Idézet: guest1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:33
"-Remélem olvassa az írásomat most is egy degec- egy tetű kis népség. Álljon ki és legyen büszke a tettére és viselje következményeit. Vagy ha kussol maradjon a társadalom szemetje.!!"
Udv!
Miert gondolod, hogy barki bejelentette? Sokkal egyszerubb mondja is van az ilyesminek, pl bebukik egy aktiv user, aki eppen tolt lefele... a szakerto (ha vittek magukkal a nyomozok) addig kontaktban marad, amig tart a hazkutatas. Ennyi ido pontosan eleg, hogy a szakerto azonositsa, melyik szerverrol van szo, hol a gep, kit kell felkeresni a masik csapatnak a lefoglalashoz...
Sajat tapasztalat (leven jomagam is rendorsegi szakerto vagyok [lehet kovezni erte]), hogy altalaban olyan ember buktatja a halozatot, aki a fizetos FTP-rol legyujtott anyagot tovabb ertekesiti. Bebukik a hirdetes miatt, s amikor mennek hozza hazkutatasra a nyomozok, javaban megy a letoltes. Ilyenkor a nyomozas vezetoje eldonti, akar-e tovabblepni, ha igen, akkor a szakerto meghatarozza a szerver elerhetoseget, es egy ujabb csapat kimegy foglalni. Normal esetben persze ez eltart 3-4 napig (adatgyujtes, stb.), de siman megoldhato.
Ami elhangzott, azzal kapcsolatban: fizetos FTP - aki uzemelteti buntetendo, aki letolt, az film es zene eseteben nem (ha nem ertekesiti tovabb), szoftvernel igen. Az, hogy kimennek-e a userekhez, ugyeszi dontes altalaban. Most van egy olyan ugy, amiben tobb, mint 1000 hazkutatast rendeltek el, ami annyiban finomodott az idok folyaman, hogy volt, ahol nem hazkutatast tartottak, hanem levelben beideztek az illetot, s megkertek, hozza magaval a postan rendelt lemezeket...
S lam, a becsuletesebb fajta behozta, a dorzsoltebbje idokozben elhagyta valahol vagy soha nem kapta meg... Persze akadt, akit ezek utan megkutattak, leven akkora postaforgalmat generalt, hogy az csuda...
P2P: a megosztas, ha jogvedett anyagot teszel kozze, jogserto. A letoltes a jelen torvenyek ertelmeben legalis (barki, barmit mond, en ezt az allaspontot kepviselem mindig a birosagokon).
Egyeb kerdesekre igyekszem korrektul valaszolni (azert is fedtem fel magam).

Ja, a maci.cjb.net-rol mar nehanyan ismerhettek...
S mivel volt egy ilyen kerdes is: azert jottem erre a forumra, mert olvastam a hwsw-n egy cikket, es rakattintottam a forumra. Vegigolvastam, volt, amivel egyetertettem, volt, amivel nem...
Ja, ami az olcso gyari DVD-ket illeti: lehet rohanni a Metroba, egy csomo Warner film lesz akciosan, 1300 Ft koruli aron. Ha valakinek ez is draga, nos, az valoban addig fog illegalisan masolni, amig lehetosege van ra...