HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit av8 3rd eye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit av8 3rd eye tapasztalatok, problémák, bios, stb... Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 17:27

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 17:39

nem tudtam, hogy Sata 2 a vinyó

pont erre gyanakodtam másodiknak...
...de ha már rájöttél, a többi sata II feature megy és csak a sebesség lett levéve, vagy teljesen sata I-ként viselkedik a vinyó átállítva? :think:

Szerkesztette: FragMaster 2005. 10. 11. 17:27 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#22 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 11:03

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 18:27

pont erre gyanakodtam másodiknak...
...de ha már rájöttél, a többi sata II feature megy és csak a sebesség lett levéve, vagy teljesen sata I-ként viselkedik a vinyó átállítva? :think:

Uh, ezt honnan látnám???  :think:

ICQ vagy mi nincs a lapon :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#23 Felhasználó inaktív   szenvedőalany 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 11:54

Helló
használ valaki abit kártyát ebben az alaplapban?

agp-s et? ha egyáltalán van nem agp-s :think:

nekem nem megy vele

mindent kipróbáltam és nem megy
szériahibára gyanakodnak egy másik topic-on
vajon ennek hol lehet utánanézni?

úgy látom ebben a fóórumban vannak akik nem restek megkérdezni az abitot
az én angolom még nem tökéletes  :( 
hátha valaki hallott már ilyet, és esetleg tudja hogy mit lehet ezzel a problémával kezdeni

írjatok ha tudtok valamit

#24 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 19. 11:38

Hát írd le pontosan, milyen kártya és mi az, hogy nem megy...

AGP-s a lap, ezért maximum PCI-ost használhatnál benne.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#25 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 20. 15:28

Nos, segítsünk az ABIT-nak... :D

"Dear Sir/Madam,

Very thankful for your information.
We will make a FAQ ASAP.

If you have any other further issue, please mail to us again. We will try to help you to solve your issue.
have a nice day,

**
Please include all previous messages for continuation of support and do not delete the series number on subject for identification.

Best Regards,
ABIT Customer Service Center
WWW: http://www.abit.com.tw
FAE: http://fae.abit.com.tw
E-Mail: technical@abit.com.tw
------------ Original Message ------------
EventID:61638 Sent:2005/10/17
Dear support,

Thank you for your effort!

I have found the problem myself!!!!

On the Samsung website, and in the manual of the Samsung HD120IJ it mentions the problem, too!

PLEASE Include this solution in the FAQ...

SO The system samsung drive is a SERIAL ATA 2... It had to be set BY a JUMPER to SATA1,

unless it is not recognised at turning on the PC by the VIA Kt800PRO chipset...

So it is a conflict between the chipset and the harddisk, not specially with this motherboard...

I had several ABIT boards before, all were fine! Hope to stay by ABIT in the future! :)

THanks..."

Üdv!

Szerkesztette: Charles 2005. 10. 20. 15:28 -kor

#26 Felhasználó inaktív   szenvedőalany 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 22. 15:20

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:28

Nos, segítsünk az ABIT-nak... :D

"Dear Sir/Madam,

Very thankful for your information.
We will make a FAQ ASAP.

If you have any other further issue, please mail to us again. We will try to help you to solve your issue.
have a nice day,

**
Please include all previous messages for continuation of support and do not delete the series number on subject for identification.

Best Regards,
ABIT Customer Service Center
WWW: http://www.abit.com.tw
FAE: http://fae.abit.com.tw
E-Mail: technical@abit.com.tw
------------ Original Message ------------
EventID:61638 Sent:2005/10/17
Dear support,

Thank you for your effort!

I have found the problem myself!!!!

On the Samsung website, and in the manual of the Samsung HD120IJ it mentions the problem, too!

PLEASE Include this solution in the FAQ...

SO The system samsung drive is a SERIAL ATA 2... It had to be set BY a JUMPER to SATA1,

unless it is not recognised at turning on the PC by the VIA Kt800PRO chipset...

