A Wireless szolgáltatás jövője hogy látjátok?
Elküldve: 2005. 03. 17. 14:58
Bízom benne hogy van még arra remény, hogy ezen a gyilkos piacon, a renitens buherálókkal szemben is van még lehetőség a normális szolgáltatásra, illetve egyeseknek nem sikerül teljesen ledegradálni a mikrós távközlést és szolgáltatást. Kiváncsian várom a véleményeket!
Elküldve: 2005. 03. 17. 15:04
A minosegnel maradva az abszolut semmi savszelesseg szabalyozas, vagy a nem megfelelo betaplalo savszelesseg (megfelelo hianya) miatt jogosan becsapva erzik magukat az ugyfelek.
Lassan egy honapja lesz, hogy Bp-en egy informatikai EU biztossal beszelgettem negyszemkozt, amiket rovid par napos Budapesti tartozkodasa alatt megtudott az IHM es az NHH hozzaallasarol csak szornyulkodve nezett es ertetlenul kerdezett...
Olyan mint a CISCO router ;-)
Elküldve: 2005. 03. 17. 15:18
Mostanában állítólag az NHH kezdi magát összekapni, azt hallottam legutóbb, hogy az engedélyeknek megfelelő eszközöket felmatricázzák, és amin nincs matrica, vagy nem felel meg az előírásoknak, azt leszereltetik... :confused:
Hááát....
Elküldve: 2005. 03. 17. 15:23
Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:18
Mostanában állítólag az NHH kezdi magát összekapni, azt hallottam legutóbb, hogy az engedélyeknek megfelelő eszközöket felmatricázzák, és amin nincs matrica, vagy nem felel meg az előírásoknak, azt leszereltetik... :confused:
Hááát....
Ez a matricazas meg edeskeves a tuzoltashos. Olyanokat is kellene vizsgalni es engedelyhez kotni milyen egyeb muszaki hattere van, mennyire tokeeros a ceg. Vannak olyanok, hogy osszekeregetik a let, megcsinalnak egy regiot (vacak minosegben), userek
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:10
Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:04
Ez a kifejezes: "egy informatikai EU biztossal" nem helyes... Te csak "az informatikai EU biztossal" beszelhettel, ha vele beszeltel es o Viviane Reding... hol talalkoztatok? Az eMagyarorszag napon a millenarison?
Samott
Szerkesztette: Samott 2005. 03. 17. 16:11 -kor
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:12
Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:10
Samott
Nem O az es nem a millenarisan volt a talalkozo.
Lehet nem pontos a rangja, de EU informatikai fejlesztesek miatt utazgat ide-oda.
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:15
Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 16:12
Lehet nem pontos a rangja, de EU informatikai fejlesztesek miatt utazgat ide-oda.
Keretik pontosabban fogalmazni...
Samott
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:17
Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:15
Samott
Nos, a kozgazdasz haverom hozott ossze vele, mert O nem tud ugy angolul.
Azt mondta valami biztos, tudod azert sokan nem ismerik a rangokat csak
hallanak valamit a TV-ben.
A pontos neve John S. Bale, EU eTen program fokoordinatora.
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:18
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:20
Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:18
Pontosan! A fent emlitett szivar kiadta a magyar eTen koordinatorral, hogy tartsak velem a kapcsolatot. Na azota sem lattam oket........ :confused:
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:30
Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:58
Bízom benne hogy van még arra remény, hogy ezen a gyilkos piacon, a renitens buherálókkal szemben is van még lehetőség a normális szolgáltatásra, illetve egyeseknek nem sikerül teljesen ledegradálni a mikrós távközlést és szolgáltatást. Kiváncsian várom a véleményeket!
Hi!
Nekem volt részem Wireless "netszolgáltatásban" egy éven keresztül egy kisvárosban.
Nagyon gyatra minőségben szolgáltattak /ping a bix-re 10-2000!ms,letöltés 128/128-as vonal esetében 3-17 kbájt/s/.Jellemző volt a csúcsidő efektus.Megbizhatatlan,kiszámíthatatlan,folyamatosan szakadozott.Semmi fejlesztés nem volt,csak a juzereket kötögették be sorba, 2Mbit-es gerincre kb 80-100 felhasználót.Ja,és SOHO cuccokkal
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:32
Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 16:17
Csak pontosan, szepen...
WiMAX?
Samott
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:34
Engem kerdezett es az antenna, meg kartya jo-e, stb.
Mondtam neki, hogy felejtsen el es en nem szolgaltatnek 2.4-en.
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:35
Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:32
WiMAX?
Samott
Nekunk ott ugy mutattak be az remlik, hogy a koordinatorok igazgatoja, vezetoje.
