HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:07

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 9:03

Nekem inkább tragi-komikus.

Pisti a vérzivatarban...

Szerencsére, a végén kiderül, hogy átverés...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#1202 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:08

:eek: Döbbenet... Hogy erre mi szükség volt? :( Megértem a rendőröket, hogy idegesek, meg esetleg revansot akarnak venni valakiken a kollégáik miatt. De ha már mindenképp ezt akarják, akkor ne a járókelőkön, a békés tüntetőkön vezessék le az idegességüket, hanem azokon, akik megérdemlik. :mad:

A tüntetőket pedig ne mossátok egybe a huligánokkal, ahogy a TV-ben is teszik...
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#1203 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:18

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 9:15

Inkább legyenek kemények. Ha a bámészkodók, meg az újságírók nem tartanak tisztes távolságot, akkor így járás. Egy dolgot nem értettem: miért nem olyan lövi ki a könnygázrakétát, aki tudja, hogy hogyan működik? Mert az így nem jó, hogy a közlekedő autók közé esik.

Ki nem szarja le, hogy a közlekedő autók közé esik???
EMBERT NE TALÁLJON EL!
Mert elég kellemetlen égési sérüléseket tud okozni. És nem lehet tudni, hogy ki talál meg. Kicsit olyan, mint a tűzijátékbomba, nem kifejezetten irányítható, kiszámítható a röppálya...
Gondolkoztál már ma?

#1204 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:27

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 9:58

Te azért ebben jobban otthon vagy. Mégis mennyi rendőr vethető be ilyenkor BP-en 1-2 órán belül? 500-1000? Mégis mennyi? Miért nem lettek odariasztva?

;)

Igen, 800-1000 körüli lehet maximum. De akkor a kerületekben nem marad senki aki lekapcsolja a villanyt a kapitányságokon.

Mivel rengetegen vidékiek/Pest környékiek, éjszaka pedig - attól függetlenül, hogy AZONNALI mozgósítási parancsot kapnak - nincs közlekedési eszköz, hogy beérjenek, saját autó meg általában nincs, na meg nem is fizetik, így több óra a mozgósítás.
Hajnali 3 órakor voltam bent utoljára a kapitányságon, akkor is érkezett még behívott (meg utána is), holott 22 óra körül volt a mozgósítás.

Az MTV székházát Baranyából érkezett rendőrök védték, 0 helyismerettel, egyedülhagyva. Nagyon komoly próbatétel volt nekik. Ráadásul hiányzott a tökös parancsnok is, céltalanul, összehangolatlanul kalandozgató csoportok hatását keltették a rendőri megjelenések.

Tegnap már egy jól szervezett rendőrség képét mutatták.

Gondolom, most 1 hétre megkapja a rendőrség a kormánytól közel 1 évi apanázsukat extra, mert beszartak az urak és azért olyankor van pénz...
Gondolkoztál már ma?

#1205 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:31

Azt is megértem, ha egy 65 kilós rendőr kénytelen a földre kényszeríteni egy nála 25 kilóval nehezebb állatot, akkor ezt csak úgy tudja megoldani, hogy sérülést okoz - már ha egyáltalán sikerül neki. De hogy hat-nyolc rendőr miért nem tud úgy ártalmatlanná tenni egy-egy embert, hogy se a letartóztatott, se a rendőrök ne sérüljenek meg az eljárás során, azt nem értem. Még mielőtt valaki leugatna, nem kevés évet töltöttem tatamin kétféle küzdősport illetve harcműveszet kapcsán és katona is voltam (bosszantóan komolyan vett kiképzéssel, 93-ban)  valamint pontosan ismerem a szituációt laboratóriumi :D és éles tapasztalatok alapján is, amikor komoly testsúlykülönbséggel kell szembeállni. Fotóriporter ismerősök mesélték az imént, hogy csak úgy tudtak öten-hatan leteperni valakit, hogy közben kificamodott az illető mindkét keze és két rendőr arca is csupa karmolás lett, meg másfél perc, mire nagy nehezen összefogják a kezeit. Tiszta gáz.

#1206 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:31

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 10:25

Néhány szemelvény a teljesség igénye nélkül az elektronikus médiákban megjelent cikkekből:

Tényleg ne haragudj meg, de nagyon bántja a szemem.

Média az egyben az egészet jelenti, többes szám, az egyes száma a médium, és ha töbre gondolsz, akkor médiumok.

Bocsi. :)
Gondolkoztál már ma?

#1207 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:31

Tényleg ne haragudj meg, de nagyon bántja a szemem.

Média az egyben az egészet jelenti, többes szám, az egyes száma a médium, és ha töbre gondolsz, akkor médiumok.

Bocsi. :)

Ne bántsa szemed, teljesen helyes a média többes számú alakjaként médiákat írni.