So it is a conflict between the chipset and the harddisk, not specially with this motherboard...

I had several ABIT boards before, all were fine! Hope to stay by ABIT in the future! :)

THanks..."

Üdv!

Köszönöm a segítséget, de egy másik topic-ban már pontosan nem tudom hol javasolták erre a problémára a fapados catalyst használatát, meg a 4X-es agp használatát a tápfesz miatt...

ebből az lett, hogy fapados catalyst
atomkirály    majdnem full stabil + 8X-os agp + fesz emelés= full stabil  ;)

no meg a vízhűtés vissza  :D

azóta teljesen frankó
már csak a master 1 ws Writw/Read funkció van kikapcsolva mert azzal fagy, de lehet hogy kis fesz emelés azt is megoldja :rolleyes:

érdekes hogy a 4x-es agp semmi változást nem hozott a 8X-os hoz képest hiába majdnem 2x akkora a fesz :confused:

tehát miden ok-s lett mindenkinek köszi :respect:

amúgy tényleg van a 9600xt-kel valami kompatibilitási probléma más kártyákkal nem  :think:
de már nem érdekel :D

#27 Felhasználó inaktív   szenvedőalany 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 22. 15:23

Idézet: szenvedőalany - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 16:20

Köszönöm a segítséget, de egy másik topic-ban már pontosan nem tudom hol javasolták erre a problémára a fapados catalyst használatát, meg a 4X-es agp használatát a tápfesz miatt...

ebből az lett, hogy fapados catalyst
atomkirály    majdnem full stabil + 8X-os agp + fesz emelés= full stabil  ;)

no meg a vízhűtés vissza  :D

azóta teljesen frankó
már csak a master 1 ws Writw/Read funkció van kikapcsolva mert azzal fagy, de lehet hogy kis fesz emelés azt is megoldja :rolleyes:

érdekes hogy a 4x-es agp semmi változást nem hozott a 8X-os hoz képest hiába majdnem 2x akkora a fesz :confused:

tehát miden ok-s lett mindenkinek köszi :respect:

amúgy tényleg van a 9600xt-kel valami kompatibilitási probléma más kártyákkal nem  :think:
de már nem érdekel :D

bocsi eggyel arrébb kattintottam :o

a válasz az sata-ra meg asszem az hogy valami jumpert át kell állítani a vinyón hogy 2.0 sata- ból 1.0-ást csináljon és azzal már működni fog legalábbis másoknál működött  ;)

#28 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 21:34

Na most pontosan ezt írtam le én is, pár hozzászólással ezelőtt... Magam jöttem rá erre a Samsung weboldalt megnézve...

Azé kösz.

Az idézet meg azért volt, mert az én üzenetem hatására csináltak erről egy kérdést a FAQ -ban...
Legalábbis ígérték, most még nincs meg. Megnéztem... :Đ :(

Üdv!

#29 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 23:45

Egy kis infó:

Vannak gondjaim nekem is a hanggal. Bár Abit lapom van, de a chipset ugyan az...

Néha pattog, recseg a hang, Audigy-m van, így is...

Most felraktam a PCI latency patch-et! Remélem segít....

PCI latency 2.7

Üdv!

#30 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 30. 23:51

Még egy dolog...

Átraktam a PS2-re átalakított USB-s Logitech Internet Navigator billentyűzetemet az USB-re...

Néha Win XP töltéskor a jobbra-balra rohangáló kék csík megáll, a bill-en ki és be kapcsol a num lock, majd nem megy tovább... Csak reset. Aztán 2x-ra jó.

Ezt meguntam, és visszaraktam Ps2- átalakítóval a Ps2-re. Meglátom csinálja-e ezt a Logi Media Keyborad -al is... bár tartok tőle.  :rolleyes: Igaz egyik USB portban próbáltam csak.

Üdv!