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:42
Idézet: Old_Mumus - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 16:35
Project Officer for Enlargement issues - A bovitessel kapcsolatos ugyekben projektvezeto az eTen-nel... de az nem EU biztos.
Mar az elobb is irtam: WiMAX?
Samott
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:45
Egy nagyra fújt lufi...
Eddig kb. 3 terméket láttunk ami "Wimaxos", gyakorlatilag a gyártók bevallása szertint 2006 előtt
nem lesz belőle semmi. Ha meg lesz, akkor drága lesz, ergo minden marad a régiben.
Elküldve: 2005. 03. 17. 16:47
Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 15:42
Mar az elobb is irtam: WiMAX?
Samott
Haverom megfogalmazasaban az, es most ettol, hogy O EU biztos, vagy projectvezeto meg siralmas marad a magyar WLAN szolgaltatoi minoseg (tisztelet a kivetelnek).
Elküldve: 2005. 03. 17. 18:59
A csúcsidő effektust szintén minden Wi-Fi szolgáltatónál ott van. Mert ugye úgy tervezik a sávszélt hogy úgyse egy időbe, úgyis csak böngésznek és ha valaki letölt az micsoda szemét user. Az tény és való hogy a megbízható sáv is drága vidéken. GTS Datanettel több ismerősöm (Wi-Fi-s cég) is befürdött, Antenna Hungária korrekt csak iszonyat drága! Tehát ez ezért van. És szerintem alapból a rendszerbe ez az egyik leggyengébb pont. Belassul, nagyon lassú az ügyfelek elégedetlenkednek stb... és már megy is a rossz hír.
A másik probléma az eszközök beszerezhetősége. NHH jó lenne ha matricázná az engedélyeit, de akkor mondjon Ő olyan helyet ahol lehet is kapni, illetve a bolt adjon hozzá mindenféle tanusítványt. Mert ezzel is rengeteget lehet szívni!
Az NHH is (már 1 másik topicba kifejtettem) mindennel foglalkozik ami abszolút nem lényeges csak pont azzal nem hogy ki és hol és mit hogyan szerel. Amikor nincs csatornaegyeztetés, internet megosztva ingatlanok között nem házon belül hanem mondjuk majd "okos" ügyfél lövi szanaszét yagival a jelet a haverhoz stb...
WIMAX: ha jól tudom nincs még semmiféle olyan WiMAX eszköz aminek meglenne a CE szabványa! Márpedig anélkül nehéz lesz! Illetve nem tudom elképzelni hogy 100mW -on ez hogy műxik, vagy ha nagyobb teljesítményen megy az az egészségre mennyire lesz káros? Mert ugye WiMAX átmegy a falon a mindenen, azért ahhoz meg teljesítmény is kell! WiMAX-ról sokat nem tudok ha hülyeséget írnék javítsatok ki. Szóval szerintem ez még gyerekcipőbe jár.
Wi-Fi-t én annak ajánlanék aki nem Hardcore letöltő. Böngészésre, levelezésre, töltögetésre megfelel és árba se vészes, és ugye ott is lehet ahol nincs ADSL és nem kell hozzá telefon.
Aztán mindenki döntse el hogy kinek mi kell....
Ennyi a vélemény sorry a kesze kusza gondolataimér de ez volt bennem meg még sokminden, csak nem untatlak titeket:D
Elküldve: 2005. 03. 18. 06:21
A halozati betaplalasban igazad van. A masik topicban nem tudni miert van az (de sejtheto), hogy a vepi cegnek miert lassu az elerese. De a PanTel immar 5 eve ismerve egy megbizhato es megfizetheto szolgaltatast kepes adni akar egy ilyen celra. Ne feledjuk el azt sem, hogy videki halozatot es kiepitest tekintve ha vasut mellett vagy, a redundancia a legjobb!
Elküldve: 2005. 03. 18. 09:18
Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 16:45
Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 18:59
A topic cime: A Wireless szolgáltatás jövője
Lehet sirankozni, hogy milyen szar a helyzet, de akkor ne a jovorol hanem a jelenrol szoljon a topic cime... mert ez, igy megteveszto.
Ha nem a WiMAX a jovo akkor mi? Tokyo Getting Citywide WiMAX Network This Year, Egész Tokiót lefedő vezetékmentes hálózat, Self-install WiMax kit comes to Tokyo Mert nekem a panaszaitokbol az jon le, hogy a jelenlegi technologiakkal mar csak egymast zavarjatok... es igy tobb felhasznalot elfogadhato szinvonalon kiszolgalni egyre nehezebb... keszul mas technologia/szabvany is ami segithetne?
Samott

Súgó
A téma zárva.