Idézet: Veriakilis - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 11:10

Nekem ki van szedve az értesítő (nincs bepipálva a beállításoknál),- időnként megnézem a topikot, hogy írt-e valaki.
Nem lehet, hogy csak valami technikai hiba?
Direkt küldi vajon?
Kösz szépen, én is kiszedtem az értesítendő témák közül, és azóta nem jön.
Szépek a munkáid a fényképeken.
A hóolvasztáshoz sokkal mélyebbre kellene szerintem lemenni, min. 6m-es hp-csövek kellenének, vagy inkább 12 m-esek, és persze a fölső 2-3 m-t hőszigetelni kell. És akkor még mindig ott a kérdés, hogyan lehet "kikapcsolni" a hőcsövet, hogy olyankor, ha még vagy már nincs hó (mert pl. ő elolvasztotta), ne fogyassza a föld mélyéből az ott található hőmennyiséget a felszín melegítése.
A rácsos ötletet jónak tartom a hő felszínnel való közlésésre és elosztására.
Kérdeznék valamit: amikor már kivákuumoztam a csövet, valahogyan be kellene tölteni a munkaközeget, pl. vizet, acetont, vagy pl. ezek keverékét, vagy etilént vagy akármit. Ehhez gondolom, spéci szelep kellene, amelyik (láttam ilyent a neten, oldalsó kis csap,) amelyiken be lehet engedni a közeget, úgy, hogy közben megmarad a vákuum a csőben.
Itt akadtam el, és emiatt belekezdtem egy napkövető tükör készítésébe, amellyel már majdnem kész vagyok, a végső összefésülés van hátra, bár efféle tipikus "gyártmányfejlesztés"-nél sosem tudni, mit kell még tenni, hogy a végén működjön a prototípus...
Szóval ilyen oldalcsappal rendelkező szelepet vajon hol lehet kapni? vagy Ti hogyan teszitek bele a közeget?
Előre is köszönöm a segítséget!