#31 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 30. 23:54

Jéé, egy hivatalos hír az én volt problémámról...  :eek:  :rolleyes:

Hwsw - VIA és sata II

Üdv!

#32 Felhasználó inaktív   Petman 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 01:27

Hi!
Van egy ABIT AV8 alaplapom AMD Athlon64 3000+ procival.
A problémám a következő:
Van 2db DDR 256MB 2700 modulom és egy DDR 512MB 2700 333MHz-es modulom.
Ha beteszem az 512-est magában a gép bippeg, mintha nem lenne benne memória. A 256-osokkal műxik. Ha viszont mindet beteszem, akkor megint bippeg mintha nem lenne benne memória. De, ha egy 256-ost és az 512-est rakom bele, akkor rendszer látja az 512-est(az EVEREST kimutatja), de mintha nem használná. A modul jó a korábbi gépemben is ezt használtam és kipróbáltuk más gépekben is, ment...
Van egy hibakód jelző az alaplapon, amik 04-et jelez amikor nem megy a renbdszer, de a kézikönyv szerint nincs ilyen hibakód...
Remélem valaki tud segíteni, előrre is thx.

#33 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:12

Sajnos tapasztalat, hogy eltérő sebességű és főleg 2-nél több memóriával nem nagyon szeretnek együttműködni az A64 lapok...

Próbáltál minden kombinációt? 3 modullal úgy tudom, nem lesz dual channeled...

Azt kell mondjam, érdemes lenne eladni a 2db 256-os sőt a másikat is, és 2 olcsóbb de jó 512-es DDR 3200-ast venni...

Azonos méret, 2db, és lehetőleg egyforma sebesség és márka. Ez az ár.

Persze lehet, hogy össze lehet hozni másképp is. Ez csak az én javaslatom.
Üdv!

#34 Felhasználó inaktív   Petman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:10

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 21:12

Próbáltál minden kombinációt? 3 modullal úgy tudom, nem lesz dual channeled...

Azt kell mondjam, érdemes lenne eladni a 2db 256-os sőt a másikat is, és 2 olcsóbb de jó 512-es DDR 3200-ast venni...

Próbáltam minden féle kombinációt...
Nem akarom, hogy dual channelem legyen, csak szeretném kihasználni a RAM-jaimat, de igazából még ezt sem, csak hogy az 512-esemet felismerje... ÷(
Most nem igazán akard pénzem új memóriára...

Most úgy ahogy megy az 512-es és a 256-os együtt, de néha elszáll a SATA... Egyszerűen nem ismeri fel a wincsit, mintha be sem lenne kötve, máskor meg max 4 MEga/sec-el megy az adat a SATA-s wincsire... Mitől lehet ez? Talán a SATA II-es wincsi miatt?

#35 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 23:35

Idézet: Petman - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 21:10

Próbáltam minden féle kombinációt...
Nem akarom, hogy dual channelem legyen, csak szeretném kihasználni a RAM-jaimat, de igazából még ezt sem, csak hogy az 512-esemet felismerje... ÷(
Most nem igazán akard pénzem új memóriára...

Most úgy ahogy megy az 512-es és a 256-os együtt, de néha elszáll a SATA... Egyszerűen nem ismeri fel a wincsit, mintha be sem lenne kötve, máskor meg max 4 MEga/sec-el megy az adat a SATA-s wincsire... Mitől lehet ez? Talán a SATA II-es wincsi miatt?

A ramodra nem tudok megoldást, elvileg egy drabbal mennie kéne, bár sajna az A64 háklis a ramokra, ezt tudom...

A vinyót meg SATA1-ben használhatod csak mert nekem a SATA2-es Samsungom csak reset után ismerte fel... van rajta egy hely, amire rá kell tenni a hozzá adott jumpert, hogy a gép SATA1-nek lássa és így jó!

Asszem WD vinyónál van még ilyen jumperelés SATA2-ről SATA1-re, más vinyónál sajna nincs...

Üdv!

