HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#231 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 14:14

nehogymár hiánycikk legyen egy sima potméter? :(
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#232 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 02:27

Akkor megpróbálok találni valahol olyan potit.

Most egyenlőre megoldottam egy sima kapcsolóval. Sárga vezetéket elvágtam, bele a kapcsoló és kihoztam a ház elejére.
Egész jó lett, csak a proci ventije süvítene halkabban. Pedig az maradt 7V-on. De mindig sokkal halkabb mint korábban.
De lehet, hogy kicserélem a ventit. Bár még csak 2 éves.
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#233 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 14:38

egy halk ventit már 1000 ft-ért is kapsz boltban.

#234 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 18:01

http://www.almico.co...rds.php?man=254

Ingyen van, és támogatja a P4P800 minden mutációját.

#235 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 09:40

Sárga vezeték nem a legjobb valasztas :) piros az 5V. Hirtelen nem tudom, hogy melyik vezetek a fold es melyikkel ellenori a venti fordulatat. De mindegyik user guide-ba benne van. Ha jo akkor a foldet vagtad el. Ugy mukodhet. Gondolom nem a venti szabalyzo mert akkor ugyanugy kellene suvitenie akarhogy kapcsolgatod :)

szerk.: nem 5 hanem 12

Szerkesztette: Bobby_Joe 2005. 12. 22. 09:41 -kor

#236 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 09:53

Nah megneztem. Fekete a GND es sarga a fordulatot ellenorzi. Szal nem tom, hogy neked ez hogy mukodhet:)

#237 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 11:32

Attól függ, melyiken vágtad el a sárga vezetéket:
Kép
Kép
(GND=ground=test, SIG=signal=jel)

#238 Felhasználó inaktív   Bobby_Joe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 12:12

Tenyleg, valszeg a fentin. Gondolom, hogy ezek az elolapi panelok kulon taprol mennek es Hz-7 azt mondta, hogy az van neki.

#239 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:45

Megoldás a következő volt: (sorrendben)

Előlapi panel fordulatszabályzó (ez a tápból külön kapja az áramot ) --- ebből jön ki egy fekete, piros, sárga színű vezeték (ezt a sárgát vágtam el, és kötöttem bele a kapcsolót ) --- innen tovább elágazik a vezeték előre és hátra a ventikhez.
Így a fordulatszámszabályzóval továbbra is lehet állítani 7-12 V-ig a feszültséget és teljesen le lehet kapcsolni. Arról meggyőződtem, hogy forog vagy sem.

Remélem, hogy jó vezetéket vágtam el. Mindenesetre működik.
Azért írjátok meg, ha szerintetek ez okozhat később valami gondot. (a szigetelésre ügyeltem)
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#240 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:52

www.fw.hu/goa-trance/3.jpg

A tetejére rakhatod a párnát és ugy is aludhatsz...
Nincs venti a gépbe :) Se zúgó bugú egyéb alkatrész :)
0dB.

#241 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:46

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:52

csak az a két maxtor, ami visít :)

#242 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:53

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:46

csak az a két maxtor, ami visít :)

nemtudszbelémkötni! :) Van aqustic-s beállítási lehetőség ezekben (teljesitmény-élettartam-zajosság, ilyesmik).. szal nincs hangja :p Jó persze, ha egész éjjel a gép max teljesitménnyel irna, az gáz lenne... de max félóránként egyet pöttyent a dc :)
0dB.

#243 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 16:04

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:53

de max félóránként egyet pöttyent a dc :)

hmmm :rolleyes:

A tápodra viszont csorgatom a nyálamat én is... :up:

#244 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:40

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:52

Nekem ezen a címen csak a 404 kód jött be.

#245 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:25

Idézet: Hz-7 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 19:40

Nekem ezen a címen csak a 404 kód jött be.

vmi gebasz van megint a fw-nél.. asszem átköltözök máshova...

Szerkesztette: asdasd23 2006. 01. 13. 09:26 -kor

0dB.

#246 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 11:39

Sziasztok,

Úgy hozta a sors, hogy én is PC halkításra adtam a fejem, és lassan remélem a végére érek.

Ami eddig belekerült:
- Nagy dögnehéz chieftec ház (LBX-02B-B-B), alaplap: P4P800 deluxe
- 2,8-as Northwood proci (nem húzva) egy Glacialtech Iglo 4380 Light gyakorlatilag hangtalan
- GeForce FX5900XT-re egy Zalman VF700-Cu került fel silent módban, szintén hangtalan
- SeaSonic S-12 380W a tápegység ami a maga 12 cm-es 6-700 rpm-es ventillátorával szintén hangtalan
- végül egy 12 cm-e thermaltake házventillátor van még a hátulján a háznak, zajszint alá halkítva

Ezek az alkatrészek tényleg hangtalanok, sőt a SeaSonic táphoz adtak egy dr cable kitet (http://www.devhardwa...400W-Review/5/) amivel a kábeleket tökéletesen lehet rendszerezni.

Probléma:
- kiderült, hogy hangos a winyo  :rolleyes: , vagyis igazából rezonál
- megoldásnak mostmár valamivel költségtakarékosabb megoldást szeretnék a korábbiaknál, két lehetőséget is találtam:
1. hagyományos "befőttes" gumi felfüggesztés (http://www.spodesabo...icle/hddnoise). Kérdés: valaki csinált-e már ilyet, és ha igen mennyi sikerrel?
2. Kicsivel drágább gumi felfüggesztés (http://www.frozencpu...ml?id=GnKkRR3q) ami jobban tetszene mint a házi barkács megoldás, de nem találtam boltot, ahol lehetne kapni. Kérdés: Ilyet láttatok-e már működés közben, és vajon hol lehetne kapni.

