Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 12:18
Persze ez már személyes vélemény, de ekkora viccet életemben nem hallottam, égve hagyod a parkot azt annyi! Ha valaki elkaszál úgy, hogy ég a kocsid lámpája az mellénybe is elkaszál! Vagy egyesek az út közepére állnak ki koromsötétbe táncikálni? Ez agyrém komolyan mondom! De aki nem így látja nyugodtam vegye meg- na itt jön be a szabad döntés joga, ami nálunk nincs!
Ha úgy működne az országunk, mint Németország, vagy egyéb, kultúráltságra épülő ország, akkor lehetne is így.
De mivel nem így működik, ezért az államnak joga van kikövetelni, hogy ha már kitaníttatott, akkor ne dögölj meg a 18. születésnapod után pár nappal, hanem adók és járulékok formájában részt vegyél a közteherviselésben, "visszafizesd" legalább egy részét annak, amit rád fordított. Ezt pedig csak úgy lehet, ha életben vagy.
Állampolgái kötelességed tehát életben maradni (itt jönnek a kötelességek a jogok után), ezért kötelezőek a gyerekkori védőoltások, a tüdőszűrés, később a biztonsági öv, a bukósisak, stb. Ha úgy gondolod, hogy mérgezed a szervezetedet és dohányzol, természetesen megteheted, de akkor a dohánytermék ára tartalmazni fogja azt a "gyorsított" adót, amit a rövidebb életed miatt ki kell fizetned.
Tehát arról van szó, hogy van egy grémium, ami eldönti, hogy Neked mi a kötelező a saját biztonságod/életben maradásod érdekében. Ha nem tetszik, lehet menni más országba menedékjogot kérni.
Biztonsági övet, légzsákot, bukósisakot (máshol) sem kapsz ingyen a járművekhez, sárga mellényt sem fogsz.
(Egyébként épp pár hónapja volt valamelyik magyar autópályán, hogy az elalvó sofőr nekiment a belső sávban a terelőkorlátnak. Sérülés, egyebek nem történt, az autó megtört rendesen, erre a sofőr, hogy mentse a menthetőt, kiszállt az autóból (persze sárga mellény nélkül). A belső sávban nagy sebességgel közlekedő autó meg - nem látván a sofőrt - letarolta az egészet. Ha jól emlékszem, töben is meghaltak. Elképzelhető, hogy sárga mellény esetén messzebről meglátta volna, mint így.)
Én úgy vagyok vele, hogy ha 1000 ember (köztük én is) veszi meg a sárga mellényt úgy, hogy soha nem lesz rá szükség, de egyetlen honfitársunknak meg tudja menteni az életét, akkor már úgy érzem, megérte. Mert én is lehettem volna az az egy.

Súgó
A téma zárva.