Mivel a magyar többes szám logikailag jelölt, alakilag is jelölni kell (a -k vagy -i végzôdéssel: könyvek, könyvei). Ilyennel el nem látott szót nem lehet többes számként használni -- ezért nem lehet a média alak többes számú a magyarban (tehát nincs *Visszhangzottak tôle a média), ezért kell rá -k végzôdés, hogy (a latinban is megkívánt) többes számú használatot elôállítsuk: Visszhangzottak tôle a médiák. A múlt alkalommal mondtam, hogy nyelvi kérdésekben imádjuk utálni egymást: ha valaki megint jönne ezzel a ,,média = többes szám“ dologgal, csak annyit mondjunk neki: Juci pszichológus. Ha vinnyogva eliszkol, becsüljük, mert tud latinul (azaz tudja, hogy a latinban az -us végzôdés hímnemû, ezért nôre nem alkalmazható). Ám ha csodálkozva kérdi: ki az a Juci, kacagjuk ki, mint félmûvelt álvámpírt.

Ajánlott olvasmány: http://seas3.elte.hu/delg/publications/mod...talking/02.html

#1208 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:38

Macikának van igaza, mert pl. ha azt mondod, hogy beinvesztál az azt jelenti, hogy bebefektet. Ha azt mondod, hogy médiák akkor azt mondod, hogy médiumokok. Ezért helyesen invesztál és médiumok. A Magyar Narancs nem mérvadó! ;)

Szerkesztette: Warton 2006. 09. 21. 10:39 -kor

#1209 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:31

...De hogy hat-nyolc rendőr miért nem tud úgy ártalmatlanná tenni egy-egy embert, hogy se a letartóztatott, se a rendőrök ne sérüljenek meg az eljárás során, azt nem értem. ...

Mert közben repülnek a féltéglák.  :confused:

#1210 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:39

Idézet: Warton - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:38

Macikának van igaza, mert pl. ha azt mondod, hogy beinvesztál az azt jelenti, hogy bebefektet. Ha azt mondod, hogy médiák akkor azt mondod, hogy médiumokok. Ezért helyesen invesztál és médiumok. ;)

Kérlek ne mondj már butaságot.

#1211 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:40

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 10:38

Jah, hát a Hirtv operatőrét is hasbadobták a rendőrők "felől" valakik....

Ez egy ilyen munka. Veszelyekkel jar.

#1212 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:41

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:38

Mert közben repülnek a féltéglák.  :confused:

Nem arra gondoltam, hogy közben megdobáltak valakit, hanem az eljárás során szerzett sérülésekre, amikor kényszerítő erőt kell alkalmazni és ott bénáztak a gyurmázás közben.  Szerintem elég világosan fogalmaztam.

#1213 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:41

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:31

Azt is megértem, ha egy 65 kilós rendőr kénytelen a földre kényszeríteni egy nála 25 kilóval nehezebb állatot, akkor ezt csak úgy tudja megoldani, hogy sérülést okoz - már ha egyáltalán sikerül neki. De hogy hat-nyolc rendőr miért nem tud úgy ártalmatlanná tenni egy-egy embert, hogy se a letartóztatott, se a rendőrök ne sérüljenek meg az eljárás során, azt nem értem. Még mielőtt valaki leugatna, nem kevés évet töltöttem tatamin kétféle küzdősport illetve harcműveszet kapcsán és katona is voltam (bosszantóan komolyan vett kiképzéssel, 93-ban)  valamint pontosan ismerem a szituációt laboratóriumi :D és éles tapasztalatok alapján is, amikor komoly testsúlykülönbséggel kell szembeállni. Fotóriporter ismerősök mesélték az imént, hogy csak úgy tudtak öten-hatan leteperni valakit, hogy közben kificamodott az illető mindkét keze és két rendőr arca is csupa karmolás lett, meg másfél perc, mire nagy nehezen összefogják a kezeit. Tiszta gáz.

Ha tényleg tudod, mi a különbség az éles helyzet és a gyakorlás, valamint az élet és a küzdősport között, akkor ezt most le sem írtad volna.

Ez nem gyakorlat. A rendőröknek a földre kell vinniük az embert, az ember meg MINDEN lehetséges módon elkerülné ezt, a szó legtágabb értelmében. Ha úgy tudja/próbálja megakadályozni, hogy közben végigkarmolja a rendőr arcát, akkor úgy jár el. Egy gyakorlat során szándékosan nem okoz az elfogott sérüléseket a gyakorlatozók arcán/testén. Az életben ez máshogyan van.

De persze azt mondtad, ezt tudod.
Gondolkoztál már ma?

#1214 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:18

Ki nem szarja le, hogy a közlekedő autók közé esik???
EMBERT NE TALÁLJON EL!
Mert elég kellemetlen égési sérüléseket tud okozni. És nem lehet tudni, hogy ki talál meg. Kicsit olyan, mint a tűzijátékbomba, nem kifejezetten irányítható, kiszámítható a röppálya...

Mondjuk Te, ha eppen az autoddal gyanutlanul arra kozlekedsz.
Mivel szerinted nem iranyithato, ezert kar azt kovetelni, hogy ne talaljon el embert.

