HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#2901 Felhasználó inaktív   F. A. Bian 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 14:45

Idézet: Raditz - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 15:45

... az ezzel felszerelt laptopok akár 8 órát is üzemelhetnek aksi nélkül...

Az én noteszem akár több napot is elmegy aksi nélkül - csak legyen rádugva a 230-ra... :cool:

Bocs, de ez nagyon aranyos elírás volt...

#2902 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:00

Sziasztok!

Laptot vásárlás előtt állok, és szeretném a tanácsotokat kérni.
Alapvetően értek a számítógéphez, de ez PC-re vonatkozik :) Nem tudom mennyiben másabb egy laptop, de feltételezem minden paraméter ugyanolyan fontossággal bír mint a PC-ben.

Szóval arról lenne szó, hogy 200,000Ft körül kellene egy ajánlat egy sulinetes gépre, illetve egy nem sulinetesre.
Én néztem egy Fujitsu Siemens gépet, ami elég jó áron van, de azt hallottam hogy sok a baj vele, és nehéz a javítása. A másik jelölt márkák a HPQ illetve az IBM. Örülnék ha tudnátok tanácsot adni, a keretet betartva (szóval inkább kevesebbért mint többért..)

A gép játékra nem lesz használva, csak mindenféle másra, illetve Photoshop és Corel.
Ha jól gondolom, nem árt az 512MB RAM, a proci frekvenciája olyan mind1 hogy 1400 vagy 1500, DVD író jó lenne, illetve legyen legalább 15"-os kijelzője.

Segítségeteket előre is köszönöm! :respect:
A szatyor nem táska.

#2903 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:20

Sziasztok!

T-lore-hoz hasonlóan nekem is sulinetből kellene egy szintén max 200K értékű gép. Főleg irodai alkalmazásokhoz kellene, max néha 1-1 film lejátszásához. Kéne bele DVD-író, a többi nem lényeg.

#2904 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:22

Udv!

Van egy Linksys WRTG54 router meg egy Acer TM2413-as noti. Ebbe most vettunk egy Senao miniPCI wifi kartyat ami megy is siman, csak a hatotavolsaga nagyon budi. 5m meg egy fal es vege. Mit lehetne csinalni, hogy jobb legyen? Allitolag nem minden laptopban van kiepitve az antenna, fuggetlenul attol, hogy van benne miniPCI hely? Hogyan lehetne megbuharlni?

Udv,
Lacima

#2905 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 12:35

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 19:00

Sziasztok!

Alapvetően értek a számítógéphez, de ez PC-re vonatkozik :) Nem tudom mennyiben másabb egy laptop, de feltételezem minden paraméter ugyanolyan fontossággal bír mint a PC-ben.

Szóval arról lenne szó, hogy 200,000Ft körül kellene egy ajánlat egy sulinetes gépre, illetve egy nem sulinetesre.
Én néztem egy Fujitsu Siemens gépet, ami elég jó áron van, de azt hallottam hogy sok a baj vele, és nehéz a javítása. A másik jelölt márkák a HPQ illetve az IBM. Örülnék ha tudnátok tanácsot adni, a keretet betartva (szóval inkább kevesebbért mint többért..)

A gép játékra nem lesz használva, csak mindenféle másra, illetve Photoshop és Corel.
Ha jól gondolom, nem árt az 512MB RAM, a proci frekvenciája olyan mind1 hogy 1400 vagy 1500, DVD író jó lenne, illetve legyen legalább 15"-os kijelzője.

Szeva!
A felsorolt márkák közül pontosan melyiik modellt nézted ki magadnak?
Eleinte én is gondban voltam hogy mi legyen, most már eldöntött tény az asus a6va-q034..Én a helyedben elgondolkodnék, hogy nem túl kicsi e a felbontása az ebbe az árba tartozó gépeknek.Szerintem a PS meg a Corel ettől nagyobbat igényel.
Ha meg a 200 limit a határ akkor ezt is nézd meg:http://www.notebook.hu/notebook/acer/trave...er_trav_2413nlm
Vagy ha van konkrét gép amit kinéztél akkor tedd közzé! :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2906 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 19:03

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 20:22

Udv!

Van egy Linksys WRTG54 router meg egy Acer TM2413-as noti. Ebbe most vettunk egy Senao miniPCI wifi kartyat ami megy is siman, csak a hatotavolsaga nagyon budi. 5m meg egy fal es vege. Mit lehetne csinalni, hogy jobb legyen? Allitolag nem minden laptopban van kiepitve az antenna, fuggetlenul attol, hogy van benne miniPCI hely? Hogyan lehetne megbuharlni?

Udv,
Lacima

bedugtad az antennakábeleket a wlanba? Ha nem, vagy nincsen ott a kábel akkor sztem menj el a forgalmazóhoz és vegyél.