#36 Felhasználó inaktív   Petman 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 03. 23:12

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 22:35

A vinyót meg SATA1-ben használhatod csak mert nekem a SATA2-es Samsungom csak reset után ismerte fel... van rajta egy hely, amire rá kell tenni a hozzá adott jumpert, hogy a gép SATA1-nek lássa és így jó!

Asszem WD vinyónál van még ilyen jumperelés SATA2-ről SATA1-re, más vinyónál sajna nincs...

Üdv!

Thx... Ez megoldotta a problémát és még pár ismerősömét ÷)

Szerkesztette: Petman 2005. 11. 03. 23:13 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 00:42

Idézet: Petman - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 23:12

Thx... Ez megoldotta a problémát és még pár ismerősömét ÷)

A topic 1. oldala erről szól, kb. 1 hétig szívtam. Már vissza akartam vinni a lapot. Írtam az ABIT supportnak, stb.

A tanulság: MINDIG olvass el minden használati útmutatót, többek közt a Samsung vinyóét is!!!
Ott kerek-perec megmondták, hogy át kell rakni SATA1-et támogató chipset esetén.

Mentségemre szolgált:

- Nem láttam az ezzel kapcsolatos hwsw hírt anno
- A számlán a vinyó SATA1-ként volt feltüntetve. Bár teljesen más a számozása, mint a szintén 120-as, de valóban SATA1 Samsungomnak, gondoltam, hogy csak valami új kiadás. Amúgy a Samu honlapon ők se írják, hogy SATA2 lenne...  :mad:

Üdv!

#38 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 06:23

Amúgy az általános, összegzett tapasztalat milyen erről a lapról? Megéri-e egy esélyt adni a VIA-nak, érdemes-e nF3-at erre lecserélni, úgy, hogy maradok az AGP-nél, és egy darabig maradni is fogok? Mivel szívtatok ennél a lapnál főként?

Köszi!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#39 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 04. 11:09

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 6:23

Amúgy az általános, összegzett tapasztalat milyen erről a lapról? Megéri-e egy esélyt adni a VIA-nak, érdemes-e nF3-at erre lecserélni, úgy, hogy maradok az AGP-nél, és egy darabig maradni is fogok? Mivel szívtatok ennél a lapnál főként?

Köszi!

Kb. 1 hónap tapasztalata:

A Lap felépítése:
- Nem tudom kinek az ötlete volt, hogy a fő tápkábel csatit (a 20 tűs nagyot) hátulra tegye. De nagyon rossz helyen van. A cpu hűtő felett megy el, akadályozza a hűtést, stb.
- Sata csatik jó helyen vannak, az IDE állásának is örülök, hogy nem felfele van. CMOS reset jó helyen van.

BIOS:
- Venice-hez 24-es BIOS, korábbi maghoz 19-es ajánlott. MINDENKÉPP CMOS reset kell BIOS után, mert csak úgy lesz jó a hőmérséklet kijelzés (erre tegnap jöttem rá, miután ajánlották a KV8 Pro topicban)
- Sok minden állítható, műguru jó. Kár, hogy csak 3 venti szabályozható, amúgy 5 3 tűs csatil van a lapon. Ebből sajna 3 és a SYS is közte lent a sarokban a ház hátulja fele... Lehet, hogy - mint nekem is kellett - 30cm es ventihosszabbítót kell venni a ház elülső ventijének csatlakoztatásához.

Egyéb:
- Az abit progija kb jól mér, de néha ingadozik... illetve sajna a feszek is picit... Pl. az 1.4 V helyett 1.42-44-et at a procimnak...

Üdv!

#40 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 04. 11:16

Ja és amivel szívtam, az a vinyó miatt volt, nem a lap miatt. :)

Hogy megéri-e cserélni, azt nem tudom...

Mindenesetre passzív a hűtése a chipsetnek. És van fix agp/Pci... és én az NF3 + 6800Gt antituningot hallottam. :rolleyes:

Üdv!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó