HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1561 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 19. 18:51

:offtopic:
0-ra korlátozni az upot torrent kliensben nem lehet, vagy ha mégis, akkor drasztikusan csökken a letöltési sebességed.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1562 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 19:07

És? :D van aki nem ér rá? Amugy, kérdés melyik kliensben nem lehet, illetve, mivan akkor, ha mégsem, de én annyira nem populáris dolgokat töltök le, hogy tőlem nem tölti tovább senki?
Amugy sem vág nagyon a topik témájába az egész, igy szerintem hagyjuk a dolgot, mert se perc alatt hajbakapás lesz az elvetemült netkalózok és a bigott erköllcsőszök között, mi meg, szürke töltelékanyagok, szépen felmorzsolódunk köztük.

#1563 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 19:09

:D Meggyőztél
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1564 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 19:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 18:18

Senki nem is mondta, hogy szoftvert letölteni legális, azt meg, ha valaki csekk/átultalás alapján megtalálnak, az meg is érdemli.
Amugy, lehet úgy is letölteni, hogy semmit sem osztasz meg, vissza. Torrent oldalak vannak hegyben, ahol nem kell regisztrálni, arány miatt aggódni. Beállitod a kliens 0 uploadra, és slussz. DCben is vannak hegyben olyan hubok, ahova 0 megosztás kell, ott meg aggódjon a feltöltő. P2P-t meg mondjuk kergetni olyan, mint árnyékokra lövöldözni ágyúval. Se a letöltőt, se a feltöltőt nem találják meg úgysem, ha pedig a szervert csukják be (pl mint a majomparade ugye) azt meg átpakolják napok alatt máshova, vagy bedurrantanak egy ideiglenes ketyerét, amúgy sem kell hozzá egy atomreaktor, mig azért ha egy fileszervert elvisznek, és benne áll fél M ára merevlemez, az azért elég cinkes.

Ez a letöltés zéró megosztással nekem új, szóval akkor sorry. Torrentből eddig topgeareket szedtem le, de nulla uppal tényleg alig jött valami a likon, de 8-10k-ra rakva már tök jó.

#1565 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 11:51

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 19:18

Senki nem is mondta, hogy szoftvert letölteni legális, azt meg, ha valaki csekk/átultalás alapján megtalálnak, az meg is érdemli.
Amugy, lehet úgy is letölteni, hogy semmit sem osztasz meg, vissza. Torrent oldalak vannak hegyben, ahol nem kell regisztrálni, arány miatt aggódni. Beállitod a kliens 0 uploadra, és slussz. DCben is vannak hegyben olyan hubok, ahova 0 megosztás kell, ott meg aggódjon a feltöltő. P2P-t meg mondjuk kergetni olyan, mint árnyékokra lövöldözni ágyúval. Se a letöltőt, se a feltöltőt nem találják meg úgysem, ha pedig a szervert csukják be (pl mint a majomparade ugye) azt meg átpakolják napok alatt máshova, vagy bedurrantanak egy ideiglenes ketyerét, amúgy sem kell hozzá egy atomreaktor, mig azért ha egy fileszervert elvisznek, és benne áll fél M ára merevlemez, az azért elég cinkes.

hogy ne tudnák megkeresni a letöltőt p2p-ben :)
pont azokat szoktál elkapni.
kapják az inviteltől vagy más társaságtól a levelet, hogy internet előfizetésük megszüntetve.. hello !

p2p-ben ha nem osztasz meg semmit akkor max modem sebességgel tudsz letölteni, annak van értelme?

ha egy teszem azt dc szervert visznek el, akkor a gazdája a 0 megtermelt forintjából vehet új erőforrást,
míg az általad említett fileszervert újra megveszik a megtermelt fél M-ból.

információs társadalomban élünk, a legtöbb ember azért fordul ilyen helyekhez, mert vagy nem, vagy csak nagyon későn kapná meg amit akar. gondolok itt a mo-i nevetséges késésekre a mozivetítésben, és az
egyáltalán nem létező zenei kínálatra.

az első ember aki majd ezt áthidalja jogdíjakkal legális letöltésekkel, az milliárdos lesz :)
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1566 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 11:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 20:07

És? :D van aki nem ér rá? Amugy, kérdés melyik kliensben nem lehet, illetve, mivan akkor, ha mégsem, de én annyira nem populáris dolgokat töltök le, hogy tőlem nem tölti tovább senki?
Amugy sem vág nagyon a topik témájába az egész, igy szerintem hagyjuk a dolgot, mert se perc alatt hajbakapás lesz az elvetemült netkalózok és a bigott erköllcsőszök között, mi meg, szürke töltelékanyagok, szépen felmorzsolódunk köztük.

