Idézet: pet - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 9:34
A microsoft magyarország válasza szerint, ha az alaplap meghibásodás miatt lett kicserélve és ezt bizonyitani is tudod akkor kapsz másik kódot.
Ó én tudatlan, nem szóltam a Microsoftnak, mikor az ügyfél gépében az alaplapot kellett cserélni.
(A régi: full integrált, audio, lan, vga, az új más chipkészlettel, és külön videókártyával)
Létrehoztam egy új hardverprofilt a régi alaplappal, csak nem kapta meg az adott laphoz tartozó drivereket.
Lapcsere, boot, induláskor a hardverprofil kiválasztása, új lap drivereinek telepítése, régi hardverprofil eltávolítása.
Ekkor felszólított a rendszer a nagymértékű hardverváltozás miatt a termék újraaktiválására.
Pár kattintás az internetes regisztráció, és kész.
Ugyanakkor a Microsoft hozzááláása ez:
Idézet
A termékek újraaktiválásának nincs számbeli korlátozása. Mindaddig lehetséges az aktiválás, amíg a felhasználás a termék liszenszében foglaltaknak megfelel.
Hardverváltozás esetében az internetes aktiválás azonban nem engedélyezett. Ebben az esetben a termékek aktiválásához az aktiválási varázsló harmadik lépésében megjelenő Telepítési Azonosítóra/Installation ID-ra van szükség. A Windows XP esetében a következő útvonalon keresztül indítható el a varázsló: Start/Programok/Kellékek/Rendszereszközök, Office esetében a Súgó/Aktiváláson keresztül.
Első lépésben a telefonon keresztüli aktiválást, második lépésben Magyarországot kell bejelölni. A harmadik lépésben pedig megjelenik az 50-54 karakter hosszúságú Telepítési Azonosító.
Az azonosító alapján aktiválják a munkatársak a termékeket, akik a következő telefonszámokon állnak rendelkezésére reggel 8 órától 22 óráig:
06-80-225-848
06-1-267-4636 (1-es menüpont)
Ezúton szeretném felhívni figyelmét új szolgáltatásunkra, az sms-alapú termékaktiválásra is, amely a nap bármely időszakában működik a 06-20-96-25-848 telefonszámon. Az sms-nek csak a telepítési azonosítót kell tartalmaznia. Az sms szolgáltatás első aktiválás esetén működik, ill. amennyiben a legutolsó aktiválás óta nem történt hardvermódosulás a konfigurációban...
Tehát, vagy mázlim van, vagy nem volt elég nagy a változás.

Súgó
A téma zárva.