HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:35

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 12:18

Ennek normális esetben úgy kéne működni, hogy megjelenik a médiában, hogy emberek, szerintünk a a nagy okos és mindenható kreszrendeleteket szabályzók szerint és valami mondvacsinált statisztikai adatok alapján AJÁNLJUK vegyenek ilyen mellényt,mert adott esetben életet menthet! Ekkor a SZABAD AKARATÚ polgár, aki már elég nagy fiú(vagy lány) eldönti, hogy kell-e ez neki vagy sem! Na ez lenne a helyes szerintem!

Persze ez már személyes vélemény, de ekkora viccet életemben nem hallottam, égve hagyod a parkot azt annyi! Ha valaki elkaszál úgy, hogy ég a kocsid lámpája az mellénybe is elkaszál! Vagy egyesek az út közepére állnak ki koromsötétbe táncikálni? Ez agyrém komolyan mondom! De aki nem így látja nyugodtam vegye meg- na itt jön be a szabad döntés joga, ami nálunk nincs!

Ha úgy működne az országunk, mint Németország, vagy egyéb, kultúráltságra épülő ország, akkor lehetne is így.
De mivel nem így működik, ezért az államnak joga van kikövetelni, hogy ha már kitaníttatott, akkor ne dögölj meg a 18. születésnapod után pár nappal, hanem adók és járulékok formájában részt vegyél a közteherviselésben, "visszafizesd" legalább egy részét annak, amit rád fordított. Ezt pedig csak úgy lehet, ha életben vagy.
Állampolgái kötelességed tehát életben maradni (itt jönnek a kötelességek a jogok után), ezért kötelezőek a gyerekkori védőoltások, a tüdőszűrés, később a biztonsági öv, a bukósisak, stb. Ha úgy gondolod, hogy mérgezed a szervezetedet és dohányzol, természetesen megteheted, de akkor a dohánytermék ára tartalmazni fogja azt a "gyorsított" adót, amit a rövidebb életed miatt ki kell fizetned.

Tehát arról van szó, hogy van egy grémium, ami eldönti, hogy Neked mi a kötelező a saját biztonságod/életben maradásod érdekében. Ha nem tetszik, lehet menni más országba menedékjogot kérni.

Biztonsági övet, légzsákot, bukósisakot (máshol) sem kapsz ingyen a járművekhez, sárga mellényt sem fogsz.

(Egyébként épp pár hónapja volt valamelyik magyar autópályán, hogy az elalvó sofőr nekiment a belső sávban a terelőkorlátnak. Sérülés, egyebek nem történt, az autó megtört rendesen, erre a sofőr, hogy mentse a menthetőt, kiszállt az autóból (persze sárga mellény nélkül). A belső sávban nagy sebességgel közlekedő autó meg - nem látván a sofőrt - letarolta az egészet. Ha jól emlékszem, töben is meghaltak. Elképzelhető, hogy sárga mellény esetén messzebről meglátta volna, mint így.)

Én úgy vagyok vele, hogy ha 1000 ember (köztük én is) veszi meg a sárga mellényt úgy, hogy soha nem lesz rá szükség, de egyetlen honfitársunknak meg tudja menteni az életét, akkor már úgy érzem, megérte. Mert én is lehettem volna az az egy.
Gondolkoztál már ma?

#882 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:42

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 12:28

Ha megemésztettétek a mellényt.....a tűzoltókészülék is benne van az ORFK előterjesztésében, papíron még nem láttam, de ogyékám mondta.

1980-ban (még a sötét komcsi időkben) már ajánlott volt a kis töltőtömegű tűzoltókészülék az utastérben. Emlékszem, apámnak a lábterében, a kuplung mellé volt felszerelve egy fél kilós palack, kényelmesen elfért.
Sose kellett használni (mai napig megvan, de már biztos nem működik).
Viszont van olyan ismerősünk, aki akkoriban szemtanúként a saját kis tűzoltókészülékével mentett meg egy karambolozott Ladát (na és elsősorban a nem nyíló ajtók miatt beszorult utasokat) attól, hogy teljesen kigyulladjon, leégjen.
Mondjuk akkoriban nem volt még biztonsági benzinszelep beépítve az autók nagy részébe, ami lezárja a benzin útját. Ma van, mégis szoktak kigyulladni autók.

Szóval a tűzoltókészülék igenis kell, annak ellenére is, hogy 8-10e Ft-nál kezdődik.
Gondolkoztál már ma?

#883 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 08:49

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:42

1980-ban (még a sötét komcsi időkben) már ajánlott volt a kis töltőtömegű tűzoltókészülék az utastérben. Emlékszem, apámnak a lábterében, a kuplung mellé volt felszerelve egy fél kilós palack, kényelmesen elfért.
Sose kellett használni (mai napig megvan, de már biztos nem működik).
Viszont van olyan ismerősünk, aki akkoriban szemtanúként a saját kis tűzoltókészülékével mentett meg egy karambolozott Ladát (na és elsősorban a nem nyíló ajtók miatt beszorult utasokat) attól, hogy teljesen kigyulladjon, leégjen.
Mondjuk akkoriban nem volt még biztonsági benzinszelep beépítve az autók nagy részébe, ami lezárja a benzin útját. Ma van, mégis szoktak kigyulladni autók.

Szóval a tűzoltókészülék igenis kell, annak ellenére is, hogy 8-10e Ft-nál kezdődik.

Vettem 2db 6kg-osat brutto 12000 :cool:

Történet... :D

Kisfalunk tűzoltóparancsnoka megvette suzuki típusú gépkocsiját, pompázott is a napsütésben, a legyek sem mertek rászállni. Gondolta is, fő a biztonság, halonoltók forgalomból kivonva mert ózonlyuk+törvény, fogott egy ilyen készüléket (mert halomban állt a hivatal egyik szobályában) és ügyesen, mert barkácsoló típus, beszerkesztette a vezetőülés alá. Frappáns kis tartók, kézre áll, stb.
Eljött az egy éves szervíz ideje, ugye km nem gyűlik mert van szolgálati, a szervízben felteszik a kérdést "van valami panasza, problémája???"
Semmííííiii...tutiagép...de egy kicsit nyikorog+morog ahogyan beszállok...
Kis idő mólva szerelők fejvakarva, mer ilyet még nem láttak, kárpit felszedve, az ülés alatt a padlólemez teljesen átrozsdásodva, még fél év és átmegy frédibénibe. Fektetve ez a halonos palack kicsit eresztett és megette a tutigép padlólemezét :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#884 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 13:57

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 9:49

Vettem 2db 6kg-osat brutto 12000 :cool:

De nem halonosat, ugye? :)
Gondolkoztál már ma?

#885 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 14:10

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 9:49

(mert halomban állt a hivatal egyik szobályában)

mármint halonban? :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#886 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 14:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 14:57

De nem halonosat, ugye? :)

lidlnagyonolcsó

#887 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 14:41

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 13:31

lidlnagyonolcsó

az biztos  :up:
én a taplocait ismerem  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#888 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 15:05

Idézet: dani83 - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 15:41

az biztos  :up:
én a taplocait ismerem  :)

zömmelnagyonsz@ris

#889 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 15:21

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 14:05

zömmelnagyonsz@ris

szvsz nem.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#890 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 07:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:35

Ha úgy működne az országunk, mint Németország, vagy egyéb, kultúráltságra épülő ország, akkor lehetne is így.
De mivel nem így működik, ezért az államnak joga van kikövetelni, hogy ha már kitaníttatott, akkor ne dögölj meg a 18. születésnapod után pár nappal, hanem adók és járulékok formájában részt vegyél a közteherviselésben, "visszafizesd" legalább egy részét annak, amit rád fordított. Ezt pedig csak úgy lehet, ha életben vagy.
Állampolgái kötelességed tehát életben maradni (itt jönnek a kötelességek a jogok után), ezért kötelezőek a gyerekkori védőoltások, a tüdőszűrés, később a biztonsági öv, a bukósisak, stb. Ha úgy gondolod, hogy mérgezed a szervezetedet és dohányzol, természetesen megteheted, de akkor a dohánytermék ára tartalmazni fogja azt a "gyorsított" adót, amit a rövidebb életed miatt ki kell fizetned.

Tehát arról van szó, hogy van egy grémium, ami eldönti, hogy Neked mi a kötelező a saját biztonságod/életben maradásod érdekében. Ha nem tetszik, lehet menni más országba menedékjogot kérni.

Biztonsági övet, légzsákot, bukósisakot (máshol) sem kapsz ingyen a járművekhez, sárga mellényt sem fogsz.

(Egyébként épp pár hónapja volt valamelyik magyar autópályán, hogy az elalvó sofőr nekiment a belső sávban a terelőkorlátnak. Sérülés, egyebek nem történt, az autó megtört rendesen, erre a sofőr, hogy mentse a menthetőt, kiszállt az autóból (persze sárga mellény nélkül). A belső sávban nagy sebességgel közlekedő autó meg - nem látván a sofőrt - letarolta az egészet. Ha jól emlékszem, töben is meghaltak. Elképzelhető, hogy sárga mellény esetén messzebről meglátta volna, mint így.)

