HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 27. 10:22

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 14:22

Felmerült egy igény - nyárra, éjszakai, parti úszós pontyozáshoz, amurozáshoz, - aránylag olcsó árkategóriában, főképp teleszkópos bot vételére.  Kimondottan rugalmas (kivédeni a rövid zsinóron kirohanó halat) és könnyen szállítható bot kell.
Ezt szemeltem ki:
Eurostar traverse X telecarp
Régen igen jó tapasztalataim voltak a Silstar botokkal, még most is van egy. (kettő)
Vélemények?
Más javaslat?
Max 10k az árahatár!

Szerintem menj el egy horgászboltba és nézz körül. Az ilyen kategóriás botokról sok infot nem lehet a neten találni, nem ezek után érdeklődnek az emberek elsősorban. Esetleg egy olcsóbb telematch bot pl jó lehet.

#382 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 17:28

Idézet: saen - Dátum: 2009. jan. 27., kedd - 9:22

Szerintem menj el egy horgászboltba és nézz körül. Az ilyen kategóriás botokról sok infot nem lehet a neten találni, nem ezek után érdeklődnek az emberek elsősorban. Esetleg egy olcsóbb telematch bot pl jó lehet.

Telematch van. Márkásak, de erre a célra nem elég erősek, mert itt bár hajlékony, de erős pálca kell, kivédeni a rövid zsinóron kirohanó NAGY  :)  halat, és éjszaka.
Főzsinór, úgy 25-ös lesz rajta, a horog pedig 6-8-as, vastaghúsú.
Az Eurostart megnézi a horgászboltos cimborám, lehet, hogy az lesz. Vagy egy olcsóbb 2 1/2-es Bojlis bot.
Asztalravissza!

#383 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 09:54

Sikerült szereznem egy TopMix Stradivari Carp Float botot :) Kiderült közben, hogy abbahagyták a gyártását, kifutó modell :( Próbálnak még nekem szerezni egy párt hozzá, a TopMixnek már nincs, talán még elfekvőben lesz valamelyik nagykerben. Azonban ha nem lesz, akkor kell valami pótmegoldást keresnem. Ahogy néztem a Greysnek és a Foxnak (2009-es modell) van 3 részes márnázó botja ami 1.75lbs. Valamelyik lesz a befutó, csak ezek sokkal drágábbak sajna :( Tudtok esetleg valami hasonlót más gyártótól?
A bot egyébként szárazon nagyon ígéretes, majd meglátjuk a vizen hogy teljesít. Az mondjuk meglepő volt, hogy nagyméretű orsótartó került rá, így a 40-es Shimano orsóm lötyögött amikor felraktam, egy kis gumidarabbal viszont sikerült megoldani a problémát. Várom már a tavaszt nagyon, sajna a héten várhatóan visszafagynak a vizek :(

#384 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 12:30

Voltam szombaton horgászni.  :)
Szép idő volt, hal persze semmi. Az új orsók (CLB6500) szuperek, a Daiwa zsinór is jó, hatalmasakat dobtam a szembe szél ellenére is. Egyik boton popup, másikon sima szilvás bojli volt. A popup botot meghúzta valami, de a csali rajta maradt, nem folytatódott a kapás, (orsón kb. 1-4-ed fordulat).
Kissé hideg volt még a víz, most olvadt ki, a nádamat persze nem vágták le (előre fizettem érte :omg: )
A PVA hálós etetés is szuper, jót szórakoztam a hurkagyártással.  :D
Lesz jobb is.

Üdv!
Asztalravissza!

#385 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 17:36

Sziasztok!

Még mindig hideg van. :rolleyes:

Megérkezett a következő csomagom is  :)  egy darabig nem kell csalit vásárolnom. Nem, mintha lenne miből.  :(

Van most már rengeteg Deáky ólmom (jellemző, csak a legegyszerűbb nem érkezett meg, a sima carp bomb, a többi csicsás mind itt van),  5-6 féle etető pelletem (Maros Mix CSL, Maros Mix XXL ponty, piros, sárga, VDE epres, Top Mix kukoricacsírás, mézes-pálinkás) párféle haldorádó horogpelletem, és vettem egy csomag SBS M3- soluble bojlit is. (Nem bírtam megállni.)

