo allapotuaknal, ott mar nagyritkan ki lehet fogni egy ket jo gepet olcson..Sok forumtars arul a bolhan is laptopot eleg jo aron, erdemes szetnezni..Ha jatszani is akarsz, akkor radeon 9700 korul nezelodj (ezen mar megy szepen az MW,lsd konfigom) , bar mostansag mar inkabb X700/6600 a divat, de ez nem az az arkategoria.

ui: a 4 usb port is ritkasag, legalabbis en keves gepen talalkoztam vele, bar ez egy elosztoval orvosolhato
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2888 Felhasználó inaktív   Peti 01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 22:01

Sziasztok!

Kerdeznem toletek, hogy mi a kulonbseg a Pentium M es a Mobil Celeron procik kozott? Mondjuk minketto 1.6 GHz-es.
MPM: 2MB L2 cache, freki: 1-1.6 GHz
MC: 1MB L2 cache, freki: 1-1.6 GHz

Az intel honlapja szerint csak az l2 cache meretben kulonbozik. Viszont joval dragabb a MPM, mint a cerka. Teljesitmenyben, energiafelhasznalasban mi a kulonbseg? Minketto szabalyozza az orajelet es a feszultseget is.

Vacillalok 2 sulinetes noti kozott: fusi m1450 vagy Asus a6r. Melyiket vennetek a ketto kozul?
http://www.notebook...._m/amilo_m1450g
http://hu.asus.com/products4.aspx?l1=5&l2=...665&modelmenu=1

Koszi a segitseget!

#2889 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 22:09

Idézet: Peti 01 - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 22:01

Sziasztok!

Kerdeznem toletek, hogy mi a kulonbseg a Pentium M es a Mobil Celeron procik kozott? Mondjuk minketto 1.6 GHz-es.
MPM: 2MB L2 cache, freki: 1-1.6 GHz
MC:   1MB L2 cache, freki: 1-1.6 GHz

Az intel honlapja szerint csak az l2 cache meretben kulonbozik. Viszont joval dragabb a MPM, mint a cerka. Teljesitmenyben, energiafelhasznalasban mi a kulonbseg? Minketto szabalyozza az orajelet es a feszultseget is.

Vacillalok 2 sulinetes noti kozott: fusi m1450 vagy Asus a6r. Melyiket vennetek a ketto kozul?
http://www.notebook...._m/amilo_m1450g
http://hu.asus.com/products4.aspx?l1=5&l2=...665&modelmenu=1

Koszi a segitseget!

Ezt rosszul tudod. A celeron m ben nincs speedstep, vagyis nem tudja szabalyozni az orajelet, igy joval kevesebbet megy akksirol es jobban melegszik, mint a pentium m. Termeszetesen a pentium m joval erosebb is.. En a fusit vennem, erosebb gep, de persze nem minden a teljesitmeny, es ez csak az en velemenyem.

Szerkesztette: netcobra 2005. 12. 13. 22:09 -kor

#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#2890 Felhasználó inaktív   Peti 01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 08:38

Idézet: netcobra - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 21:09

Ezt rosszul tudod. A celeron m ben nincs speedstep

Ejj tenyleg, en olvastam felre az intel honlapjan  :respect:

Na akkor vegleg el is dolt, veszem a fusit. Koszi szepen.

#2891 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 14:29

Sziasztok!

Noti vásárláson gondolkodom. Bár az elején nagyon elvetettem a HP-t, most találtam egyet, ami elég kedvezőnek tűnik ár/teljesítményben.

Van esetleg valakinek tapasztalata erről a gépről (vagy csak úgy általában a Turion-okkal)?

http://www.hpshop.hu...gory.my?idt=628
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#2892 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 15:00

Idézet: hartyi - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 13:29

Sziasztok!

Noti vásárláson gondolkodom. Bár az elején nagyon elvetettem a HP-t, most találtam egyet, ami elég kedvezőnek tűnik ár/teljesítményben.

Van esetleg valakinek tapasztalata erről a gépről (vagy csak úgy általában a Turion-okkal)?

Ha egy kicsit jobban körbenézel, pentium M-est kapsz 80-as vinyóval kb. ennyiért. A hpshop max. referenciának jó.

