Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:00
S ha ez neked kevés, lefoglaláskor kérj egy fájlista másolatot (s tedd zárt borítékba, pecsételtesd le a zsarukkal, stb.) a gép merevlemezének tartalmáról. CD/DVD esetén írj alá minden lemezt, s akkor utóbb nem cserélhetik el. (Bár én még ilyenről soha nem hallottam.)
Pontosan az van, amire gondoltam.
Ez pacikuki, de nem garancia.
És nekem SEMMI feladatom nincs a bizonyítási eljárásban.
Gondolj csak bele, mondjuk 500 Gbyte anyag, ebből pár film, a többi apróság.
Mondjuk, 600000 file.
Senki nem csinál, nem tud erről listát csinálni.
A megdönthetetlen bizonyíték prezentálása viszont nem a gyanúsított feladata.
Sőt. Szép is lenne, ha én adnék tippeket...
Az, hogy erről, ilyenről nem hallottál, az jelzi, hogy szakértőként gondolkodsz és nem jogászként.
A bíróságtól bármikor kérek egy gépet, egy lemezt, egy internet kapcsolatot, és az orra előtt
letöltöm a legrusnyább anyagot, ami létezik. És azt mondom:tisztelt bíróság, így történt.
És azt mondom: ezt a nyomozó hatóság, a szakértő, vagy bárki, aki foglalás után hozzáfért az én üres lemezemhez, ugyanígy megtehette.
Ez durva, dehát durva az egész koncepció ebben a szerzői jogi konfúzióban, ahol kőgazdag
Hollywood kontra mecseki bányászgyerek jogügyletek folynak, BSA stílusban.
Ők az feltételezik, hogy a letöltők bűnözők, én meg azt, hogy ők becstelenek, és bármilyen
eszközt felhasználnak a céljaik érdekében.
Mindezt a kölcsönös tisztelet jegyében. A szakértő ugyanúgy nem garancia, mint a rendőr.
Ha az egész anyagot lementik DVD-re, és azokat lezárják, és én másolatot kapok róla, és később a másolat és az elemzett lemez összehasonlítható, az lenne a garancia.
A gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.
Ezért nincs garancia.Akkor viszont nincs bizonyíték. Vagy az lehet hamisított. Tudod, a digitális anyagot a legkönnyebb hamisítani.

Súgó
A téma zárva.