#2907 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:01

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 18:00

Sziasztok!

Ha kicsit visszaolvasol, rájössz majd, hogy a paramétereknek közel sincs akkora jelentőségük. A márkáknak, szitázott feliratoknak még annyi se. Kevésbé ismert név ugyanazon pénzösszegért többet nyújt.
Szerencsére már majdnem minden gépben valamilyen mobilprocis megoldás van, ami mindenképpen üdvözlendő. Az egyéb megoldásokat mindeképpen kerülném.
A 200k (főleg bruttóban) irdatlan kevés egy noteszért, így javaslom vagy a pénzösszeg feljebb pumplását, vagy hobbi/hétvégi/anyu- noteszkategóriát leszel kénytelen venni.
Azt nem írtad, hogy hol akarod használni.

A kijelző méreténél fontosabb a felbontás, így mindenképpen azt jelölnék meg a helyedben, nem kijelzőméretet. A legalább 15-ös kijelző szintén vicces ebben az árkategóriában. Szerintem nincs teteje 1024-es 15-ös panelt venni.

512 ram szerintem már sok gépben van, azzal talán nem lesz gond. Az 1400-1500ös órajel is megoldható, főleg hogy ezek gyorsabbak tudnak lenni asztali társaiknál ugyanolyan frekin.

#2908 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:38

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:01

Ha kicsit visszaolvasol, rájössz majd, hogy a paramétereknek közel sincs akkora jelentőségük. A márkáknak, szitázott feliratoknak még annyi se. Kevésbé ismert név ugyanazon pénzösszegért többet nyújt.
Szerencsére már majdnem minden gépben valamilyen mobilprocis megoldás van, ami mindenképpen üdvözlendő. Az egyéb megoldásokat mindeképpen kerülném.
A 200k (főleg bruttóban) irdatlan kevés egy noteszért, így javaslom vagy a pénzösszeg feljebb pumplását, vagy hobbi/hétvégi/anyu- noteszkategóriát leszel kénytelen venni.
Azt nem írtad, hogy hol akarod használni.

A kijelző méreténél fontosabb a felbontás, így mindenképpen azt jelölnék meg a helyedben, nem kijelzőméretet. A legalább 15-ös kijelző szintén vicces ebben az árkategóriában. Szerintem nincs teteje 1024-es 15-ös panelt venni.

512 ram szerintem már sok gépben van, azzal talán nem lesz gond. Az 1400-1500ös órajel is megoldható, főleg hogy ezek gyorsabbak tudnak lenni asztali társaiknál ugyanolyan frekin.

Ezzel csak egyetérteni tudok... :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2909 Felhasználó inaktív   LennyLenoks 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 15:36

Sziasztok!

Vettem egy HP nx6110 notebookot, de csodálkozva látom, hogy nincs hozzá alaplapi cd. Megnéztem az eszközkezelőt, a drivereknél végig kérdőjelek, tehát nincsenek telepítve. A HP oldalán megtaláltam, de nem tudom letölteni őket, mert időtúllépés... Tud segíteni valaki? :confused:  Nagyon jó lenne, mert amíg nincsenek fenn a driverek nem szívesen kezdenék bele munkába.
Előre is köszönöm!

#2910 Felhasználó inaktív   Raditz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 16:20

Helló LennyLenoks!
Én fdelmentem az oldalra, mozillával és gyönyörű szépen jönnek lefelé a driverek. Próbáld ki.
És ha leszedted utána vagy egy progi:
nlite nevezetű, amivel tudsz Windows Xp telepítő cdhez hozzáfűzni drivereket, azaz nem kell vele bajlódni minden egyes feltelepítésnél. Persze ha jön egy újabb driver akkor azt frissíteni kell.
Ha segítettem akkor szívesen

#2911 Felhasználó inaktív   LennyLenoks 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 16:40

Idézet: Raditz - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 16:20

Helló LennyLenoks!
Én fdelmentem az oldalra, mozillával és gyönyörű szépen jönnek lefelé a driverek. Próbáld ki.
És ha leszedted utána vagy egy progi:
nlite nevezetű, amivel tudsz Windows Xp telepítő cdhez hozzáfűzni drivereket, azaz nem kell vele bajlódni minden egyes feltelepítésnél. Persze ha jön egy újabb driver akkor azt frissíteni kell.
Ha segítettem akkor szívesen

Óóóó, most látom, hogy ez FTP-ről szedné, és a tűzfalam blokkolta! Mostmár jönnek lefelé nekem is!
Egyébként köszi mindent! ;)

#2912 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:27

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 19:03

bedugtad az antennakábeleket a wlanba? Ha nem, vagy nincsen ott a kábel akkor sztem menj el a forgalmazóhoz és vegyél.