Természetesen ha bármi más nem 10-20e forintos ötlet felmerülne, akkor nagyon örülnék, előre is kösz

Ja és mégegy kérdés: Nem tudjátok lehet valahol külön kapni dr cable kit-et?
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

#247 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:06

Idézet: Lalika- - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 11:39

Természetesen ha bármi más nem 10-20e forintos ötlet felmerülne, akkor nagyon örülnék, előre is kösz

Nekem van ötletem, házibarkács.
Nekem a Zalman hőcsöves vinyóhűtőn vannak gumi lábak, semmi rezonancia nem megy át a gépházra.

Veszel bármely barkácsboltban egy henger sziloplasztot, ez kb 3-400 ft/henger. Kinyomó nem is nagyon kell hozzá, eleinte kézzel is ki lehet nyomni amíg eléred a végéről a dugóját.
Fogsz egy-két rossz filctollat, a normál méretűt, nem a kihúzót, az túl vastag. Eldarabolod, csinálsz 4 db két centis darabot belőle.
Keresel a régi cuccok között olyan réz toldókat, amiket az alaplap és a ház belső lapja közé szoktál tenni. Ez egyik oldalon apa, másikon anya, és menetes. Ez fontos.

Kinyomsz a filctollból készített csőbe szilikont, jó sokat, hogy kinyomódjon a két végén, majd a fölösleget letörlöd, "lefölözöd", hogy egyenes legyen, de tele legyen a cső.
Vársz vele 1 órát, amíg a külső felület már kezd megszilárdulni, és nem ragad az ujjadra (meg kicsit zsugorodik is).
Egyik oldalról beletolod a réz távtartókat, másik oldalról pedig sima, de lehetőleg hosszú menetű csavart. A félig szilárd szilikon megtartja annyira, hogy ne essen ki, és ne is forduljon el benne ha leteszed az asztalra száradni.
Utána vársz vele 1 napot majd a műanyagot simán letöröd róla, akár kalapáccsal is.

Kész a szilikon láb, amit a vinyó alján levő 4 furatba be tudsz hajtani, már csak lyukat kell fúrni a gépház aljára, onnan pedig másik 4 csvarral a réz távtartóba befogatni.
Ha az 5.25-ös helyre akarod beszerelni, akkor ki kell pontosan mérni a rúd hosszúságát (5,25-3,5)*2,54/2

Rajzoltam is egyet, igaz csak paintban.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 02. 02. 12:17 -kor

#248 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 12:21

Tök jó, lerajzoltam ugyanazt, mint a frozencpu-nak ami van. :omg:

#249 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 14:43

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:06

Nekem van ötletem, házibarkács.
Nekem a Zalman hőcsöves vinyóhűtőn vannak gumi lábak, semmi rezonancia nem megy át a gépházra.

Veszel bármely barkácsboltban egy henger sziloplasztot, ez kb 3-400 ft/henger. Kinyomó nem is nagyon kell hozzá, eleinte kézzel is ki lehet nyomni amíg eléred a végéről a dugóját.
Fogsz egy-két rossz filctollat, a normál méretűt, nem a kihúzót, az túl vastag. Eldarabolod, csinálsz 4 db két centis darabot belőle.
Keresel a régi cuccok között olyan réz toldókat, amiket az alaplap és a ház belső lapja közé szoktál tenni. Ez egyik oldalon apa, másikon anya, és menetes. Ez fontos.

Kinyomsz a filctollból készített csőbe szilikont, jó sokat, hogy kinyomódjon a két végén, majd a fölösleget letörlöd, "lefölözöd", hogy egyenes legyen, de tele legyen a cső.
Vársz vele 1 órát, amíg a külső felület már kezd megszilárdulni, és nem ragad az ujjadra (meg kicsit zsugorodik is).
Egyik oldalról beletolod a réz távtartókat, másik oldalról pedig sima, de lehetőleg hosszú menetű csavart. A félig szilárd szilikon megtartja annyira, hogy ne essen ki, és ne is forduljon el benne ha leteszed az asztalra száradni.
Utána vársz vele 1 napot majd a műanyagot simán letöröd róla, akár kalapáccsal is.

Kész a szilikon láb, amit a vinyó alján levő 4 furatba be tudsz hajtani, már csak lyukat kell fúrni a gépház aljára, onnan pedig másik 4 csvarral a réz távtartóba befogatni.
Ha az 5.25-ös helyre akarod beszerelni, akkor ki kell pontosan mérni a rúd hosszúságát (5,25-3,5)*2,54/2

Rajzoltam is egyet, igaz csak paintban.

Ez tényleg jó 5let :respect:
Egy kérdésem azért lenne, ha 5.25-ös helyre akarok ilyet betenni, akkor a szilikon kibírja az oldal irányú nyíró erőt amit a HDD fejt ki?
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#250 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 09:30

Idézet: Laslie - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 13:43

Ez tényleg jó 5let :respect:
Egy kérdésem azért lenne, ha 5.25-ös helyre akarok ilyet betenni, akkor a szilikon kibírja az oldal irányú nyíró erőt amit a HDD fejt ki?

Igen, én is ezen gondolkodtam el, de aztán gondoltam, hogy kipróbálom. Úgyhogy már gyűjtöm a hozzávalókat.

Egyébként pont az a baj szerintem, hogy ha túl kemény a gumi (azért, hogy ellenálljon a rezgésnek, nyírásnak), akkor nem csillapítja a rezgést, hanem átadja. Ha viszont puha a gumi, akkor felmerülhet annak az esélye, hogy elnyíródik. Szóval igyekszem mihamarabb kipróbálni, és majd konzultálok. Addig is azért jöhetnek még ötletek.
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.