HWSW Informatikai Kerekasztal: Kártyatopic - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kártyatopic Az ördög bibliája Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:45

Idézet: hirzel - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 14:28

...
pedig még csak a Paskievicsnél járunk, ill e héttől fogunk foglalkozni a magas / illusztrált tarokkal. A társaság egy kisebb része viszont a Royal tarokkot sem veti veg.
...
érdemes elgondolkodni a tarokkjáték szépségein (bár van, ki a bridzs-et részesíti előnyben)
...

Mi mindig a XX-as hívásos Paskievics tarokkot szoktuk (volt) játszani.
Ez egyébként szerintem egyáltalán nem bonyolult játék, csak elsőre szokatlanok a kártyák, meghogy mindig ugyanaz az adu, de egy idő után a figurák közül csak a XXI-fogás az, ami megemeli az adrenalin szintet.
Viszont: mi valahogy nem kaptunk rá a többi tarokkra, valahogy nem jöttek be.

Aztán elkezdtünk ismerkedni a bridzs alapjaival.
Megmondom őszintén, hogy azután a pénzre - mégha jelképes összegre is -  játszott pókeren és Paskievics tarokkon kívül nem igazán játszottunk mást, egyszerűen unalmassá vált a többi játék: így elmaradt a snapszer, a makaó, a fekete macska...

Mostanában viszont az életemből a kártyázás is teljesen elmaradt, már évek óta nem voltam a klubban, bár ennek személyes okai is vannak...

Üdv: scaurus

u.i.: néhány hivatkozás:

már volt, de szerintem jó (angol nyelvű):
http://www.pagat.com/

időnként érdekesen néz ki, de innen letölthető egy kliensprogram, amellyel ingyen lehet on-line játszani (angol nyelvű):
http://online.bridgebase.com/

a Magyar Bridzs Szövetség honlapja:
http://www.ecosoft.hu/bridge/main.php
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#62 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:47

Ja, ez se rossz:

http://www.bridge.hu/

#63 Felhasználó inaktív   james_23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:56

Hello!

Valaki tudna linket adni vagy leírni a fájer kártyajáték szabályait, mert régebenn játszottam de már nem naon rémlenek a dolgok.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeket. Köszi.

#64 Felhasználó inaktív   james_23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:24

Lécci mondja el valaki a fájer szabályait vagy linket róla. Kösssszzi.

#65 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 12. 19:06

Idézet: james_23 - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:24

Lécci mondja el valaki a fájer szabályait vagy linket róla. Kösssszzi.

Nyilván azért nem kapsz linket, mert más sem talált... 
Én gugliztam mintegy fél órát, de nem leltem. :reklamacio:

Emlékeim szerint a Berend-Bókay-Gubics-Rodolfo-féle A nagy kártyakönyvben (Editorg GM, 1990) benne van a leírása, bár nem 100% - többet azért nem tudok én sem mondani,  mert az én példányomat e könyvből pár éve "kölcsönkérték", s azóta se láttam... :mad:
Nézz szét könyvtárban, antikváriumban (szerintem a bookline.hu-n is szokott lenni).

Üdv: scaurus

#66 Felhasználó inaktív   james_23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:54

Ok, kösz.

De azért ha valaki erre téved és tudja, hogy hogyan játszák a fajert atól megköszöném ha leírná. THX

#67 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 19:02

:offtopic:

Grat a témaindítónak! Bár a HWSW valójában szakmai fórum, de a Szigeten belül hihetetlen jó témák jöttek össze. Sorry az offért de ezt el kellett mondanom...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#68 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 19:37

na, nekem a nagy szerelme az ulti! Általános hetedikben kezdtük, de akkor nagyon (naponta több (tan) óra! :))
Aztán az egyetem vége felé jött a bridge, de az annyira nem tetszik, mert túl soknak találtam benne a matekot!

Aztán pedig a póker! Texas hold'em rulz! Annak nem sok köze van a kártyához, csak mint az pélónak a házasságtöréshez - az is kell hozzá! :) Viszont van benne sok-sok pszichológia! :)

#69 Felhasználó inaktív   james_23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 21:32

áhhhh :o

2napja keresem a fájert hogy megtudjam a szabályait de semmi, nem lkétezik hogy ne tudná senki, pedig nagyon sokan játszák.

Lehet már hülyének néztek, de ne nézetek annak mert csak küzdök azért hogy megtudjam. Továbbra is várom a szabályait. Könyörgöm irja le valaki... Kösszzi

#70 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 22:03

a lenyege hogy mindenki kap 3 lapot.
also felso kiraly is 10 et er. a szamok ami ra van irva, az asz 11 et.
4 lapot raknak ki kozepre es sorba mindenki cserelhet egyet akinek a cserevel lesz ervenyes valamije
az ervenyes valamik:
mind egyforma szin: ekkor ha masnak is egyforma szinek vannak akkor az nyer akinek a legtobb jott ossze.
mind egyforma szam:(ebbe persze az egyforma figurak is beletartoznak) ennel csak a fajer nagyobb illetve az egyforma szamokbol ha valakinek nagyobb ertekuje van.
fajer: egyforma szinbol 31 jon ki osszeszamolva(tehat 1 asz es 2 tizet ero lap)

nekem igy remlik de kb 10 eve fajereztem utoljara. azt pl nem tudom ha egyforma szamok vannak akkor ha valakinek 3 alsoja van valakinek meg 3 tizese akkor melyik nyer. hogy a tizet ero lapok kozott melyik nagyobb az passz.(bar gondolom a tizes nagyobb)

