HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1181 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:53

Idézet: acws - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:42

A tőled kapot pivottábla volt eddig az egyetlen nyőgöm az OOo-val, de azt ugye MS alatt készítették

Igen, akkor megpróbálom megkeresni a másikat, de az a baj, hogy abban nem éppen publikus dolgok vannak...
Make love not Wor.

#1182 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:53

Igen, akkor megpróbálom megkeresni a másikat, de az a baj, hogy abban nem éppen publikus dolgok vannak...

Vak vagyok és süket  :D
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#1183 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:35

... rtf elvileg szabványos, nem? Alternatív cuccok meg a .doc-ra is azt ígérik, hogy teljesen olyanugyanaz tudja, meg kezeli.
...

Elvileg...mint ahogy a html-nek is szabványosnak kellene lennie, aztán mégis némelyik honlap csak egy adott böngészővel hajlandó normálisan megjelenni.

Gyakorlatilag én is szívtam .rtf-fel úgy, hogy OOo alatt úgy nézett ki, ahogy kellett, MS Word 6.0 alatt meg küzdeni kellett vele, hogy emberi kinézete legyen.
De ez nem (biztos), hogy az  OOo hibája, mint az sem, hogy a .doc formátum pontos felépítését sem teszi nyilvánossá az MS, így az "alternatívok" programjukat úgy teszik kompatibilissá, ahogy tudják...

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:01

Idézet: acws - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:54

Vak vagyok és süket  :D

Megpróbálok ollózni belőle. Az .rtf az ugye nem MS-formátum, és mindehol ugyanúgy kellene kinéznie?
Make love not Wor.

#1185 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:01

Megpróbálok ollózni belőle. Az .rtf az ugye nem MS-formátum, és mindehol ugyanúgy kellene kinéznie?

Az RTF az biza MS formátum. De a specifikációk elérhetők az ms oldalán - azokból bárki készíthet RTF -et támogató alkalmazást -, ezért is tartom enyhénszólva furának, hogy az OOo ezen megbukik, az azonos OOo verzióra épülő springoffice meg nem.
-ZsOlTi-

#1186 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:38

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 18:57

Ezt azert megneznem! Megis csak teljesen at kellene terni Linuxra! 1 dvd-rol net, es semmi egyeb hw nem kell hozza... :)

Azért a Knoppixot  se hagyjuk ki ebből a buliból. Szerintem a legjobb ezen a téren, ráadásul cd és nagyon nem kell neki vinyó.  :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1187 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 08:38

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:02

Novelltől ingyé letölthető.

Itt ugyebár az lényeg, hogy vas sem kell hozzá... :)

#1188 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 08:41

Idézet: george007 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:10

Miért szerinted nevetséges vagy csak hihetetlen?
Példa:
Tegyük fel hogy a szerverek üzemeltetöi összefognak.
Valami uton modon önszántukból  ( mert ilyen rendesek  :)  ) felnyomnak egyet a sok közül . És mig azzal a
rendőrség ( nem egy kicsit adnak oda , hanem valamivel értékesebbet amiről azt gondolják , hogy nagy fogás ) elvan , addig a többiek fogják a sátorfájukat és eltávoznak.
Persze azért előtte az üzemeltetők mindent törölnek , hogy  a usereket ne lehesen elkapni.
Erről mi a véleményed?

Jaj, nem akartam én összeesküvés-elméleteket felszínre hozni! Csak poén volt, könyörgöm! :)

De nem tartom valószínűnek. Akinek vaj van a füle mögött, az ne ugráljon, mert a sysopok általában eléggé jól tájékozottak, s ha valaki bukik, az szvsz sokakra mondhatna terhelőt... És nem feltétlenül kell szerver ahhoz, hogy bizonyítsa a rendőrség a történteket...

