HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#841 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:16

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:00

A szakértő. :)

S ha ez neked kevés, lefoglaláskor kérj egy fájlista másolatot (s tedd zárt borítékba, pecsételtesd le a zsarukkal, stb.) a gép merevlemezének tartalmáról. CD/DVD esetén írj alá minden lemezt, s akkor utóbb nem cserélhetik el. (Bár én még ilyenről soha nem hallottam.)

Pontosan az van, amire gondoltam.
Ez pacikuki, de nem garancia.
És nekem SEMMI feladatom nincs a bizonyítási eljárásban.
Gondolj csak bele, mondjuk 500 Gbyte anyag, ebből pár film, a többi apróság.:-)
Mondjuk, 600000 file.
Senki nem csinál, nem tud erről listát csinálni.

A megdönthetetlen bizonyíték prezentálása viszont nem a gyanúsított feladata.
Sőt. Szép is lenne, ha én adnék tippeket...

Az, hogy erről, ilyenről nem hallottál, az jelzi, hogy szakértőként gondolkodsz és nem jogászként.
A bíróságtól bármikor kérek egy gépet, egy lemezt, egy internet kapcsolatot, és az orra előtt
letöltöm a legrusnyább anyagot, ami létezik. És azt mondom:tisztelt bíróság, így történt.

És azt mondom: ezt a nyomozó hatóság, a szakértő, vagy bárki, aki foglalás után hozzáfért az én üres lemezemhez, ugyanígy megtehette.

Ez durva, dehát durva az egész koncepció ebben a szerzői jogi konfúzióban, ahol kőgazdag
Hollywood kontra  mecseki bányászgyerek jogügyletek folynak, BSA stílusban.

Ők az feltételezik, hogy a letöltők bűnözők, én meg azt, hogy ők becstelenek, és bármilyen
eszközt felhasználnak a céljaik érdekében.

Mindezt a kölcsönös tisztelet jegyében. A szakértő ugyanúgy nem garancia, mint a rendőr.
Ha az egész anyagot lementik DVD-re, és azokat lezárják, és én másolatot kapok róla, és később a másolat és az elemzett lemez összehasonlítható, az lenne a garancia.

A gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.
Ezért nincs garancia.Akkor viszont nincs bizonyíték. Vagy az lehet hamisított. Tudod, a digitális anyagot a legkönnyebb hamisítani.:-)

#842 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:17

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:10

Kapaszkodj meg, ez a valóság. Ha olyan van a gépen ami kell nekik, és van lehetőség, másolnak róla. Tetszik vagy sem.

Nem ezt vitattam, csak a vádaskodás stílusa nem tetszett  :D
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#843 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:17

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:07

Vendég: Sajnos amit leírtam(hogy milyen egy szakvélemény) igaz. Nem rólam készült, az egysoros lenne "nem nyert" felirattal, hanem egy ügyfél gépéről, és hanyattvágtam magam az árakon amelyek fel voltak tüntetve. Aztán precízebben megvizsgálva(nekem az volt a dolgom, hogy kiderítsem, szakértői volt-e a vélemény, ezért alaposan kiveséztem), kiderült, hogy az akkoriban működő - nemtom tönkrementek -e már - f@texnet-es sw áruház legelszálltabb árait ollózta át a szakértő, mindenféle összevetés és középármegállapítás nélkül.

Az eljárás után meg kell kifogásolni a szakvéleményt, konkrét (utánajárható, friss) árak benyújtásával, s akkor azt a bíró figyelembe fogja venni. Főleg ha több árral is tudod bizonyítani, hogy a szakértő mennyire felülértékelte az egyes programokat.

#844 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 17. 18:24

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 16:00

Meg kell hatarozni [...] azt, hogy mikor kerult telepitesre egy program (felirasra egy lemez), mert ez az elevules szempontjabol lenyeges.

Ezt vajon hogy csinálod? Bit-bomlási idő kiszámításával? Júzer arra állítja a rendszeróráját, amire nem szégyelli – nem mondod, hogy ilyesmit számításba vesz bármely bíróság vagy nyomozószerv?

#845 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:25

Idézet: omnadren - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:02

Néztem a TV-t kb. 2 napja volt benne, hogy összefogott Dopeman és a NOX, hogy harcoljanak a zeneletöltés ellen. Érveik:
1. Mert ezzel a megélhetésük egy részét elvesszük tőlük. (hát ezen szarrá röhögtem magam)
2. Mert ha több lemezre lenne igény akkor többet tudnának nyomni, és olcsóbban tudnák adni.

Valamilyen szinten egyet kell értenem a zenészekkel.

Csak a zenekiadók ellen harcolnék, azt viszont nagyon szívesen :cool: .

