HWSW Informatikai Kerekasztal: GPINET Kft. internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPINET Kft. internetszolgáltatása Kérdések, vélemények, javaslatok Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 06:17

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:48

"Tudtam rola, meg a nemet haverja valaki Jaky aki atvette volna, de megsem jott ossze az uzlet. "

Jáky Antal, dehogy jött össze miből? Füből? Sanyika 10 millát vert el de ez  :offtopic:

Mittudomen  :cool:  Jaky latszatra nem egy szegeny ember talalkoztam vele parszor. Kocsija valami egyedi verda, stb. Persze a latszat sokszor csal.
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#22 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 06:18

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:50

Akkor inkáébb ebben mozogj, minthogy azt fájlalod, hogy ez másnak is eszébe jutott, esetleg már csinálja is. Sokkal előrevezetőbb, mint vagdalkozni azzal, hogy mindenki másszon vissza a fára, mert minden egyéb tevékenységet már levédtél.

Nezd leirtam, beideztem akik felfogtak valamennyire azok tudjak mekkra erdekekeket sert. Sokan, meg az allam is mindent megtesz, hogy ne tudjunk elindulni.

Az ha valaha el tudunk indulni es rajonnek masok milyen jo 5let, ne tudjak koppintani. Ezt is leirtam mar.
V63 a legjobb mozdony

#23 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 06:22

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:50

"Ha mi megvalositjuk a projectet akkor a total Balaton es 30 km sav:
IP alapu elet es vagyonveledelem, internet, VoIP, VPN, viharjelzes, internetes radio, stb."

Mikor? Én kíváncsi vagyok rá! Azért egész balcsi + 30km sáv wifivel hány átjátszó? Mennyi lóvé phuuu van erre tőkeképes piac? Mert már lassan mindenhol van ADSL, rádióból + viharjelzésből nem élsz meg! Vagyonvédelem meg már van 100 cég aki teelőtted 20 évvel korábban kezdte az Ő nevét ismerik és az Ő nevébe bízik a jónép, de ezt ne itt vitassuk mert ez is   :offtopic:

ON:

GPINET KFT

erről írjunk a többiről nyissunk újat vagy?:D

Durvan 1 milliard a kiepitese, ebben sok minden beletartozik.

Aha ADSL, ha Te itt laknal tudnak mennyi helyen a telefonhalozat
minosege miatt nem tudjak bekotni. Vagyonvedelem:
ha 20 ev alatt nem tortek fel volna annyi nyaralot, nem tettek volna
tobb milliardos karokat, akkor abbol a penzbol sportcsarnokokat
lehetne kisvarosokba es falvakba epiteni.

Latod abszolut nem ismered ezen regiok viszonyait.
A ma piacon levo vagyonvedelmi szolgaltatok ezen ingatlanok
vedelmeben - egyetemben a rendorseggel - tehetetlenek.

Voltak kiserletek foleg mikron vagyonvedelemre, de meghamisitottak
a "jelet" es igy is kart tettek.
V63 a legjobb mozdony

#24 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 08:05

Hé emberek plz kevesebb  :offtopic: hozzászólás!

Thx.  :respect:

#25 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:24

Sorry! Van valami újdonság sávszél ügyébe az említett cégnél?:D

#26 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:07

Szólni fogok ha lesz. :) Bár tegnap este már 200kbit feletti sávszélt is mértem de szerintem valami véletlen volt csak. :)

#27 Felhasználó inaktív   kispee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 14:37

Hát igen, én is eltaláltam ide...
A net több, mint egy hete használhatatlan...
Nekem már novemberben bekötötték... (2napig tartott...)
Január közepéig az volt a megszokott, hogy van net-nincs net... Néha volt néha nem... (a 2. gyakrabban...)
Január közepéig a 384-es csomag ment normálisan (45-ös letöltés, alacsony pingek stb...)
Február lett és kezdődtek a belassulások.
Ami már tart 2 hete...
Nekem eddig a negatív rekord 5kbps volt...
Most meg 1-5 között tölt.
Előző topikban említettétek a dc-t. Szerintem erről csak azok nem tudnak, akik mail nézegetésre használják a netet.

Más: akkor most mennyit is oszt meg a "barátunk" a népnek?
80-100 előfizető (feles arányokkal a 128 ill. 384) kb5+15=20 Megás elosztás (és akkor tudja mindenki 100%-kal kihasználni a netet) Ok ez sok, de hol is élünk. Nálunk 2 hónapot beszedett már még február elején (nov. 10 volt a bekötés)
Most meg lassan sírom vissza a belső modemet a gépbe...

