HWSW Informatikai Kerekasztal: HeatPipe és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HeatPipe és rejtelmei Hp házilag! Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 16. 10:41

Sorry mindenkinek hogy nem publikálom a alu blokkos heatpipe kisérletemet.
Házam tervei 99%-ban megvannak és elkezdődött a gyártása,ezért ez sok időt elvon a pipekisérletektől.
Orbano kollégának jövő héten legyártok 5 db 150mm hosszú csövet,erről képi beszámoló is lesz.
Kitaláltam számunkra ideális kapilláris réteget,hatás minősége megegyező a fémhabokéval.
Nem lövöm le a poént,mert van egy nehezen beszerezhető adalék hozzá.
Hank

#862 Felhasználó inaktív   halaloszto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:22

Idézet: Hank - Dátum: 2005. júl. 16., szombat - 11:41

Nem lövöm le a poént,mert van egy nehezen beszerezhető adalék hozzá.
Hank

Ha neked jo hogy nehezen beszerezheto, akkor ok. Ha esetleg kivancsi vagy hogy mas tud-e konnyu beszerzesi forrast, akkor megis aruld el.

vajk

#863 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 08:30

Üdv!
Maga az alapanyag megvásárolható és mindenki számára könnyen elérhető,elárulom vörösrézről van szó.
Csak ahogy benne van a csőben az az érdekes,nem tudom hogy lehet e kapni olyan formában a vörösrezet ahogy szeretném.Magam is előtudnám állítani,csak nagyon sziszi-fuszi munka,megőszülnék mire készen van egy adag...
Szóval körbejárom a témát...
Hank

#864 Felhasználó inaktív   Lityi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 16:47

Csak nem por kell? Nincs kémiatanár ismerősöd? Én tőle kértem :)

#865 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 19:56

Hank: Ugye nem reszelgetni akarsz?? Akkor egy csomó acélforgács is belekerül. Vagy azokat egy mágnessel ki tudod szedni. :)

#866 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 21:02

Üdv mindenkinek!
Jahh elég durva szemű por kellene,kb 0.1mm-es.
Harisnya megfogná hogy ne kerüljön a gáztérbe,és kiszorítaná a cső falához.
Erre gondoltam.
Csiszológéppel csinálnám,de ha lehet kapni rézport az is jó lenne.
Hank

#867 Felhasználó inaktív   Lityi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 18:43

Idézet: Hank - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 20:02

Jahh elég durva szemű por kellene,kb 0.1mm-es.

Akkor reszeld/csiszold le inkább, mert az enyém olyan, mint a liszt!

De az ötlet jó! Kíváncsi vagyok! Én most leginkább egy ipari vákuumszivattyút járok körbe, hátha kitalálok vmi finom megoldást arra, hogy viszonylag egyszerűen hozhassak vele létre erős vákumot. Egyenlőre elég macerásnak látszik.

#868 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 20. 19:44

Üdv!
Próbának jó lenne a lisztfinomságú is pipe-ba.
PÜ-ben megírod az elérhetőségedet?
Hank

Szerkesztette: Hank 2005. 07. 20. 19:48 -kor

#869 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 21. 04:29

üdv :)
nos ki tudja elmagyarázni nekem, hogy tudok összedobni házilag egy heatpipeot? :o
hank? :D
a lényeg az, hogy van egy nagyon gagyi 1.7as procim, azt szeretném felhúzni, hogy ne 50-60 fpsem legyen egy játékban, hanem 76.. meg kártyán is húznék.. nem kell túl sokat, csak a hűtés elég xar, aztán gondoltam kipróbálnám ezt a hétpájp dolgot, ha segítene vki..
de télleg :D

#870 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 07:04

:think:
hát ha így sültgalamb formában várod a megoldást minden utánaolvasás nélkül, akkor ez így neked szerintem nem fog menni.

a szar hűtésből feleannyi ráfordítással mint a heatpipe kerülne, fasza léghűtést is kapsz. a másik feléből meg kijön egy jobb videókártya is.

szerintem.

egyébként az a szabály, hogy plusz 1 mm-es csőátmérő plusz 10 fps-nek felel meg a játékban, én is ezért használok 6-os csövet, mert az plusz 60 fps :omg:

de most jó kedvem van, elmondom mit kell csinálnod: veszel réz csövet boltban. egyik végét lezárod, töltesz bele vizet, másik végén kiszívod a levegőt, majd lezárod azt a végét is.
aztán veszel  még alu vagy réz blokkot, ebbe fúrsz lyukat, és beleteszed a réz csövet, majd felfogatod a processzorhűtőd helyére. aztán meghajlítod a csövet, kidugod egy lyukon a ház hátulján, és oda pedig teszel egy irdatlan nagy hűtőbordát, amit szintén boltban megkapsz párezerért. ezzel kész.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2005. 07. 21. 07:12 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#871 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 12:56

Na akkor osztom az észt  :D

Elsőnek is lenne egy kérdésem:barkácsoltál valaha is komolyabban?Mert ez sajnos nem olyan,mint amennyire egyszerűnek tűnik.Ha nem rendelkezel alapvető szerszámokkal,mint pl álványos fúrógép,satu,fűrészek,reszelők,gázlángos disznyóperzselő ;),akkor gatyád ráfog menni ha mindezt megakarnád venni.Saccra min 35e amit felsoroltam.
Maga a cső alapanyaga kb 3000HUF + a forraszpálca 500HUF és a folyósítószer 2000HUF.
Alu kilója 1200HUF rézé duplája.Bordának ilyet vettem:
Kép
ez 11000 kemény magyar forintba került  :),de ha meglátom valaki gépében a mod tech hallon,akkor annak se foga,se ép gépe nem marad  :reklamacio: szóval most a bordára kizárólagos jogot teszek!  :mad: 

Nem esett szó a mellékes dolgokról,kapilláris anyag a pipe belsejében lehet több féle.Előszeretettel használunk koax kábelharisnyát,ez bőven megfelel.Tölteléknek én acetont használok,nincs annyi gond vele mint a vízzel.
Leírom röviden hogy hogyan csinálom én a pipe-ot.Viszont tessék végigolvasni a topikot,mert biztosan kifelejtek valamit,nem olyan borzasztóan hosszó még.