Nincs szükségem a vízfej kiadókra. Ha a Nox-nak kell fizetnem pl. 1-2 ezret, nagyon szívesen. De nem támogatok egy más szellemi termékével gátlástalanul kereskedő szervezetet. Az együttes megérdemli /akinek persze/ a lóvét.

Kicsit hasonlít ez a tej árához.

Aki termeli, szenved vele, szállítja, az kap 40-50 FT-ot, a felvásárló és továbbértékesítő legalább annyit, s előáll hosszú láncolatokon keresztül a drága végtermék.

Ezeket a közbülső láncszemeket, a sok ügyvezető igazgatót, igazgatósági tagot, élősködőket kell megszüntetni.

A vízfejet.

#846 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:26

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:17

Az eljárás után meg kell kifogásolni a szakvéleményt, konkrét (utánajárható, friss) árak benyújtásával, s akkor azt a bíró figyelembe fogja venni. Főleg ha több árral is tudod bizonyítani, hogy a szakértő mennyire felülértékelte az egyes programokat.

Ez már régi eset volt, és ezt javasolta akkor az ügyvéd is. Végülis a srác elsétált, szabadon és büntetlenül, de ez már egy más történet.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#847 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:27

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:16

Amit írok, ne vedd magadra!

Meglátásom szerint azok szoktak a leghangosabban vádaskodni, akiknek tényleg van vaj a fülük mögött.
Természetesen semmi akadálya, ha a gyanúsított azt kéri, hogy akár ott helyben készítsek a lefoglalt cuccról másolatot. Megteszem, végig is nézheti. A költségeket meg majd fizeti... :-)

Bár én ezt úgy csinálnám meg, hogy cuccost összecsomagolni, lepecsételni, betenni kocsiba, beültetni mellé a bizalmatlan emberkét, bevinni a yardra, ahol van ember és idő, hogy ezt végigcsináljuk. Végig ott ülhet a mentés alatt, és nézheti, ahogy egyenként írom kifelé a lemezeket. Szakértőként belefér, elvégre órabérben fizetnek. :)

S annyi rutinja a legtobb szakertonek van, hogy megmondja, van-e ertelme egyaltalan a lefoglalasnak. Mert ha igen, a mentes koltsege a gyanusitottat terheli majd, elvegre az o keresere keszult.

#848 Felhasználó inaktív   régivendég 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:32

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:10

Kapaszkodj meg, ez a valóság. Ha olyan van a gépen ami kell nekik, és van lehetőség, másolnak róla. Tetszik vagy sem.

Én ezzel kapcsolatban csak saját tapasztalotam írnám le.
Gépemet elvitték, amin volt 2 legális játék biztonsági másolata (a többi tucat illegális mellett :)). A játékok magyarországon sosem kerültek kereskedelmi forgalomba, külföldön is nehezen voltak beszerezhetőek. Mivel elég nagy ritkaságnak számítottak és nem mainstream játékokról volt szó, ezért letölteni se lehetett (nem volt fent sehol, és ma sincs). Én is csak több hónapi utánajárással tudtam megvenni küldföldön.
A lényeg az, hogy miután a gépemet elvitték, pár napra rá ez a két ominózus játék megjelent sok helyi cd másolós listáján "új" játékként feltűntetve.
Ebből mindenki arra következtet, amire akar...

#849 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:32

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:20

Igyekeznek szakértőt vinni magukkal. Ha mást nem, legalább egy rendőrségi rendszergazdát.

Tudtommal egy-két éve minden rendőrségen képeztek ki megbízott szakértőt az állományból. Alapszinten ők is megfelelnek valószínűleg. Helyi fix forrásból tudom.

Bonyolultabb esetnél gondolom te jössz ;) .

#850 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:34

Idézet: omnadren - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:07

Persze nem láttam, de olyan mondta, akinek a gépéről másolták és visszahallotta! Én is ismerek egy párat, és azt is tudom, hogy ők is televannak otthon minden jóval. Senkinek sincs a homlokára írva, hogy "warezolok". Nehezen hinném, hogy neked sincs otthon valami finomság.

Látod???

Egyrészt kinőttem sajnos abból a korból hogy bitvadász legyek.
Másrészt nem tagadom hogy nincs fekete progim DE az a 2-3 azért van hogy teszteljem hogy megfelel-e céljaimnak kitudom-e használni..soroljam még?Soxor tele a hócipőm hogy adva van  egy progi korlátokkal megveszed és még se tudod használni vmiért tvshopot nem szoktál látni csilivili nélkülözhetetlen megveszed és berakod a sufni legmélyére mert használhatatlan.De arra mérget vehetsz hogyha kitudom használni akkor meg is veszem.Mégha a németektől is veszem meg az itthoni árakat figyelembe véve...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#851 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:37

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:21

A registryből persze megpróbálhatnám visszaolvasni, egyezik-e a két kód, de a kollégák addig alighanem lelőnének. :)

Jó a stílusod, tetszik. Végre valaki, aki tud érdemben válaszolni és nem csutka "úgyislecsuklakbenneteket" f ickó  :) .

