Idézet: nem-tomi - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:33
Sziasztok.
Lenne nekem is pár kérdésem,hátha végre tisztán sikerül látnom.
Történet:
Adott volt egy oldal ahonnan filmeket tölthettek le az emberkék.Ez az oldal megbukott, illetve a szerver (smsweb és nem warezftp!).Gondolom ezek alapján eljutottak az oldal készítőjéhez is.Namost pár filmet töltöttem le arról az oldalról,főleg meséket a gyerekeimnek. Egyik reggel kopogattak a rend éber őrei, és feltúrták az egész lakást.Találtak pár db cd-t a mesefilmekkel, illetve vagy 3 programot.
A filmek mind ripek voltak sima cd-re írva.
Gépet ,vinyót, egyébb adathordozót nem találtak, így nem tudtak lefoglalni sem a lemezeken kívül semmit.
Kihalgatások sorozata szinte 2 hetente, mindenféle tortúra, mígnem megkaptam a szakértői véleményt.
Eldobtam rajta az agyam, ugyanis a 700 megás ripekre rendes dvd árban volt a számítás , darabonként 4000 Forintjával. A programok is 50000 - 240000Ft-ig terjedtek (win98, photoshop...)
Na szóval kérdésem a következő:
Egy szakértő hogyan árazhat be rossz minőségű (asva honlap szerint) ripet ,butítoot változatban (nincs menü,extra..stb) dvd árában, amikor egyetlen egy sem volt dvd ??
Ha a program csak ki van írva, de hibás írás miatt használhatatlan amit a szakértőnek is észre kellett vennie, hogyan árazhatja be teljes értékűnek?
Ha nincs feltelepítve akkor mivel követtem el bűncselekményt.? Szerintem a birtoklás még nem bizonyítja hogy használtam is, és nem is bizonyítható .
Saját használatra volt minden letöltve, nem kereskedtem vele, nem írtam ki másoknak, nem adtam kölcsön senkinek, és mégi ott tartok hogy közel 700.000 Ft-os a szakértő szerint kiszámolt kárérték.Szerintem ez kissé nevetséges.
Ha esetleg valaki meg tudná mondani ezekre a kérdésekre a választ nagyon hálás lennék.
Kösz előre is.
" Egy letört gyanusított "
ezé furcsa nekem, hogy van olyan smswarez oldal, ami FULLOS játékok és appzokat kínál, nemsoká fog ismét megújulni, hogy hogy a bánatban nem szólnak neki?
Kinek a kije ez a tulaj,és hová folyik az sms dijának egy része.
Most is a legfrisebb dolgok vannak fenn, és Ő nem bukik meg soha?
Vagy ő a nagy Ő, aki tejel oda, ahova kell, a kis ftp-serveres meg nem tudta hova kell tejelni????
Sajnos, 99,9 % hogy erről van szó.
Kedves filmem, egy Kádárról látott filmem, amikor megkérdezték, hogy mit szól hozzá, hogy lopnak a gyárakban?
Belenézett a kamerába, majd szép nyugodtan azt mondta:
Hát, ez is a nemzetgazdasághoz tartozik...