HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#3161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 01:04

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 0:38

Aki mobil akar lenni...
http://www.notebook.hu/notebook/toshiba/li...bretto_u100_105

Még két üveg sörrel is könnyebb,mint a gépem. :)

Ennyiért veszek egy jobb PDA-t, meg egy IBM noteszt, és PDa mindig nálam, notesz meg amikor kell  :D
Make love not Wor.

#3162 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 11:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 2:04

Ennyiért veszek egy jobb PDA-t, meg egy IBM noteszt, és PDa mindig nálam, notesz meg amikor kell  :D

Az sem egy rossz megoldás,de mi az az izé a gép alatt?

#3163 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:18

Felteszem itt is a kérdést. :)

Notebookot szeretne venni barátnőm, és ehhez kéne segítség, a notebook procik teljesítményével nem vagyok teljesen tisztában. Külön notebook tpikot nem találtam.
Azt tudom, hogy órajelben  behozzák a sokkal magasabb órajelű asztali procikad, de minnél pontosabb összehasonlítás kéne.
Pl az 1.5 gigás Celeron M, hogy viszonyul az 1.5 gigás Pentium M-hez. Hány MHz-ces asztalainak (Prescott) felenek meg ezek? Illetve a mobil Sempron 3000+ (1.8GHz) milyen viszonyban van az 1.5-ös Celeron M procival (teljesítmény, fogyasztás).
Kaptam már segítséget ez ügyben, de minnél több a tapasztalat, annál jobb.
Hol lehet a legolcsóbban új notebookokat kapni?

#3164 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:11

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 14:18

Felteszem itt is a kérdést. :)

Notebookot szeretne venni barátnőm, és ehhez kéne segítség, a notebook procik teljesítményével nem vagyok teljesen tisztában. Külön notebook tpikot nem találtam.
Azt tudom, hogy órajelben  behozzák a sokkal magasabb órajelű asztali procikad, de minnél pontosabb összehasonlítás kéne.
Pl az 1.5 gigás Celeron M, hogy viszonyul az 1.5 gigás Pentium M-hez. Hány MHz-ces asztalainak (Prescott) felenek meg ezek? Illetve a mobil Sempron 3000+ (1.8GHz) milyen viszonyban van az 1.5-ös Celeron M procival (teljesítmény, fogyasztás).
Kaptam már segítséget ez ügyben, de minnél több a tapasztalat, annál jobb.
Hol lehet a legolcsóbban új notebookokat kapni?

Nem tudom a teljesítmények hogyan viszonyulnak egymáshoz, viszont nekem volt a gépemben - az üzlet tévedése miatt - CeleronM proci egy hétvégére, utána cserélve lett PentiumM-re, úgyhogy van összehasonlítási alapom. Nekem office, internet, alap dolgokban a teljesítmény elég is lett volna, viszontt sokat fogysztott a Cel, és nagyon melegedett is. A mostani Pentiumot fix 600MHz-en használom, úgyhogy én csak ezt venném most is a kettő közül. Pl az akkuidőm 3,5-ről felment 5,5-re, azért ezen látszik, hogy a Cerka igencsak alkalmatlan igazi notebookba.

#3165 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:37

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 15:11

Nem tudom a teljesítmények hogyan viszonyulnak egymáshoz, viszont nekem volt a gépemben - az üzlet tévedése miatt - CeleronM proci egy hétvégére, utána cserélve lett PentiumM-re, úgyhogy van összehasonlítási alapom. Nekem office, internet, alap dolgokban a teljesítmény elég is lett volna, viszontt sokat fogysztott a Cel, és nagyon melegedett is. A mostani Pentiumot fix 600MHz-en használom, úgyhogy én csak ezt venném most is a kettő közül. Pl az akkuidőm 3,5-ről felment 5,5-re, azért ezen látszik, hogy a Cerka igencsak alkalmatlan igazi notebookba.

600 MHz-cen megy el 5.5 órát? Mert azért nem lenne igazságos összehasonlítani pl az 1400MHz-ces Celeron fogyasztásást/melegedését egy 600 MHz-ces Pentiummal. Ha így van összehasonlítva, akkor még szép, hogy többet megy el, mert kevesebb mint a fele az órajele. :)
99%-ban csak netre kéne a gép, nem kell nagy teljesítmény.

#3166 Felhasználó inaktív   Gábor79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 16:50

Üdv!

Érdeklődnék kinek mi a tapasztalata az ACER 2413 notebook billentyűzetével kapcsolatban, ugyanis nekem az a bajom, hogy lötyög a billentyűzet. A hibát jeleztem a szervízbe, de szerintük ezzel minden rendben van. Az esetet demonstráló 923Kbyte-os demo film letölthető a http://www.gnet.hu/A...an_keyboard.wmv címről.

#3167 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:08

Ez a videó nagyon :lol: :D
Szerintem semmi baja annak a billentyűzetnek. :)

-----

Az 1-5-ös Celeron M és a Sempron 3000+ (1.8GHz) teljesítménye milyen egymáshoz képest? Egy árban van a két gép, csak nem tudom, hogy melyik gyorsabb, a Sempron alatt nem nagyon szimpi a SiS chipset.