Méretre levágod a LÁGY rézcsövet,kimosod hogy fémtiszta legyen.Levágod a kábelharisnát a cső hosszának megfelelően és belehúzod a rézcsőbe.Elszorítod a cső egyik felét és KEMÉNYFORRASZTÁSSAL lezárod.Feltöltöd vízzel\acetonnal a csövet,nem teli!!!Rádugsz egy vákuumkészítésre alkamas eszközt pl fecskendő,és kiszívod a levegőt amennyire tudod.Én ekkor letesztelem és kiderül jó működik-e.Belelógatom a meleg vízbe,ha gyorsan átmelegszik jó ha nem újra kell csinálni a vákuumot.
Ha jó akkor a csőbe elötte beforrasztott kapilláris csövet elszorítod,majd újra keményforrasztod.
Kb ennyi,de sok buktatója van,ezért kell elolvasni a topikot,mert erre a hibákra találsz megoldásokat itt.

Ha tisztázódott benned mi hogyan merre írd le és megmondjuk jól gondoltad-e.

Tisztázzunk valamit.Akkor van értelme belefogni pipegyártásba ha boltban nem megvehető hosszúságot akarsz.Pl én egy full heatpipe-os házat építek,oda kell 300mm hossz is.Ha csak az anyagárat nézed több mint 5e,ebből vehetsz egy jobbfajta léghűtőt pl ALCOMP.És akkor nem beszéltünk a bordák,blokkok áráról semmit.Szóval ez nem kétfilléres mulatság,persze ha szeretsz barkácsolni szivesen segítünk,mondjuk én amúgy is.

Hank

#872 Felhasználó inaktív   knifemaster 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 17:14

Headpipe sufnituning..avagy képes,kezelési útmutató hüle gyerekeknek :D  (Nem komolyan venni)

http://silencer.s58....heatpipe03.html
Nem hülye vagyok,csak tudatlan....

#873 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 18:47

a léghűtésből már nagyon elegem van, állandóan bemocskolódik, meg amit alapbol adnak a cuccokhoz, az enyhen szolva szanalmas.. dragabbat meg nem akarok venni mer tul hangos, azer jo ez a heatpipe :)
barkacsolni szeretek, egyedül az nem tiszta, hogy ha vakuum van a csoben, akkor hogy zarom le ugy, hogy beszokjon kozben a levego?, mer nem hiszem, hogy beengednek a nasahoz tesztelni az urruhajukat :D
ossze kell nyomni, vagy hogyan?
na asszem ideje elolvasnom a topicot is ^^

#874 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 20:25

Na ácsi,vákuumra minek engedni levegőt?
Ha azt akarod hogy vákuum készítés után is megmaradjon marha egyszerű módja van.
Kiszívod a levegőt a félig lezárt csőből,rajta marad a tubus.Megnézed jó-e,ha jó egy csípőfogóval a kapilláris rézcsövet elszorítod több helyen.Ez már zártá  teszi a csövet,csak lekell ezt is forrasztani.
Érted?
Na ennyi az egész...
Hank

#875 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 20:41

Idézet: Hank - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 12:56

de ha meglátom valaki gépében a mod tech hallon,akkor annak se foga,se ép gépe nem marad  szóval most a bordára kizárólagos jogot teszek!

Olyan finoman es lenyegretoroen fogalmaztal, hogy ki kell emelnem. Szivleljetek meg a leirtakat!!! Kép
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#876 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 20:53

:D jah
(na meg a másik, hogy én is erre a fogós cuccra gondoltam...)

#877 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 20:55

kosz, maj tanulmányozom még a fórumot, azt én is nekiállok a dolognak, nagybátyám géplakatos, meg van hegesztő szakvizsgája, szal lesz hol megcsinálni a cuccot :) mondjuk o mar átáll lassan a kovácsoltvas bizniszre, mer az eleg sok lovet hoz.. ^^

#878 Felhasználó inaktív   Lityi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 21. 23:42

Idézet: knifemaster - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 16:14

Headpipe sufnituning..avagy képes,kezelési útmutató hüle gyerekeknek :D  (Nem komolyan venni)

Pedig úgy látom, mosógázt tesz bele egyszerű "sűrített levegős" portkifújó spraxből.

Ajánlom az oldalt babelfish-sel átnézni.

#879 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 00:43

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 21:41

Olyan finoman es lenyegretoroen fogalmaztal, hogy ki kell emelnem. Szivleljetek meg a leirtakat!!! Kép

Ez nekem is feltűnt. :) Aztán nehogy neki ne maradjon foga, ha más gépéhez hozzányúl. :Đ

#880 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 06:56

Idézet: knifemaster - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 17:14

És az a sray veszi ki a Zoxigént?  :Đ

Amúgy azt a lépést leszámítva, ahogy behúzza a csőbe a harisnyát én is így csinálnám.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

Téma megosztása:

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.