Na ma megpróbáltam HP készíteni, röviden nem sikerült hosszaban nagyon nem sikerült.
Két fajta réz csövem volt egy 5mm-es és egy 6mm-es külső átmérőjű mind a kettő 1mm falvastagságú így 3mm és 4mm belső átmérőjűek. A 6mm-es merev a z 5mm-es lágy, hajlítható.
A tervem az volt, hogy fogom az egyik végüket satuval összenyomo, majd leforrasztom ez ment is.
A következő lépcső a viz bejutatása lett volna na ez már nem ment, mivel a fecskendős tűvel befecskendezett viz alatt egy légbuborék kelettkezett ami nem engedett be több vizet. Ezt a 6mm cső esetében úgy sikerült orvosolnom, hogy egy vékony rézdrótot dugtam a csőbe ez segített a víz bevezetésében és a levegő kivezetésében ezt a csövet sikerült akár tele is töltenem az 5mm csőbe még ezzel a módszerrel sem sikerült pár csepp víznél többet bevezetne. (Ez persze csak a legvégén derült ki.)
Ezutá az volt a tevem, hogy rádugom a vákumszivattyúra és miközben az müködik és lecsőkkenti a műnyomást a csőben a cső vége előtt a satuval ősszeszorítom a csövet majd pedig a biztonság kedvéért leforrasztom. Na itt kezdődőtt a másdoik probléma, még a cső végénél kb 5-6mm-ert tökéletessen össze birtam szorítani a satuval addig a satu teljes pofa széleségében kb 25mm persze nem és nem is zárt semennyire. Ezután azt próbáltam, hogy egy harapofodó éleit leköszörültem így kb 2mm széleségben bírtam összenyomni a réz csövet de az sem mőködött még akkor sem ha egy 2kg-s kalapáccsal segítettem az akciót (orosz módszer

).
Első ránézésre jó volt de miközben kipróbáltam a HP-t hallottam hogy ereszt ez a 6mm-es cső esztében volt így az 5mm esetében lehet, hogy sikerült de abban pedig nem igazán kolt víz. Így 2 nulra vesztettem.
Van valakinek valami hsználható ötlete, hogy lehetne vákum alatt a csövet úgy elszorítani, hogy megtartsa a vákumot?
A hűtők kompreszorának feltöltésénél ezt valahaogy megoldják mivel ott nem látok csapot csak 2-3 összenyomást, ha van valakinek hűtő szerelő ismerőse az kérdezze már meg, hogy hogy kell.
A következő kétréseim lennének:
- Kinek sikerült HP-t csinálnia eddig és milyem módszerrel?
- Milyen vastagságút milyen volt a legvékonyabb?
Gondolkodtam a csőben lévő víz mennyiségével kapcslatban szerintem minimum annyinak kell lennie, hogy ha a maradék térben már telített vizgőz van akkor is maradjon még folyékony víz ami el tud forni ha ennél több van az nem baj persze ne legyen tele a cső theát szerintem csak egy minimális mennyiség van talán a cső térfogatának 1/4-1/5-e jó lenne mi a vélemény?
A disszipációval kapcsolatban:
Én mindent passzívan akarok hűteni semmi ventillátor!!
Ekkor legrosszabb estben minden a gép által felvett W-ot le kell adni a hütőbordának már próbáltam megmérni a gépem által felvett teljesítményt de a kölcsönkért lakatfogó méréstartománya tul nayg volt min 3A így nem sikerült, ha valaki megmérte kérem ossza meg az eredményeket.
Én ventiszabályzó helyett max egy olyan áramkört tudok elképzelni ami magátol lelövi a gépet ha tul meleg ezt persze inteligens módom mint pl. egy UPS.
PMiki
Csak a csend elég halk...