HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:08

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:59

Ez így nem jó, bár a második fele jó irányba kapizsgál. Tekintve, hogy a gyerek ideje jó részét az iskolában tölti, ráadásul itt kell neki megtanulni a társadalmi együttélés szabályait is, a tanárnak igencsak dolga a nevelés. Annyiban igazad, van, hogy ha otthon nem nevelik, akkor a tanárnak egyedül nem fog menni. (És ez fordítva is igaz, egy hülye tanár is keresztbe tud tenni a gyereknek)

Bocs az offért.

Hm, ezek szerint rosszul fogalmaztam. Persze, a tanár dolga az is, hogy az iskola adta keretek között neveljen. Azt hiszem nem írtam ennek ellenkezőjét (de legalábbis nem állt szándékomban :) ). Sajnos mostanában az a tendencia, ahogy én látom, hogy otthon szarnak a gyerekre, úgyis a tanár dolga hogy "embert faragjon belőle". Hát nem. A tanár dolga a tanítás, és csak ennek folyományaként a nevelés. Ha otthon nem kap útravalót a csimuta, akkor embert nem lehet belőle faragni, maximum valami olyasmit. :D

Szerkesztette: Etele 2006. 09. 21. 13:09 -kor

#1342 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:08

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:03

Abban az esetben bizonyos, hogy Te is bűnös vagy, ha nem hagyod ott a fenébe... de ez valahol érthető is szerintem. :)

Hát, szerintem annyira nem... Várjam meg a következőt, mert barátunk ezt most épp firkálja, vagy mi legyen?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1343 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:12

Idézet: Boba - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:06

:offtopic:  ...

Kroozoonak írt válaszomat akár neked is pötyöghettem volna. :)

Da lekattanok most már erről, mert valóban off. :) Még ha kellemesebb téma is, mint az, hogy kit meg mikor meg miért vertek szarrá, és hogy az jogos volt-e. :(

#1344 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:14

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:08

Hm, ezek szerint rosszul fogalmaztam. Persze, a tanár dolga az is, hogy az iskola adta keretek között neveljen. Azt hiszem nem írtam ennek ellenkezőjét (de legalábbis nem állt szándékomban :) ). Sajnos mostanában az a tendencia, ahogy én látom, hogy otthon szarnak a gyerekre, úgyis a tanár dolga hogy "embert faragjon belőle". Hát nem. A tanár dolga a tanítás, és csak ennek folyományaként a nevelés. Ha otthon nem kap útravalót a csimuta, akkor embert nem lehet belőle faragni, maximum valami olyasmit. :D

Még mindig nem értünk teljesen egyet. Egy tanárnak (tanítónak meg főleg) oktatás és nevelés a feladata. Egy iskolában nem jó, ha egy gyerekre a tananyagon kívül csak a kosz ragad, és a tanár csak addig foglalkozik vele, hogy kussba ül-e a valagán órán. Szóval én nem szeretem ezt az alárendelő viszonyt.

Ami a legrosszabb egyébéként, hogy ma pont az a hozzáállás, hogy  a tanár ne akarjon nevelni, otthon meg csesznek. Sajnos elég nagy merítési mintából van tapasztalatom.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1345 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:59

"Alapelv: az erőszakot csak fokozatosan és arányosan lehet alkalmazni – összegezte a tudnivalókat a hvg.hu-nak Szikinger."

Alapelvvel nem lehet őrjöngő vadállatokat megfékezni! De jó hogy mindig van egy hozzáértő aki megmondja a nagy igazságot! Betört fejjel fekszik rendőr a kórházban több mint száz sérülésekkel és így kell beszélni? Lovat kell adni a vandálok alá? Tessék ki lehet menni és törvényesen rendet teremteni!

Úgy bizony, egy alkotmányjogász hozzáértő. De természetesen te még hozzáértőbb vagy... :rolleyes:

#1346 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:19

katt

Érdekes. :think:

#1347 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:19

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:14

Még mindig nem értünk teljesen egyet. Egy tanárnak (tanítónak meg főleg) oktatás és nevelés a feladata. Egy iskolában nem jó, ha egy gyerekre a tananyagon kívül csak a kosz ragad, és a tanár csak addig foglalkozik vele, hogy kussba ül-e a valagán órán...

Izé, először ezt is írtam ám:

Idézet

Persze, a pedagógusi "szakma" velejárója a tanulók irányítgatása, jellemformálása pozitív példa mutatásával

Ez pont nem a kosz megfelelője. :)

Na jó, most már tényleg nem  :offtopic: -olok ( :D) tovább, megnézem, hátha van valami efféle topik ahol erről dumcsizhatnánk.  :think:  :up:

#1348 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:22

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 13:59

Miért? Azzal, hogy ott áll és tapsol, biztatja őket. De már pusztán azzal is, hogy ott áll.