#1215 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:43

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:35

Ne bántsa szemed, teljesen helyes a média többes számú alakjaként médiákat írni.

Mivel a magyar többes szám logikailag jelölt, alakilag is jelölni kell (a -k vagy -i végzôdéssel: könyvek, könyvei). Ilyennel el nem látott szót nem lehet többes számként használni -- ezért nem lehet a média alak többes számú a magyarban (tehát nincs *Visszhangzottak tôle a média), ezért kell rá -k végzôdés, hogy (a latinban is megkívánt) többes számú használatot elôállítsuk: Visszhangzottak tôle a médiák. A múlt alkalommal mondtam, hogy nyelvi kérdésekben imádjuk utálni egymást: ha valaki megint jönne ezzel a ,,média = többes szám“ dologgal, csak annyit mondjunk neki: Juci pszichológus. Ha vinnyogva eliszkol, becsüljük, mert tud latinul (azaz tudja, hogy a latinban az -us végzôdés hímnemû, ezért nôre nem alkalmazható). Ám ha csodálkozva kérdi: ki az a Juci, kacagjuk ki, mint félmûvelt álvámpírt.

Ajánlott olvasmány: http://seas3.elte.hu/delg/publications/mod...talking/02.html

Ez akkor is butaság és helyetelen. Ebben nem kívánok vitát nyitni.

A nyelvi szabályok nem képezik a liberalizmus kérdéskörét. Itt konzervativizmus van.

Még...
Gondolkoztál már ma?

#1216 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:45

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:41

Nem arra gondoltam, hogy közben megdobáltak valakit, hanem az eljárás során szerzett sérülésekre, amikor kényszerítő erőt kell alkalmazni és ott bénáztak a gyurmázás közben.  Szerintem elég világosan fogalmaztam.

Ja, értem. Passz, talán a felborzolt idegállapot, nem tudom...

#1217 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:47

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:41

Ha tényleg tudod, mi a különbség az éles helyzet és a gyakorlás, valamint az élet és a küzdősport között, akkor ezt most le sem írtad volna.

Ez nem gyakorlat. A rendőröknek a földre kell vinniük az embert, az ember meg MINDEN lehetséges módon elkerülné ezt, a szó legtágabb értelmében. Ha úgy tudja/próbálja megakadályozni, hogy közben végigkarmolja a rendőr arcát, akkor úgy jár el. Egy gyakorlat során szándékosan nem okoz az elfogott sérüléseket a gyakorlatozók arcán/testén. Az életben ez máshogyan van.

De persze azt mondtad, ezt tudod.

Nem vitatkozom veled, mert mindent mindig jobban tudsz, de ha végignézted a közvetítéseket, akkor láthatod, hogy sokszor egész egyszerűen bénán dolgoznak a rendőrök, tipikusan a gyakorlatlanság látszik a mozgásukon. Nem őket hibáztatiom, több pénz, alkalom kellene a folyamatos képzésükre és a felkészítésre, mindössze ennyit akartam mondani.

#1218 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:50

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:43

Ez akkor is butaság és helyetelen. Ebben nem kívánok vitát nyitni.

A nyelvi szabályok nem képezik a liberalizmus kérdéskörét. Itt konzervativizmus van.

Még...

Mi köze ennek a liberalizmushoz? Gyakorló publicista vagyok 10 éves újságírói múlttal, szerintem egy árnyalattal közelebb állok a nyelvműveléshez mint te. Gondolom ebben is múlhatatlan érdemeid vannak, csakúgy mint a rendvédelem terén, így kár bármit is leírnom...

Ha meg már a nyelvi szabályokat citálod: akkor küldd el nekem privátban a magyar helyesírás szabályai közül azt, ami Téged igazol... köszönöm. Ez itt tényleg off.

#1219 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 10:57

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:45

Ja, értem. Passz, talán a felborzolt idegállapot, nem tudom...

Bisztos, hogy az és nem csodálkozom.
Ami az "ártatlan nészöket! illetí, mondthatom: aki sárba megy sáros lesz.
Itt Lipcsében néha szászötveneszer voltunk néha a biszonyos hétföken 89ban, mondanom kell, hogy mink vigyasztunk, hogy rombolás és ilyesmi nem lesz. Nekünk jelszavunk az volt: Nincs eröszak!

#1220 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 11:09

Idézet: Warton - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 11:38

Macikának van igaza, mert pl. ha azt mondod, hogy beinvesztál az azt jelenti, hogy bebefektet. Ha azt mondod, hogy médiák akkor azt mondod, hogy médiumokok. Ezért helyesen invesztál és médiumok. A Magyar Narancs nem mérvadó! ;)

Na és a cd lemez? :p :omg: Ne vesszetek már el a részletekben....

Szerintem teljesen helyénvaló, hogy a huligánokat megkínálják gumibottal, csak azt mondjátok meg, ha a földön van és összegömbölyödik, akkor miért kell még 6-8 rendőrnek a földön rugdosnia? Bilincseljék meg, csukják le pár évre, hátha megjön az esze.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.