HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#301 Felhasználó inaktív   Simms 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:35

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 8:49

Ha jót akarsz magadnak, akkor nem a ventit cseréled, hanem a tápot (Trabantba sem tesz a jómunkásember egymilliós hifit, nem?)
A Mercuryra jellemző, hogy nem magában pusztul meg, hanem egyéb HW-t is kinyír; nálunk "csak" a 120-as vinyót vitte el, de ez csak szerencse volt. Lehetett volna alaplap, processzor vagy éppen memória is.

Azóta én bottal sem nyúlok a fajtájához :)

Tudom, cserélni akarom, csak még várom a tápot amit rendeltem, de ennek a hangja már az agyamra megy, komolyan megörülök tőle! Amúgy egy 600W-os enermaxot rendeltem! Az jó nem? Valakinek tapasztalapa ezen márkával?
konfig: ASUS Maximus Extreme - Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.0Ghz(1,096v) - OCZ 4GB DDR3 1600Mhz Gold kit - Sapphire HD4850 @ Accelero S1 + 2db 12cm-es venti - NEC AD-7203S - LEADTEK PxDVR3200 H - Samsung 750GB sata2 - Samsung 250GB sata2 - Cooler Master CM690 - powered by: Corsair PSU-650 TX

#302 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 09:52

:eek:

Mi a Jóistenre kell neked 600 Wattos táp?!

A te géped nem hiszem hogy képes lenne túllépni a 180-200W-os határt teljes terhelés mellett.

Számolj. A mostani Mercury-d jó esetben 200W-ot tud leadni stabilan - minek neked (több mint) háromszor ekkora?
Majd az okosok megmondják, de szerintem teljesen jó egy 350W-os, 12 centis ventivel szerelt Chieftec, 10-12 körül.

#303 Felhasználó inaktív   Simms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 15:24

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 9:52

:eek:

Mi a Jóistenre kell neked 600 Wattos táp?!

A te géped nem hiszem hogy képes lenne túllépni a 180-200W-os határt teljes terhelés mellett.

Számolj. A mostani Mercury-d jó esetben 200W-ot tud leadni stabilan - minek neked (több mint) háromszor ekkora?
Majd az okosok megmondják, de szerintem teljesen jó egy 350W-os, 12 centis ventivel szerelt Chieftec, 10-12 körül.

Bocs az aláírásom elfelejtettem átírni! (nem mondod észre sem veszem :) ) A Mostani konfigom egy AMD Athlon64 x2 4400+, 2gb Corsair DDR500 RAM, ASUS A8n SLI premium lap, meg egy egyenlőre csak egy 7600GT, és 1 vagy 2db 7900GT-t tervezek és ezért rendeltem egy 600W-os Enermaxot (ha SLI ben lesz akkor sztem kell is neki!) (de javítsatok ki ha tévednék)!

Szóval remélem hogy jó táp és már megrendeltem, 43k-ba fájt ez nekem!

szerk: aláírás frissítve :D

Szerkesztette: Simms 2006. 05. 28. 15:30 -kor

konfig: ASUS Maximus Extreme - Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.0Ghz(1,096v) - OCZ 4GB DDR3 1600Mhz Gold kit - Sapphire HD4850 @ Accelero S1 + 2db 12cm-es venti - NEC AD-7203S - LEADTEK PxDVR3200 H - Samsung 750GB sata2 - Samsung 250GB sata2 - Cooler Master CM690 - powered by: Corsair PSU-650 TX

#304 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 09:09

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:31

Mennyire melegszik a Thermaltake passzív táp (mekkora terhelés -konfig - mellett)?

Veriakilis

Hát max a saját esetemet tudom leírni, a konfigom nagyjából:
Anno: 3 vinyó, cd, nulla légmozgás (nincs venti a gépházban), prescott 2,4 1mb caches proci, amit húztam olykor (nyáron), 3,6 ghzig és simán vitte (ilyen állapotban teljes terhelés alatt szeritnem megzabált 130 wattot legalább), semmi gond nem volt.
Aztán beköltöztem az egész géppel egy beépitett szekrénybe, csak az usb, ps2, vga jelkábel jött a zártajtó mögül és hosszabbítottam a szobámig őket, 10-12 méternyi toldással. Most nyáron mikor árnyékban is mérték a 35-36 fokot, akkor néha (hetente 1x) ujraindult a rendszer. (Kellemetlenül meleg volt a rézborda, de azért kézzel-ujbeggyel még fogható volt -> ergó ha túlterheled sem hal meg, hanem lekapcsolja magát!) Akkor gondoltam teszek egy 4 centis kis ventit (mobil rackből szereltem ki) a nagyobbik bordára, amit 12voltról hajtottam, aztán rácsuktam ismét az ajtót. Igy hetekig 0-24ben kifogástalanul mukodott a legnagyobb hőségben is. (Kézzel tapogattam a rézbordákat nyugodtan, langyos volt)
Következő állomás az volt hogy TT armor 8000bws házikót vettem, ennek elég jó a szellőzése, gyári hőtöket hagytam, 2 szobányitávolságból, ahol van a monitor, billentyuzet, stbstb, szóval ahol "használom" a gépet, onnan ugyse hallatszódik még éjjel sem, hogy valami kerreg. Azóta akár kifejezetten hűvösnek is nevezhetném a tápot, minimális szellőzés is remekül hűti.
1 szó mint száz: nagyonmegvagyok elégedve vele! (a környezetemben vett már más is ilyet, és van aki tervezi a megvételét) ami a bónusz, hogy ez passziv PFC-s, szóval az "olcsóbb" szünetmentesekkel (ami nem pont szinuszos kimenetet ad) se akad össze - szemben az aktiv PFCvel. (ilyenem van: APC back UPS 700ES)

Szerkesztette: asdasd23 2006. 08. 15. 09:10 -kor

0dB.

#305 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 00:09

Még mindíg hangos a gépem.
Melyik mostanság a leginkább megbízható és leghalkabb táp, ami elbír egy alább felsorolt gyülekezetet és cirka mennyibe kerül? Minél halkabb, annál jobb!

AMD X2 4200+ ez talán 4800+ lesz a közeljövőben
2Gb RAM
ATI X1800XT (1db)
3-6 db SATA2+PATA HDD (3 állandó, másik 3 néha-néha ideiglenes lakó)
Creative X-Fi
DVD-író
CD-RW+DVD kombó drive
...és még néhány USB2-es és Firewire eszköz, de a többség saját táppal.

A mostani Thermaltake 500W-os csoda elég jól szolgál, de nagyon hangos.

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 08. 24. 00:11 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#306 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:49

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 1:09

Minél halkabb, annál jobb!

Ez valóban hangtalan, vagy csak rizsa?

Szerintetek ez elég egy Ati X1800-ra (később 1900-ra)?

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 08. 24. 08:50 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#307 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:06

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 23:09

Még mindíg hangos a gépem.
Melyik mostanság a leginkább megbízható és leghalkabb táp, ami elbír egy alább felsorolt gyülekezetet és cirka mennyibe kerül? Minél halkabb, annál jobb!

AMD X2 4200+ ez talán 4800+ lesz a közeljövőben
2Gb RAM
ATI X1800XT (1db)
3-6 db SATA2+PATA HDD (3 állandó, másik 3 néha-néha ideiglenes lakó)
Creative X-Fi
DVD-író
CD-RW+DVD kombó drive
...és még néhány USB2-es és Firewire eszköz, de a többség saját táppal.

A mostani Thermaltake 500W-os csoda elég jól szolgál, de nagyon hangos.

Kicsit mar regen jelentkeztem, mert valahogy nem megy nekem jol ez a temakovetes...

Tapbol nagyon tudom ajanlani a Seasonic-ot, nagyon jo hatasfoku, emiatt kevesse melegszik es emiatt 600 rpm-en forog a 12 cm-es venti (nalam). Hangtalan.

