HWSW Informatikai Kerekasztal: Zone Alarm - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zone Alarm Help pls!

#1 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 10:11

Sziasztok!Ma letöltöttem a Zone Alarmot és nemtom beállítani.Az angol tudásom elég gyengusz  :(  És olvasgattam tűzfalas topikokat meg minden de nemlátam ZA beállításokat! Azt szeretném kérdezni/kérni hogy megtudnátok-e mondani hogykell beállítani a Zone Alarmot.Dsl-em van.Van vírusírtó(Vírus Buster),És ha nemkapcsolom ki a tűzfal progit akkor nemtok netezni.Felsatlakozok. Indítom a FireFoxot és nemtalállható a kezdőlap meg ienek.A 15-napos próba verzióvan,de sztm 10 napig sem lesz fent ha nemtom használlni  :D

Lécci help! :respect:  :respect:  :confused:

Vagy ha belinkelitek valamelyik elrejtett topikból a beállításokat aztis megköszönném  ;)
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#2 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 08:41

xp-d van?

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#3 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 21. 08:45

ez a tema nem igazan ide valo.
inkabb ide vagy ide.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#4 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 14:21

áthelyezve az információvédelem

#5 Felhasználó inaktív   Zolinymus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:12

nézd itt meg.

http://wigwam.info/a...011228132626260

Szerkesztette: Zolinymus 2005. 03. 24. 22:15 -kor

A szakértő az, aki valamit úgy tud megmagyarázni, hogy végképp ne értsem.
                                                                           [ Zolinyimus ]

#6 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 20:16

Nem voltam megelégedve a kerióval ezért felraktam a Zone Alarmot, mert elég jókat lehet hallani róla. Minden oké, egy baj van vele: Ha kikapcsolom a monitort, majd bármennyi idő múlva vissza akkor gyakorlatilag meghal a gép. Kurzor mozog, de semmi se reagál, task se.  :eek: HMMM... Ilyennel még nem találkoztam. Biztos, hogy a ZA akad össze valamivel. Tapasztalt valaki hasonlót? Help me...
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#7 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 14:52

Hmm. Highlight Zone II-vel akadt össze valamiért. Na mind1. :up:
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#8 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 12. 23:24

Évek óta használom a Zonealarmot (eddig free verziót, épp nemrég fizettem elő a pro-ra...) különösebb próblémát nem okozott eddig.
A legújabb, 7.x verziónál viszont belefutottam abba, hogy idönként, jellemzően valamely Mozilla (Thunderbird, Firefox) program indításakor kékhalál keretében lefagyasztja a gépet.
Egész pontosan egy bizonyos srescan.sys fájl-lal vannak gondok.
Nem egyedi eset, másnál is jelentekezik ez a probléma:
http://forum.zonelab...essage.id=15350

Más okból ugyan, de újra kellett telepítenem a windows xp-t, gondoltam, hogy egy minden szempontból "clean install" megoldja a dolgot, sajnos tévedtem.
Ezért a fentebb hivatkozott fórumban talált, nem túl kifinomult megoldással élve, töröltem ezt a bizonyos fájlt, illetve a registrynek e fájlra vonatkozó kulcsait.

Esetleg valami egyéb ötlet?

u.i.: egyáltalán mire (volt) jó ez a fájl, nem fog gondot okozni a hiánya?
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#9 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 00:39

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. márc. 13., kedd - 0:24

Évek óta használom a Zonealarmot (eddig free verziót, épp nemrég fizettem elő a pro-ra...) különösebb próblémát nem okozott eddig.
A legújabb, 7.x verziónál viszont belefutottam abba, hogy idönként, jellemzően valamely Mozilla (Thunderbird, Firefox) program indításakor kékhalál keretében lefagyasztja a gépet.
Egész pontosan egy bizonyos srescan.sys fájl-lal vannak gondok.
Nem egyedi eset, másnál is jelentekezik ez a probléma:
http://forum.zonelab...essage.id=15350

Más okból ugyan, de újra kellett telepítenem a windows xp-t, gondoltam, hogy egy minden szempontból "clean install" megoldja a dolgot, sajnos tévedtem.
Ezért a fentebb hivatkozott fórumban talált, nem túl kifinomult megoldással élve, töröltem ezt a bizonyos fájlt, illetve a registrynek e fájlra vonatkozó kulcsait.

Esetleg valami egyéb ötlet?

u.i.: egyáltalán mire (volt) jó ez a fájl, nem fog gondot okozni a hiánya?

Nem. A Spyware rész egy alkotóeleme. Le sem kell törölni, csak kapcsold ki az automatikus keresést (ami minden windows indításkor lefutna). Manuális indításnál már semmi gond.

Szerkesztette: rohamkocka 2007. 03. 21. 00:52 -kor

----------
rohamkocka

#10 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 21. 16:53

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 0:39

Nem. A Spyware rész egy alkotóeleme. Le sem kell törölni, csak kapcsold ki az automatikus keresést (ami minden windows indításkor lefutna). Manuális indításnál már semmi gond.

Kösz a választ!
A gondom az, hogy a free verzióban tudtommal nincs spywarekereső, s automatikusan csak a zclient.exe indul.