A cucc jó, csak lenne már jó idő! 

Van valami "tuti" ötletetek a kézigránáton  :cool: kívül a gyors halfogásra? Etetési módszer, (bár az csakis PVA háló lesz - távolra - vagy partközelben, - úszóra - kézből bedobált etetés) menő kombinációk, csalizási mód?

Nagyon leült ez a fórum.  :think:
Asztalravissza!

#386 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 18:54

Válság van :) ... bár lehet ennek inkabb lenditeni kéne a horgászatot (tobb ember megy ki stresszoldani/bufelejteni)  :Đ 

Szerkesztette: Sniper 2009. 02. 24. 18:54 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#387 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 20:16

Nem éppen a válság miatt, nekem már 20 éve a horgászat a lazítás. Néha búfelejtés is... de még egyszer sem estem bele a vízbe.  ;)

Nekem a fő problémám az idő. Egyre kevesebb idő jut erre a kikapcsolódásra is, a család meg csak rángatja az ember karját, hogy mikor hozol már valami pontyot.  Az is egyre kevesebb van, sokféle okból. Pénz is kevés, de most megkockáztattam, és beruháztam bojlira, pelletre. Lehet, hogy hülyeség volt, de belevágok, mert érdekel, és talán jó ötlet, és már nagyon untam, hogy bedobom a kukorica+mézespufit és semmi. Vagy bedobom a drága etetőanyagot, megspékelve csontival, finom szerelékkel és fogok pár keszeget- kárászt, és azután hallgatom, hogy egész héten jól fogtak mások a helyemen, mert akkorra ért be az etetés, mikor már el kellett jönnöm.

A bot+orsó adott volt, már évek óta bojlis bottal horgászom pontyra, csak a csali változott. Bojli lett. Azért is!
Ha azt nézzük, hogy egy bojlis horgászat alatt max. bedobok 20-30 bojlit, 40-50 szem pelletet még csak nem is olyan drága. Csak a kezdés. Ha megfogom az első pontyot bojlival, itt fogom osztani az észt hetekig, ígérem. :)
Asztalravissza!

#388 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 20:33

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 20:16

A bot+orsó adott volt, már évek óta bojlis bottal horgászom pontyra, csak a csali változott. Bojli lett. Azért is!
Ha azt nézzük, hogy egy bojlis horgászat alatt max. bedobok 20-30 bojlit, 40-50 szem pelletet még csak nem is olyan drága. Csak a kezdés. Ha megfogom az első pontyot bojlival, itt fogom osztani az észt hetekig, ígérem. :)  

Hallgatunk majd figyelmesen :)

#389 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 20:57

A válság vs horgászat ügyben nem vagyok optimista. Egyrészt kemény időszak lesz a horgászboltosoknak, az árfolyamok miatt rövidesen durva áremelések lesznek, már ez önmagában vissza fogja fogni a keresletet, de emellett egyre többen vesztik el a munkájukat, így egy réteg alapban sem fog sokat költeni. A szabadidő több lesz az embereknél, ergo többet horgásznak majd és a munkanélkülinek magyarázhatod a C&R-t...

Majd elfelejtettem, lesz második Stradivari Carp Float-om, dobtam egy e-mailt a Papp Józsinak és a boltjában még volt egy darab :) Holnap postázzák :banana: Ezennel a botkérdés nálam megoldódott. Azt még nem tudom, hogy milyen és milyen vastag zsinórt vegyek rá. A meglévőre 22-es Shimano Technium Tribalt vettem, nem tudom ez mennyire lesz jó, de kiváncsi voltam. A másikon még nyitott a pozíció :)

#390 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 08:06

A nyavalya fogja magyarázni a C&R-t. Pakolni fogom a halakat a táskába, az hétszentség!  :D
(persze csak a megengedett mennyiséget)

Szavazzatok erre! Hátha nyerek! 10 pontot mindenkitől elvárok!
stég magazin novellapályázat
Asztalravissza!

