Felhozom.
Tegnap voltam horgászni.
Egész jó idő volt, az szél ingadozó erővel fújt északról, a szellő és az erős szél között.
Jól lehetett napozni, kellemes volt, szélárnyákban.
Két bojlis botomat dobtam be, azzal a változtatással, hogy az egyikre sima végólmos, oldalelőkés, kukorica+pufi,giliszta szendvicseket raktam és kipróbáltam rajta a haldorádó csalizó pelletjeit is, - erről később - aránylag kicsi horgokkal, a másikon maradt az oldalkivezetős, inline, hosszúkás ólom és erre megfaragott SBS M3 soluble bojlit tettem. A horog itt is kicsi: Korda 8-as Kurv shank volt.
Mindkét botra PVA-s csomagokat tettem fel, vegyes, SBS M3, Top Mix kukoricacsíra, carp buster, és VDE epres pelletekból, az M3as szétmorzsolt bojlikból.
Kapásjelző: kutyanyelv.
Röviden: nem fogtam semmit.
Néha mintha lehetett volna látni egy-egy mozdítást, de ugye a szél miatt nem láttam, hogy a gilisztákat mikor csipkedik le. A víz érdekes volt, erősen feljött, majdnem pereméig teli a tó, és kristálytiszta volt. Érdekes, de olyan érzetet keltett, mintha hidegebb volna, mint pont egy hónapja, február 7-én, amikor először horgásztam idén.
Olyan hideg volt a víz, hogy a haldorádó 12 mm-es vörös démon, pálinkás mézes, és epres, valamint a 16 mm-es halibut kukoricacsírás pellet szét sem ázott 3 óra alatt! Valószínűleg az etetés is így járt: nem olvadtak szét, csalogató felhőt keltve. Na majd később.
Kissé fájt a zúzám, jó lett volna valamit fogni. Mondta a halőr, hogy volt egy (1) horgász, aki sok keszeg és kárászt, valamint pontyot is fogott, de visszadobta, mert csak rablóhalazni szeret...

és azt most nem lehet.
mellettem horgászott egy fiatal srác, matchbottal, egészen finom szerelékkel, árvaszúnyoglárvával, Ő fogdosta szépen a keszeget, kb. 2-3 percenként egyet, volt köztük kemény 10-12 centis is...
Végül is jól szórakoztunk, a vonat ablakából láttam, hogy már el is foglalták a helyemet, remélem nem szórják teli megint mindenféle szeméttel.
Konklúzió: szvsz az M3 eléggé nagy csalódás volt. A szaga, íze az "érdekes", baromira csípős. Úgy érzem, hogy a Mainline szilvás és szilvás popup bojlik valahogy jobban szerepelnének, legközelebb megint azt teszek fel. A bot-orsó kezd kézre állni, már jócskán túl vagyok a 100 méteren, ugye a hatalmas orsót szokni kell.
Üdv!
Görbüljön.