Én csak azt szeretném kérdezni tőled, hogy ha van itthon eredeti DVD-m feliratos és megszereztem a tök hivatalos piacról  :cool:  :cool:  :cool:  a szinkronos másoltat, akkor mi van? Hiszen megvan az eredeti. Legális másolat?

#852 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:40

Idézet: Lacika62 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:37

Jó a stílusod, tetszik. Végre valaki, aki tud érdemben válaszolni és nem csutka "úgyislecsuklakbenneteket" f ickó  :) .

Én csak azt szeretném kérdezni tőled, hogy ha van itthon eredeti DVD-m feliratos és megszereztem a tök hivatalos piacról  :cool:  :cool:  :cool:  a szinkronos másoltat, akkor mi van? Hiszen megvan az eredeti. Legális másolat?

nem masolat. de ha te azt nyilatkozod, hogy sk magad toltotted le, akkor nem lehet belekotni.

masreszt a vasarlo nem buntetheto (hacsak nem rendelte meg elore a filmet), bar rendorsegi eljarasban a lemezt elkoboznak (mint bcs-bol szarmazo produktumot). de ehhze eloszor el kellene jutni hozzad.

#853 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:42

Idézet: omnadren - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:23

Hallottam ezekről a házkutatási parancsokról is. Ki nem töltött alá nem írt. És állítolag nem is kötelező kitölteni és aláírni. Később is aláirattathatják. Ezt egy rendőr haverom is megerősítette. Ez is csak magyarországon történhet meg! Valami olyasmit mondott haverom, hogy a büncselekmény megelőzése miatt előbb is kimehetnek, mint hogy aláírnák és kitöltenék a házkutatási papírt. Ha meg nem találnak nálad semmit akkor ki sem töltik, és elmennek mint ha ott sem lettek volna.

Ez pontosan így van. Az ASVA-s cégnél divat ez, de lehet, hogy a többinél is. Bianko házkutatási parancsok vannak náluk, azonnali forró nyomon való lecsapáshoz. Rögtön töltik , ha egy lakásnál nyomra bukkannak.

Azt kell, hogy mondjam, az ő részükről ez logikus lépés.

A mi részünkről nézve viszont állampolgári jogba ütköző és törvénytelen. Egy jó ügyvéd ilyen alapon ízekre szedné őket.

#854 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:43

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:27

Amit írok, ne vedd magadra!

Meglátásom szerint azok szoktak a leghangosabban vádaskodni, akiknek tényleg van vaj a fülük mögött.
Természetesen semmi akadálya, ha a gyanúsított azt kéri, hogy akár ott helyben készítsek a lefoglalt cuccról másolatot. Megteszem, végig is nézheti. A költségeket meg majd fizeti... :-)

Bár én ezt úgy csinálnám meg, hogy cuccost összecsomagolni, lepecsételni, betenni kocsiba, beültetni mellé a bizalmatlan emberkét, bevinni a yardra, ahol van ember és idő, hogy ezt végigcsináljuk. Végig ott ülhet a mentés alatt, és nézheti, ahogy egyenként írom kifelé a lemezeket. Szakértőként belefér, elvégre órabérben fizetnek. :)

S annyi rutinja a legtobb szakertonek van, hogy megmondja, van-e ertelme egyaltalan a lefoglalasnak. Mert ha igen, a mentes koltsege a gyanusitottat terheli majd, elvegre az o keresere keszult.

Nem érted.:-)

Én nem kérnék ilyesmit, hagynám, hogy vigyék.

Épp az a buli, hogy besétálnak ebbe a csőbe, egyrészt mert senkinek nem jut eszébe,
másrészt mindenki lusta. Legalábbis, aki épeszű. Az ilyen munkát mindenki utálja.

És a végén... akkor, ja, ezt nem én tettem fel, bocs....:-)

De én nem vádaskodom. Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy higgadtan gondoljam át ezeket a dolgokat.
Amúgy is üres a gép, mondtam.:-)

Tképpen meg kell köszönjem, hogy egyáltalán időt vesztegetsz ránk, mert ebből nagyon sokat lehet tanulni.
Én máris 50 kreditpontot lejelentek a DOTE-hoz. A szakértés nagyon rossz tud néha lenni, tudom.

Égett, vagy régi hulla, kirendelnek, szopi.

Szóval ezek nem vádak, hanem lehetőségek közötti bogarászás. A BE szemléletét hiányolom az általad
leírt eljárásokból.
És ezért hoztam ezt simán feltételezhető lehetőséget.
És ez az, amire nem lehet vádat alapozni. A feltételezésekre.

Valahogy úgy alakult, hogy mindkét szomszédom rendőr.:-)
Ne tudd meg, honnan szereznek programokat.És miért?
Mert szegények ahhoz, hogy három kölyöknek vásároljanak.

Így van ezzel Mo-n nagyon sok kölök.Vagy későn érő felnőtt.

Szóval azért nem teljesen a levegőbe beszélek.

Szerintem itt nálunk (nálam) harminc évvel fiatalabbak izegnek-mozognak...

#855 Felhasználó inaktív   fisike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:46

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:13

Tehat osszefoglalom:

2. Warez szerver: nem gyakran szoktak ilyen helyeken loggolni.
IP alapján persze eseetleg vissza lehet nyomozni az egyes usereket, de egyrészt sok adminisztráció, másrészt költség és idő.

igen az bonyi, de pl smsweb, elméletileg a telefonszám megvan. vagy csekkesnél a feladó (jó az lehet kamu cím is) vagy számlaszámra történő átutalás, ott jeletkezik a valós adat a másik félnél is.

#856 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:47

Idézet: Lacika62 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:42

Ez pontosan így van. Az ASVA-s cégnél divat ez, de lehet, hogy a többinél is. Bianko házkutatási parancsok vannak náluk, azonnali forró nyomon való lecsapáshoz. Rögtön töltik , ha egy lakásnál nyomra bukkannak.

Azt kell, hogy mondjam, az ő részükről ez logikus lépés.

A mi részünkről nézve viszont állampolgári jogba ütköző és törvénytelen. Egy jó ügyvéd ilyen alapon ízekre szedné őket.

Az ASVA nem rendelkezik hazkutatasi jogkorrel. Max. megfigyelokent lehet jelen.

#857 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:51

Idézet: freeone - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:07

Vendég: Sajnos amit leírtam(hogy milyen egy szakvélemény) igaz. Nem rólam készült, az egysoros lenne "nem nyert" felirattal, hanem egy ügyfél gépéről, és hanyattvágtam magam az árakon amelyek fel voltak tüntetve. Aztán precízebben megvizsgálva(nekem az volt a dolgom, hogy kiderítsem, szakértői volt-e a vélemény, ezért alaposan kiveséztem), kiderült, hogy az akkoriban működő - nemtom tönkrementek -e már - f@texnet-es sw áruház legelszálltabb árait ollózta át a szakértő, mindenféle összevetés és középármegállapítás nélkül.

Néhány szakértő a Depo árait vette figyelembe 2-3 éve. Csak mert az volt a legdrágább....

Az már jó pont, ha van középárfolyam is, ahogy a vendégünk írta.

#858 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:53

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:34

Látod???

Egyrészt kinőttem sajnos abból a korból hogy bitvadász legyek.
Másrészt nem tagadom hogy nincs fekete progim DE az a 2-3 azért van hogy teszteljem hogy megfelel-e céljaimnak kitudom-e használni..soroljam még?Soxor tele a hócipőm hogy adva van  egy progi korlátokkal megveszed és még se tudod használni vmiért tvshopot nem szoktál látni csilivili nélkülözhetetlen megveszed és berakod a sufni legmélyére mert használhatatlan.De arra mérget vehetsz hogyha kitudom használni akkor meg is veszem.Mégha a németektől is veszem meg az itthoni árakat figyelembe véve...

Valamit kifelejtettem mégpedig az csak nálunk nem divat hogy a szoftvereknek uj verziója is szokott megjelenni.Érdekes modon kint szinte azonnal a régebbinek az ára hanyatt esik pl jasc apaint shop pro 8 10-20 euró,microsoft digital image 9 15-25 euró ennyit bőven tudok rá áldozni.Csak nálunk ez vhogy nincs nem is lesz talán az upgrade lehetőségről ne is beszéljünk....

Szerkesztette: kekeckukac 2005. 09. 17. 18:54 -kor

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#859 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:53

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:43

Tképpen meg kell köszönjem, hogy egyáltalán időt vesztegetsz ránk, mert ebből nagyon sokat lehet tanulni.
Én máris 50 kreditpontot lejelentek a DOTE-hoz. A szakértés nagyon rossz tud néha lenni, tudom.

3x voltam olyan ugyben kirendelve, amin a szal nyilegyenesen mutatott az egyetemi szerverek fele. Senki nem merte megkockaztatni, mit talalunk odabent. :-)

Inkabb ejtettek azt a szalat...

#860 Felhasználó inaktív   george007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:54

Szóval ha jönne az ASVA és a rendőrség és tegyük fel!! nincs házkutatási paramcs. De az ASVA-s emebrnél van biankos fecni kitöltve , akkor nem lehet házban matati??

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.