Megneztem nincs a notiban antennakabel, hol tudok ilyesmit venni? Mas nem jo erre a celra?

#2913 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:39

Ilyesmi kellene nekem. De hol tudom beszerezni?

Csatolt fájl:

#2914 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 20:33

Idézet: Lacima - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 17:27

Megneztem nincs a notiban antennakabel, hol tudok ilyesmit venni? Mas nem jo erre a celra?

Ez marhára nem ilyen egyszerű. Nagy valószínűséggel meg kell békélned egy picimacis wlan-nal.

#2915 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:10

Hali!

Most készülök laptopot venni, de amit kinéztem azon nincsen kompozit kimenet. A kérdés: a plusz VGA kimenetet nem lehet valahogyan átalakítóval tv-re kötni?
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2916 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 19:06

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 14:10

Most készülök laptopot venni, de amit kinéztem azon nincsen kompozit kimenet. A kérdés: a plusz VGA kimenetet nem lehet valahogyan átalakítóval tv-re kötni?

De, alapban 12ezer felett kezdődnek a VGA/TV konverterek.
Make love not Wor.

#2917 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 10:51

Zsozso: a 12"-os Clevo noteszek hová tüntek?

#2918 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 13:46

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 9:51

Zsozso: a 12"-os Clevo noteszek hová tüntek?

Az M120 szériát nem hozzuk, mert mér procit sem kapunk hozzá. Az M520G-t aug eleje óta ígérgetik, sőt én még élőben is láttam egyet itt Budapesten a Clevos csajnál. A levelezés nagyon hosszú, legyen elég a végkifejlet:

Idézet

-------- Eredeti üzenet --------
Tárgy: RE: Shipping schedule for  new order
Dátum: Mon, 31 Oct 2005 16:57:26 +0800

How are you? In reply to below e-mail, I feel so sorry that our recent delays have caused you a lot problems. I have forwarded it to our factory side and inform them to notice this problem. I also reported it to my boss and ask for help of making sure factory delivery the right information and ship out on schdule. I believe this problem will be improved after my series report to the factory and notice to my big bosses. Please give us chance, I believe similar case won't happen again.

Tárgy: RE: production shcedule
Dátum: Wed, 30 Nov 2005 17:35:57 +0800

M520G is now just about to MP, it should be ready in the beginning of Dec., but up to this moment I still have no firmed delivery date as there is a componant delayed by the vendor (back case). And also because at this moment the factory is checking availability of M520G for all customers, I should be able to know more details by end of this week.

However, there is still a chance M520G could be delivered by the end of next week, I don't know which way should save you more on delivery cost?
I will do upon your request..

Tárgy:  M520G issue~
Dátum:  Mon, 19 Dec 2005 14:36:20 +0800

ood day! I Gam sorry that I've got a bad news form our factory that M520G 12" might stop production due to sonoma life cycle is going to end, so it would be transfered to NAPA (M520N) model. The first working sample will be released in March.

I apologize for such circumstances, there will be a final decision for this model (M520G) during tomorrow's meeting. But I feel it's better to let you know as soon as possible so you could have prepared earlier.

Hope this issue won't affect you too much with the sales. Please feel free to let me know if you need any support from me. I will do my best.

Have a nice day!!

#2919 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 19:42

Magyarul: a jövő év közepéig nem lehet 12"-os Clevo-ra számítani.
Faxa!

Arimával hogy a jóistenbe lehet felvenni a kapcsolatot?
Van tőlük egy notim, ami igen tetszik!
Kellene egy nagyobb akku, de a világon sehol nincs. Arima meg baszik válaszolni bármilyen megkeresésre!

Van valami ötleted, hogy hová irhatnék akku ügyben?

#2920 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 22:09

Idézet: FőDudu - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 18:42

Magyarul: a jövő év közepéig nem lehet 12"-os Clevo-ra számítani.
Faxa!

Arimával hogy a jóistenbe lehet felvenni a kapcsolatot?
Van tőlük egy notim, ami igen tetszik!
Kellene egy nagyobb akku, de a világon sehol nincs. Arima meg baszik válaszolni bármilyen megkeresésre!

Van valami ötleted, hogy hová irhatnék akku ügyben?

Az ARIMA-val nem egyszerű. Többször tárgyaltunk velük, sőt még egyszer nálunk is jártak. Itt kiderült, hogy nem megy nekik a biznisz, majd elmondták ugyanazokat a lehetetlen feltételeket (min. rendelés 500/modell/rendelés, szállítási idő 8-10 hét), melyeket már tajvanban is hallotunk. Igazából nem kérdeznék rá egy darab aksira, főképp, hogy tudom: nincs nagyobb.

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.