Engem is ismer már (kb. hetente felhívom, hogy mi van már megint a nettel, amire az a válasza, hogy néhány hét(!!!) :confused:  múlva ok lesz...

Ha nem derült volna ki, én is Gencsapátiban élek.

Most szedek vmit (4és fél mega) és 1 óra alatt 686 Kb jött le...

:box2: 

#28 Felhasználó inaktív   kispee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 15:32

Én is megcsináltam, amit mondtál, íme:

Csatolt fájl:

#29 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 16:04

:( Ez nagyon szomorú, szerintem ez a szolgáltató totál gáz! Nincs sávszélük és így szolgáltatnak. Az hogy mekkora vonaluk van csak pénz kérdése! Tényleg nem úgy kell kiszámolni hogy van 10 ügyfél aki 384et szeretne akkor 3,84 megás vonal kell mert ugye soha nem egyszerre használjak, meg csomag közé csomag, meg miért van proxy stb... :) szóval nem tom! Ez gáz! Együttérzésem ....

#30 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:13

Hmm ez érdekes.

Nálatok is a GPINET Kft. a szolgáltató és kábeltvn megy a rendszer??
Mert én eddig totál azt hittem, hogy ez a Kft. csak nálunk (Vépen) szolgáltat de akkor ezekszerint mégsem?

De a tracert képet nézve lehet, hogy van valami a dologban mert csak az utolsó szám különbözik.

Gondolom nálatok az volt a helyzet, hogy először csak ott is pár embernek volt bekötve aztán most elindultak a bekötések csak éppen sávszélesség nincs. Azt mondjuk nem tudom nálatok mennyi lehet a sávszél meg ugye arról sincs fogalmam mennyi előfizető lehet de ha a két cég ugyanaz akkor annyi bíztatót leszűrtem belőle, hogy valamikor azért még volt jó ping is meg megfelelő sávszél is szóval ha ígérgetik csak lesz belőle valami.  :p

Mert gondolom az nem kifizetődő nekik, hogy itt pihen a modem és mindenki használja ingyen a netet ők meg nem látnak belőle pénzt. De ha az lesz, ami nálunk akkor biztos ott is 4mbitre bővítenek.
Reméljük a legjobbakat.

#31 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:52

Idézet: kispee - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 15:37

Ha nem derült volna ki, én is Gencsapátiban élek.

Írtam már a másik topicban is meg anno hónapokkal ez előtt SG-n is egy topciban Baleenak hogy erről a kábeltv-s vállalkozásról van szó.

http://www.hangnem.hu/site/media-kabel-muh.../2003-10-15.htm

Ez egy jó régi cikk csak valahogy megmarad a fejemben és visszakerestem. Ebből is kiderül 10 kistelepülés van kábelhálózaton összekötve, optikai gerincen közös fejállomással. A net felé a kilépési pont a fejállomáson lehet. Olyat is írnak a cikkben akkor még nem volt minden település bekötve a közös hálózatba, lehet oda wireless tudnak csak eljutni, bár az cikkben leírtak alapján fokozatosan haladtak szerintem addig amíg nem lett egy közös hálózat nem is nyitottak a net felé ahogy írják. Az időpontok is nagyjából stimmeltek de eddig senki nem reagált vissza de Gencsapátit többször is említik szóval ez alapján akkor már tuti. Ha több kistelepülés van fizikaliag egy hálózaton akkor már nem akkora az elszeparáltság ami módot addhat a fejlődésre, totálisan kirekesztett faluk esetén sokkal rosszabb lenne a helyzet. Így kvázi 10 településről lehet netezőket gyűjteni megteremtve az áltlam korábban említett kritikus tömeget és ezt lehet menedzselten ráengedni egy közös bérelt vonalra. Nagy valószínűséggel mivel idáig várt a nettel a hálózat üzemeltető még elég korai fázisban járhat a netezők száma. Kérdés mennyire tudja kinőni ez magát, ha sehol nincs ADSL a környéken akkor elég jó lehet az esély hogy kellő számú előfizető összejöjjön.

Térkép alapján ahogy nézem ezek a települések erősen szombathely körül csoportosulnak, nagy valószínűséggel a fejállomás is valahol ott lehet, egy nagyvárosból pedig olcsóbban és jobb feltételekkel lehet bérelt vonalat szerezni mint a semmi közepén.