#391 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 11:55

Idézet: saen - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 20:57

Majd elfelejtettem, lesz második Stradivari Carp Float-om, dobtam egy e-mailt a Papp Józsinak és a boltjában még volt egy darab :) Holnap postázzák :banana: Ezennel a botkérdés nálam megoldódott. Azt még nem tudom, hogy milyen és milyen vastag zsinórt vegyek rá. A meglévőre 22-es Shimano Technium Tribalt vettem, nem tudom ez mennyire lesz jó, de kiváncsi voltam. A másikon még nyitott a pozíció :)

Hali,

valamikor majd fussunk össze egy pecára, megnézném azokat a botokat :)
Én az 1,75-ös boton 20-as főzsinórt használok, 25-ös mono dobóelőkével. A gyártó 4-15lb zsinórt ajánl hozzá, abba sokminden belefér. Ősszel 0,06-os fonott előkével használtam, azt se sikerölt elszakítani a bottal :)

Szerkesztette: acws 2009. 03. 01. 12:05 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#392 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 17:12

Idézet: acws - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 11:55

Hali,

valamikor majd fussunk össze egy pecára, megnézném azokat a botokat :)
Én az 1,75-ös boton 20-as főzsinórt használok, 25-ös mono dobóelőkével. A gyártó 4-15lb zsinórt ajánl hozzá, abba sokminden belefér. Ősszel 0,06-os fonott előkével használtam, azt se sikerölt elszakítani a bottal :)

A pecát simán összehozhatjuk, csak még várjunk kicsit amíg melegebb lesz a víz. Ma voltam kinnt a kis pátkai magántavon és nagy része még jeges, bár gyorsan olvad.
Mekkora súlyokat dobálsz a bottal egyébként? Lehet megmaradok a 22-es Technium Tribalnál, oda talán nem kell majd dobóelőke, viszont az egyik boton tervezek használni erőgumit, Drennannak van pár, ami arra jó, hogy elnyeli a hirtelen mozdulatokat és kevésbé szakad a vékony előke. Így tudnék vékonyabb előkéket is használni, csak még azt nem tudom, hogy a 6lb-s vagy a 14lb-s gumit válasszam, valahol a kettő között kéne valami....

#393 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 18:32

Idézet: saen - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 17:12

A pecát simán összehozhatjuk, csak még várjunk kicsit amíg melegebb lesz a víz. Ma voltam kinnt a kis pátkai magántavon és nagy része még jeges, bár gyorsan olvad.
Mekkora súlyokat dobálsz a bottal egyébként? Lehet megmaradok a 22-es Technium Tribalnál, oda talán nem kell majd dobóelőke, viszont az egyik boton tervezek használni erőgumit, Drennannak van pár, ami arra jó, hogy elnyeli a hirtelen mozdulatokat és kevésbé szakad a vékony előke. Így tudnék vékonyabb előkéket is használni, csak még azt nem tudom, hogy a 6lb-s vagy a 14lb-s gumit válasszam, valahol a kettő között kéne valami....