#11 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 17:19

Idézet: scaurus - Dátum: 2007. márc. 21., szerda - 16:53

Kösz a választ!
A gondom az, hogy a free verzióban tudtommal nincs spywarekereső, s automatikusan csak a zclient.exe indul.

Nincs és van. A telepítője nem véletlenül lett majd 39MB.
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#12 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 03. 31. 23:40

Úgy tűnik, hogy a 7.0.337.000 verzió nem produkálja a fentebb írt kék halált - vagy legalábbis ezen legutolsó verzió megjelenése óta eddig a Mozilla programok indítása (is) problémamentes volt.

#13 Felhasználó inaktív   Ildian 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 10. 15:02

Kis problémám lenne a zone alarmmal.
Nem vagy ok nagy hálózati guru, de így is a legtöbb dolgot szépen beálligattam. Ám a mivel két gép van netre csatlakoztatva ennél elakadtam. A hálózat úgy néz ki, hogy a modemről(USB) közvetlen az első gépre jön a net (ezen van a Zone) majd innen hálókártyán tovább a második gépre. A gond az az, hogy a fájlmegosztás már működik, ám a második gépről idáig sikertelen volt a netet elérni.
Mit kell, hogy tegyek?

#14 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 12:50

Nekem évekig hibátlanul futott a Zonaealarm free változata.

Gépcsere után jöttek a kék képernyős elhalálozások. (Egymagos Amd-t cseréltem 5400+-osra)
A "Page_fault_in_nonpaged_area" című kék színű üdvözlőlap köszönt be naponta többször is.

Operációs renszer újratelepítés sem oldotta meg a gondot, csak a Zonealarm kiiktatása.
Azóta van hogy 7-8 napig egyhuzamban megy a gép kikapcs és lefagyás nélkül.
Csak nem tudom mennyire biztonságos így, tűzfal nélkül. Próbáltam az AVG tűzfallal egybépített vírusírtóját, de akkor is kékképernyőzött a gépem.

#15 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 12:33

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 13:50

Gépcsere után jöttek a kék képernyős elhalálozások. (Egymagos Amd-t cseréltem 5400+-osra)
A "Page_fault_in_nonpaged_area" című kék színű üdvözlőlap köszönt be naponta többször is.

hm, cserelj tűzfalat pl erre:Comodo Firewall Pro 3.0.25.378
macerás de megéri jelenleg ez a legbiztonságosabb ingyenes tűzfal :D
innen tudod levenni: forrás

Szerkesztette: feri22 2008. 09. 01. 13:28 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 15:07

Ősidők óta használok ZA-t. Eleinte free, majd azóta nonfree verziót. Idáig semmi gond nem volt vele, nem engedett át soha semmit. Sokat kérdez, főleg eleinte, de ha nem lev0 user használja, akkor nem baj. Más programokat nem zavart, nem fagy(aszt)ott. Egy bajom van vele: még mindig nincs hozzá magyarítás és a gépet használja olyan, aki nem tud angolul.

A Comodo tényleg olyan penge, mint ahogy a tesztekben (pl. ebben a teszben) szerepel? Kezelése mennyire egyszerű? Gépigény?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#17 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 08:52

A zonealarm tényleg jó viszont sokkal kevesebb erőforrást eszik az outpost és az adware szűrő isten benne.
Mivel nekem csendes és halk a gép a mániám igy teljesitménye se nagy.Sokat számit pl netes gaménél melyik tűzfal van fennt.A Tremuloust játszom vagy 2 éve és annál megérezhető hogy a zonealarm max beállitásba igencsak lagol ezen a gépen.
Egy a fontos ha hardveres tűzfalatok nincs tegyetek fel egy szoftveres tűzfalat.Anélkül átjáróházzá válhat a gépetek.

Szerkesztette: djculture 2008. 09. 02. 08:54 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#18 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 12:56

Az adware részét sose használtam a ZA-nak. Minden extra feature-t kiszedek belőle, csak a legszükségesebbek maradnak. Vírusirtó, adware nem kell.

Comodo-ról vélemények, tapasztalatok? Nem érdekel az adware és víruskergető része, úgyis kikapcsolom. A ZA-val meg vagyok elégedve, de most magyar nyelvet is támogató tűzfal sw-t keresek. Főleg a gépigény érdekes, az egyszerű kezelés erősen másodlagos.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#19 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 12:08

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 16:07

Ősidők óta használok ZA-t. Eleinte free, majd azóta nonfree verziót. Idáig semmi gond nem volt vele, nem engedett át soha semmit. Sokat kérdez, főleg eleinte, de ha nem lev0 user használja, akkor nem baj. Más programokat nem zavart, nem fagy(aszt)ott. Egy bajom van vele: még mindig nincs hozzá magyarítás és a gépet használja olyan, aki nem tud angolul.

A Kaspersky ragaszkodik a ZA uninstallhoz  igy ZA uninstall volt  :mad:
Áttérek a Comodo-ra. Röbb infó róla infó

Szerkesztette: feri22 2008. 09. 03. 12:33 -kor

#20 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 06. 10:12

A COMODO csere bejött (gyorsabb mint a ZA volt)  ;)

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó