Idézet: Omega - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 14:49
Megvan, igen.

Nem gondoltam volna, hogy életszerű az eszköz, de tudod, mi van. Magyarország eleve abszurdisztán... ezen belül Nagykanizsa mondhatni, Abszurdisztán fővárosa, itt aztán -ahogy írtad-, semmin nem lepődik meg az ember.... és Te is tudod, milyen misztikus gagyi hely volt a ZSWMK, most meg, hogy együtt van a gladiátolképzővel.

Há pfff..........
Amúgy az előbb voltam kint dohányozni és odaadtam az Omega hangtechnikusának a barátjának ( :Đ ) a Csillagok útján és az Időrabló c. CD-jük borítóját, dedikálásra... mert:
[ ... itt a jegy képe volt ... ]
...erre jó a gladiátolképző, nagy tornatermük van. Bár azért a "sportcsarnok" túlzás, hiszen Nagykanizsának nincs sportcsarnoka!!! Jah, nézd meg a jegyet: "Zsigmond
i... pfff. :Đ
Nos, én azért kellemes emlékekkel gondolok vissza. Persze voltak azért jobb-rosszabb dolgok... de mondják, az idő mindent megszépít, nos tényleg. Ott volt a "Faragó" is, már akkor sem tudtam egyértelműen rossznak kikiáltani (pedig a főnököm volt), talán jobban láttam, mint a nagy átlag, és talán jobban elfogadtam, hogy ő is ember, ennek minden hibájával és gyarlóságával együtt. Volt olyan, mikor rühelltem, és messzire elkerültem, de volt olyan, mikor együtt nápolyiztunk és teáztunk az irodájában, közben megbeszélve az élet kisebb-nagyobb dolgait.
Véleményem szerint a dolgok akkor romlottak el végleg, mikor összevonták a hajdani "406. számú szakmunkásképző intézettel", amelyet a késöbbi generáció már "Polai", a még késöbbi pedig "Széchenyi" néven emlegetett. Azzal a hellyel, ahol (sok más egyébbel együtt) az is előfordulhatott, hogy a diák az órán berakta a padba a kukiját, majd körülrajzolta krétával. És még nem is a leghátsó padban ült...
Szóval, amikor jött a "Merx Andor" (vagy hogy a francba írja a nevét) vezette sóher, mindent lenyúló, és dirigáló csapat. Hiszen akkor még ott voltam, részben láthattam azt, milyen és mennyi értéket hordtak át a "fal túloldalára", vagy herdáltak el, esetleg osztottak szét egymás közt. Persze rögtön megjelentek a "talpnyalók" is, Bene Csaba vezényletével, akik jó kutya módjára lesték a "nagyvezír" minden szavát, hogy nekik is cseppenjen valami a jóból. Talán nem véletlen, hogy elég sokan hagyták el akkoriban az intézményt, ameny addig elég magas oktatási szinvonalat tudhatott magáénak, és (ezt elég kevesen tudják) akkor még gimnáziumi képzést nyújtó osztálya is volt, nem kevés tanulóval. Ez elég kellemes unikumként hatott abban az időben, egy középiskolától mindenképpen. És ugye akkor jöttek a "Piaristák" is, megfelelő hátszélllel és kapcsolatokkal, így szépen "lezsírozták", majd a kezüket rátették az épületcsoportra. Kezdték a Hunyadi iskolával, és meg sem álltak, míg az egészet be nem kebelezték.
Szóval, nem volt az olyan rossz hely, pláne így visszaemlékezve a számtalan hozzá kötődő élményhez, de mindenkinek szíve-joga saját meglátása szerint vélekedni a múlt-jelen dolgairól.
Az pedig, hogy nem tudják leírni egy hajdanvolt, nagytudású "bányászmester",
Zsigmondy Vilmos nevét, ez több, mint tudatlanság. Inkább bunkóság.
U.i.: Máig emlékszem a suli címére, Sugár út 13, pedig nagyon régen jártam arra. Álmaimban néha. Pedig még életemben szeretnék végigsétálni a hajdani főépület lépcsőin, végigsimítani a kezem az ezerszer fogott és megkopott fakorláton, és bejárni a szívemnek kedves helyeket, osztálytermeket, folyosókat... ezernyi emlék jönne elő. Bár az is lehet, hogy elsírnám magam azon, ami az épületből, és a hely szelleméből lett. Nem szabadott volna hagyni, hogy ez megtörténjen... bár sokminden megtörtént és megtörténik a világban, aminek nem szabadna... ennél nagyobb igazságalanságok is.
Jó szórakozást a koncerthez, remélem jól érzed majd Magad...