HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#581 Felhasználó inaktív   guest1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:33

Idézet: DVR - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:04

Szerintem az N-el lesznek bajok. Ez csak egy megérzés.. :(

a cikben szereplő "névtelen bejelentő". Pff... persze mert ha kiderülne hogy egy tetű redőr tette és a logokból még kiderülne hogy biza ő is töltött le nagy bajban lenne. Attól függetlenül, a névtelen bejelentők  -Remélem olvassa az írásomat most is egy degec- egy tetű kis népség. Álljon ki és legyen büszke a tettére és viselje következményeit. Vagy ha kussol maradjon a társadalom szemetje.!!

A torrentel vs ftp : a jelenleg többségében adsl-t használók bizony bizony megszenvednek mire visszaosztanak egy DVD-nyi anyagot a korrektség jegyében. Ha meg nem akkor a további használók sorsát bélyeghezheti meg azzal hogy gyorsan elhal a torrentfile és soknek nem fejeződik be soha a letöltése. + sok magyar nyelvű anyagot külfölön nem nagyon tudsz fellelni.!

A szellem örökké élni fog. Azt nem vehetik el!

#582 Felhasználó inaktív   Kisbubuska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:53

"A szellem örökké élni fog. Azt nem vehetik el!"  Ez így igaz, és remélem a szellem haragja utóléri a névtelen bejelentőt.
Azért remélem nem a szellem távozott, bízom benne, hogy csak biztonsági okból áll:(

#583 Felhasználó inaktív   DVR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:55

Idézet: Kisbubuska - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:53

"A szellem örökké élni fog. Azt nem vehetik el!"  Ez így igaz, és remélem a szellem haragja utóléri a névtelen bejelentőt.
Azért remélem nem a szellem távozott, bízom benne, hogy csak biztonsági okból áll:(

A remény hal meg utoljára..

#584 Felhasználó inaktív   unio21 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:58

Van friss info? Megy már valamelyik?

#585 Felhasználó inaktív   Kisbubuska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:05

El akartam olvasni a cikket, de úgy látszik a "computerworld" oldalát is lekapcsolták :)
Nekem nem jön be.
Egyébként a szellemnél írták hogy voltak téglák, és hogy külföldre vitték a servert. Ha viszont igy van, akkor nem a szellem az áldozat.

#586 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:23

Az előzetes már letelt volna ha ftp szerver bukott volna az nemigaz hogy ne lenne vele tele a sajtó meg a net.
Az I bukása után is elért minket a srác miután kiengedték előzetesből.
Szerintem csak kaptak fülest hogy lapítsanak és ők úgy tesznek.
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#587 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:42

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 11:41

A jelenleg hatályos törvények szerint az audio/vizuális művek saját használatra való letöltése legális. Persze felvetődnek itt érdekes kérdések, mint például ha egy gépet többen használnak, akkor mi a helyzet stb. De elmondhatjuk, hogy ha saját eszközökkel kizárólag saját magadnak töltesz le zenét és filmeket, az itthon nem jogellenes. Digitális önkielégítés.

Azért egy picit álljunk csak meg, aki ftp szerverért fizet, az nagyon jól tudja, hogy illegális forrásból származnak a fennt levő fájlok, és aki azt elérhetővé teszi nincsen semmilyen jogalapja erre. És mivel fizet érte szerintem rögtön eljárást lehet indítani ellene orgazdaságért. De ha ez nem is igaz, akkor sem lehet teljes biztonságban, hiszen megteheti a szerv, hogy log alapján mindenkihez kimegy, hátha lesz ott másolt szoftver is, azt pedig már nem legális saját használatra sem másolni.

#588 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:42

Azért egy picit álljunk csak meg, aki ftp szerverért fizet, az nagyon jól tudja, hogy illegális forrásból származnak a fennt levő fájlok, és aki azt elérhetővé teszi nincsen semmilyen jogalapja erre. És mivel fizet érte szerintem rögtön eljárást lehet indítani ellene orgazdaságért. De ha ez nem is igaz, akkor sem lehet teljes biztonságban, hiszen megteheti a szerv, hogy log alapján mindenkihez kimegy, hátha lesz ott másolt szoftver is, azt pedig már nem legális saját használatra sem másolni.

Szerinem férre vagy tályékoztatva egy tárhejért fizetsz. Senki nem mondja hogy warez ftp. Fizetsz x öszeget y tárhejért. Enyi.

#589 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:07

Ennyi helyesírási hibát  :D  :D
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#590 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:10

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 15:25

Raadasul egy regi program megosztasakor alig van seeder, mert nem az erdekli altalaban az embereket.

Na ez az, mi a bajnak neked régi cucc?
Az embereket természetes hogy az újdonságok érdeklik.
Szerintem ftp-ről sem a windows 3.11-et szedték le legtöbben. :)

#591 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 16:03

és attól függetlenül, hogy igaza volt-e, mi köze van ennek a hozzászólásai számához?

kb. annyi, hogy jön és beszól

#592 Felhasználó inaktív   istvanka1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:14

Idézet: Baggio - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:23

Az előzetes már letelt volna ha ftp szerver bukott volna az nemigaz hogy ne lenne vele tele a sajtó meg a net.
Az I bukása után is elért minket a srác miután kiengedték előzetesből.
Szerintem csak kaptak fülest hogy lapítsanak és ők úgy tesznek.

Amikor az "I" bukott utána nem sokkal jött egy körlevél az aktiv tagoknak.
Remélem az "N" esetében is megtörténik ez.
Ha valaki aki volt ott tag és folytatott technikai levelezést az üfsz-os lánnyal az nézzen bele a mail forrásába, érdekes dolgokat tartalmaz.

#593 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:32

Idézet: istvanka1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:14

Ha valaki aki volt ott tag és folytatott technikai levelezést az üfsz-os lánnyal az nézzen bele a mail forrásába, érdekes dolgokat tartalmaz.

Én már rég nem leveleztem P-vel, milyen érdekességek voltak benne ? Jöhet priviben is ! :)
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#594 Felhasználó inaktív   unio21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:43

Idézet: istvanka1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:14

Akkor talán igaz, hogy külföldre vitték!!! Ha jól értelmezem.

#595 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:53

Idézet: istvanka1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:14

Bár igazad lenne
De én törölgettem rendesen :)

#596 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:46

Idézet: guest1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 17:33

"-Remélem olvassa az írásomat most is egy degec- egy tetű kis népség. Álljon ki és legyen büszke a tettére és viselje következményeit. Vagy ha kussol maradjon a társadalom szemetje.!!"

Udv!

Miert gondolod, hogy barki bejelentette? Sokkal egyszerubb mondja is van az ilyesminek, pl bebukik egy aktiv user, aki eppen tolt lefele... a szakerto (ha vittek magukkal a nyomozok) addig kontaktban marad, amig tart a hazkutatas. Ennyi ido pontosan eleg, hogy a szakerto azonositsa, melyik szerverrol van szo, hol a gep, kit kell felkeresni a masik csapatnak a lefoglalashoz...

Sajat tapasztalat (leven jomagam is rendorsegi szakerto vagyok [lehet kovezni erte]), hogy altalaban olyan ember buktatja a halozatot, aki a fizetos FTP-rol legyujtott anyagot tovabb ertekesiti. Bebukik a hirdetes  miatt, s amikor mennek hozza hazkutatasra a nyomozok, javaban megy a letoltes. Ilyenkor a nyomozas vezetoje eldonti, akar-e tovabblepni, ha igen, akkor a szakerto meghatarozza a szerver elerhetoseget, es egy ujabb csapat kimegy foglalni. Normal esetben persze ez eltart 3-4 napig (adatgyujtes, stb.), de siman megoldhato.

Ami elhangzott, azzal kapcsolatban: fizetos FTP - aki uzemelteti buntetendo, aki letolt, az film es zene eseteben nem (ha nem ertekesiti tovabb), szoftvernel igen. Az, hogy kimennek-e a userekhez, ugyeszi dontes altalaban. Most van egy olyan ugy, amiben tobb, mint 1000 hazkutatast rendeltek el, ami annyiban finomodott az idok folyaman, hogy volt, ahol nem hazkutatast tartottak, hanem levelben beideztek az illetot, s megkertek, hozza magaval a postan rendelt lemezeket... :-)

S lam, a becsuletesebb fajta behozta, a dorzsoltebbje idokozben elhagyta valahol vagy soha nem kapta meg... Persze akadt, akit ezek utan megkutattak, leven akkora postaforgalmat generalt, hogy az csuda...

P2P: a megosztas, ha jogvedett anyagot teszel kozze, jogserto. A letoltes a jelen torvenyek ertelmeben legalis (barki, barmit mond, en ezt az allaspontot kepviselem mindig a birosagokon).

Egyeb kerdesekre igyekszem korrektul valaszolni (azert is fedtem fel magam). :-)
Ja, a maci.cjb.net-rol mar nehanyan ismerhettek...

S mivel volt egy ilyen kerdes is: azert jottem erre a forumra, mert olvastam a hwsw-n egy cikket, es rakattintottam a forumra. Vegigolvastam, volt, amivel egyetertettem, volt, amivel nem...

Ja, ami az olcso gyari DVD-ket illeti: lehet rohanni a Metroba, egy csomo Warner film lesz akciosan, 1300 Ft koruli aron. Ha valakinek ez is draga, nos, az valoban addig fog illegalisan masolni, amig lehetosege van ra...

#597 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:49

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:46

Ja, ami az olcso gyari DVD-ket illeti: lehet rohanni a Metroba, egy csomo Warner film lesz akciosan, 1300 Ft koruli aron. Ha valakinek ez is draga, nos, az valoban addig fog illegalisan masolni, amig lehetosege van ra...

Én 990-ért vettem most egy rakat dvd-t  :D  :up:

#598 Felhasználó inaktív   MeGaZsOLa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:51

Szerintetek "K" bukott ? Valami érdemlegeset mondjatok már légyszi mert kicsit türelmetlen vagyok,ha valakinek meglenne az új címük privát üzibe dobjon már meg vele. Köszike

#599 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:56

Azonnal jó lesz ???? :D  :D  :confused:  :D

#600 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 15. 20:02

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:49

Én 990-ért vettem most egy rakat dvd-t  :D  :up:

Ennyit ernek altalaban... es furcsamod ennyiert meg is veszik az emberek... el kellene mar ezen gondolkozniuk az illetekeseknek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.