#3168 Felhasználó inaktív   nazgul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:21

Idézet: Gábor79 - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:50

Üdv!

Érdeklődnék kinek mi a tapasztalata az ACER 2413 notebook billentyűzetével kapcsolatban, ugyanis nekem az a bajom, hogy lötyög a billentyűzet. A hibát jeleztem a szervízbe, de szerintük ezzel minden rendben van. Az esetet demonstráló 923Kbyte-os demo film letölthető a http://www.gnet.hu/A...an_keyboard.wmv címről.

Szerintem semmi baja nincs.

#3169 Felhasználó inaktív   Gábor79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:26

Idézet: nazgul - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:21

Szerintem semmi baja nincs.

ez szubjektív. engem zavar hogy gépelés közben megbillen, pattog. a kérdés az hogy tapasztaltatok-e hasonlót és ha igen milyen típusú gépnél?

#3170 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 18:27

Na van két gép amiből választani szeretnénk.

Asus
1.5 Celeron
256 MB, DDR266
15", 1024x768, Integrerad Intel grafik
40 GB
DVD/CD-RW
10/100 Mbps & WLAN 802.11b/g
beépített webcam
2 év gari

Packard Bell
3000+ Sempron (1.8GHz)
512 MB DDR?
15.1", S3 Graphics UniChromeTM Pro IGP
50GB
DVD/CD-RW
10/100 Ethernet
1 év gari

A Sempron mellé milyen memória kell? DDR266?

Szerkesztette: Lipton 2006. 01. 21. 18:46 -kor

#3171 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:09

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 15:37

600 MHz-cen megy el 5.5 órát? Mert azért nem lenne igazságos összehasonlítani pl az 1400MHz-ces Celeron fogyasztásást/melegedését egy 600 MHz-ces Pentiummal. Ha így van összehasonlítva, akkor még szép, hogy többet megy el, mert kevesebb mint a fele az órajele. :)
99%-ban csak netre kéne a gép, nem kell nagy teljesítmény.

Igen 600MHz-en megy 5,5 órát, sőt a feszültsége is vissza van véve a lehetséges minimumra, 0,7V-ra. Szerintem nem igazságtalan, mert nálam pont nem a teljesítmény volt a fontos, hanem a hosszú akkus üzem, és éppen ebben jobb a PentiumM, mert ezzel ezt meg ehet csinálni, míg a Cerkában minden fix.

Azt már fent is írtam, hogy nekem sem kell a teljesítmény, viszont fontos volt a husszú és halk üzem, ehhez pedig a legnagyobb lépés a PM proci.

#3172 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:16

Idézet: TiLa - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 19:09

Igen 600MHz-en megy 5,5 órát, sőt a feszültsége is vissza van véve a lehetséges minimumra, 0,7V-ra. Szerintem nem igazságtalan, mert nálam pont nem a teljesítmény volt a fontos, hanem a hosszú akkus üzem, és éppen ebben jobb a PentiumM, mert ezzel ezt meg ehet csinálni, míg a Cerkában minden fix.

Azt már fent is írtam, hogy nekem sem kell a teljesítmény, viszont fontos volt a husszú és halk üzem, ehhez pedig a legnagyobb lépés a PM proci.

Elhiszem, de azt írtad, hogy Celeron M többet fogyaszt és jobban melegszik mint a Pentium M, ami azért nem teljesen igaz.
Ez a megállapítás akkor lenne igaz, ha azonos órajelen fogyasztana többet, melegedne jobban. Így több mint kétszeres órajel különbséggel azért ez ferdítés.
Jobb lenne egy Pentium M, de csak szórakozni, netezgetni felesleges annyival többet kiadni érte.
Szerintem van olyan prgram amivel a cerka órajelét is lehet állítani, ennek majd utánajárok.

Szerkesztette: Lipton 2006. 01. 21. 20:16 -kor

#3173 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:27

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:16

Elhiszem, de azt írtad, hogy Celeron M többet fogyaszt és jobban melegszik mint a Pentium M, ami azért nem teljesen igaz.
Ez a megállapítás akkor lenne igaz, ha azonos órajelen fogyasztana többet, melegedne jobban. Így több mint kétszeres órajel különbséggel azért ez ferdítés.
Jobb lenne egy Pentium M, de csak szórakozni, netezgetni felesleges annyival többet kiadni érte.
Szerintem van olyan prgram amivel a cerka órajelét is lehet állítani, ennek majd utánajárok.

Pedig pont itt van a kutya elasva. Tudasban kozel hasonloak, hiszen csak a felezett L2 a kulonbseg de ugye azert 1MB sem keves.
Csakhogy altalaban az ember nem olyan alkalmazasokat hasznal, ami ezt a teljesitmenyt folyamatosan kihasznalna, ehhez a P M alkalmazkodik is, de a P C nem tud sajnos.
Hidd el nem fogod tudni babralni a cerkat. Ha csak net meg hasonlokra kell es fontos a hosszabb akkuido akkor csakis P M.