Pecáztál is vagy csak megnézted a tavat?
Valaha régen, még mielőtt leeresztették volna jártam Pátkára, a tározóra, nem volt rossz víz. Az a kis tó milyen? Pontytilalom idejére jó lenne valami magántó.
25g-s kosarat dobálok, nem dagadtra tömve, csak úgy érzéssel. Max 60g lehet komplett. Olyan technikával dobok vele mint egy feederrel, nem úgy mint egy bojlissal.
Nem biztos, hogy kell az erőgumi, nekem a 0,06-os fonottat sem tépte el az meg elég vékony.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#394 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 01. 19:26

Idézet: acws - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 18:32

Pecáztál is vagy csak megnézted a tavat?
Valaha régen, még mielőtt leeresztették volna jártam Pátkára, a tározóra, nem volt rossz víz. Az a kis tó milyen? Pontytilalom idejére jó lenne valami magántó.
25g-s kosarat dobálok, nem dagadtra tömve, csak úgy érzéssel. Max 60g lehet komplett. Olyan technikával dobok vele mint egy feederrel, nem úgy mint egy bojlissal.
Nem biztos, hogy kell az erőgumi, nekem a 0,06-os fonottat sem tépte el az meg elég vékony.

2-3 órát pergettem is, de semmi. Többi pergetőhorgásznak sem volt semmi, reggel viszont akasztottak két nagyobb csukát (3-4kg), de elment mindkettő, beúsztak a jég alá...
A tón kb 10x pecáztam, nem rossz víz, van benne hal, de azok egyre okosabbak. Sokan bojliznak is, így a minőségi kajához is hozzá vannak szokva, illetve túl sok halat nem visznek el az emberek, így egyre nehezebb újra és újra megfogni őket. Ettől függetlenül én szeretem a helyet, abszolút korrekt a tulaj, szépen rendben van tartva és még közel is van. Én ide vettem idén éves jegyet, év végére szerintem több infom lesz :)
A nagy pátkai tóra jártam tavaly, azt nem javaslom, igazi törpeharcsabirodalom. Rablózni azért még lehet rajta (persze nem döglött hallal, csak pergetés vagy élő hal), de békés halra a kőkemény csalikon kívül sok mindent nem érdemes használni. Emellett idegesítő a sok rabsic is...
Erőgumit meg nem csak az előke miatt tenném (igaz csak ezt írtam), hanem gubancgátló szerepe is lenne + én gyakran monofil előkét használok.

#395 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 09:42

Felhozom.
Tegnap voltam horgászni.
Egész jó idő volt, az szél ingadozó erővel fújt északról, a szellő és az erős szél között.
Jól lehetett napozni, kellemes volt, szélárnyákban.
Két bojlis botomat dobtam be, azzal a változtatással, hogy az egyikre sima végólmos, oldalelőkés, kukorica+pufi,giliszta szendvicseket raktam és kipróbáltam rajta a haldorádó csalizó pelletjeit is, - erről később - aránylag kicsi horgokkal, a másikon maradt az oldalkivezetős, inline, hosszúkás ólom és erre megfaragott SBS M3 soluble bojlit tettem. A horog itt is kicsi: Korda 8-as Kurv shank volt.
Mindkét botra PVA-s csomagokat tettem fel, vegyes, SBS M3, Top Mix kukoricacsíra, carp buster, és VDE epres pelletekból, az M3as szétmorzsolt bojlikból.
Kapásjelző: kutyanyelv.
Röviden: nem fogtam semmit.
Néha mintha lehetett volna látni egy-egy mozdítást, de ugye a szél miatt nem láttam, hogy a gilisztákat mikor csipkedik le. A víz érdekes volt, erősen feljött, majdnem pereméig teli a tó, és kristálytiszta volt. Érdekes, de olyan érzetet keltett, mintha hidegebb volna, mint pont egy hónapja, február 7-én, amikor először horgásztam idén.
Olyan hideg volt a víz, hogy a haldorádó 12 mm-es vörös démon, pálinkás mézes, és epres, valamint a 16 mm-es halibut kukoricacsírás pellet szét sem ázott 3 óra alatt! Valószínűleg az etetés is így járt: nem olvadtak szét, csalogató felhőt keltve. Na majd később.
Kissé fájt a zúzám, jó lett volna valamit fogni. Mondta a halőr, hogy volt egy (1) horgász, aki sok keszeg és kárászt, valamint pontyot is fogott, de visszadobta, mert csak rablóhalazni szeret... :) és azt most nem lehet.
mellettem horgászott egy fiatal srác, matchbottal, egészen finom szerelékkel, árvaszúnyoglárvával, Ő fogdosta szépen a keszeget, kb. 2-3 percenként egyet, volt köztük kemény 10-12 centis is... 
Végül is jól szórakoztunk, a vonat ablakából láttam, hogy már el is foglalták a helyemet, remélem nem szórják teli megint mindenféle szeméttel.