#1189 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 08:45

Idézet: VonBraun - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:10

A Vendég :-) nevü fórum tag meg bizti azért tud egy pár infót (hiszen majdnem a tűz közelében van), de gondolom a "szolgálati" kötelezetség az nagy úr  ;) na mindegy nem akarok kíváncsiskodni... Ne is áruljon el semmit, még kezdőbetűket sem! Jobb ez így nem, mert a végén még kitiltanak ezért innen, hogy nem birok lenyugodni mert ftp "függő" vagyok  :D

Amit tud, az nem a szerverekkel kapcsolatos. :)
De oka biztos van, hogy nem jelent meg a hírekben az infó olyan elsöprő erővel, mint a múltkori akció eredménye... Tppeim vannak, de azok éppúgy légből kapottak, mint bárki másé, ezért nem is kezdem osztani az észt, meg játszani, hogy milyen jól tájékozott vagyok. Szakértői alapszabály: csak azt írd le, amiben 100%-ra biztos vagy...

#1190 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 09:54

Ritkán szoktam hozzászólni, én eléggé amolyan readonly felhasználó vagyok errefelé.
Szintén ftp-függő vagyok. Volt olyan időszak, amikor 3 ilyen "szolgáltatónál" (I, D, S/N) is fentvoltam egyszerre (végül csak a már ismert okok miatt az S/N maradt [most már az sem :mad: ]).
Persze a kedvencem a már említett római volt, mert ott benne volt a szolgáltatásban egy reklámmentes tárhely is. Az utóbbi időben othonról nem is nagyon töltögettem lefele, inkább csak a tárhelyet használgattam fórumok belinkelt dolgaira.
Elég kényelmes ember vagyok, sajna voltam olyan marha, hogy átutalással fizetgettem elő. A Szakértő elvtárshoz  ;) lenne egy kérdésem. Ha neadjisten' a kollégák nekiállnak felgöngyölíteni a felhasználókat és a hivatalos lakcímemen csak egy lepusztult, egy éve lakatlan házat találnak ahonnan még a villany is ki van kötve akkor mit tesznek? A banknál a levelezési címem persze megvan, de oda nem vagyok bejelentve (nem az én hibám, nem engedte a főbérlő, de ez nem ide tartozik). Ilyen esetben ők kijöhetnek erre a címre? Egyáltalán kiadhatja ezt a bank?

Borzasztó. Ma jött egy kolléganő a frissen vásárolt akciós notebookjával, hogy nem-e installálnák rá egy XP-t, meg Office 2003 is kellene, meg Nero is meg vírusírtó sem ártana... Most mondjam neki hogy vegye meg??? Most csinálta meg az ECDL-t. Csak M$ termékekhez ért, a fizetése is annyi mint nekem, tehát eséje sincs ezen termékek megvásárlására. Szívinfarktust kapna, ha felraknák neki egy Novell Linuxot, OpenOffice-al.
Így a topikot elolvasva tiszta lelkiismeretfurdalásom van (öregszem, vagy mi :D ). Pedig minden jogtiszta céges. Tényleg, ilyenkor mi van? Ha "idebent" is használja a gépet, akkor sem számít jogtisztának a feltelepített szoftver? Végülis a cég dolgozója... Vagy hülyeségeket beszélek?

#1191 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:03

Idézet: Madw - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 10:54

Elég kényelmes ember vagyok, sajna voltam olyan marha, hogy átutalással fizetgettem elő. A Szakértő elvtárshoz  ;) lenne egy kérdésem. Ha neadjisten' a kollégák nekiállnak felgöngyölíteni a felhasználókat és a hivatalos lakcímemen csak egy lepusztult, egy éve lakatlan házat találnak ahonnan még a villany is ki van kötve akkor mit tesznek? A banknál a levelezési címem persze megvan, de oda nem vagyok bejelentve (nem az én hibám, nem engedte a főbérlő, de ez nem ide tartozik). Ilyen esetben ők kijöhetnek erre a címre? Egyáltalán kiadhatja ezt a bank?

Banktitok: bcs esetén a bank rendőrségi megkeresésére köteles kiadni minden kért információt. :(

Másik: ennek jobban utána kellene néznem, majd próbálok...

#1192 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:09

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 20:02

Novelltől ingyé letölthető.

Gyakorlatilag mindent felismert, még a routert is, alapdolgokra kiválóan használható. Szemem eltátottam, mikor a multifunkciós 4 éves HP nyomtatón kidobta a színes fotótesztet, ehhez a Microsoft még fényévekre van...

Speciel semmit nem értek a Linuxhoz.(Vagy alig) De ezt a mostanit, ezt készre gyártották szerintem.

Kipróbálni legalább egyszer, ez megér egy DVD-t.

Egyébként nekem van jogtiszta XP-m, kettő is, mert a fiam meg egyetemre jár,de asszem, hogy ebben az esetben nem is ez jelentheti az igazi célt.

Egy OEM NERO 2100 forint. Ezt minek elcsenni?

Egy 2-3 Mbyte-os Cinemacraft Encoder SP azonban 2000 dollár...
Ez pl. rázós, mert ez nem egy Zorán mp3.

A cinemások nem fognak polgárilag perelni.

#1193 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:21

Lehet, hogy nem bukott senki sem.
Valaki bepánikolt, a többiek meg követték.
Wherever you go, go with all your heart.

#1194 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:31

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 11:21

Lehet, hogy nem bukott senki sem.
Valaki bepánikolt, a többiek meg követték.

Bukott.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1195 Felhasználó inaktív   istvanka1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:44

Egy cipőben járunk :(

#1196 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:50

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 11:03

Banktitok: bcs esetén a bank rendőrségi megkeresésére köteles kiadni minden kért információt. :(

Gondoltam, hogy ez valahogy így működik, de ezért jó ha van rá megerősítés.  :mad: Thx!
Remélem a kishalakat ugyanígy nem bántják mint eddig.

#1197 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:56

Idézet: istvanka1 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 11:44

Egy cipőben járunk :(

Gondolom meg még egy jópáran...
Elég gyors lehetett a rajtaütés, ha még egy körüzit sem küldtek, hogy balhé van. Végülis egy törvényes szolgáltatásra fizettünk elő. Ettől még persze rnd kigyöhetnek megnézni, ugyanmá' mi van a gépen...

#1198 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:15

Ritkán szoktam hozzászólni, én eléggé amolyan readonly felhasználó vagyok errefelé.
Szintén ftp-függő vagyok. Volt olyan időszak, amikor 3 ilyen "szolgáltatónál" (I, D, S/N) is fentvoltam egyszerre (végül csak a már ismert okok miatt az S/N maradt [most már az sem :mad: ]).
Persze a kedvencem a már említett római volt, mert ott benne volt a szolgáltatásban egy reklámmentes tárhely is. Az utóbbi időben othonról nem is nagyon töltögettem lefele, inkább csak a tárhelyet használgattam fórumok belinkelt dolgaira.
Elég kényelmes ember vagyok, sajna voltam olyan marha, hogy átutalással fizetgettem elő. A Szakértő elvtárshoz  ;) lenne egy kérdésem.

A datasharing, datahosting szolgáltatásra történő előfizetés nem bűncselekmény.
Ettől még tarthatnak nálad házkutatást, a bank köteles kiadni az információt.
Azonban nem ez a lényeg.

1.Mit találnak?

2.Mit mondasz?

Ha nem találnak semmit, te meg nem mondasz semmit, akkor a felhasználás nem bizonyítható.
A letöltés önmagában nem bűncselekmény, ezzel a szerzőnek nem okozol kárt.
A kapcsolódó anyagi haszonszerzés, illetve a további megosztás lehetővé tétele az igen.

Ami még fontos, hogy te nem másoltál olyan anyagot, amin másolásvédelem volt, mert ennek
a feltörése önmagában tényállás. Ez a notebook-os hölygre fokozottan igaz, mert a nők ilyen szempontból közveszélyesek.

#1199 Felhasználó inaktív   Twelvetrees 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:21

Atutalassal fizetni szerintem elegge meggondolatlan dolog volt. Igaz, a csekkes megoldas sem sokkal jobb, foleg ha a szerverekkel egyutt azokat is lefoglaltak. En kamu cimmel adtam fel, jo tavol a lakhelyemtol :). Igy max az IP cimbol tudjak visszakeresni a usereket (ha van ra ido, penz, szandek), de ugy tudom az N-nel a log folyamatosan a dev/null-ba ment. Amen.
Azert jo lenne mar hallani valami hivatalos nyilatkozatot az egyik oldalrol, vagy valami konkretat a masikrol.

Amugy meg ahogy korabban valaki megfogalmazta: ott a dc++, a bittorrent es az e2dk :) Lassabb, macerasabb, de legalabb mukodik :)

#1200 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:53

Ez elmond mindent.
http://bix.iszt.net/warezpara.txt
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.