Idézet
Pedig pont itt van a kutya elasva. Tudasban kozel hasonloak, hiszen csak a felezett L2 a kulonbseg de ugye azert 1MB sem keves.
Csakhogy altalaban az ember nem olyan alkalmazasokat hasznal, ami ezt a teljesitmenyt folyamatosan kihasznalna, ehhez a P M alkalmazkodik is, de a P C nem tud sajnos.
Hidd el nem fogod tudni babralni a cerkat. Ha csak net meg hasonlokra kell es fontos a hosszabb akkuido akkor csakis P M.
Mint írtam nem ezzel nem értek egyet, csupán ez az összehasonlítás így erősen ferdítés. Nem lehet egy az egyben összehasonlítani egy 1400MHz-ces és egy 600MHz-ces proci fogyasztását.
Arra nem vennék mérget, hogy az órajelét nem lehet állítani, hiszem sok olyan asztali lap van, aminek az fsb sebeségt egy kis programmal lehet állítani. Pl az IC7-es lap órajelét simán lehet win alól állítgatni a clockgen nevű programmal. Ilyesmi okoskodásra gondoltam.

Persze így se lesz pont olyan mint a Pentium M, mert a feszt nem lehet állítani.
99%-ban itthon lenne használva a gép, ezért nem olyan rettentően fontos a hosszú akkuidő. Tulajdonképpen második gép helyett kell, csak nincs hely még egy asztali gépnek. Szívesebben vennék én is Pentium M-et, de aránytalanul drágább mint amit pluszba nyújtani tudna. Az Asus gép amit kinéztem 150K és vadi új, Pentium M procisat nem kapsz 200 alatt.
Idézet
ezen az acer 2413-on ami 1.5G celeron M, lehet a cpu sebességét állítani 4 fokozatban.
Ez engem is érdekelne!
Idézet
Pedig még ki sem kellett volna mozdulni a HWSW-ről
Nem értem, hogy mire adtad a linket.

Ha a speedsetep miatt, akkor azt tudtam, hogy nincs benne. Az órajel csökkentését máshogy gondoltam, lásd feljebb.
Idézet
Az összehasonlítás pedig azért jogos, mert az akkus üzemidőt és melegedést a user nem a laborban, hanem a mindennapi használat során méri.
Az üzemidő nem elsődleges szempont, legalábbis most úgy látom. Igazából csak 1-2 esetet tudok amikor akkuról kéne mennie, amikor az ember utazik, de ha belegondolok, akkor igazából nem is kellene akkuról mennie, mert ugye ilyen helyeken nincs net és net nélkül nem gép a gép.