Én úgy vagyok vele, hogy ha 1000 ember (köztük én is) veszi meg a sárga mellényt úgy, hogy soha nem lesz rá szükség, de egyetlen honfitársunknak meg tudja menteni az életét, akkor már úgy érzem, megérte. Mert én is lehettem volna az az egy.

Szerintem ezt magad sem hiszed el!
De egyébként még ha úgy is lenne ahogy te mondod, a tüdőszűrés, védőoltás miegyebek ugye ingyenes, illetve a tb-nek fizetett járulékokból van! Namármost egy autóstól szednek bőven annyi sarcot benzinből, súlyadóból, kötelezőből, meg ilyenekből, hogy ha olyan kurvára aggódik az állampolgáraiért az állam, akkor ezekből szorítsa ki a mellényt és járjon minden kocsihoz ingyen! Hangsúlyozom ha a te elméletedet veszzük alapul!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 05. 17. 08:00 -kor

#891 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:29

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 8:51

Szerintem ezt magad sem hiszed el!
De egyébként még ha úgy is lenne ahogy te mondod, a tüdőszűrés, védőoltás miegyebek ugye ingyenes, illetve a tb-nek fizetett járulékokból van! Namármost egy autóstól szednek bőven annyi sarcot benzinből, súlyadóból, kötelezőből, meg ilyenekből, hogy ha olyan kurvára aggódik az állampolgáraiért az állam, akkor ezekből szorítsa ki a mellényt és járjon minden kocsihoz ingyen! Hangsúlyozom ha a te elméletedet veszzük alapul!

Nézd, van közöttünk 16 év.

Engedd meg, hogy én ezt így gondoljam.
Majd csak megkomolyodsz egyszer Te is.
Gondolkoztál már ma?

#892 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:29

Nézd, van közöttünk 16 év.

Engedd meg, hogy én ezt így gondoljam.
Majd csak megkomolyodsz egyszer Te is.

Szóval nem mondtam, hogy másképp legyen! Ezt a komolyodást szerintem hagyjuk!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 05. 17. 14:38 -kor

#893 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:46

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:36

Ezt a komolyodást szerintem hagyjuk!

... mondja a nagy élettapasztalattal rendelkező 23 éves ...
Gondolkoztál már ma?

#894 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:46

... mondja a nagy élettapasztalattal rendelkező 23 éves ...

Ha a komolyodás azt jelenti, hogy fejet hajtok az összes baromságra amit a magyaar állam kitalálni méltóztatik akkor nem akarok megkomolyodni. Így értettem, nem vontam kétségbe a nagyobb élettapasztalatodat egy pillanatig se!

#895 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 16:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:35

Ez nem olyan biztos... Haromszoget minden kocsihoz adnak, ugyhogy lehet, hogy kesobb kiegeszitik a felszerelest egy mellennyel. Vagy akar kettovel.

Idézet

erre a sofőr, hogy mentse a menthetőt, kiszállt az autóból (persze sárga mellény nélkül).

Kivancsi vagyok, hogy ha lett volna sarga mellenye a jarmuben, akkor a nagy panikrohamaban felvette volna-e :D

De ettol fuggetlenul en is a megelozes partjan vagyok, barmirol is legyen szo.

#896 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:22

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 17:04

Ez nem olyan biztos... Haromszoget minden kocsihoz adnak, ugyhogy lehet, hogy kesobb kiegeszitik a felszerelest egy mellennyel. Vagy akar kettovel.

Nem vettél még új autót szalonból soha, ugye?
Szépen benne van az árban az elsősegélyláda, a háromszög meg az egyéb huncutságok. Elég vaskosan megfizeted az árát.
Gondolkoztál már ma?

#897 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 17:52

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 18:22

Nem vettél még új autót szalonból soha, ugye?
Szépen benne van az árban az elsősegélyláda, a háromszög meg az egyéb huncutságok. Elég vaskosan megfizeted az árát.

Ingyen semmi nincs... De aruld mar el, kerlek, hany helyen adnak ilyen dolgok nelkul autot? Es eszrevenned, ha benne lenne az arban felszereleskent a - kotelezo - melleny?

#898 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:03

Nem. De akkor sem "veszem észre", ha 7-800 Ft-ot ki kell fizetni darabjáért egy 3 éves autó felszereléseként, akár 5 db esetén sem. Ilyen jól megy nekem! :)

Te most egyébként tényleg csak azért postolsz, hogy kötözködjél? :)))
Gondolkoztál már ma?

#899 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:06

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 19:03

Te most egyébként tényleg csak azért postolsz, hogy kötözködjél? :)))

Amiota a te postjaidat olvasom, igen.

#900 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 18:13

Idézet: ion - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 19:06

Amiota a te postjaidat olvasom, igen.

Hát ha ez Téged szórakoztat, csináld...
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (73 Oldal)