Na, a mai nappal elkezdtem speedrunokat csinálni. Persze előtte elgondolkodtam, hogy milyen nehézségi fokon vagyok képes végigvinni ezt a játékot, arra jutottam, hogy Veteranon
képtelenség, Hardeneden néhány pályán végig lehetne szaladni, viszont sok pályán lásd előző! Úgyhogy a regular szint mellett maradtam egyenlőre, a későbbiek folyamán lehet, hogy Hardenedben is fogok próbálkozni.
Utána olvastam a
"szakirodalomban" és azt látom, hogy eddig még senki sem csinált speedrunt a Cod2-ből, semmilyen szinten. Illetve, aki elkezdte se jutott a Demolitionnál tovább. (Halkan jegyzem meg, szerintem még az első pályát sem tudta megcsinálni veteránon)
Néhány elképzelés a futásokról:
első pálya:
Training
A kommisszár kiképzéséről sok midnent nem lehet elmondani, végig kell szenvedni, sajnos itt nem találtam semmilyen kibúvót. Talán egyedül azt, hogyha a krumplikat a majdan világítani kezdő helyekre dobjuk akkor a script rögtön továbbszalad és nem kell várni egy kicsit sem.
Utána jön a nagy szaladás a fegyverraktárba. Normális esetben itt a TT-t cseréli le az ember a PPSH-ra, ám speedrun esetén (mivel pisztollyal gyorsabban lehet futni) a Moisintot kell ppsh-ra cserélni.
Mielőtt a ruszki katona felállítaná a létrát elmond egy hosszú monológot már akkor a kis nyíláson ki kell dobni a füstgránátot. Bár kipróbáltam gránát nélkül is át lehet jutni az MG42 tüzén, de azért jobb ha van egy kis füst, mire odaérünk addigra már minden tiszta füst lesz.
Eztán jön egy trükk: amint kiérünk a romokból rögtön füstbombát kell dobni, hogy az ablakban lévő MG42 ne tudjon eltalálni. Ezen a részen pisztollyal kell futni, senkit sem kell lelőni. Ha za MG42 nem öl meg minket utána PPSH-ra kell váltani és a romok közt lévő németeket meg kell szórni, de nem szabad sokat tökölni, mert akkor megérkezik az erősítés.
A sarokban lévő hordókat ki kell lőni, marad egy-két német katona, akiket jobb létre kell szenderíteni. Miután feltetem a bombát a Panzerwerferre a németek elmenekülnek, így utána már tiszta sor.
Szerintem ezt úgy 3-4 perc alatt meg lehet csinálni, sikerült is párszor, de sajnos nem rögzítettem.
A többi szovjet küldetéssel nem foglalkoztam behatóbban, egy biztos azonban, hogy nagy szerepe van a füstgránátoknak. Különösen a harckocsikra történő tapadó bomba telepítéseknél jöhet jól.
Amivel viszont rengeteget foglalkoztam az a brit kampány. Itt igazándiból a két legkönnyebb pályával.
Operation Supercharge (1. ep. 3. küld.)
Elég egyszerű a képlet: "menni és lőni"!

A 88-as lövegek legénységét a legegyszerűbben gránátokkal és kis szerencsével lehet likvidálni. Csináltam itt egy futást, amit elbaxtam, de próbaképp feltöltöttem a
guglira (a gugli meg monnyon le, sokkal jobb minőségben töltöttem fel és tiszta trágy így visszanézve

) mazochisták megnézhetik, de nagyon szar lett, úgyhogy nem érdemes. 8:18 lett. Rengeteget rontottam: 1:30-nál, 2:50-nél, 4:30-nál, 6:30-nál és a végénél, de ott nagyon. Azóta csináltam egy másik futást, amiben kijavítottam az itteni hibákat az 6:55 lett. De szerintem 6:30-ig is le lehet menni, akár.
A másik amin próbálkozltam az
The end of the begining (1. ep. 4. küld.)
6:12, ezzel a futással elégedett vagyok, bár a 88-as lövegeknél nem alkottam valami maradandót, de kíváncsian várom, hogy valaki Veteran, vagy akár Hardened szinten micsoda futást tudna ott végrehajtani. Szerintem semmilyet, épp emiatt választottam a regulart. Talán ha az MG42-t egy füstgránáttal semlegesíteni tudtam volna akkor 6 perc alá is szökhetett volna az idő, majd még próbálkozom.
Bocs a hosszú hozzászólásért.