#3174 Felhasználó inaktív   Gábor79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:30

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:27

Pedig pont itt van a kutya elasva. Tudasban kozel hasonloak, hiszen csak a felezett L2 a kulonbseg de ugye azert 1MB sem keves.
Csakhogy altalaban az ember nem olyan alkalmazasokat hasznal, ami ezt a teljesitmenyt folyamatosan kihasznalna, ehhez a P M alkalmazkodik is, de a P C nem tud sajnos.
Hidd el nem fogod tudni babralni a cerkat. Ha csak net meg hasonlokra kell es fontos a hosszabb akkuido akkor csakis P M.

ezen az acer 2413-on ami 1.5G celeron M, lehet a cpu sebességét állítani 4 fokozatban.

#3175 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:31

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:16

Pedig még ki sem kellett volna mozdulni a HWSW-ről ;)
link
Az összehasonlítás pedig azért jogos, mert az akkus üzemidőt és melegedést a user nem a laborban, hanem a mindennapi használat során méri. :)

#3176 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:43

Idézet: Gábor79 - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:30

ezen az acer 2413-on ami 1.5G celeron M, lehet a cpu sebességét állítani 4 fokozatban.

Ez meglep es kivancsiva tesz. Tennel be errol screenshotokat?  :confused:

#3177 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:09

Hali!

Ez milyen?
http://www.notebook....amilo_a3667g_03

Ami miatt nagyon nagyon tetszik:
17" !!!
AMD Turion64 ML37 2000 MHz
2 GB RAM
ATI X700 128MB
320+fa (sztem ezért a notiért LOL!)

Ami nem fain:
Angol billenytűzet
4 kg
Nincs PCMCIA
X700 lehetne 256 megás, vagy X800XT:) De ez e legkisebb gond

Szerkesztette: Sensation 2006. 01. 21. 21:15 -kor

ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#3178 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:16

Gyakorlatilag a te feltételeidnél jön ki leginkább a processzorok közötti fogyastás és teljesítménybeli különbség, mert ilyen kis terhelésnél a cerka maxon megy, míg a pentium teljesítménye visszaeshet a cerkának akár a negyed-ötöd részére is.

A cerkán a frekvenciát biztos nem tudod állítani, mert direkt ebben butább a pentiumtól, feszültséget nem tudom, paszz.

Egyébként az összehasonlításkor asztali gépeknél tökéletesen igazad lehet, ott tényleg nem számít 1-2-3W, de ez ugye notebook.

(Egyszerűbb lett volna azzal kezdened, hogy cerkát veszel, bólintsunk rá...)

#3179 Felhasználó inaktív   TiLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:13

Idézet: Sensation - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:09

Hali!

Ez milyen?
http://www.notebook....amilo_a3667g_03

Ami miatt nagyon nagyon tetszik:
17" !!!
AMD Turion64 ML37 2000 MHz
2 GB RAM
ATI X700 128MB

Ami nem fain:
Angol billenytűzet
4 kg
Nincs PCMCIA
X700 lehetne 256 megás, vagy X800XT:) De ez e legkisebb gond

SZVSZ

Az én gépem 1,8kg, a következő tuti kevesebb lesz, ezek után 4kg? Ez táskával töltővel stb simán felmegy 6-7 kg-ra.

#3180 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:14

Idézet

Mint írtam nem ezzel nem értek egyet, csupán ez az összehasonlítás így erősen ferdítés. Nem lehet egy az egyben összehasonlítani egy 1400MHz-ces és egy 600MHz-ces proci fogyasztását.
Arra nem vennék mérget, hogy az órajelét nem lehet állítani, hiszem sok olyan asztali lap van, aminek az fsb sebeségt egy kis programmal lehet állítani. Pl az IC7-es lap órajelét simán lehet win alól állítgatni a clockgen nevű programmal. Ilyesmi okoskodásra gondoltam. :) Persze így se lesz pont olyan mint a Pentium M, mert a feszt nem lehet állítani.
99%-ban itthon lenne használva a gép, ezért nem olyan rettentően fontos a hosszú akkuidő. Tulajdonképpen második gép helyett kell, csak nincs hely még egy asztali gépnek. Szívesebben vennék én is Pentium M-et, de aránytalanul drágább mint amit pluszba nyújtani tudna. Az Asus gép amit kinéztem 150K és vadi új, Pentium M procisat nem kapsz 200 alatt. :(

Idézet

Ez engem is érdekelne!

Idézet

Pedig még ki sem kellett volna mozdulni a HWSW-ről

Nem értem, hogy mire adtad a linket. :) Ha a speedsetep miatt, akkor azt tudtam, hogy nincs benne. Az órajel csökkentését máshogy gondoltam, lásd feljebb. ;)

Idézet

Az összehasonlítás pedig azért jogos, mert az akkus üzemidőt és melegedést a user nem a laborban, hanem a mindennapi használat során méri.

Az üzemidő nem elsődleges szempont, legalábbis most úgy látom. Igazából csak 1-2 esetet tudok amikor akkuról kéne mennie, amikor az ember utazik, de ha belegondolok, akkor igazából nem is kellene akkuról mennie, mert ugye ilyen helyeken nincs net és net nélkül nem gép a gép. :)

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.