#32 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 00:41

Hozzám még be sem kötötték... Dialupozok "rabló FATÁVVALl" Legalább ingyen használhatnám 0-24-ig 50kbitet... :(  Elvileg nekem ezen a 7en kötötték! Kezdem magam LANportosnak érezni  :bolond:

Balee: Mértél már sávszélt éjjel 2-4 között??? Akkor mennyi van szabadon? :confused:

sif
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#33 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 20. 01:50

Hát ez elég szívás! Meg mint már írtam 90%ban a sávszél csak pénz kérdése. Ezekszerint az említett céget nem veti fel a lóvé, sajnos :(

#34 Felhasználó inaktív   kispee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 09:07

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 1:41

Balee: Mértél már sávszélt éjjel 2-4 között??? Akkor mennyi van szabadon? :confused:

sif

Halkan megjegyzem, hogy éjfél körül 45-tel szedtem... (de nem minden nap)
Nem tudom, mi lehet, ma reggel kb 20-25-tel szedtem (még mindenki alszik)...

#35 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 09:08

shabba: szerintem nálunk nem erről van szó, múltkor is elolvastam amikor a másik topicba idézted be. Itt egy Kőszegi vállalkozóról van szó aki a Kőszeg - Szombathely közötti településeket köti össze kábelhálózattal, de Vép ebből abszolút kiesik, mert más irányban van. És szerintem semmi vezetékes kapcsolata nincs szombathely felé. A pantel 1mbit-je gondolom valami bérelt vonal, a 4mbit pedig majd mikron jön.
Viszont semmi sem lehetetlen, mert eddig én azt sem tudtam, hogy a GPINET nem csak nálunk szolgáltat.

sif85: nem mértem még hajnalban sávszélt, múlt héten néztem szombat éjfél körül de akkor sem volt semmi extra, pontosan nem emléxem de 150kbit körül volt és ugyanúgy ugráltak a pingek össze-vissza.

Buga_Laci: hát ez tény. De azt mondom legyen meg legalább a 4mbit, lőjjék be normálisan a sávszél elosztást aztán ha beszedtek pár havi díjat és lesz kis tartalékuk akkor bővítsenek ha kell. De nagyon korrekten be kell lőni azt a 4mbit elosztást, mert nem 384-es sávszélért meg szar ugráló pingekért nem nagyon fog senki 10000ft-ot fizetni havonta az biztos.

#36 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 09:15

Idézet: kispee - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 9:07

Halkan megjegyzem, hogy éjfél körül 45-tel szedtem... (de nem minden nap)
Nem tudom, mi lehet, ma reggel kb 20-25-tel szedtem (még mindenki alszik)...

Hát akkor lehet, hogy éjjel itt is kevesebben vannak fent de nem azért akartam végre "szélessávot" hogy megint éjjel netezzek, mint dialupon amikor nem nagyon volt más lehetőség...

Mostani sávszél mérésem eredménye: 85kbit/s
Letöltés indul 35-el, már kezdek örülni, aztán fél percen belül visszalassul 10-15 körülire és ugrál le fel...

Mind1 legalább (egyelőre) ingyen van.  :D

#37 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 10:00

Épp most hallottam, h vmi kö*ög gyerek már a DC-t lövette be magának, mikor így sincsen sávszél. Gondolom megy neki éjjel nappal. Szemét júzer!  :D
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#38 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 10:15

Igen! Covysoftnál nálunk is ez volt elején, mielőtt lekorlátoztak volna mindenkit 64k-ra. Hogy volt 2 megás vonal, rá 50 ügyfél és aki kapja marja alapon! Volt hogy éjjel 150k-val jött a cuccz, volt hogy az oldal se jött be! ÁÁÁ ez ilyen covysoft + lanport + hadd ne soroljam milyen gyanús cég! Én már most nem kezdenék vele! :( Ez tipikus a csináltam mikrós céget mert az hú de megy című történet .... Ne legyen igazam!

#39 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 11:03

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 10:00

Épp most hallottam, h vmi kö*ög gyerek már a DC-t lövette be magának, mikor így sincsen sávszél. Gondolom megy neki éjjel nappal. Szemét júzer!  :D

Az ilyeneknek azt kell mondani, hogy sajnos a DC nem fog menni ezzel a nettel, mert közös ip-n van az egész falu így nem lehet letölteni vele.  ;)

Mellesleg az újdonság varászaként én is kipróbáltam és letöltöttem pár mp3-at amit már régen kerestem de a leggyorsabb emberektől jött 6k-val a cucc de az átlak simán 2-3k/sec és az már jónak számít. Szóval ez csak nem fogja annyira belassítani a rendszert mintha mondjuk fizetős ftp-re előfizet és folyamatosan 45k-val tölt...

#40 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:01

Azért DC nem rossz ha tudja valaki használni illetve jó a nete! :D  A szívás tényleg akkor van osztatlan netbe, ha hülyegyerek rááll egy ftp-re és folyamatosan éjjel nappal arról tölt! Na az korrekt! :D

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó