HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#221 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 15:25

Közben cseréltem házat, de az új még hangosabb lett, mint korábban.
(pedig parafa, habszivacs minden oldalról, maximális mennyiségben)
A leírás javítva alul olvasható.

Lehet, hogy más fórumokban már volt róla szó, de azért megosztom veletek a saját tapasztalatomat is.

Vettem - szerintem elég drága volt - majd 5000 Ft-ért a kis floppy helyére beszerelhető venti fordulatszámszabályzót. Négy db ventit lehet rákötni és mindegyik ventinek a csavarójával
lehet szabályozni a venti áramerősségét 7-12V között.

7V-nál már elég barátságos hangja lett. Hőmérséglet nem emelkedett jelentősen.
Maradt szinte 40 körül. Persze azért egy komolyabb játéknál már megkapja legalább a 10V-ot.
Előtte persze mindegyik venti 12V-on zúgott, hiába volt az alaplapra dugva az első-hátsó venti is.
A CPU Fan is mindig egyforma volt a hagja alapján.

Lehet venni, a cd meghajtók helyére szerelhető változatban is.(ára ugyanaz)
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#222 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 28. 14:46

Hali!

Potméterrel akarom szabályozni a gépben lévő ventiket. De sajnos nem tudtak adni elég nagy potit hozzá. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkorákat kellene vennem és ha tudjátok akkor Szegeden hol van ilyen vagy neten honnan lehet rendelni? Előre is thx!  :respect:

#223 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:53

problema megoldodott :D

#224 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:44

Idézet: Bobby_Joe - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 15:46

Hali!

Potméterrel akarom szabályozni a gépben lévő ventiket. De sajnos nem tudtak adni elég nagy potit hozzá. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkorákat kellene vennem és ha tudjátok akkor Szegeden hol van ilyen vagy neten honnan lehet rendelni? Előre is thx!  :respect:

Ez is potméteres amit korábban írtam. 4 db ventit lehet vele szabályozni.

Még mindig elégedett vagyok vele!!!
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#225 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:44

Jahjeah  :respect:
Csak nem volt rá Xezer forintom. Ezért szaladtam a boltba, vettem két potit meg két gombot rá, 3,5"os meghajtó fedőlapját két helyen kifúrtam, két venti 12Vos ága elvág potira ráforraszt, használ és örül :D
szumma: 2*100HUF(poti)+2*160HUF(gomb) = 520HUF, az érzés megfizethetetlen :D

Szerkesztette: Bobby_Joe 2005. 11. 30. 09:45 -kor

#226 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 09:23

Régen volt valahol egy nagyon egyszerű kapcs rajz, amit megépítettem, összesen egy tranzisztor, egy potméter és egy termoellenállás és molex dugó kellett hozzá, anyagktg kb 200 ft volt, és a rendszer automatikusan szabályoz. Sajna a rajzot már elveszítettem, de egy most is bent van a gépemben a vidkarin, azt ha szétszedném, le tudnám rajzolni. A potméterrel az induló feszt lehet beállítani,  X-11.5V között tud szabályozni a termoellenállásból kapott érték alakpján.
Nálam most úgy van belőve, hogy alapban netezéskor a vidkari ventije nem pörög, csak ha elkezdek játszani, és a borda melegszik.

A termoellenállás a borda két lamellája közé van bedugva. Néha (melegebb napokon) hallom ahogy felpörög a venti (gondolom addigra már a borda hűtés nélkül meleg), és hallani, hogy kb 1 perc alatt teljesen lehalkul/lassul a venti, mert az a kis fuvallat elég a hőmérsékletének szinten tartásához. Hogyha valamit elkezdek játszani, akkor fullra felgyorsul kb fél perc alatt, és játék után jó 4-5 percig is tart neki, míg visszahűl olyan hőmérsékletre, amikor már nem hallom a ventillátor zaját.
(sajna nem tudok passzív, hőcsöves hűtőt ráapplikálni a vidkarira)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#227 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 12:04

Gyulavitéz, Bobby_Joe !

Király dolog, hogy meg tudtátok csinálni saját kezűleg. Én az egyszerűbb megoldást választottam, megvettem X ezerért.
De közben erősen gondolkozom, hogyan lehetne lekapcsolni az első és hátsó ventimet teljesen.

A mostani fordulatszabályzó nem engedi 7V alá a ventik vesz-ét. Nem tudom valahogy meg lehetne-e
oldani, hogy 0V-ra is le lehessen venni.

Vagy be kellene iktatni egy kapcsolót, amivel teljesen le lehetne őket kapcsolni.
Szövegszerkeztésnél most nem volna szükséges.

#228 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 13:17

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 10:23

Régen volt valahol egy nagyon egyszerű kapcs rajz, amit megépítettem, összesen egy tranzisztor, egy potméter és egy termoellenállás és molex dugó kellett hozzá, anyagktg kb 200 ft volt, és a rendszer automatikusan szabályoz. Sajna a rajzot már elveszítettem, de egy most is bent van a gépemben a vidkarin, azt ha szétszedném, le tudnám rajzolni. A potméterrel az induló feszt lehet beállítani,  X-11.5V között tud szabályozni a termoellenállásból kapott érték alakpján.
Nálam most úgy van belőve, hogy alapban netezéskor a vidkari ventije nem pörög, csak ha elkezdek játszani, és a borda melegszik.

A termoellenállás a borda két lamellája közé van bedugva. Néha (melegebb napokon) hallom ahogy felpörög a venti (gondolom addigra már a borda hűtés nélkül meleg), és hallani, hogy kb 1 perc alatt teljesen lehalkul/lassul a venti, mert az a kis fuvallat elég a hőmérsékletének szinten tartásához. Hogyha valamit elkezdek játszani, akkor fullra felgyorsul kb fél perc alatt, és játék után jó 4-5 percig is tart neki, míg visszahűl olyan hőmérsékletre, amikor már nem hallom a ventillátor zaját.
(sajna nem tudok passzív, hőcsöves hűtőt ráapplikálni a vidkarira)

Nem ez az?
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#229 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 14:07

hm, de lehetséges.

#230 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 07:35

Idézet: Hz-7 - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 12:04

Gyulavitéz, Bobby_Joe !

Király dolog, hogy meg tudtátok csinálni saját kezűleg. Én az egyszerűbb megoldást választottam, megvettem X ezerért.
De közben erősen gondolkozom, hogyan lehetne lekapcsolni az első és hátsó ventimet teljesen.

A mostani fordulatszabályzó nem engedi 7V alá a ventik vesz-ét. Nem tudom valahogy meg lehetne-e
oldani, hogy 0V-ra is le lehessen venni.

Vagy be kellene iktatni egy kapcsolót, amivel teljesen le lehetne őket kapcsolni.
Szövegszerkeztésnél most nem volna szükséges.

Olyan potit vegyel ami 0-12V szabalyoz. Persze abból valami marha nagy ellenallasut. (~300ohm)
Szegeden az ilyen mar hianycikk. Mondjuk a masik megoldas, hogy kozbeiktatsz egy kapcsolot ;) Az biztos hogy leveszi 0V-ra es a poti sem melegszik :D

#231 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:14

nehogymár hiánycikk legyen egy sima potméter? :(

#232 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 02:27

Akkor megpróbálok találni valahol olyan potit.

Most egyenlőre megoldottam egy sima kapcsolóval. Sárga vezetéket elvágtam, bele a kapcsoló és kihoztam a ház elejére.
Egész jó lett, csak a proci ventije süvítene halkabban. Pedig az maradt 7V-on. De mindig sokkal halkabb mint korábban.
De lehet, hogy kicserélem a ventit. Bár még csak 2 éves.

#233 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:38

egy halk ventit már 1000 ft-ért is kapsz boltban.

#234 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 18:01

http://www.almico.co...rds.php?man=254

Ingyen van, és támogatja a P4P800 minden mutációját.

#235 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 09:40

Sárga vezeték nem a legjobb valasztas :) piros az 5V. Hirtelen nem tudom, hogy melyik vezetek a fold es melyikkel ellenori a venti fordulatat. De mindegyik user guide-ba benne van. Ha jo akkor a foldet vagtad el. Ugy mukodhet. Gondolom nem a venti szabalyzo mert akkor ugyanugy kellene suvitenie akarhogy kapcsolgatod :)

szerk.: nem 5 hanem 12

Szerkesztette: Bobby_Joe 2005. 12. 22. 09:41 -kor

#236 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 09:53

Nah megneztem. Fekete a GND es sarga a fordulatot ellenorzi. Szal nem tom, hogy neked ez hogy mukodhet:)

#237 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 11:32

Attól függ, melyiken vágtad el a sárga vezetéket:
Kép
Kép
(GND=ground=test, SIG=signal=jel)

#238 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 12:12

Tenyleg, valszeg a fentin. Gondolom, hogy ezek az elolapi panelok kulon taprol mennek es Hz-7 azt mondta, hogy az van neki.

#239 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:45

Megoldás a következő volt: (sorrendben)

Előlapi panel fordulatszabályzó (ez a tápból külön kapja az áramot ) --- ebből jön ki egy fekete, piros, sárga színű vezeték (ezt a sárgát vágtam el, és kötöttem bele a kapcsolót ) --- innen tovább elágazik a vezeték előre és hátra a ventikhez.
Így a fordulatszámszabályzóval továbbra is lehet állítani 7-12 V-ig a feszültséget és teljesen le lehet kapcsolni. Arról meggyőződtem, hogy forog vagy sem.

Remélem, hogy jó vezetéket vágtam el. Mindenesetre működik.
Azért írjátok meg, ha szerintetek ez okozhat később valami gondot. (a szigetelésre ügyeltem)

#240 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:52

www.fw.hu/goa-trance/3.jpg

A tetejére rakhatod a párnát és ugy is aludhatsz...
Nincs venti a gépbe :) Se zúgó bugú egyéb alkatrész :)
0dB.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.