Van belole erosebb is (S12 600W, vagy 500W), nekem ha jol emlekszem 380-as van, vagy talan 330, van rajta egy 2,8-as Intel Pentium HT-s Northwood, 1 GB RAM-al, ket PATA es egy SATA winyoval, egy GeForce FX5900XT, meg egy Nvidia NVTV tuner kartya. Szoval van rajta egysmas, de gond egy szal se.

Ja es a winyo felfuggesztes (szeles barna befotes gumikra a 5,25-os helyre) bejott, a gumik jol birjak nem oregszenek, a winyok hangtalanok.
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

#308 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 14:59

Hi!
En ezt a megoldast ajanlom. Ez utan tuti hogy nem hallod zajosnak a pc-d  :Đ

http://www.packrat-toyz.com/images/Airsoft...%20Silencer.jpg
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#309 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 20:41

üdv!
tudtok ajánlani valami jó lapos northbridge hűtőt?  tökjó h, pont a pcie mögött van :} eddig kék zalman volt rajta, de most nem fér fel a vga silencer alá. pont fölé hajlik a hűtőnek a hátulja. vissza kellett raknom a gyári asust, ez befér alá, de iszonyat hangja van.
lap: asus a8n5x, vga-n silencer6 rev2 van (saccra olyan 1,5-2cm hely van alatta)

#310 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 21:03

Idézet: Simms - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 0:35

Tudom, cserélni akarom, csak még várom a tápot amit rendeltem, de ennek a hangja már az agyamra megy, komolyan megörülök tőle! Amúgy egy 600W-os enermaxot rendeltem! Az jó nem? Valakinek tapasztalapa ezen márkával?

te, ha nyitott szemmel jarnal a bolhán én adtam volna neked egy 550-es enermaxot fele annyiert...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#311 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 28. 19:14

Idézet: Advocat - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 15:59

Hi!
En ezt a megoldast ajanlom. Ez utan tuti hogy nem hallod zajosnak a pc-d  :Đ

http://www.packrat-toyz.com/images/Airsoft...%20Silencer.jpg

Nagyon vicces, de ez csak végső megoldásra jó!

asdasd23 megoldása is jó ötlet, én is gondolkoztam már hasonlón. Mivel már lehet venni usb-s írókat is, így csak a bekapcsoláskor kell átmenni egy másik helyre.

Bár az enyém már elég barátságos hangú lett, köszönhetően a módosításoknak.  :D
(a korábbi hozzászólásokban olvasható :respect: )

A Mercury táp szerintem se jó választás. Az újabbakat nem ismerem, de a szerintem majdnem olyan mint az "Orosz rulett", ahol a ravaszt a "Power" gomb helyettesíti! :eek:
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#312 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 14:38

Ha minden jól megy, ma rakom össze az új gépet.
Ilyet vettem:

http://www.silentpcr...e290-page1.html

Kép

Most már csak az kérdéses, mit szól egy X2 4200+-hoz :think:
Bár ha a 2.8ghz P4-et elvitte, ezt is bírnia kell. A12cm házventi pont mögötte van, és vettem levegőterelőt is, SZVSZ biztos nem lesz gond.

Nah ez jó halk :)

#313 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 01:30

Simán elmegy szépen leszabályozza a lap a ventit majd.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#314 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 04:11

Csendesíteni akarom a gépem. Az egyik fő hangforrás a Chieftec 360W 2x8 fan táp. Ezt kellene csendesebbre cserélni. Nem tuningolok. Táp amúgy nagyon sok áramkimaradást, hirtelen megállást kibírt.

10-15.000 Ft értékben tudnátok hangtalan, de minimum nagyon csendes tápot javasolni? Bolti eladóknak nem hiszek.

Konfig:
ABIT IC7-G / P4 3GHz / 2x512 Kingston Value / ASUS6600GT.TOP / 120GB SATA / LG4163B DVD író / 2 házventi

Köszi!