de ráérsz tölteni, és 8k-val csorgatni a file-okat :) de pont olyanok miatt, mint te van halálra ítélve a p2p.
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1567 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 13:19

Idézet: tasp - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 12:51

hogy ne tudnák megkeresni a letöltőt p2p-ben :)
pont azokat szoktál elkapni.
kapják az inviteltől vagy más társaságtól a levelet, hogy internet előfizetésük megszüntetve.. hello !

p2p-ben ha nem osztasz meg semmit akkor max modem sebességgel tudsz letölteni, annak van értelme?

ha egy teszem azt dc szervert visznek el, akkor a gazdája a 0 megtermelt forintjából vehet új erőforrást,
míg az általad említett fileszervert újra megveszik a megtermelt fél M-ból.

információs társadalomban élünk, a legtöbb ember azért fordul ilyen helyekhez, mert vagy nem, vagy csak nagyon későn kapná meg amit akar. gondolok itt a mo-i nevetséges késésekre a mozivetítésben, és az
egyáltalán nem létező zenei kínálatra.

az első ember aki majd ezt áthidalja jogdíjakkal legális letöltésekkel, az milliárdos lesz :)

Internet előfizetést megszüntethetik, feketelista vagy akármi alapján. És? Nyomozást csak meglehetősen indokolt esetben szoktak inditani, nem azért mert gipsz jakab letöltött 20 gigabyte-nyi cuccot. Akit elkapnak, azt nem úgy fogják meg, hogy a hihetetlen magyar szájberpoliszáj ott úl a több milliós felszerelése előtt, figyeli a forgalmat és azt mondja: hopsz, itt valaki letölt.
Mellesleg, aki igazán nagy mennyiséget szed le, pláne P2P rendszeren ahol feltöltés is kell hozzá, az a legritkább esetben teszi otthonról, lévén ehhez egy otthoni DSL vagy más megoldás édeskevés, hanem egyetemi hálókról, munkahelyekről, satöbbi, ahol havi +100-200-X Gb forgalom fel sem tűnik.
Modem sebesség, és hogy a magamfajta miatt halódik a P2P. Nos, nem látom hogy emlitettem volna, hogy én ezt csinálom. Azt irtam, hogy ha valaki ennyire paranoid, vagy törvénytisztelő, akkor ez is egy lehetőség. A magam részéről lesz*rom, hogy mennyit meg a gép ami a letöltésre van belőve, főleg, hogy ha külföldről szedsz alacsony népszerüségű cuccot, akkor amugy is jó esetben van meg a 8k, de amig én tavaly nyáron leszenvedtem az idehaza beszerezhetetlen DVDket, amik éppen érdekeltek, addig lefolyt egy kevés viz a dunán, volt hogy 4 hónapig jött valami 0,5-1k-val.
És a szerveroldal: nem egész mindegy, hogy: befektetsz egy FTP/SMSweb motyóba X száz ezer forintot, majd az visszatermel Y száz ezret, de megbuksz, viszik az egészet és kezdheted előlről, mintha belőnél egy lényegesen olcsóbb DC/Torrent szervert, buksz, holnap az egész költözik át máshova. Főleg, hogy a torrentek ugye lényegesen kevesebb helyet foglalnak, mig FTP esetén magát a cuccot is szerezheted be előlről, mert backup SAN-ra tuti nem lesz keret, mig egy átlag torrentszervert tokkal vonóval lebackupolsz akár egy DAT kazettára is.
Mellesleg, általában a fizetős dolgokat szokták jobban kergetni a szervek.
A többivel, ilyesmint elérhetőség, kinálat, a legmesszebbmenőkig egyetértek. Mielőtt még valaki bedobná, tudok róla, hogy a teszkóban, osánban, korában 900 forintért lehet eredeti filmet venni. Ami érdekel, azt meg is veszem. De amit nem hoznak idehaza forgalomba, vagy majd 5 év múlva, de valaki az interneten arctalanul, névtelenül, ingyen és bérmentve, belefektet nemkevés munkát abba, hogy több évadnyi sorozatra reszelje rá, időzitse, tisztitsa a szinkronsávot, feliratot, menüt, akármit, és utána ezt még nem rest hónapokon át elérhetővé is tenni, azelőtt én megemelem a kalapom.