#2893 Felhasználó inaktív   Raditz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 15:17

Sziasztok véleményem szerint érdemes még notebook téren még várni úgy februárig, mert akkor végre megjelennek a Nappa processzoros notebokok, amik sokkal erősebbek ( kétmagos technológiásak ) és sokkal több ideig fogják birní aksiról is a menetelést. Ha minden igaz ma beszélek az Intel Magyarország egyik technikai emberkéjével, és megtudakolom tőle, hogy mennyi és milyen elrendezésben van a prociban cache. Kalkulációim szerint 1mb/core de azon vagyok, hogy ezt kiderítsem.
Van már egy kép is a proci elrendezéséről:
http://images.tomshardware.com/2004/09/10/..._dual/yonah.jpg
És nagyon jónak tűnnek az eddigi ismertetők alapján. Európában, és Mo. on már egyes üzletekben kapható is lesz ilyen procival felszeret laptop nettó 300 környéki áron, és 1660 Mhz (dual core) 1gb ddr2 533 ram 100 giga sata winyó, Azalia codec (7.1) audio  ATi Mobility Radeo x1300 x1400 stb tulajdonságokkal.

És jövőre 300 nettóra már csak 20% jön rá.
Én mindenki helyében várnék még egy kicsit notebook vásárlásilag.

#2894 Felhasználó inaktív   Raditz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 15:45

Megtörtént a beszélgetés és elmondhatom hogy a Yonah processzor a Nappa platformra épül, és az ezzel felszerelt laptopok akár 8 órát is üzemelhetnek aksi nélkül, és 1mb/core aza összesen 2megás l2 cache-el lesz felszerelve. És nagyon ütős lesz a laptopok terén...már csak februárig kell rá várni..és aztán elég gyorsan leljebb fog menii az ára, és jönnek az újabb és újabb konstrukciók...

#2895 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 18:00

Idézet: Raditz - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 16:45

Megtörtént a beszélgetés és elmondhatom hogy a Yonah processzor a Nappa platformra épül, és az ezzel felszerelt laptopok akár 8 órát is üzemelhetnek aksi nélkül, és 1mb/core aza összesen 2megás l2 cache-el lesz felszerelve. És nagyon ütős lesz a laptopok terén...már csak februárig kell rá várni..és aztán elég gyorsan leljebb fog menii az ára, és jönnek az újabb és újabb konstrukciók...

Nam akarok kötekedni, de a 8órát kizártnak tartom! Főleg nem olyan konfigban, amit írtál!
Az ULV-s pentium M-ek sem mennek annyit!
SONY TR1XP 1.1-es procival kb 6óra. A régebbi IBM T40-esek a nagy akksival szintén hasonló időt tudnak.Gondolj bele: dupla mag, erős vga stb.
Az intel nem mondta, hogy szintén az ulv minimum konfig fogja tudni csak a 8órát!

#2896 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 18:13

Idézet: Raditz - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:45

Yonah-ból nem csak Dual-Core procik lesznek, hanem Single Core procik is! Ráadásul ahogy xedos írta, Ultra low voltage fajták is lesznek... Szerintem talán inkább az utóbbira vonatkozhat a "8 órás idő" (up to 8 hours). Azt meg persze ilyenkor alapból nem teszik hozzá, hogy mekkora akksi és milyen vga kell majd a 8 órás működéshez. :)

Szerkesztette: Stormrider 2005. 12. 14. 18:30 -kor

"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#2897 Felhasználó inaktív   Stormrider 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 18:38

News Bits: Intel Napa Performance Claims

"Battery Life - When asked about if whether battery life would be better or worse, Intel stated they don't know precisely if it's better since not all notebook Napa based production systems are finished, but they expect better battery life over Sonoma platform notebooks because power efficiency is 28% better and although the processor is more power hungry the gains through overall power efficiency of components should lead to better battery life.  A number of 5-hours of battery life with a standard battery on a standard sized (14-15" notebook) was suggested as a possible number."
"The closer you are to death. The more you realize you are alive." - Joe Simpson

#2898 Felhasználó inaktív   K_Nándi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 20:58

Idézet: hartyi - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:29

Sziasztok!

1 hete nyúzok egy py417ea#akc -t (1800Mhz, sxga+ wva)Eddig jónak tűnik, biztosat majd 1 év múlva. Anyagminőségben, hangban (hűtést alig hallani, hangszórója jobban szól)  messzi veri a régi gépem (Clevo d400k) Grafikus teljesítményt leszámítva ugyan az mint mob athlon 64 3000+

üdv, Nándi

#2899 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 13:15

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:00

Ha egy kicsit jobban körbenézel, pentium M-est kapsz 80-as vinyóval kb. ennyiért. A hpshop max. referenciának jó.

Nem is onnan akartam venni...  :)
Csak a géptípus érdekelne. Hát az a baj, hogy nem árasztanak el minket teljesítménytesztekkel a Turionokkal kapcsolatban...

#2900 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 13:25

De amit találtam abból nekem is az jön le, hogy mind teljesítményben, mind használati időben (egyelőre) még a Pentium M-nél az előny...

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.