Konklúzió: szvsz az M3 eléggé nagy csalódás volt. A szaga, íze az "érdekes", baromira csípős. Úgy érzem, hogy a Mainline szilvás és szilvás popup bojlik valahogy jobban szerepelnének, legközelebb megint azt teszek fel. A bot-orsó kezd kézre állni, már jócskán túl vagyok a 100 méteren, ugye a hatalmas orsót szokni kell.

Üdv!

Görbüljön.
Asztalravissza!

#396 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 10:53

Eddigi tapasztalataim szerint Abonyban ha hideg a viz, akkor a giliszta a menő... de ugy latom most az sem jott be... lehet frontérzekenyek a halak! :)

Na majd lekozelebb...
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#397 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 18:02

Megkezdtem.  ;)

4 horgászat alatt kb. 35 db pontyot fogtam, ebből természetesen csak a megengedett mennyiséget vittem el.
Nem voltak nagyok, a telepített méret. Ez van, de legalább fogtam. Mások sokan csak nézték... és elfoglalták a helyemet ahogy felálltam ...

Nyerő csalik:

Bojlisbottal:

Mainline szilvás + HiVisual POPUP szilvás bojli 16 mm-es (1 kapás, de ahogy melegszik a víz, egyre nagyobb reményeket kelt)
VDE ? (nincs itt a zacskója) Mézes bojli 15 mm-es ( 1 kapás)
Dinamite Baits vaníliás bojli 20mm-es (2 kapás)
Mézes Amino Dip (Carp Zoom?)
kukorica+mézes pufi (sok kapás)

Féderbottal:
csonti+kuki (sok kapás)

jó etető:
Haldorado fekete pelletes.

jó horog: Hayabusa

jó zsinór: Daiwa infinity

Jó horgász: Én  :respect:

Csatolt fájl:

Asztalravissza!

#398 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 02. 15:30

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 18:02

Megkezdtem.  ;)

4 horgászat alatt kb. 35 db pontyot fogtam, ebből természetesen csak a megengedett mennyiséget vittem el.
Nem voltak nagyok, a telepített méret. Ez van, de legalább fogtam. Mások sokan csak nézték... és elfoglalták a helyemet ahogy felálltam ...

Jó kezdés, gratula! Remélhetőleg a család mostmár elcsendesedett miután megkapták az adagot :) Bocs, ez nem lehetett kihagyni :)

Közben én meg felújítottam a weboldalamat, egy horgászblog lesz belőle, kezdeti lépések már olvashatóak. Csak finoman a kritikákkal  ;)

#399 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 15:43

ennyi!
Elfogyott a méretes ponty az abonyi tóból, péntek délután 4 db retúrt fogtam 3 óra alatt, szombaton aztán semmit. (pálinkás,
sörös, boros poharat, bolt is otthon ugatás  :D )

Valószínűleg kijöttek a halak a sekélyesbe, vagy pedig a felszín közelébe.
Asztalravissza!

#400 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 19:41

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 15:43

ennyi!
Elfogyott a méretes ponty az abonyi tóból, péntek délután 4 db retúrt fogtam 3 óra alatt, szombaton aztán semmit. (pálinkás,
sörös, boros poharat, bolt is otthon ugatás  :D )

Valószínűleg kijöttek a halak a sekélyesbe, vagy pedig a felszín közelébe.

Ez a hirtelen felmelegedés mindenhol kapástalanságot eredményezett, legalábbis több tavon is ez a helyzet sajna :(

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.