Szerkesztette: JOINT72 2006. 12. 13. 04:12 -kor

#315 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 06:41

valamelyik seasonic... de szvsz valamivel dragabb mint a kereted. antec neo.

#316 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 06:43

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 15:38

Ha minden jól megy, ma rakom össze az új gépet.
Ilyet vettem:

http://www.silentpcr...e290-page1.html

Kép

Most már csak az kérdéses, mit szól egy X2 4200+-hoz :think:
Bár ha a 2.8ghz P4-et elvitte, ezt is bírnia kell. A12cm házventi pont mögötte van, és vettem levegőterelőt is, SZVSZ biztos nem lesz gond.

Nah ez jó halk :)

a ninja a tuningolt core duot siman elvitte passzivan... viszont a feszstabok es a chipset rohadt forro volt.

#317 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:31

Idézet: arn - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 7:43

viszont a feszstabok es a chipset rohadt forro volt.

Igen, én is ettől félek. Bár van akinél évek óta így megy, nagy gond csak nem lesz.
És ráadásul tuning és feszemelés nálam csak negatív irányban történik.

Mindenesetre a chipsetre az eredeti ~1 centis ASUS borda helyett teszek kék Zalmant, a feszstab meg bekaphattya, hóóó :)

#318 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 10:49

szerk: valamiért idő előtt elküldte a system a hozzászólást, ezért ezt töröltem. Bővebben a következőben.

Szerkesztette: vaakuum 2006. 12. 13. 11:33 -kor

"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#319 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 11:31

Én a videokari venti visítását untam meg a közelmúltban. Nagyon munka és költségigényes megoldást nem akartam, így a következőt ötöltem ki:

Vettem mogyoróéknál bordát kemény 300 ungarise foritért (szerintem egy régi inteles compak gép prociborda lehetett), meg egy bontott, 250 Ft-os 8-as ventit. kerítettem zalman hővezető ragasztót 480 Ft-ért, bár utólag tök fölösleges volt, elég lett volna a sima hővezető paszta.
szóval a borda előkészítése után (két kicsi él lereszelése, ami semmit nem zavart ugyan, de ne legyen ott ;) , kb 2 perc; illetve polírozás 600-as és 1000-es papírral, kb 10 perc szumma) két kis pötty a procira a két komponensből, és egy gyufaszállal összekevertem. Rá a borda, és akartam könyvekkel lenyomni, de nagyon könnyen csúszkált, úgyhogy kézzel tartottam vagy 10 percig, amíg odafogta magát. aztán melegragasztó pisztollyal nyomtam a kártyafuratokba egy kis anyagot, és azt felvezettem a borda négy sarkára, biztos-ami-biztos alapon. Meg amúgy is van idehaza melegragasztó pista, mióta szembesültem, hogy az összes űbermárka madeinchinataiwan házban azzal rögzítenek minden műanyagot, vezetéket, ledet, kapcsolót stb-t, szóval a célra tökéletesen megfelel.
A borda egyébként 5.5 x 5.5 alapterületű, és 5 cm magas alu (vidkari mellett csak egy tunerkártya van a  gépben legalul, így bőven elfért.) a kártyafuratokon keresztül a csavaros/rugós megoldás nem játszott, mert pont nem volt elég nagy a borda lelólógó alapterület. De ránézésre min 3x akkora a felülete, mint a gyárinak, úgyhogy ezen nem bánkódok. ha ezek mellett már csak 10 másodpercenként ráfújnék egyet, akkor is elég lenne  :Đ .
Ezután a videókártya végére majdnem függőlegesen odalőttem szintén melegragasztóval a ventit, ami hátrafelé fúj, de az alját a ház vége felé megbillentettem, hogy jobban a kártyára fújjon (egy picit felfelé), és így a vezetékek sem tudnak belógni a lapátokhoz (mondjuk azokat elrendeztem, hogy ne is lógjanak fölöslegesen sehol  ;) . Gondoltam, hogy beleforrasztok ebbe a szuperdrága ventibe egy 50 ohmos ellenállást, mert akkora légszállítása van, mint állat, ami totál fölösleges, ráadásul még egy picit halkulna is, de erre már lusta vagyok. Hangtanilag az eredmény már most is bőven jobb a gyári megoldásnál, és a borda is hidegebb, mint eddig bármikor (szinte alig langyos) (JÉÉÉ lehet, hogy nemsokára tuningolni fogok??? :think: :rock: ), és a melegragasztós ventirögzítés is állat módon rugalmas. Ennyit a csillagászati áron mért rugalmas rögzítő gumipöckökről. (mondjuk vha valakinek az számít, hogy hogyan néz ki a gépe belülről, az csak vegye. Szerény véleményem, hogy legyen belül rend, legyen jó légáramlás, a többi meg nem érdekel, úgysem azt nézem, hanem hogy agép menjen úgy, ahogy én elvárom)
Esetleg lehet, hogy keménypapírból vágok még egy lapot, és lezárva a videókártya hosszanti élét a ház alja felé ezzel teljessé teszem a légszállítási irányt hátrafelé, amihez persze ki kell venni két hátlapi takarót, hogy ott távozzon a videókari alatt áramló levegő, de ez megint kb 2 perc és 20 Ft értékű beavatkozás lesz, ha lesz. ezzel máris készen lesz egy áramlási csatorna (btx szabvány is megirigyelné), ami úgy néz ki, hogy előlapról bejön, át a vinyón, be a vidkarira (meg alul járulékosan a tunerkártyára, amit szintén soha nem találtam még langyosnak sem), aztán hátul ki. A másik irány a vidkari végénél az alaplapi hűtő-proci-táp áramlási irány átlósan fölfelé.
Az újonnan beszerelt 8-as (mostmás VGA-ventinek nevezhető venti) csatlakozója 3 eres, tehát a vidkari saját 2 tűsére nem ment rá, így a legközelebbi alaplapi kiállásra dugtam rá. Onnan viszont odébb kellett tenni a ház elejében lévő szintén 3 tűs, 12-es ventit egy másik alaplapira. A 12-es házventire egy poti van kötve, amivel az új csatlakozóról sajnos nem indul el, teljesen 0-ra kellett tekernem az ellenállást, hogy felpörögjön. Ezt mondjuk nem értem, arra gondolok, talán nem igazán bírja az a csatlakozási pont azt a ventit. mind1, már úgyis akarok egy ideje előlapi panelt, hogy ne kelljen a forrasztásokkal és a mindenféle potikkal is pepecselni, meg sokkal jobban rendszerezhető az egész egy ilyen kütyüvel. Előlapi panelről szerintem nem lesz ilyen felpörgési és elég-e-a-teljesítmény gond. Remélem, mihamarabb sikerül kerítenem egy 3.5-ös revoltec-et, és akkor befejezettnek tekinthetem a barkácsot.
Esetleg ha az alaplapi ventiről kiderül, hogy most meg ő lesz a hangos az egyébként lecsendesült többi ventihez képest, akkor annak a helyére is dobok valami űbernagy bontott bordát, és a ház szellőzése majd elviszi jóól :Đ  ;)

Szerkesztette: vaakuum 2006. 12. 13. 11:36 -kor

"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#320 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 13. 21:31

Jelzem, hogy sikerült összepároztatni az X2 4200-t a Thermalright bordával.

A házban egy darab 120-as venti van (Asus Q-fan-nal szabályozva, 1100-1400 között), egy darab 80-as a tápban (ez magát szabályozza, 1300 körül), osztjónapot.

Szóval idlében CnQ-val most 31°C a proci, teljes terhelésen (WinRAR ~1giga max. compressionnel, 2 szálon futtatva) 45-50°C.
Hang - hát az nincs, csak a vinyók zúgása. Lassan csereérettek lesznek azok is ;)

Ez elég szimpatikus :banana:

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.