#1568 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 21:56

na hát ez igaz. mindig olvasom, hogy most ezt kapták el, azt kapták el, ezt foglalták le, amazt.
ez ilyen végtelennek tűnik. szélmalomharc vagy nem tudom.

azt mondjuk soha nem értettem hogy ezek az sms web oldalak hogy képesek fentmaradni :)
nem foglalkozik velük a hatóság?

#1569 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 22:07

Idézet: tasp - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 22:56

azt mondjuk soha nem értettem hogy ezek az sms web oldalak hogy képesek fentmaradni :)
nem foglalkozik velük a hatóság?

Azok fizetik a védelmi pénzeket. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#1570 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 00:10

Valahogy úgy. Nameg, azt is benne van, hogy mennyire hordják szét a bizonyitékként lefoglalt cuccot a rendőrök benn az őrsön, még mielőtt eljutna az egész a tárgyalásig. És nemcsak számitógépügyben.

#1571 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 06:55

lesz mit szethordani
link
:(

Szerkesztette: ferenczg 2006. 07. 26. 07:00 -kor

#1572 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 29. 20:50

Kép

#1573 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 09:13

Idézet: ferenczg - Dátum: 2006. júl. 26., szerda - 5:55

lesz mit szethordani
link
:(

hát ez kemény... p2p vs ftp... :think:

-C0pp3rM!n3-

#1574 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:15

Izé, aki lekorlátozza a feltöltést p2p-n, az inkább haljon a hamvaiba szvsz. Mit gondoltok, nektek ki töltene fel, ha mindenki lekorlátozná? Ettől dobom el az agyam, megvenni drága, smsweb drága, megosztani meg fúj, viszi az uplinket. Akkor?

szerk: a lekorlátozás természetesen akkor ok, ha ésszerűen korlátozol, és nem kifejezetten azért, hogy a másiknak ne kelljen feltölteni. DSL/kábelnél nem indok, hogy lassul a letöltés, fel lehet rakni cfosspeedet, nem tart semmiből.

Szerkesztette: HavocS 2006. 07. 30. 11:18 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1575 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 1:10

Valahogy úgy. Nameg, azt is benne van, hogy mennyire hordják szét a bizonyitékként lefoglalt cuccot a rendőrök benn az őrsön, még mielőtt eljutna az egész a tárgyalásig. És nemcsak számitógépügyben.

Hát tényleg vicc, ami itt megy. Mifelénk a lefoglalt warez hardverek egyenes ágon jutnak vissza a felhasználókhoz. Ami vicc, hogy a lefoglalt vinyókat újraértékesítik de még arra sem vesznek fáradságot, hogy az illegális anyagot megsemmisítsék rajtuk.  :omg:

#1576 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 21:21

Mert nincs erőforrásuk semmire sem, egy normális mérnöki óradij annyi, amennyi a rendőrség havi üzemanyagkerete a lepukkant autóparkjába, egy lekódolt vinyóval, vagy szétesett RAID tömbbel mit sem tudnak kezdeni, legalábbis nagyon ritka az hogy ilyennek egyáltalán nekiállnak. Ez egyrészről valahol szánalmas, a rendőrségek a legtöbb helyen hulladékra leharcolt gépparkal, felművelt, alulfizetett szakértőkkel rendelkezik, másrészről szerencse, különben a fél ország a kóterben ülne.
És mégegyszer: én lesz*rom ki korlátoz, ki nem, mindössze megemlitettem, hogy aki annyira parás, az letilthajta a feltöltést, és nem azt mondtam, hogy én ezt csinálom, úgyhogy legyünk olyan jók és ne lovagoljunk már ezen folyamatosan. Abszolute nem óberkodásból, de van gépem ami 106 napja teker, és két sitera is 1 tera körül seedeltem vissza eddig motyót.

#1577 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 09:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 22:21

Mert nincs erőforrásuk semmire sem, ....

Nem kéne védeni őket, van ott pénz, több is mint kéne. karácsony "szakértő" elvtárs pl. csóró technikatanárból többszörös milliomos lett, ma már csak alkalmazottak dolgoznak nála, ő csak lábat lóbál.... az más kérdés hogy a mai napig hülye hozzá(hálistennek).
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1578 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:12

Arról nem a csóri közalkamazottként minimálbér+vicc dudváért tevékenykedő rendőrségi dolgozók tehetnek, akár egyenruhások, akár nem, hogy felsőbb szinten milyen herdálás megy.

#1579 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 14. 17:22

Fizetős FTP-t fogtak a pénzügyőrök

#1580 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 09:36

Nem bír a ProArt a fájlcserélőkkel