Idézet: Hank - Dátum: 2005. júl. 21., csütörtök - 13:56
Elsőnek is lenne egy kérdésem:barkácsoltál valaha is komolyabban?Mert ez sajnos nem olyan,mint amennyire egyszerűnek tűnik.Ha nem rendelkezel alapvető szerszámokkal,mint pl álványos fúrógép,satu,fűrészek,reszelők,gázlángos disznyóperzselő
Maga a cső alapanyaga kb 3000HUF + a forraszpálca 500HUF és a folyósítószer 2000HUF.
Alu kilója 1200HUF rézé duplája.Bordának ilyet vettem:

ez 11000 kemény magyar forintba került
Nem esett szó a mellékes dolgokról,kapilláris anyag a pipe belsejében lehet több féle.Előszeretettel használunk koax kábelharisnyát,ez bőven megfelel.Tölteléknek én acetont használok,nincs annyi gond vele mint a vízzel.
Leírom röviden hogy hogyan csinálom én a pipe-ot.Viszont tessék végigolvasni a topikot,mert biztosan kifelejtek valamit,nem olyan borzasztóan hosszó még.
Méretre levágod a LÁGY rézcsövet,kimosod hogy fémtiszta legyen.Levágod a kábelharisnát a cső hosszának megfelelően és belehúzod a rézcsőbe.Elszorítod a cső egyik felét és KEMÉNYFORRASZTÁSSAL lezárod.Feltöltöd vízzel\acetonnal a csövet,nem teli!!!Rádugsz egy vákuumkészítésre alkamas eszközt pl fecskendő,és kiszívod a levegőt amennyire tudod.Én ekkor letesztelem és kiderül jó működik-e.Belelógatom a meleg vízbe,ha gyorsan átmelegszik jó ha nem újra kell csinálni a vákuumot.
Ha jó akkor a csőbe elötte beforrasztott kapilláris csövet elszorítod,majd újra keményforrasztod.
Kb ennyi,de sok buktatója van,ezért kell elolvasni a topikot,mert erre a hibákra találsz megoldásokat itt.
Ha tisztázódott benned mi hogyan merre írd le és megmondjuk jól gondoltad-e.
Tisztázzunk valamit.Akkor van értelme belefogni pipegyártásba ha boltban nem megvehető hosszúságot akarsz.Pl én egy full heatpipe-os házat építek,oda kell 300mm hossz is.Ha csak az anyagárat nézed több mint 5e,ebből vehetsz egy jobbfajta léghűtőt pl ALCOMP.És akkor nem beszéltünk a bordák,blokkok áráról semmit.Szóval ez nem kétfilléres mulatság,persze ha szeretsz barkácsolni szivesen segítünk,mondjuk én amúgy is.
Hank
Hmm, a kommersz kereskedelmi hűtőbordákat 'copyrightolod' sajátnak?
Gondoltatok arra, hogy 15-ös fűtéscsőhöz lehet kapni zárókupakot? Az aljára jó lenne, nem? Korrektebb felületet ad, mint a nyomorgatás.

Súgó
A téma zárva.