Azért, mert a gyülekezési jogomat korlátoznák vele. Ennyi erővel mindegyik nap fel lehetett volna oszlatni a tüntetéseket...
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1349 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:19

katt

Érdekes. :think:

Hm, miért érzem én azt, hogy mellébeszél? :think:

Idézet

"Nyilván felvethető az, hogy az egyes demonstrációk-fajták közül mi az ami alkalmazható lenne vagy esetleg lehetne olyan, ami nem jöhet szóba" - fogalmazott a miniszter, majd felvetette, hogy jelenleg a választási kampány során megrendezett választási gyűlés nem esik a törvény hatálya alá. Megjegyezte azt is: sok esetben nem pontos a törvény megfogalmazása.

Könyörgöm, miért a a gyülekezési törvény megváltoztatásáról hablatyol, mikor a jelenlegi szituációnak ehhez nem sok köze van? :think:

#1350 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:25

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:16

Úgy bizony, egy alkotmányjogász hozzáértő. De természetesen te még hozzáértőbb vagy... :rolleyes:

Nagyon papírszagú ez a hozzáértés.  És rendőri törvénysértésekről beszélni meg..

#1351 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:27

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:08

Hát, szerintem annyira nem... Várjam meg a következőt, mert barátunk ezt most épp firkálja, vagy mi legyen?

Ha az én barátom kezdené el rongálni a villamost, akkor az a minimum, hogy rászólnék, ha meg nem hagyja abba, akkor otthagynám a p*csába. És nem volna többé a barátom. Ez egy alapvető dolog, amit törvénybe foglaltak, nem értem, miért nem érted? :confused:

#1352 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:30

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:23

Hm, miért érzem én azt, hogy mellébeszél? :think:

Könyörgöm, miért a a gyülekezési törvény megváltoztatásáról hablatyol, mikor a jelenlegi szituációnak ehhez nem sok köze van? :think:

Igen, nekem is ez tűnt fel. Ők értelmezték rosszul a gyülekezési törvényt, ezért a törvény a hülye... :omg:

#1353 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:32

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:25

Nagyon papírszagú ez a hozzáértés.  És rendőri törvénysértésekről beszélni meg..

...jön majd a TASZ és az Amnesty, ők nem a levegőbe fognak beszélni.
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1354 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:33

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:27

Ha az én barátom kezdené el rongálni a villamost, akkor az a minimum, hogy rászólnék, ha meg nem hagyja abba, akkor otthagynám a p*csába. És nem volna többé a barátom. Ez egy alapvető dolog, amit törvénybe foglaltak, nem értem, miért nem érted? :confused:

Na igen, csakhogy egy tüntetésen nem csak az ember barátai vesznek részt. Legalábbis nekem nincs több tízezer barátom :) Szóval had' ne kelljen már más tettiért felelősséget válalnom....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1355 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:34

Hümm, erre mondjtok azt, hogy hátulról vágta fejbe a menekülőt gumibottal? Szerintem az úgy történt, hogy ez a tag már betört a TV székházba, oszt rendőri felszólításra nem állt meg, hanem menekülőre fogta. A bűnözőt, meg a rendőrnek engedetlent el kell fogni, hátulról meg ez a legjobb módja :-)

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#1356 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:34

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:25

Az alkotmánybíróság felállása óta a magyar közéletben ez volt az egyetlen testület, melynek legitimitását és hozzáértését soha senki nem kérdőjelezte meg, véleményét, döntéseit apelláta nélkül elfogadták. Erre jön ottokar és megmondja a frankót...  :Đ

#1357 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:35

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:33

Na igen, csakhogy egy tüntetésen nem csak az ember barátai vesznek részt. Legalábbis nekem nincs több tízezer barátom :) Szóval had' ne kelljen már más tettiért felelősséget válalnom....

Nem az én hasonlatom volt rossz. A semmiről meg minek beszéljek tovább? Ha nem értitek, vagy nem fogadjátok el, akkor is így van, nem én találtam ki. Viszont egyetértek vele. :)

#1358 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:36

Erre meg mondtam, hogy rendőröknek maguk elé a pajzs, ajtóba betámaszt, tömegbe meg kézigránát. Nem hinném, hogy mögöttük 10 méterrel már békés tüntetgetőknek meg terhes anyáknak esett volna baja:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#1359 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:37

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:27

És ha nem a barátom? Nem mondtam hogy az. Mert ott egy különösen ha egy társaságban vannak kitétel volt, ha jól emlékszem...

#1360 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:38

Továbbra sem értek egyet azzal, hogy jelen esetben bármilyen intézkedést számonkértek az intézkedő rendőröktől.
Persze itt bármi lehetséges, még az is, hogy meghurcolják azokat, akik a földön fekvő huligánt ütötték.
Akkor kissé szomorú leszek, de meglepett nem.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.