+1: szoktak santa hetessel is neha jaccani ami a piros hetes. ha valakinel ott van a piros hetes akkor azt barmilyen lapnak beszamolhatod.magyarul joli joker.
remelem erthetoen irtam, es persze jot :D

Szerkesztette: SATAN 2006. 01. 13. 22:05 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#71 Felhasználó inaktív   james_23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 10:42

Jaja nagyából érthető volt, köszi.

És addig megy a játék amíg valaki benem mond valamit, hogy neki megvan xy-ja és utána mindenki megmutatja és akinek nagyobja van az nyerte a kört???

A piros hetest meg ahogy mondod bárminek beszámithatom, pl: szának és színek ugye?

(sokat segítettél, már rémlenek a dolgok) Ezer hála, köszi. :respect:

#72 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 12:15

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:45

Aztán elkezdtünk ismerkedni a bridzs alapjaival.

Húú, bridzs, azt igen nagyon szeretem, 690. voltam a magyar mesterpontlistán pár éve...

#73 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:35

Idézet: james_23 - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 11:42

Jaja nagyából érthető volt, köszi.

És addig megy a játék amíg valaki benem mond valamit, hogy neki megvan xy-ja és utána mindenki megmutatja és akinek nagyobja van az nyerte a kört???

A piros hetest meg ahogy mondod bárminek beszámithatom, pl: szának és színek ugye?

(sokat segítettél, már rémlenek a dolgok) Ezer hála, köszi. :respect:

amikor elindul 1 kör a cserelgetessel akkor 1x cserelhet csak, az akin epen a sor van. ha vegig ert egyszer a kor akkor vege a jateknak. ekkor mindenki megmutatja hogy mit sikerult osszehoznia.
cserelni nem kotelezo, de ha amikor rakerul a sor akkor ha nem cserel akkor nem lesz meg egy kor hogy tudjon cserelni. szal 1 kor megy csak vegig, es aki akar es tud cserelni az cserelhet.
ha nem lesz ervenyes dolga akkor nem cserelhet ha jol tudom.
meg neha szoktak olyat jaccani hogy ha 21 ed van kezben egy szinbol termeszetesen akkor ha senkinek sincsen ervenyes dolga akkor a 21e akinek van az nyer. de cserelni nem cserelhetsz ugy hogy a cserelt lappal lesz 21 ed. szal ha van nalad egy asz es latsz abbol a szinbol egy 10 et ero lapot akkor nem cserelhetsz, hogy meglegyen a 21 ed. szal nem tudom hogy ezt csak mi jaccottuk igy vagy ez hivatalosan is benne van e a jatekszabalyban. de leven hogy ez eri a legkevesebbet igy nem sokat er.

a piros hetest be lehet szamolni barminek ha ugy jaccotok: akar makk asznak, vagy piros tiz nek, vagy zold alsonak. ami a legjobb neked, annak szamolod.de ez sincs benne szerintem a hivatalos szabalyokban.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#74 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 09:46

Üdv!

Keresek ulti programot Xp-re.
Találtam egyet de az nem indul el sehogy, igaz dosos.
Akinek van megoszthatná velem, vagy letöltési helyet írjon.

Köszi

#75 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 04. 18. 12:41

Azért a "tomboló" póker láz mellett ne feledkezzünk meg ezen téma elején is emlegetett ferbliről
Ahogy utánaolvastam ez is egy olyan játék, hogy ahány ház, annyi szokás, magyarul két egyforma leírással nem találkoztam.
Van ahol a hívó akkor is emelhet újból, ha a többiek csak megadtak.
Van olyan leírás, pl ahol nincs is említve a lapcsere, van ahol van.
(De a lényeg mindig ugyanaz: az ellenfelek megkopasztása... :laugh:)

Egy kiindulópont:http://hu.wikipedia.org/wiki/Ferbli

Mondjuk én magam még nem játszottam, de szándékomban áll a társaságot rávenni, attól hogy régi játék, még lehet jó.
(Bár nem tudom, hogy "tudományasan" hangzó angolszász szakkifejezésekkel mennyire "versenyképes" mondjuk a banda, vagy a girigáré.)

Viszont, amit családi körben mostanában el kezdünk játszani, az a ramsli

#76 Felhasználó inaktív   Fultti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 08. 19. 08:35

Szisztok!
Egy helyen minden, amit a pókerrol tudni lehet. Póker szabályoktól kezdve, tippek, ingyen póker termek, a legfrissebb poker hírekig itt mindent medtalalsz!!
Ingyen Póker információk!!

Remélem hasznos lesz ez info mindenki számára!!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó