Idézet
Csapó 1: Telepítési próbálkozás az extra.hu-ra!
Mivel van egy oldalam az extran is, ezért arra a tárhelyre próbáltam felszuszakolni az Ultrastatsot. Bevallom őszintén, hogy fenntartásaim vannak az extraval kapcsolatban, de azért próbálkoztam itt, mert a Te oldalad is egy extras. Extrara sikerült feltelepítenem egy e107-et még nagyon régen, volt valami trükkje, mert emléxem baromi nehezen ment fel, és erre a trükkre ezúttal nem sikerült rájönnöm, így a másolást követően az ultrastats installja nem sikerült. Ezért néhány keresetlen szó kíséretében hagytam az extrát a francba. icon_reclamao.gif
Az extra.hu ilyen jellegű oldal üzemeltetésére azért sem jó, mert a MySQL adatbázia 100 MB-ban van korlátozva. Mivel az adatbázis raktározza majd a különböző logfájlokat így a mérete egyre gyarapszik és félő, hogy a 100 MB-ot kinövi egy idő után.
Csapó 2: Telepítés a freeweb.hu-ra
Az ultrastats könyvtárat simán felmásoltam a freewebes tárhelyemre. Aztán az installal sem volt különösebb gond. install.php -t elindítva először fájl jogosultságokat kellett állítani, ami nem egy nagy mutatvány, majd a tárhely adatait kellett kitölteni. Majd kis idő után feltelepül a tárhelyre a csodálatos csilivili ultrastats. Eredmény itt látható. Mivel nekem nincs szerverem így annak a statjait nem tudom megjeleníteni, illetve nincsen tudomásom az SF szerver különböző paramétereiről sem. A csatolt képen látszik, hogy miket kell majd megadni a weblapnak, hogy helyesen megjelenítse a statokat.
A freeweben tudtommal a MySQL adatbázis mérete korlátlan, legalábbis pár hónapja a FREEWEB SUX topicban, valami freeweb közeli emberke ezt merte állítani. biggrin_2.gif
Elmélkedések a fotelben, diós bejgli majszolása közben
A másolás hosszú ideje alatt szörnyű gondolatok támadtak meg. Nevezetesen az, hogy a játék szerver mennyire engedi meg azt, hogy egy külső "program" x időnként lekérje a logfájlt. Illetve, hogy a szerver tulajai nem-e fognak titeket seggbe rúgni, hogy a szervernek forgalmat generáltok egy ilyen statisztikai oldal üzemeltetésével, illetve, hogy nem fog-e károsan hatni a játékosok pingjeire, illetve nem fog-e laggolni majd a szerver. Valamint a másik oldalról, mennyire fogja eltűrni, illetve mennyire engedélyezi a freeweb azt, hogy adatokat kérjen le.
Zárszó
A telepítésben meg mindenben tudok segíteni egészen a szerver beállításáig, utána már végképp nem értek semmihez, csupán eddig valamicskét. Lehetséges, sőt biztos, hogy a freeweben érdemesebb lett volna a gyökérbe másolni és nem egy ultrastats könyvtárba. De ugye ez csak egy próba install volt. Valamint, ha meg tudod szerezni az ultrastats újabb verzióját az lehet, hogy jobb lenne. A callofduty.hu-n az 1.25-ös van fent, pedig már van 1.33-as verzió is, ha minden igaz.
ÖÖÖ, hááát, ez igen meg mi egymás, ööö...
Szal sikerült. Le a kalappal.
Az biztos jobb megoldás az ultrastats, hiszen nekem nincs adatforgalmam, automatikusan frissül, és csak nézegetni kell :Đ
Biztos be lehet állítani azt az időszakot, amikor letölthet. Én személy szerint úgy csinálnám, hogy reggel 4-5 órakkor és napi egyszer frissítsen, így nem okozna gondot játék közben. A szerverszolgáltató lehet a probléma...

Súgó
A téma zárva.